Ste kaj ljubosumne?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 31. Mar. 2010 12:27

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 31. Mar. 2010 12:47

Saj pravim točno to, da tudi samozavestni (no, kr vsi, tud nesamozavestni xD ) morjo bit enmal samokritični.

Glede izgube ljubljenega je pa tk...če odide iz mojega življenja, mi ne predstavlja bistvene razlike, če mi umre ali pa si najde drugega partnerja. V vsakem primeru si z njim ne morem nič več začet.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 31. Mar. 2010 12:54

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 31. Mar. 2010 13:59

Horus napisal/-a:Ja ampak ce imas nekoga res rad mu/ji privoscis, da je srecen, tudi ce ne s tabo, kar pomeni, da ne zganjas ljubosumja, ampak zaupas v to osebo, da bo naredila tako, da bo srecna.
Ja ja, že res, sam najprej mora minit en čas, da se sprijazniš z odhodom te osebe - valda ne skačeš od veselja, ko/če pride povedat, da ima novo/novega. :)
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2010
Kraj: Hrastnik

Neprebrana objavaNapisal/-a Rebeka Kupec » 31. Mar. 2010 15:28

Jaz pa mislim, da se da priti tudi do točke, ko spoznaš, da te nikogaršnji odhod ne more več razžalostit. Sicer pa ja, tudi žalost ob odhodu osebe čez nekaj časa mine.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Mar. 2010 15:35

^^živiš v iluziji in to?Konkretno čustveno močan bi moral biti človek,ki bi mu bilo ravno ob odhodu ljubljene osebe,sploh po dolgi vezi-po prvih mesecih itak ni nekih čustev še.Ne poznam pa oseb,ki jih odhod ne bi razžalostil, tudi če je najprej tu jeza in zamera.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Rebeka Kupec » 31. Mar. 2010 15:46

Veliko sem prebrala o takih stvareh in na tvojem mestu bi se najprej prepričala še o moji plati, ki ti je tako tuja. Ni rečeno, da je tako zelo zgrešena. :)
Čustveno "najnaprednejšemu" človeku sploh ni TREBA doživljati ljubosumja, ker se zaveda, da mu škodi. Taki ljudje so redki, pa vendar obstajajo.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 31. Mar. 2010 15:48

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Mar. 2010 15:50

Tebi bi pa svetovala, da dvakrat prebereš kaj si napisala, torej o odhodu osebe, ne pa o samem ljubosumju.
In ne, nisi edina ki bereš.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Rebeka Kupec » 31. Mar. 2010 15:55

Kar mirno, jaz samo izražam svoje mnenje. :)
Sta pa tako ljubosumje kot strah pred odhodom ljubljene osebe zadevi s skupnim izvorom.
Po mojem mnenju, seveda. :cool:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Mar. 2010 16:10

No, jaz sem ga izrazila glede na tvojo izjavo o nespremenjenosti čustev oz hladnosti ob odhodu, ne pa na izjavo o ljubosumju.
Ne mešat :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Rebeka Kupec » 31. Mar. 2010 16:35

Za oboje velja isto, that is. :)
Uporabniški avatar
Lucia Klasinc
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Lucia Klasinc » 02. Apr. 2010 21:45

Ljubosumje - res prava tema zame. Sem namreč zelo ljubosumna in tega se zavedam. Vem, da to ni dobro. Pri psihologiji smo se učili, da je ljubosumje sestavljeno čusto in sicer iz ljubezni in strahu. Že nekaj časa se trudim biti manj ljubosumna (tako, da se s fantom o tem veliko pogovarjava, si vse poveva..) in opažam, da mi kar uspeva. Tudi moj fant je kdaj ljubosumen, le da tega ne pokaže, vidim samo v njegovih očeh (tak čudno - prestrašeno me pogleda). Sicer pa mislim, da sem nagnjena k ljubosumju predvsem zaradi bujne domišljije (zmeraj si zmišljujem zgodbice, ne samo v zvezi z ljubeznijo).

Kadar imam napad ljubosumja, se počutim šibko, ker me obvlada tako nizko čustvo. Kasneje, po pogovoru, se streznim in opazim, da je moja domišljija v bistvu prav zabavna.
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 03. Apr. 2010 10:38

Eno vprašanje, za katero potrebujem odgovor širše populacije.

Ali bi bile ljubosumne(i) in do kakšne mere (prepoved videvanja, omejevanje stikov itd.). Zdaj pa primer:

Kolega je imel dolgo časa eno prijateljico s katero sta se ful dobro razumela. Nato je nekega dne med njima preskočila iskrica in sta postala par. V zvezi sta se imela super, nakar sta po nekaj časa ugotovila, da nekako nista za skupaj in sta prekinila zvezo in postala nazaj prijatelja - celo boljša kot prej. Po njegovih besedah, sta fenomenalna prijatelja, dobro se razumeta, vse si zaupata, vedno se lahko zaneseta drug na drugega, ona celo večkrat pri njem prespi v svoji sobi (on je doma v mestu, ona pa bolj na podeželju in če gresta na kakšen žur ven al pa samo na obisk, rajši pri njem prespi, ker ima punca kar dolgo vožnjo domov)...
(ne me spraševat zakaj ta 2 nista skupaj, ker mi noče povedat)

No, kolega pa je zdaj začel z eno drugo punco hodit in ne ve kakšno reakcijo naj pričakuje od te nove punce. Vsekakor ne misli prekinit tako dobrega prijateljskega odnosa, po drugi strani pa noče da bi to prijateljstvo na kakršenkoli način kalilo njegovo ljubezensko življenje.

Kaj bi ve/vi rekle(i)?
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Apr. 2010 11:00

Ja če sta povsem brez zapletov prešla iz prijateljskega odnosa v zvezo in potem spet nazaj, potem ne vidim razloga, zakaj bi bila ona zdaj ljubosumna ali za karkoli prikrajšana. :? Se mi pa zdi skoraj nemogoče, da nekdo lahko brez kakršnih koli čustvenih posledic preklaplja iz enega odnosa v drugega, brez da bi vsaj eden od partnerjev na koncu potegnil takratko. Sta pa očitno zelo usklajena... :gruebel: Če je ta punca normalno sprejela njun razhod, potem tudi tukaj naj ne bi bilo nič narobe, če je on že z drugo.
Glede nove punce pa... če je neko poglavje zaključeno, je zaključeno. Jaz osebno nimam nič več ali manj nezaupanja v fanta, če ima dobro prijateljico ali prijatelja, ker če je nekdo naklonjen nezvestobi, lahko to stori tudi ko gre nekam s prijateljem. :wink: Od te punce pa je odvisno kako bo prenesla ta njun tesni prijateljski odnos.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov