Statusni simbol in ljubezen

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 13. Mar. 2013 14:30

A sem slučajno prav zasledila, da se bojiš, da potencialno fajni punci v cliotu ne boš zanimiv???? Če si nekomu všeč, je čisto vseeno al ga spoznaš v kafiču, na traktorju, ko zunaj pometa dvorišče ali kjerkoli. Bejba, ki bo padla nate samo zato ker sediš v audiju, bo padla na pleh, ne pa nate...

Treba je uživat v tem, kar imaš. Če se bojiš, da bi te punce jemale zarad pleha, se pač ne vozi naokrog z audijem. Mimogrede, novi model cliota je nenormalno lep :D

Analiziranje samega sebe (kot je leonessa omenila) pred drugimi je zelo odbijajoče. Saj je fajn, če se zavedaš lastnih napak, sam se moraš pa zavedati tudi lastnih plusov! In te pluse vnovči! Point vsega je itak to, da skušaš bit dober človek. Dober do sebe in drugih.
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 13. Mar. 2013 15:45

Prvo kar bi ti jaz svetovala, je vsekakor to, da se ne obremenjuješ z drugimi ljudi, saj ne v takšni meri ,kot je vidna pri tebi. A si zadovoljen s tem kar imaš, kar si do sedaj v svojem še zmeraj mladem življenju dosegel in si ponosen na to ? ....Če si, potem uživaj v tem, delaj stvari , ki te veselijo in osrečujejo in če imaš možnost, da si privošćiš tudi večji luksuz zakaj ne? Ampak važno je da delaš to zaradi tega, ker si to ti, ker tebi neka stvar pomeni in ne zaradi tega, da bi se s tem pokazal pred drugimi. Torej, če je tebi všeč avdi in si ga lahko privoščiš, brez pufov in tega in boš užival v vožnji z njim, zakaj si ga ne bi kupil. Tut to se vidi ali se nekdo z nečem samo razkazuje ali pa resnično uživa v nečem. Prav tako, pa če ti je všeć clio in da si z njim zadovoljen, je tudi to pomembno. Najhujši pa je strah in neko brezvezno obremenjevanje. Če boš oddajal pravo energijo, ker boš srečen in zadovoljen obenem pa zadost skromen boš tudi pritegnil prave ljudi. Btw, po kakšni poti pa si si prislužil denar, s ćim se ukvarjaš ? :D
Privošči si ejga...predvsem daj na kvalitetno življenje ,...uživaj v dobri in zdravi hrani, to je zelo pomembno, privošći si razvajanja, razne športne aktivnosti, ki so tut lahko precej drage....aja pa svetujem ti, da si prebereš knjigo The secret :) dobra in polna modrosti
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 13. Mar. 2013 16:57

Ker je poglavitni problem očitno gledanje od daleč pa Clio vs BMW, in se zdaj govori na dolgo in široko o tem cliotu in bemflu.... Renault Clio 4 je od daleč ful ful lep. Lepš ko BMW E30 npr. Just sayin' :P
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 13. Mar. 2013 20:47

Anjeske napisal/-a: Bejba, ki bo padla nate samo zato ker sediš v audiju, bo padla na pleh, ne pa nate...

Je pa tudi res, da je audi (denar na splošno) dodatna lastnost, ki privlači ženske (problem je če je to edina lastnost) - in verjetno se ne bom zlagala, če rečem, da ta lastnost privlači čisto vse ženske :) Ženske se (slej ko prej v življenju) začnemo zavedati, da se od lufta ne da živeti in da je lepa lastnost (morda celo obvezen predpogoj), da ima partner €€.

Vprašanje je (si predstavljam iz moškega stališča), kako zdaj vedet, da te nima samo zaradi denarja. In tista, ki trdi, da ji je čisto vseeno za denar, le malce blefira, ali pa je še zelo naivna (in to še ne pomeni, da denar ne bo postal primarni faktor privlačnosti, ko se bo tega začela zavedati...) :)

Jaz vidim, da ocenim ljudi po tem, kaj jih v življenju zanima: recimo, če spoznam nekoga, ki govori samo o poslu, denarju, avtih itd, vem da je "plehek". Če mu je edini hobi fusbal in videoigrice, vem da je dolgočasen. Lahko ima oseba dosti denarja, in če govori še o kakšnih drugih rečeš (neplehkih), no potem pa vidim, da presega gledanje na svet skozi prizmo evrčkov.

Lahko bi rekla, da so vse ženske bolj ali manj kešpičke. Tista, ki pravi da ni čisto, čisto nič, laže. Jah, kdo bo pa račune plačeval, hrana, najemnina, stroški, vrtec za otroka? Katera ne bi bila vesela, če bi za darilo dobila en res drag in kvaliteten parfum, nakit? Verjetno da, bi se ga branile, ja :) Ni pa nujno, da pri tem ostane. Spekter lastnosti se da razširiti še na druga polja - osebnost, vrednote, skupni hobiji, malenkosti pri medsebojnem ujemanju, spolno ujemanje... In ravno zaradi teh polj se da "ljubiti" človeka takega, kot je, ne le njegovo denarnico. To potem par drži skupaj tudi čez finančno krizne čase.

Ženske imamo podoben problem: kako naj vemo, da nas moški nima "rad" le zaradi mladostnega izgleda in lepote, ki je seveda minljiva? Kako vedet, da , ko se bomo postarale, ne bo odletel k eni mlajši ? Po moje je odgovor enak : preko pogovora in dejanj vidiš, da gre za privlačnost, ki presega le telesno privlačnost.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 14. Mar. 2013 0:21

če smo že na tistem, dandanes nismo ženske nič bolj mahnjene na denar pri partnerju kot moški pri bodoči partnerici. pa ne gre tukaj samo za bmw, ampak sama tipa, ki si ni do 30leta ni ustvaril absolutno ničesar pa tudi nočem.

pa ne govorim zdaj o nekih izjemah, ki se jim je na neki stopnji investicija pač zalomila in so vse izgubili ter začenjajo znova, ampak o folku ki ni sposoben poskrbet zase, niti nima pretirane želje ter samo jamra, kako so pa proti njemu vsi obrnjeni in kako ga je vedno nekdo zaJ.

pri dvajsetih me je to precej manj bodlo, saj sem gledala za par let starejšimi fanti, pri 26 pa tudi to opazim. pa daleč od tega, da se palim na tipe z dobrimi avti. naj pa bi bili statusni simboli pokazatelj nekega premoženjskega stanja, slednje pa je pokazatelj sposobnosti nekoga da poskrbi zase. in za tipa pač nočem nekoga, za katerega bom morala skrbet. in dvomim, da si večina resnih tipov želi sponzorušo, ampak normalno bejbo, ki je sposobna poskrbet zase. tako potem lahko skupaj skrbita vsak zase in drug za drugega kadar se nekomu pač zalomi.

avtor, ti si pa star čez 30 let. verjamem, da nočeš poročit sponzoruše. pri teh letih se pa v razmerje začne vztopat tudi malo bolj z glavo, ne pa samo s spodnjo glavo ter metulji, kaj šele v bolj trajne oblike zvez. seveda se lahko zgodi, da ti partner laže in se izkaže za popolnoma drugo osebo kot je v resnici, ampak paranoje zganjat pa tudi ni treba zaradi tega. že kmečka logika ti dostikrat pove, da pri partnerju nekaj ne štima, če je le ne ignoriraš.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 14. Mar. 2013 9:02

tvoj problem je, da bi rad našel eno super hot in sploh awesome punco, ki pa hkrati ne bi hotela tvojega denarja.
tvoj problem tu je, da se bojiš, da bi s cliotom (kar tu pomeni ti sam kot oseba, brez dodanega statusnega simbola) lahko dobil "le" neko punco, ki je sicer dobra navznoter, a kaj ko ne izgleda kot supermodel.
na drugi strani bi lahko dobil hudo bejbo, a brez vsebine in z velikim apetitom po materialnih zadevah.

če je prva opisana punca tebi "dovolj", potem je ta debata nesmiselna, ker je jasno, kaj moraš naredit in da ti sploh ni treba.
če hočeš drugo, je ta debata malo ot.

če bi pa hotel prfektno mešanico obojega. jah, saj obstajajo. ampak so redke. in kot so redki diamanti zelo dragoceni, so tudi take punce. in tu ni dovolj ne clio, ne bmv, ampak to kar maš ti v sebi. to je pa spet tvoj problem.
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 15. Mar. 2013 11:33

Kot da ne more dobiti ženske, ki ne gleda (samo) na denar in hkrati dobro izgleda. Tudi taki "paketi" obstajajo, pri obeh spolih. Ne vem, zakaj se omenja samo eno ali drugo skrajnost.
Je pa res, da če iščeš neko normalno in resno žensko, bo tudi ona pričakovala partnerja s podobnimi nazori (da mu denar in videz ne pomenita vsega). Torej nekoga, ki ni plitek.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 15. Mar. 2013 12:18

Jaz sem se pa zdaj spomnila na Two and a half men, kjer se bogat dečko pretvarja, da je reven. :D Po principu: ji pač ne pokaži, koliko imaš ... ;)

Ampak drugače mi je pa tole vse skupaj res zgrešeno ... sploh stvari, ki jih piše carrie - meni je vseeno koliko ima moški €€, predvsem zato, ker si želim sama svoj denar in edino za tistega me zanima, koliko ga je. Če ga bo dovolj, da cela familija od tega živi, moj moški bo pa delal nekaj, kar mu je super in za kar je talentiran, je pa malo plačano - krasno! S tem nimam problema!

Očkove princeske, ki si celo življenje želijo samo nekoga, ki jih bo preživljal, oblačil, razvajal, ljubkoval, si jih ogledoval in božal se mi zdijo pa samo še eden od razlogov, zakaj je ta svet lahko tako brezizhodno mačističen v marsikaterem pogledu. Fej, ampak res fej!

P.S.: Okej, ne ... sem šla še enkrat brat post od carrie: Jaz ne morem verjet, da nekdo taka srednjeveška stališča proglaša za neka ''dejstva'' - a kdo mi bo plačeval najemnino? Midva skupaj! Kdo mi bo plačeval hrano? Midva skupaj! Vrtec? Midva skupaj! In ne - za darilo si ne želim kos nakita, ki pove, da je moški brez domišljije in mi je kupil še nekaj, na čemer se lahko nabira prah! Najlepša darila, ki sem jih dobila niso stala nič. So pa pokazala, koliko me moj moški pozna in ceni.

Prav na bruhanje mi gre, ko to berem ... da pridejo druge stvari zraven ... kaj - zraven denarja? Jaz hočem svoj denar in od moškega pričakujem da po svojih zmožnostih (če je nadarjen slikar so precej manjše kot moje, če sem denimo kirurginja - seveda samo hipotetičen primer) v skupno blagajno. To je to.

Se mi zdijo pa take ženske zgolj objekti in ploskam moškim, ki jih dojemajo kot take in jih menjajo za mlajše, ko se postarajo. Lutke.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 15. Mar. 2013 21:37

Abby, narobe si me razumela. Jaz gledam na svet realno in za večino je danes realnost takšnale: Dve plači sta predpogoj , da lahko ena družina normalno živi. To pomeni, da ženska, ki želi družino, ne more to speljat z nekom, ki nima denarja. Ker bi enostavno zmanjkalo denarja za vse stroške skupaj za celo družino. To pomeni, da denar je predpogoj (in ne bi mogla imeti familije z nekom ki je brez denarja), kar pomeni da gre (do te mere) za en materialni predpogoj (hence trditev, da smo vse ženske malo kešpičke) - no , vsaj tiste, ki nekoč želijo družino in ne želijo celo življenje živet klošarsko. Spoznaš nekoga, ki je popolnoma brez denarja, ne dobi službe že nekaj let, je na socialni - ali pa enostavno noče delat saj rad pač bluzi. Sicer se krasno ujemata. Kako bi odreagirala?

Očkove princeske , kar se mene tiče, naj bodo očkove princeske, če jim to sede. Meni to ne bi sedlo, ker rada delam v življenju, sem kreativna itd. Nimam pa nobenga problema (če je danes verjamem v redkih izjemah, kjer je en član družine toliko bogat) takšen scenarij možen. Ne vem, zakaj fuj in fej- Saj ženske, tudi če so doma , kot gospodinje ponavadi kar pošteno delajo, čeprav so uradno pač brez službe. Koliko je že gospodinjskih delovnih ur v povprečju na teden za štiričlansko družino? Kar dosti, po moje...

Darila - se popolnoma strinjam s tabo. Tudi jaz raje prejmem osebno darilo. Ampak to pa še ne pomeni, da nakita ali parfuma ne bi bila vesela. Tudi jaz , ko pripravljam darila, naredim osebna, včasih ko nimam časa, pa tudi grem in kaj kupim - in takrat sem vesela, da imam s čim kupiti.

Tanka je ta meje med razglašanjem "nematerialnosti" in dejanskega bivanja, ki je vezano na tuzemeljski (materialni) svet. Kdor to zanika, je pač (še) v oblakih...

Glej, da poenostavim: Jaz sem včasih razglašala, da mi je čisto vseeno , ali ima "50 centov" tisti, ki bo moj fant. In dejansko sem to mislila in takrat to tudi živela. Ampak takrat sem tudi živela praktično zase, za zabavo, za raziskovanje sveta, za en dan naprej. Zdej, ko sem malo starejša, in vem, da je lepo živeti na svojem in (kot par) emancipirano od staršev, in morda celo nekoč z nekim realnim planom o familiji, pa se s trditvijo, da mi je "popolnoma vseeno, ali ima 50 centov ali ne, niti če jih bo kadarkoli imel, ker mi je važna le njegova duša in osebnost" ne morem več strinjat.

Tako kot je rekla Madonna "We are living in a material world", ampak še enkrat poudarjam, da je denar (in tle mislim en normalen denar, tudi če je le minimalna plača je ok) le eden izmed kriterijev za izbiro partnerja (s katerim načrtuješ resno prihodnost, ne le malce zabave v študijskih letih), vsekakor pa ne sme denar biti edini kriterij!
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 15. Mar. 2013 23:08

Ne morem se strinjat. Pa ne zato, ker bi bila ''v oblakih'', ampak zato, ker izhajam iz družine, kjer ima oče precej redek talent (in tudi poklic), mama pa dela v osnovni šoli. In dejansko je mama s svojo plačo (učiteljsko plačo, ki je daleč od neke ''bajne'' vsote) lepo število let preživljala mene, sestro, očeta in v precejšnji meri tudi svojo mamo. Pa smo imeli vsi za jest, oblečit, it na izlet, na počitnice in ni nihče v nobenem smislu čutil pomanjkanja. Je pa dejstvo, da ni bilo daril v smislu avtomobila, več mesečnih potovanj in podobnega ... je pa zato oče dobil priložnost, da počne nekaj, za kar je izjemno nadarjen ... in zdaj se to počasi tudi izplača. ;)

Sicer pa kot družboslovka tudi sama ne vem, kako in kje bom dobila službo. In naj bi razmišljala o tem, da moram najti moškega, ki službo ima ali pa mu je zagotovljena samo zato, ker je moj fant dejansko še študent iste smeri kot jaz in tudi nima pojma, kje bo delal? A naj bi ga zaradi tega pustila, čeprav si skupaj dejansko želiva družine in živiva skupaj že skoraj dve leti? Mislim kakšne bedarije ...
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 16. Mar. 2013 8:45

Pa dobro, ti si pametna punca in se boš sigurno znašla;) Saj, kjer je volja, tam je pot. In če je volja (in po možnosti talent), se marsikaj da speljati v življenju tudi po "nekonvencionalnih" poteh. Iz stališča nekega navadnega človeka je pa danes žal tako, da se družino z eno povprečno plačo ne da več preživeti oz. zlo težko.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 16. Mar. 2013 11:23

V tem primeru sem govorila o svoji mami in o tem, kako je ona preživljala naša družino nekaj let. Sama ... in sem govorila o tem, da se da. V večini primerov bi pa ženske reagirale po tem tvojem principu, ko bi prvič slišale poslovni plan mojega očeta. In on bi obdržal solidno plačano službico, bil v sebi nesrečen, ženska pa vesela, ker bi lahko namesto za 1 teden šla na morje za 2 ... In en talent bi propadel, najbrž tudi zakon ne bi bil ravno cvetoč, ampak denar bi pa bil. :roll:

Ja, jaz se bom pa znašla, ne zato, ker sem tako izjemno pametna, ampak zato, ker sem odločna in ambiciozna. Bom nekako, če ne drugače, bom pa sama kaj gor spravila. In moj dec enako. ;)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Mar. 2013 15:03

Če imaš na voljo (pa tudi če ne) službo, kjer si vsaj plačan, se je bolj pametno iti varnih odločitev, idej, ki so manj zanesljive, a te osrečujejo, pa se lotiti malo pozneje. Pri vas se je na srečo izteklo tako, da je tvoja mama lahko skrbela za celo družino, tudi za svojega moža, a marsikje, sploh pa dandanes s temi plačami to več ni mogoče. Denar pač ne pade z neba in tudi samo ljubezen ne plača položnic - za to je treba vsak vsaj malo prispevati, toliko, kolikor zmore glede na znanja in sposobnosti ter zaposlitvene možnosti.

Meni se to pač zdi zelo pomembno, ne pomeni pa to zdaj, da gledam samo na denar češ ko j*ebe ljubezen in te stvari, ko pa je denar sveta vladar. Daleč od tega. Ne obstajata samo ti dve skrajnosti in tudi slučajno ne gre (samo) za to koliko tednov počitnic si lahko privoščiš na leto. Mi je pa vsekakor pomembno, da bom imela nekaj od življenja, katerega si zamišljam tudi na potovanjih, ki so moja velika želja in zato si tudi ne predstavljam partnerja, ki ne bi imel podobne želje, saj grem raje na zanimivo potovanje kot da vložim v nek večji avto ali kaj podobnega. :wink:

Tukaj skupni interesi in seveda finančne zmožnosti igrajo še kako veliko vlogo. Vsak ima svoje prioritete. Če se nekdo vidi skupaj z nekom, ki bo k hiši prinesel občutno manjši kos "pogače" ali pa sploh nič, tudi prav. Jaz se pač v tem scenariju ne vidim, pa ne zaradi tega, ker bi hotela živeti na veliki nogi, pač pa zato, ker si preprosto želim od življenja nekaj imeti in ker ima denar pri večini stvareh, ki me osrečujejo, veliko težo oz. je od njega odvisna določena kvaliteta življenja. Denar niso samo obleke, velika hiša ali noblesa druge oblike, je še marsikaj drugega, kar je odvisno od njega in brez tega (oz. z malo denarja) lahko hodimo samo v službo in domov, plačujemo položnice in živimo samo za to, da preživimo. Meni to ne predstavlja življenjskega cilja, ker želim nekaj več in ta nekaj več stane (potovanje, zdrav način življenja, domača žival, tečaj tujih jezikov in izpopolnjevanje na drugih področjih) in na tem tudi delam.

Če sem zato materialist, pač sem.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 17. Mar. 2013 11:05

Se strinjam s carrie_, s0nckic4 in Tamalo_mrho.

In ne verjamem da bi kdorkoli, ki bi lahko izbiral med dvema tipoma, kjer je odnos enak, le da en ima redno službo drugi je pa nima, izbral tistega brez službe.

Kar se pa tiče ljubezni in presenečenj, nekdo ki nima odgovornosti in službe in po cele dneve nič ne dela, ima dejansko dovolj časa, da ti izkazuje ljubezen in da je inovativen pri darilih (saj kaj drugega mu itak ne preostane).

Sama bi takšnega romantika raje pustila, kot pa financirala.

Osnovno kar pričakujem od moškega je, da lahko poskrbi zase, zame mu ni treba, to počnem že sama.

Sanjači pa bi tudi lahko delali, medtem ko čakajo,da se jim izpolnijo sanje. Sploh če so si omislili družino.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 18. Mar. 2013 13:14

carrie_ napisal/-a:
Anjeske napisal/-a: Bejba, ki bo padla nate samo zato ker sediš v audiju, bo padla na pleh, ne pa nate...

Je pa tudi res, da je audi (denar na splošno) dodatna lastnost, ki privlači ženske (problem je če je to edina lastnost) - in verjetno se ne bom zlagala, če rečem, da ta lastnost privlači čisto vse ženske :) Ženske se (slej ko prej v življenju) začnemo zavedati, da se od lufta ne da živeti in da je lepa lastnost (morda celo obvezen predpogoj), da ima partner €€.

no, končno ena, ki odkrito prizna :D. dodal bi samo, da denar ni pomemben samo sam po sebi, ampak je tudi nek posredni pokazatelj sposobnosti moškega. pri nekom, ki težko dobi službo, je dlje časa brezposlen, obstaja večja verjentost, da je manj sposoben, manj izobražen, prilagodljiv ali kaj drugega (govorim o verjentosti, ni strogih povezav).

sicer pa se na pomembnost določene lastnosti gleda tako, da primerjamo dva hipotetična osebka, ki se razlikujeta samo v eni lastnosti. npr. če imamo dva moška, ki sta v vsem enaka (osebnost, služba, starost, fizični izgled itd.), razlikujeta pa se samo po plači in premoženju, katerega boste izbrale?

mene pa zanima nekaj drugega. recimo pelješ žensko na večerjo, pijačo ali kaj drugega in ji to plačaš. kako gledate na to? ena moja kolegica je bila enkrat z enim fantom, ki je imel kar dosti pod palcem in mu res ni bilo problema plačat, pa je to vseeno zavračala, ker ni želela izpasti odvisna ali nesamostojna (nekaj v tem smislu, meni ni bilo točno jasno, zakaj, morda je pač hotela pokazati, da ni keš p***a in da je denar ne fascinira).

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov