Ste kaj ljubosumne?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 31. Okt. 2008 18:51

Moj tudi ni ljubosumen in mi je vše, čeprav me je ravno včeraj vprašal, če se mi zdi, da bi moral biti ljubosumen bolj. Pa sem seveda rekla, da ne. Ne vem zakaj bi bil. Mislm, da nima nobenega razloga.
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 01. Nov. 2008 14:13

velika je razlika med misliti in vedeti...
Uporabniški avatar
PorceLain.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PorceLain. » 03. Nov. 2008 19:53

Tamarra* napisal/-a:
misska napisal/-a:Če ga vidim da se zabava s kako punco me to takoj spravi v slabo voljo, kaj šele da gre na kakšen party ali kaj takega...Sekiram se ves čas in razmišljam kaj dela... Čeprav probam prikrivat svoje ljubosumje mi ne uspe vedno... Včasih ga podzavestno ignoriram če ga vidimm da se pogovarja z kako drugo punco..

Evo, to je pa tista točka, ki je jaz ne razumem več niti malo. :D
Hvalabogu, jaz za sebe lahko rečem, da nisem ljubosumna, in res sem vesela, da sem taka. Pa tudi moj ni ljubosumen in boljše za njega da ni, ker če ne bi mel tolk zaupanja v mene, da bi mogel ljubosumje zganjat, pol pa tudi naj se gre solit :wink: :P

Pri nama je bilo pa daljše obdobje, ko sva se zelo kregala in se večkrat skoraj razšla in je obema malce dol padlo. Mam občutek, da njemu bolj kot meni. In sedaj, ko sva spet vredu me vedno skrbi, da če je s katero punco, da obstaja možnost, da se zaljubi vanjo, ker sva midva imela probleme in me zelo moti potem, ko slišim kje je bil. Čeprav ne rečem nič pa tudi ignoriram ga ne, sam ta zoprn občutek v meni, da bo en dan pršu pa reku, da ima drugo :s pa se ga ne morem znebiti :s
Kaj je to potem isto? :D Ker jaz nevem kako biti manj ljubosumna oz. manj panična, ker morava vseeno spet malo bolj graditi na trdnosti zveze glede na prepire. In se bojim, da se bo zgodilo najhujše.
Have you ever wondered which hurts the most: saying something and wishing you had not, or saying nothing, and wishing you had? ...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Nov. 2008 20:01

Res je, šibkejša kot je zveza, lažje tretja oseba "vskoči vmes in dela pizdarije" (narekovaji zato, ker je moje stališče glede varanja znano :) ). Problem ni tvoje ljubosumnje na druge ženske, ampak skeptičnost glede vajine zveze, zato pišeš v napačno temo :)
Ko/če vama bo uspelo poštimat medsebojne probleme, te pa tudi ne bo tako strah, da ga bo takoj kje upecala kakšna druga, ki se bo hotela lubčkat z njim, ne pa kregat.
His sugar
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a His sugar » 31. Dec. 2009 13:13

Zanima me koliko ste ljubosumne ?
In koliko so vaši moški ?

Jaz sem včasih prav bolezensko ljubosumna, no na srečo je moj fant tudi. Me zanima kako bi bilo če bi bila samo jaz.

Ima morda katera kakšno izkušnjo, kjer sta se z fantom razšla zaradi tega?

Se kdaj razjezite zaradi klica njegove prijateljice ?
Ali pa le zmignete z glavo in rečete: "Phah, saj je samo prijateljica."

Ali pa sploh prijateljic ne sme imeti?

:box:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Dec. 2009 13:20

Moj ima kar nekaj ženskih prijateljic, jaz pa tudi kar nekaj moških. V trenutku, ko bi mi fant rekel, da ne smem met moških prijateljev, bi ga pustila. Ne rabim fanta, ki me omejuje.

Jaz hodim na kosila, pijače, žure s prijateljem, on isto s prijateljicami (še posebno z eno, s katero sta res že dolgo kolega; bila nekoč skoraj par, ampak me ne moti, ker je super punca in se tudi jaz razumem z njo).

Seveda sem kdaj ljubosumna- npr. enkrat ko ga ena osvajala na zabavi, se raztegovala na klopi pred njim v nekih erotičnih pozah (lol); ampak zaupam fantu in vem, da me ne bo prevaral; ter mu predvsem ne težim zarad tega. Če me pa bo prevaral, se bom pa takrat obremenjevala s tem, do takrat pa nimam razloga da mu ne zaupam.

Popizdla bi, če bi bil fant posesivno ljubosumen. Sem pa imela kolega, ki bil zaljubljen vame in mi skoz težil, ko šla na žur; čeprav nisva bila par. In sem takoj vedela, da kle ni prihodnosti in da tudi nikoli ne bo.

Pa previdno z ljubosumjem- da ti ne bo žal :wink: Ker je malo fantov, ki bi to prenašalo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 31. Dec. 2009 14:55

His sugar napisal/-a:
Jaz sem včasih prav bolezensko ljubosumna, no na srečo je moj fant tudi.

to pa mora bit eno zdravo razmerje :D
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 4. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a keksy » 31. Dec. 2009 17:18

Sem lubusumna v mejah normale,je pa moj tip občutno preveč..učasih ma probleme že sam s tem k se s kkšnim pogovarjam..ampak se zadrži z njegovimi izpadi ker čene se potem vedno skregava do konca,ker tega jst pač nebom prenašala.tko je to :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 31. Dec. 2009 21:47

Tudi če ni zdravo..je njuno. :) In če njima funkcionira..se lahko 1000x tle postavte na trepalnice in napišete "hohoho kakšna zveza".. :P

Sem ljubosumna ampak ne do te mere, da bi mu prepovedala prijateljice..Mogoče bi mi šlo v nos pretirano druženje ali kaj takega, sicer pa jih nima dosti, vsaj ne tako, da bi se z njimi prav posebno ukvarjal kot z moškimi prijatelji.imam tudi sama nekaj moških prijateljev in vedno tudi vse izve, kaj in kako je bilo(če greva npr. v kino ali ven skupaj s prijateljem) tudi če me ne vpraša..
Vglavnem, mislm, da sva oba malo ljubosumna ampak ne preveč.
It was forever..but it didnt last long..
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 31. Dec. 2009 21:54

Moja se druži z dvema bivšima brez mene zraven. What prize do I win? LOL
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Haro
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Haro » 01. Jan. 2010 17:21

Ljubosumlje je zelo povezano z nezaupanjem.. če pa človeku ne zaupaš, je pa vse brezveze
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 01. Jan. 2010 17:37

tale his sugar in her sugar sta pa tako ljubosumna, da sta se oba prijavila na forum, da en drugega kontrolirata... :lol:
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 02. Jan. 2010 12:02

Biti ljubosumen brez razloga je bolno. Jaz v najini zvezi nikoli nisem bila ljubosumna na kake druge ženske, kolegice in podobno, prej recimo na kakega kolega. Torej če je recimo raje preživel kak večer s kolegom kot pa z mano. Pa še to je bilo bolj na začetku zveze, ko je bil tud on mal ljubosumen, v bistvu sva bla oba dost bolj nezrela in nepripravljena za resno zvezo kot zdaj. Mislim, da ljubosumje uniči zvezo...temelj vsake zveze je zaupanje. Ok ne bi mi blo lih kul, če bi reku, da gre s kolegico na morje za en teden al pa kej tazga, ampak če gre recimo s kolegico na kavo, al pa js s kolegom, mislm, da s tem ni čist nč narobe.
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 02. Jan. 2010 12:16

Menim, da se v "zdravi" vezi takoj začuti, če je ljubosumje upravičeno. Jaz bi to pri mojem (sicer sva res skupaj 5 let) takoj opazila. Moški, ki mu je všeč druga se itak začne drugače vest, sploh če ni dober igralec in ima vsaj kanček vesti! Moj me ne bi mogel pogledati v oči. Je pa res da se res poznava, težje je tako govorit za razmerja, ki so na začetku.
Na sploh nimava problemov z ljubosumjem. Ni problema, če sama odpotujem, ni problema če on. Ljubosumje kaže nezaupanje in menim da to res ne more koristiti zvezi. Kaj če gre nekdo npr. na poslovno potovanje, potem so pred odhodom in po prihodu prepiri in zasliševanja?
In res, kot je napisala evva, odvisno je od situacije. Če bi šel le z eno na počitnice bi seveda marsikaj povprašala, to bi bila čisto preveč očitna situacija.
Ne morem se načudit temu: ne grem študirat v tujino, ker fant ni za to. Še huje, ne grem študirat v lj, ker živim s fantom v mb. Kaj takega jaz ne bi prenašala. Ko sem še imela idejo, da bi šla prek Erasmusa za 1 leto, me je moj spodbujal naj grem, češ kaj je eno leto v primerjavi z izkušnjo za vse življenje.
All in all, lepo je če si 2 zaupata, in kjer je zaupanje ni prostora za objestno ljubosumje.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 02. Jan. 2010 13:00

nisem niti malo ljubosumna, on je. Po vecini imam samo moske prijatelje...
ne vidim smisla v ljubosumnosti?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov