starši vs. dovoljenje za ven
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
maaalaaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2008
pr men pa sploh ne more spat in je ona drug dan bolj podrta kot jst, k celo noč ne spi k je skrbi kje hodm. pa itak me sliš k pridem, sploh če sm čez uro k se zmenva brž sms-i kje si itd. če grem pa na kšn hud žur pa itak prčakuje da ne pridem trezna. sej ne ustane, sam k pridem skoz urata : xxxx!! in pol brž vid a znam normaln odgovarjat brez da bi se mi jezik zapletau al ne
- JennyfeatTia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 6. 2009
No sem prebrala vase komente in ja..
Blo je tko uceri.mama mi je pustila da grem fotr pa je najprej reku da se nj nc ne rihtam ker nikamor ne grem.
Pol sma se se neki pregovarjala,pol k je pa mama rekla pa naj gre no.pol je popustiu.
Z mamo sma se pa itak ob pol noci slisale ker to vedno jo poklicem in recem da je vse v redu in da se ne vem kdaj pridem. Pol k sm pa domov prisla sm se ji opravicla k sm zamudla,ceprav mi ni dala ure.
Aja pa nekateri ko ste mi napisal,da niste tok hodl pri 17 vn,veste kok mojih letnikov je lahko zuni vsak vikend neomejeno itd.
In tut velik mlajsih..13 letnce se gonjo okrog do 5 zjutri ipd.
Res pa je da se casi ful spreminjajo in ne more men fotr rec da podnevi do teme lahk grem vn. To je bolano. Ko je to reku učeri sma se mu z mamo smejale.
Blo je tko uceri.mama mi je pustila da grem fotr pa je najprej reku da se nj nc ne rihtam ker nikamor ne grem.
Pol sma se se neki pregovarjala,pol k je pa mama rekla pa naj gre no.pol je popustiu.
Z mamo sma se pa itak ob pol noci slisale ker to vedno jo poklicem in recem da je vse v redu in da se ne vem kdaj pridem. Pol k sm pa domov prisla sm se ji opravicla k sm zamudla,ceprav mi ni dala ure.
Aja pa nekateri ko ste mi napisal,da niste tok hodl pri 17 vn,veste kok mojih letnikov je lahko zuni vsak vikend neomejeno itd.
In tut velik mlajsih..13 letnce se gonjo okrog do 5 zjutri ipd.
Res pa je da se casi ful spreminjajo in ne more men fotr rec da podnevi do teme lahk grem vn. To je bolano. Ko je to reku učeri sma se mu z mamo smejale.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Pomoje se sploh nimaš kaj sekirat, ker je več kot očitno, da mama pri vas doma hlače nosi.
Oče pa poskuša svojo avtoriteto uveljavljat tako, da tebi postavlja nemogoče omejitve (ker to, da moraš biti pri 17ih doma, ko se stemni, je pa res na vsak način pretiravanje).
Jaz ti svetujem, da se ne kregat. Raje uporabi orožja, ki jih imaš na voljo kot očkova punčka, ga srčkano poglej, malo pojamraj in se mu obvezno navdušeno zahvali, ko ti bo dovolil ven.
Pa ne naslednji dan preveč na dolgo in na široko razlagat, koliko hudih tipov je bilo zunaj, fotri so precej alergični na to
Oče pa poskuša svojo avtoriteto uveljavljat tako, da tebi postavlja nemogoče omejitve (ker to, da moraš biti pri 17ih doma, ko se stemni, je pa res na vsak način pretiravanje).
Jaz ti svetujem, da se ne kregat. Raje uporabi orožja, ki jih imaš na voljo kot očkova punčka, ga srčkano poglej, malo pojamraj in se mu obvezno navdušeno zahvali, ko ti bo dovolil ven.
Pa ne naslednji dan preveč na dolgo in na široko razlagat, koliko hudih tipov je bilo zunaj, fotri so precej alergični na to
- venus.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 4. 2009
- Kraj: na oblaku. z njim!
Jaz mislim da to ko se stemni ni bil otak mišljeno =) amapak bolj v prenesenem pomenu. Mislim, da je logično, da ti ata ne dovoli vsak vikend ven in prav je tako Čeprav tudi jaz rada hodim ven in sem mladoletna ne grem vsak vikend. Mami nikoli ne zaspi ko sem zunaj in ko pridem nazaj mam pregled & nikoli ne ugotovi, tudi če je kaj. Res znam, nimaš kaj
Hvala ti mami, za vse tvoje neprespane noči, ko žuram.
Hvala ti mami, za vse tvoje neprespane noči, ko žuram.
words can't bring me down! (:
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Ah,daj ne seri
Nič ne zamujaš, ti jaz povem. Jaz sem že od doma "pakirala" (kao) zaradi teh omejitev,ki sta mi jih postavljala. V bistvu sem vedno mogla hodit domov z zadnjim avtobusom, to je blo 22.20.Tako da sem bila vedno do 11 doma. Na prste ene roke lahko preštejem,kolikokrat sem bila v času gimnazije zunaj čez polnoč.
Največja fora je da tega sploh ne pogrešam, in si ne želim in se mi zdi da nisem PRAV NIČ zamudila. Tud zdej ko sem na faksu sem bila v obdobju 3 let enkrat zunaj, ko smo bli s sošolci na ekskurziji v Beogradu in smo se malo napili in bli zunaj pozno. Tečnarijo mi ves čas na pridem v Lj pa gremo v KMŠ-ja pa kaj vem kaj še...In za večino jaz, zato ker ne žuram, nimam lajfa. Mam lajf. Ziher mam več od lajfa kot sošolec ki vsak četrtek vleti na vaje direkt iz žura in misli da je cel car tm.
Verjamem da se ti zdaj zdi da ful neki zamujaš a ti povem da čez par let se boš smejala vsemu skupi.
Drugače pa bi jst do 18 dala izhod do polnoči in nič drugega. In tako bo tudi pri mojih otrocih. do 16 pa prej, do 22.
Nič ne zamujaš, ti jaz povem. Jaz sem že od doma "pakirala" (kao) zaradi teh omejitev,ki sta mi jih postavljala. V bistvu sem vedno mogla hodit domov z zadnjim avtobusom, to je blo 22.20.Tako da sem bila vedno do 11 doma. Na prste ene roke lahko preštejem,kolikokrat sem bila v času gimnazije zunaj čez polnoč.
Največja fora je da tega sploh ne pogrešam, in si ne želim in se mi zdi da nisem PRAV NIČ zamudila. Tud zdej ko sem na faksu sem bila v obdobju 3 let enkrat zunaj, ko smo bli s sošolci na ekskurziji v Beogradu in smo se malo napili in bli zunaj pozno. Tečnarijo mi ves čas na pridem v Lj pa gremo v KMŠ-ja pa kaj vem kaj še...In za večino jaz, zato ker ne žuram, nimam lajfa. Mam lajf. Ziher mam več od lajfa kot sošolec ki vsak četrtek vleti na vaje direkt iz žura in misli da je cel car tm.
Verjamem da se ti zdaj zdi da ful neki zamujaš a ti povem da čez par let se boš smejala vsemu skupi.
Drugače pa bi jst do 18 dala izhod do polnoči in nič drugega. In tako bo tudi pri mojih otrocih. do 16 pa prej, do 22.
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
Smetka - rečmo teb se ne zdi, da velik zamujaš. Men osebno sta ful velik pomenili prvi dve leti faksa, ko sm precej prežurala. Pa ne zej koma pijana, da ne bi vedla zase in zabluzila faks. Faks je blestel (najlepše povprečje), delala sem obenem in na vseh predavanjih ter vajah sm bla. Tud, če sm direkt iz žura priletela na faksaž, sem spila kavico in bila kot nova. Sledila predavanjem. Tak, da faks ni nikol trpel, js sm pa mela the best time of my life. Zej proti koncu faksa se je pa to umiril in se bližam absolventskemu stažu.. ti povem, da pogrešam une cajte pa sm prav tako 22. Upam, da bodo še pršl. Pa mam lepo povprečje in vse letnike sm zdelala.
Tk, da js sm pristaš tuk mal tega, da ni študentskih let brez žurov, kavic, izletov itd. Res so najlepša leta življenja. Ti UG84 si pa ok še precej mlada, sam nisi več tipična študentka, ker si se že zresnala, si poročena in rečmo kmal boš sama v vlogi starša tak, da na celotno zadevo normalno bolj zrelejše, strožje gledaš.
Je pa res, da tud sama do 18leta nisem kej preveč žurala. Kak vikend v mescu sem šla ven pa še to predhodno z dovoljenjem staršev, da so vedl kam grem, s kom grem, če mam prevoz in kdaj bom nazaj. Pogoj je bil, da je v šoli vse štimalo (isto kot pr UG84 pridna, odlična etc.). Tak, da avtorici teme - nič ne zamujaš, če nisi vsak vikend zuni. Bo že na faksu bolje, ko boš dozorela in boš sama zase skrbela. V srednji so tud do mene bli precej strogi. Sem pristaš, da so starši do nekje konca srednje šole strogi in postavijo neka stroga pravila. Men so in se mi zdi, da sm okej dečva, z glavo na mestu.
Tk, da js sm pristaš tuk mal tega, da ni študentskih let brez žurov, kavic, izletov itd. Res so najlepša leta življenja. Ti UG84 si pa ok še precej mlada, sam nisi več tipična študentka, ker si se že zresnala, si poročena in rečmo kmal boš sama v vlogi starša tak, da na celotno zadevo normalno bolj zrelejše, strožje gledaš.
Je pa res, da tud sama do 18leta nisem kej preveč žurala. Kak vikend v mescu sem šla ven pa še to predhodno z dovoljenjem staršev, da so vedl kam grem, s kom grem, če mam prevoz in kdaj bom nazaj. Pogoj je bil, da je v šoli vse štimalo (isto kot pr UG84 pridna, odlična etc.). Tak, da avtorici teme - nič ne zamujaš, če nisi vsak vikend zuni. Bo že na faksu bolje, ko boš dozorela in boš sama zase skrbela. V srednji so tud do mene bli precej strogi. Sem pristaš, da so starši do nekje konca srednje šole strogi in postavijo neka stroga pravila. Men so in se mi zdi, da sm okej dečva, z glavo na mestu.
Zadnjič spremenil anoyel, dne 07. Jun. 2009 9:02, skupaj popravljeno 1 krat.
-
honeydew - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 11. 2005
Sama sem morala biti do 23h doma do 18 leta. Naprej pa potem nisem imela vec ure-sem imela pa resnega fanta ze pri 17h (zdaj ziviva skupaj), mogoce je to omehcalo moje starse. Ni bilo pa prehoda iz danes na jutri.
Ce stvar pogledam od dalec, ja vedno sem bila prva od mojih vrstnikov, ki je sla domov, vendar sem danes mami in ocetu neimerno hvalezna, da sta me mela na takratki. Pizdarije, droge, svasta je bilo in ju imam zaradi tega se bolj rada. Danes in ze kar nekaj let je zaupanje in spostovanje med nami na vrhuncu.
Stara si ze 17, kmalu bos sla na fax ali v sluzbo in ko bodo videli da si zaupanja vredna, bodo popustili. Zdajle se ti zdi da je tvoje zivljenje koncano, ker si zamudila zur... vendar tisti najboljsi pridejo po 20 letu...
Ce stvar pogledam od dalec, ja vedno sem bila prva od mojih vrstnikov, ki je sla domov, vendar sem danes mami in ocetu neimerno hvalezna, da sta me mela na takratki. Pizdarije, droge, svasta je bilo in ju imam zaradi tega se bolj rada. Danes in ze kar nekaj let je zaupanje in spostovanje med nami na vrhuncu.
Stara si ze 17, kmalu bos sla na fax ali v sluzbo in ko bodo videli da si zaupanja vredna, bodo popustili. Zdajle se ti zdi da je tvoje zivljenje koncano, ker si zamudila zur... vendar tisti najboljsi pridejo po 20 letu...
- JennyfeatTia
- Sramežljivka
Hay.
am no ja vem da so tut pol žuri na faksu itd.
ampak js tut zdej hočem hodit ven. hočm tut povedat da ko ste ble ve stare 17 je blo mal drgač koker je pa zdej.
ker koker sm že omenla tudi 14 letnice se zunaj kurbajo do pete ure zjutraj.
drgač pa tut js mami povem s kom se pelem kam grem itd. nikol mi pa ne da ure ker ve da jo bom poklicala.
pa nikol ne kadim, pijem tko mal, droge pa tut ne. to mami sama ve da tega js nebom nikol in glede tega ve da vem kakšne so posledice tega.
sej ne pravim da bi mogla vsak vikend it ven ampak zdele so se počitnce začele in vse normalno da bom hodla ven ne sam ob vikendih tut tko.
res pa je da mene ata nikoli nikamor ne pelje. pride po mene samo če pridem ob petkih bol pozno domov pač ob kakih 7 pa to iz šole. ko gremo še po šoli na drink pa to. to pride po mene. da bi me pa posebej kam tko vozu to pa nikol.
mami pa itak ne vozi. tak da mam to še en dodaten problem.
ampak s tem ko mi mama dovoli it ven ji ati reče da bo ona kriva če se bo kaj zgodilo. Ker js pa vem da se nič ne more zgodit. Meni ne. razen će me avto zbije pa to to je druga stvar. ker to se mi lahko zgodi tut na poti domov iz šole.
ampak js tut zdej hočem hodit ven. hočm tut povedat da ko ste ble ve stare 17 je blo mal drgač koker je pa zdej.
ker koker sm že omenla tudi 14 letnice se zunaj kurbajo do pete ure zjutraj.
drgač pa tut js mami povem s kom se pelem kam grem itd. nikol mi pa ne da ure ker ve da jo bom poklicala.
pa nikol ne kadim, pijem tko mal, droge pa tut ne. to mami sama ve da tega js nebom nikol in glede tega ve da vem kakšne so posledice tega.
sej ne pravim da bi mogla vsak vikend it ven ampak zdele so se počitnce začele in vse normalno da bom hodla ven ne sam ob vikendih tut tko.
res pa je da mene ata nikoli nikamor ne pelje. pride po mene samo če pridem ob petkih bol pozno domov pač ob kakih 7 pa to iz šole. ko gremo še po šoli na drink pa to. to pride po mene. da bi me pa posebej kam tko vozu to pa nikol.
mami pa itak ne vozi. tak da mam to še en dodaten problem.
ampak s tem ko mi mama dovoli it ven ji ati reče da bo ona kriva če se bo kaj zgodilo. Ker js pa vem da se nič ne more zgodit. Meni ne. razen će me avto zbije pa to to je druga stvar. ker to se mi lahko zgodi tut na poti domov iz šole.
-
honeydew - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 11. 2005
Heh no ko reces da se ti nic ne more narest je mal infantilna izjava no. Lahko se ti grozne stvari naredijo in tega je starsev strah.
To da te starsi ne vozijo okrog je popolnoma normalno, pa to da govoris da se 15 letnice kurbajo...verjetno nimajo tko fajn starsev kot ti a ne?
To da te starsi ne vozijo okrog je popolnoma normalno, pa to da govoris da se 15 letnice kurbajo...verjetno nimajo tko fajn starsev kot ti a ne?
- JennyfeatTia
- Sramežljivka
honeydew napisal/-a:Heh no ko reces da se ti nic ne more narest je mal infantilna izjava no. Lahko se ti grozne stvari naredijo in tega je starsev strah.
ja to je deloma res da takih staršev nimajo ja. no pa sej po eni strani je tak vredu kakor je. ja sam ne razumem kako je normalno da me ne vozijo. od kolegice mamca vedno pride po nas če nimamo drugega prevoza al pa je kdo od fantov pijan pa to.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
JennyfeatTia napisal/-a:Hay.
In kako ti to veš? Ok, je blo mal drugače ja, čiki so bli 200 sit pa pir 150 in to je blo to Kar se omejitev za hodit ven tiče je čist odvisno od staršev in ne od tega al je bilo to 10 al pa 20 let nazaj ali pa lani.
JennyfeatTia napisal/-a:ker koker sm že omenla tudi 14 letnice se zunaj kurbajo do pete ure zjutraj.
Ja in? A boš to kot argument navedla svojemu očetu? V takem primeru bi jaz rekla da staršem takih punc manjka orto veliko soli v glavi, dečvam pa tudi.
JennyfeatTia napisal/-a:drgač pa tut js mami povem s kom se pelem kam grem itd. nikol mi pa ne da ure ker ve da jo bom poklicala.
Glede tega ne bit tako 100% zazihrana. Zarečenega kruha se največ poje.
Pa četudi bi, itak večina mladine hodi ven da se ga napija in kadi, pa to še ne pomen da bojo zabredli ali pa karkoli.
JennyfeatTia napisal/-a:sej ne pravim da bi mogla vsak vikend it ven ampak zdele so se počitnce začele in vse normalno da bom hodla ven ne sam ob vikendih tut tko.
Kaj ti nimaš nobenih hobijev, nobenih interesov, nič od nič razen feštanja?
JennyfeatTia napisal/-a:res pa je da mene ata nikoli nikamor ne pelje. pride po mene samo če pridem ob petkih bol pozno domov pač ob kakih 7 pa to iz šole. ko gremo še po šoli na drink pa to. to pride po mene. da bi me pa posebej kam tko vozu to pa nikol. mami pa itak ne vozi. tak da mam to še en dodaten problem.
A dej dej, mene so doma prosili, če me lahko peljejo kam! Dej dej, tega pa mislim da je bil redkokdo deležen, da bi ga tako furali naokoli in ujčkali. Meni so tudi doma rekli: maš noge, maš denar za vlak, bus, znajd se.
JennyfeatTia napisal/-a:ampak s tem ko mi mama dovoli it ven ji ati reče da bo ona kriva če se bo kaj zgodilo. Ker js pa vem da se nič ne more zgodit. Meni ne. razen će me avto zbije pa to to je druga stvar. ker to se mi lahko zgodi tut na poti domov iz šole.
Ej, če so jih po pi*ki fasali že Spiderman, Batman, Power Rangers, Wolverine in Qui-Gon Jinn, ki imajo super powers, zakaj jih ne bi ti? Ok, verjetno da dokler se, ko si zunaj, počutiš varno, si v družbi itd. res razmišljaš, da se ti nič ne more zgodit, ampak verjemi, na vsakem koraku se ti lahko pripeti kaj groznega. Verjetno je v soboto zvečer malo več pijanih voznikov na cesti kot v torek popoldne, ko ti veselo marširaš iz šole, pa še vidljivost je ponoči zmanjšana. Glede na to, da te lahko doma (hipotetično) scota lasten pes, ne bodi tako prepričana, da tebi se pa res nič ne more zgoditi.
Zadnjič spremenil Tearjerker, dne 07. Jun. 2009 10:57, skupaj popravljeno 1 krat.
- JennyfeatTia
- Sramežljivka
okej vredu. odhajam tu dol.
hvala za mnenja in veliko graj. sej sploh nevem zka tok težite neki bv.
hvala za mnenja in veliko graj. sej sploh nevem zka tok težite neki bv.
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
[quote="JennyfeatTia"]Hay.
ker koker sm že omenla tudi 14 letnice se zunaj kurbajo do pete ure zjutraj.[/quote]
veš zdej, če me štejemo 22, 23 nismo ene stare babe pet let nazaj, ko sm js bla stara 17let je blo vse isto. s tem, da smo mel takrat še tolarčke in ne ojrotov. tud takrat so ga 13letnice pile in ble noseče in jadijadi podobne zgodbe. tk, da js sm ist razlog doma nalagala. pa ni nič pomagal tud, če sm v šol blestela in nasploh bla vzorna dečva. pač pravila so in morš jih upoštevat pa, če se na glavo postaviš. mlad si do 30 pa še dlje. zej če maš kako leto čez 20 nisi starina in ni kej dost drgač kot v 2. letniku SŠ. še vedn si mulo. s tem, da si pač bolj samostojen, zase odgovoren in mal več dnarja lahka maš.
ker koker sm že omenla tudi 14 letnice se zunaj kurbajo do pete ure zjutraj.[/quote]
veš zdej, če me štejemo 22, 23 nismo ene stare babe pet let nazaj, ko sm js bla stara 17let je blo vse isto. s tem, da smo mel takrat še tolarčke in ne ojrotov. tud takrat so ga 13letnice pile in ble noseče in jadijadi podobne zgodbe. tk, da js sm ist razlog doma nalagala. pa ni nič pomagal tud, če sm v šol blestela in nasploh bla vzorna dečva. pač pravila so in morš jih upoštevat pa, če se na glavo postaviš. mlad si do 30 pa še dlje. zej če maš kako leto čez 20 nisi starina in ni kej dost drgač kot v 2. letniku SŠ. še vedn si mulo. s tem, da si pač bolj samostojen, zase odgovoren in mal več dnarja lahka maš.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov