starši vs. dovoljenje za ven

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

JennyfeatTia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a JennyfeatTia » 06. Jun. 2009 18:25

Hay. stara sem 17 in imam dovoljene izhode ven. nikoli mi ne data ure vendar je že kar preveč če bi šla vsako soboto ven.
glede mame nikoli skoraj ni problema, vendar mi oče skoraj nikoli ne dovoli.
zadnjič mi je rekel da se mi potem sploh ni treba vrniti domov in naj ostanem skos kjer sem.
nikoli me ne vozi nikamor, vedno pa povem kam grem s kom grem in kako dolgo nameravamo biti zunaj.
danes je sobota in me je kolegica klicala če gremo ven in sem vprašala mamo rekla sem da itak ne bomo dolgo, vendar je rekla da če vem koliko sem stara in kaj bo rekel ati.
s kolegico sem se zmenla zdej da grem vseeno ven. bom vidla kaj bo.
ker itak sm mami rekla: ja ampak js useeno grem.
ker nevem zakaj mi ne bi dovolila ker pridna sem u šoli nimam popravcev prav dobra bom ne kadim pijem občasno pa še to bol malo in niti najmajn se ne drogiram in imam dobro družbo.
upam samo da ne bom tega podedovala in bom svoje otroke vzgajala v drugačni luči kot sta starša mene glede izhodov.

p.s. se opravičujem če podobna tema že obstaja.
pokapika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a pokapika » 06. Jun. 2009 18:29

kaj je pa namen teme? :)
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a vseenomiska23 » 06. Jun. 2009 18:48

:gruebel:
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 06. Jun. 2009 18:55

Ja verjetno hoče dobit tudi očetovo dovoljenje? :?
Hm.. mogoče je res malo strog ampak mislim da je bolš če si prvo pridobiš njegovo zaupanje in ne delaš kar po svoje, pa da pol sklepaš kompromise.
Če ne boš pa itak hmal 18 in boš lahko sama zase odločala :wink:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 06. Jun. 2009 18:59

saarijarvi napisal/-a:Če ne boš pa itak hmal 18 in boš lahko sama zase odločala :wink:

daj ne seri s takimi! :roll:

sama zase bo odločala ko bo imela svojo streho nad glavo ter svoje prihodke za življenje...dokler bo pa od staršev odvisna, bo morala pa plesati po njihovih notah...in to je edino pravilno!
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 06. Jun. 2009 19:02

saarijarvi napisal/-a:Če ne boš pa itak hmal 18 in boš lahko sama zase odločala :wink:

Žal sem padla na realna tla, ko sm dopolnila 18, ker sem "ugotovila", da usega pa le ne bom mogla delati :) . U bistvu sem bila na istem, kot takrat, kosem bila mladoletna. To je torej eno veliko sranje. Pravno imaš neke določene dolžnosti in pravice, ampak to je tudi to.
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a vseenomiska23 » 06. Jun. 2009 19:03

Jaz tudi nisem smela do 18 leta hodit pogosto ven.. sm mogla bit do polnoči nazaj.. in ker sem se tega držala so mi naslednjič za dlje pustli ostat. enkrat sm se pa jim zlagala pa sm ga nekje bluzla z nekimi tipčki pa me je pol ata fuul krego pa sm mela house arest!!! :D tak da bolš da ne delaš po svoji volji.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 06. Jun. 2009 20:09

Meni osebno je do polnoči pred 18 kar pozno. Nevem no. Za 17 let se mi zdi vse skupaj normalno. Ko lahko delaš kaj češ itak ugotoviš, da nisi nič zamujal.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 06. Jun. 2009 20:40

Jaz sem mela uro mislim da ene 3x,4x pa še to v 8 razredu. In ko sem vedno prišla domov takrat ko smo se zmenil in nikol ni blo nobenih pizdarij, od takrat naprej nikoli nisem mela ure. Včasih smo šli tud za 2,3 dni, pa ni blo nobenih problemov. Vedn sm povedala kam grem, pa če je bla to ambasada alpa po lokalih ven. In vedn sm zjutri tud poklicala, pa mi ni noben reku naj pokličem - ampak sm se tko navadla, zato da jih ni doma skrbelo in sm sama od sebe klicala zjutri da je vse ok.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Jun. 2009 21:07

Ti pomoje ne veš, kaj pomeni "vs.". To je prvo :)

Sicer me pa zanima, kaj misliš s tem, da ti ne pustijo ven hodit. A ti ne pustijo na kakšno pijačo, a ti ne pustijo vsak vikend v diskoteko do 5ih zjutraj?
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a vseenomiska23 » 06. Jun. 2009 21:14

Sessa napisal/-a:Meni osebno je do polnoči pred 18 kar pozno. Nevem no. Za 17 let se mi zdi vse skupaj normalno. Ko lahko delaš kaj češ itak ugotoviš, da nisi nič zamujal.

Am to pa za to ker sem mela vedno sekico poleg sebe, ki pa je 4 leta starejša od mene. :) sma mele skupne frende.. samo nisem bla vsaki dan. samo čez vikende al pa počitnice.
Zadnjič spremenil vseenomiska23, dne 06. Jun. 2009 21:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Adelisa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Adelisa » 06. Jun. 2009 21:18

Meni pa se zdi čist normalno, če ti starši ne pustijo čist vsak teden ven. Saj vsako soboto pa ga pri 17 res ne rabiš žurat.
Jaz sem tud mela v srednji šoli omejitev..okej res,da sem se vedno dogovorila, da sem lahko šla, res pa je tudi, da sem vedno prišla ob dogovorjeni uri domov.
Uporabniški avatar
maaalaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a maaalaaa » 06. Jun. 2009 21:19

MilkyWay napisal/-a:

Žal sem padla na realna tla, ko sm dopolnila 18, ker sem "ugotovila", da usega pa le ne bom mogla delati :) . U bistvu sem bila na istem, kot takrat, kosem bila mladoletna. To je torej eno veliko sranje. Pravno imaš neke določene dolžnosti in pravice, ampak to je tudi to.

jst če zase pogledam nazaj, se mi zdi da sm mela več svobode k sm bla mladoletna kot pa zdj. mam "že" 19 let, pa mi mama usakič reče do kdaj morm bit nazaj in ponavad, če grem v petk, soboto zvečer ven na pjačo je to največ do pounoči, k sm u šol in čez vikende delam ponavadi, tko da morm tako al tako zjutri ustat ob 6h in več ne smem bit, čene pa morm ustat da ji pomagam popucat hišo. je pa res da je moja mama ful proti gostilnam in zadrževanjem v njih. sj jo čist razumem da ni lih lepo mlade punce vidt vsak vikend po cele večere dol viset. če grem na žur pa itak nimam ure, pač pridem ko pridem. me pa tud skos počaka, da vidi v kašnem stanju me pripeljejo domov, če še lahko stojim al ne :D tko da to "po 18 lahko delaš kar hočš" je čisti tralala. lahko pa tud iz moje izkušnje povem, da če prezgodi začneš žurat, se ti pol sploh ne da več vsak vikend. jst vidm da mi bolj paše na pjačko it kot pa na žur vsak vikend kot učasih, k je blo nujn vsak tedn bit do zjutri zunaj.
tko da ti svetujem, da počasi in z užitkom :) tko kot reče moja mama: starši so tisti, ki te imajo najrajši in ti postavljajo meje v tvoje dobro ne v njihovo. in kasneje jim boš hvaležna, čeprav si sedaj ne priznaš da imajo prav in delajo vse v tvoje dobro. vsaj če so starši na mestu.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 06. Jun. 2009 21:31

Ne bo se ti svet podrl če katero soboto ne reš ven. Jaz sem imela do ene 18, 19 leta izhod do 22h, šele kasneje sem, ko sva s fantom res že dolgo hodila lahko prišla kasneje, nikoli pa po polnoči. Kje so bile potem šele prenočitve.

Pa sem bila tud jaz odlična, nikoli pila, nikoli kadila, nobenih drog, nobenih žurov, nobenega ponočevanja. Pa sem čist fajn izpadla, nič nisem bila zarad takih ur prikrajšana.

Daj, daj nič hudega ti ni. Sicer pa bi jaz osebo še bolj zaostrila pravila, če bi bila tvoj oče, in bi mimo mojega vedenja oziroma pravil ti odhajala vseeno ven.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 06. Jun. 2009 21:47

maaalaaa napisal/-a:če grem na žur pa itak nimam ure, pač pridem ko pridem. me pa tud skos počaka, da vidi v kašnem stanju me pripeljejo domov, če še lahko stojim al ne :D

Haha, ista je moja mama. Moja u bistvu ne bedi, ampak jo moram nujno zbuditi, ko pridem domov, da vidi, ali sem kej u rožicah. Sej u bistvu ne pregleduje podrobno, niti iz postelje ne ustane... Samo pozdravi me in me vpraša, kolko je ura in kako je blo... To je pa to. :D

1x je nisem pozdravila (zbudila), ker je bla res že pozna ura in je bla naslednji dan res užaljena... Ker je seveda najprej pomislila, da nisem bila sposobna stat niti govorit. Pa sploh ni blo tko :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov