Statusni simbol in ljubezen
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
To je pa spet druga skrajnost pri ženskah. Ene namreč nikoli niso zadovoljne. Če odgovorim kako sama gledam na to ... Jaz osebno najraje vidim, da si tako na začetku kot tudi kasneje v zvezi, stroške "razdeliva" (pa ne v smislu sklenitve pogodbe), recimo enkrat plača eden, drugič drugi, tako kot je to v navadi v družbi (vsaj v moji). Nimam rada, da plačuje večinoma ali vedno samo ena oseba, kakor tudi ne maram, da natakar prinese račun, potem pa vsak da svoj delež. Enostavno en plača enkrat pijačo, drug drugič kino itd. Kasneje v zvezi rada vidim, da ta navada ostane in da ne prevzame samo eden te vloge. Kakšne večje stvari pa so stvar dogovora oz. več prispeva tisti, ki ima boljše finančno stanje. Lhko je dogovor tudi tak, da tisti z boljšo plačo krije večje stroške, tisti z manjšo pa skrbi za druge stroške.
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
pirodoksin napisal/-a:sicer pa se na pomembnost določene lastnosti gleda tako, da primerjamo dva hipotetična osebka, ki se razlikujeta samo v eni lastnosti. npr. če imamo dva moška, ki sta v vsem enaka (osebnost, služba, starost, fizični izgled itd.), razlikujeta pa se samo po plači in premoženju, katerega boste izbrale?
Nikoli ne odloča zgolj ena zadeva, še zmeri bi izbrala tistega, ki me bolj zadane, ki mi je bolj privlačen, ki ima več časa zame, ki mi je v trenutku izbire bolj naklonjen. Strogo s tvojimi kriteriji pa seveda tipa z višjo plačo in premoženjem. In se požvižgam na to, če sem zaradi tega kešpi*ka.
pirodoksin napisal/-a:mene pa zanima nekaj drugega. recimo pelješ žensko na večerjo, pijačo ali kaj drugega in ji to plačaš. kako gledate na to?
Kolikor imam izkušnje, fantje prav radi plačajo večerjo, ker na prvem dejtu mi na kraj pameti ne pade, da bi se kregarila okoli tega, kdo bo plačal in/ali do centa na pol delila račun. Se da vse čist lepo pokompenzirat, jaz ponavadi kak take out plačam, nardim večerjo pri meni, plačam kino/drink/večerjo drugič, presenetim s kakšnim darilom itd.
Stanovanjski in življenjski stroški pa odvisno od dogovora, načeloma na pol, lahko pa tudi sorazmerno z zaslužkom - kot je napisala Tamala_mrha.
As your lover describes you, so you are.
- pirodoksin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 9. 2012
Veerle napisal/-a:Nikoli ne odloča zgolj ena zadeva, še zmeri bi izbrala tistega, ki me bolj zadane, ki mi je bolj privlačen, ki ima več časa zame, ki mi je v trenutku izbire bolj naklonjen. Strogo s tvojimi kriteriji pa seveda tipa z višjo plačo in premoženjem. In se požvižgam na to, če sem zaradi tega kešpi*ka.
itak da ne odloča samo ena zadeva, samo glih v tem je fora miselnega experimenta, da se ugotovi, kaj sploh vpliva - če nadzorujemo vse moteče dejavnike. ker recimo pri moških bi bil po moje manjši procent, da bi izbrali žensko z več denarja, ker jim to ni pomembno ali bi bilo celo obratno - nekateri bi izbrali takšno z manj premoženja, ker se drugače počutijo utesnjene ali manj moške ...
- pirodoksin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 9. 2012
Taka izbira je povsem hipotetična in ni nesmiselna, ker potem so vsi miselni eksperimenti ali eksperimenti v katerih manipuliramo z eno spremenljivko, nadzorujemo pa druge (čeprav se v realnosti pojavljajo mnoge skupaj nenadzorovano), nesmiselni.
Tvoj odgovor, da bi izbrala tistega, ki bi imel službo bliže tvoji, je prav tako nesmiseln, saj bi imela oba potencialna partnerja enako službo, ponavljam - vse enako, razen plače oz. premoženja. Torej, katerega bi izbrala? Ali z vprašanjem povzročam preveč kognitivne disonance?
Tvoj odgovor, da bi izbrala tistega, ki bi imel službo bliže tvoji, je prav tako nesmiseln, saj bi imela oba potencialna partnerja enako službo, ponavljam - vse enako, razen plače oz. premoženja. Torej, katerega bi izbrala? Ali z vprašanjem povzročam preveč kognitivne disonance?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]