starši ki preveč skrbijo za otroka

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 25. Okt. 2008 20:19

ja, poznam par ki nočeta dat otroka v vrtec, da ne bo zbolel ... ampak čisto vsak otrok ko pride v vrtec je najprej dosti bolan, pol pa postane odporen in je bolezni vedno manj .. to je čisto normalno ... tak otrok ki pa ga ne bojo dali v vrtec, ne bo postal odporen in bo ves čas bolan pa pol ko bo šou v šolo ...
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
star*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a star* » 27. Okt. 2008 20:20

ja no...zaj ko sem to prebrala sem se spomnila na mojo najbolšo kolegico, ki je dejansko tudi moja sošolka. stara je 16 let, pa še v življenju ni bla zvečer veni, v letu pa pol kaj se poznama sma ble enkrat v mestu popoldan...še to se je mogla zlagat, da smo kao pouk podalšali :? fantov ne sme niti pogledat, ker če bi stari zvedli, da ma kerega, bi jo zlo grdo gledli...najbolj pa me je razjezil primer ko smo zadnič hotli it na pico po šoli, ker smo ob 2 končali s poukom, ob 5 pa smo meli neko prireditev v šoli...se pa nam ne splača it domov, ker se vozimo v ruše z vlakom...no v glavnem, ko sem jaz njo pred vsemi vprašala če gre polek, je rekla da se ji pač ne da, pol pa je pač meni na samem povedla da jo je strah da bi jo starši dobli, ker jim je rekla da bomo v šoli počakali :? pa sem ji jaz pač rekla, da nebojo prišli, ker je pač v pesnici ona doma, pa da se nebojo vozli v ruše, ker je to nekje ena ura vožnje...no potem sem jo nekak prepričala in smo šli...pač smo šli na pico pol pa v šolo nazaj na prireditev. Ko pa je blo konec, je bla največja finta to da sta jo stara dva res prišla pojn...ko bi lahko šla z vlakom, ampak ji nista pustla, ker je blo vmes nekje 20 min čakanja :? v glavnem to me je fuul razjezlo, ker ona dejansko nima življenja...me s kolegicami nea vemo kaj naredit. Hotle smo it že do šolskega pedagoga, da bi se pač s starimi pogovoril, samo smo pač to njej prej povedle, pa je rekla da za njeno dobro bolše da ne gremo :? zaj ma kera kako idejo, ker me s kolegicami smo čisto obupane, ker nas skrbi da si bo kaj naredla ona....tak da predlogi so dobrodošli... :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Okt. 2008 8:27

la.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 22:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 28. Okt. 2008 8:35

star* napisal/-a:ker je pač v pesnici ona doma, pa da se nebojo vozli v ruše, ker je to nekje ena ura vožnje

OT: Njo še bi pa jaz mogoče poznala, ker sem s tega konca :P

Drugače pa, Nia, ne vem če je to najbolj pameten predlog. Verjetno ne veš, kako je imeti take starše, in če bi kr šla, bi bilo potem še dosti slabše :wink:
Sama pa tudi nimam kake pametne ideje :gruebel: moji so tudi bili malo bolj strogi (sicer ne tak ekstremno kot ti, ampak vseeno), pa sem jih postopoma pripravljala, da bi pa le enkrat šla ven. In vsaki mesec so bili manj prepričani, da ne bom nikam šla, dokler pač niso enkrat popustili :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 28. Okt. 2008 8:43

Star*..mislim, da totalno pretiravate..mislim halo do psihologa hodt, ker eno MLADOLETNO punco starši pač ne pustijo hodt vn žurat. mislim, sej ne da bi jo maltretiral al kej, sam preprost skrbi jih za njo....res tle bo treba nujno urgirat, poklicat policijo in jo vzet staršem :roll:
tak primer sem imela js doma, nisem nikamor hodila v srednji šoli, šele zadnji letnik sem šla prvič zvečer vn..pa ni bla tok fora staršev, sam pač prve letnike me niso pustil, pol pa tud spraševala nism, ker sm vedno misla, da bo odgovor ne, pa sikreno se mi tud dal ni hodt vn..men je biu v tistem času največji filing zvečr pred tv in to je to..sošolkam sm seved :roll: govorila, da mi ne pustijo..v resnic pa tud vprašala nism..dokler niso zadnji letnik me res začele prepričevat in sm enkrat vprašala in so rekl ja lako..sam pač vedno sm mela neko uro, ki sem se je potem tudi držala. po tem sem pa itak pol skoz vn hodila in ura je bila vse daljša, dokler enkrat nism sama odločala. pač prvi otrok sem bila..moja tamala ima naprimer zdej že pri 16 ogromnoooo več slobode.
aja pa ne boste verjel nism nič žil rezala, ker sm mogla doma viset, ko so ostali žural :roll:
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 28. Okt. 2008 9:06

jaz tudi poznam en takšen primerek.. moja teta in njena tamaladva :? starejši je star 15, tmali pa 11. naj prvo poudarim to, da teta še nikol v življenju ni delala, samo zato, da lahko skoz doma sedi in bere knjige o boleznih in o zdravi prehrani. dostikrat smo skupaj pri babici, tako da vem kak laufa.. če so se tmali kdaj igrali zunaj, sta se tadva bratranca mogla obvezno vsakih 10-15 min preoblečt, kr sta bla kao prepotena in bi lahko zbolela. enkrat smo bli pr nas in je mama kuhala čaj za vse..pa ga onadva nista smela pit, kr ni bil "naraven" čaj ampak pač iz onih kupljenih vrečic.. sladkarij itak ne smeta jest niti pod razno, ker je to škodljivo. najhuje je, ko gremo na kakšno praznovanje roj. dneva in ne smeta jest torte :? kr sta starša vegetarianca, seveda ona2 tudi ne smeta jest mesa (kr bi ju lahko ubilo al kaj jaz vem).. mislim, nvem no. sick.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 28. Okt. 2008 9:18

rachka_ napisal/-a:jaz tudi poznam en takšen primerek.. moja teta in njena tamaladva :? starejši je star 15, tmali pa 11. naj prvo poudarim to, da teta še nikol v življenju ni delala, samo zato, da lahko skoz doma sedi in bere knjige o boleznih in o zdravi prehrani. dostikrat smo skupaj pri babici, tako da vem kak laufa.. če so se tmali kdaj igrali zunaj, sta se tadva bratranca mogla obvezno vsakih 10-15 min preoblečt, kr sta bla kao prepotena in bi lahko zbolela. enkrat smo bli pr nas in je mama kuhala čaj za vse..pa ga onadva nista smela pit, kr ni bil "naraven" čaj ampak pač iz onih kupljenih vrečic.. sladkarij itak ne smeta jest niti pod razno, ker je to škodljivo. najhuje je, ko gremo na kakšno praznovanje roj. dneva in ne smeta jest torte :? kr sta starša vegetarianca, seveda ona2 tudi ne smeta jest mesa (kr bi ju lahko ubilo al kaj jaz vem).. mislim, nvem no. sick.

okej okej tisto zgori je res pretiravanje, ampak tisto o vegeterijanstvu - halo?! a ostali ki vsilijo mesojedstvo otroku ki se sploh se odlocat ne more, so pa vredu? mi smo tut vegeterijanci pa tamali brat ni se nikol jedu mesa niti mami v nosecnosti (zdej je skor 4 leta star) in je popolnoma zdrav...moji ga tut ne bojo dobili, dokler ne bojo dost stari da se sami odlocijo, potem je seveda odlocitev njihova :)
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 28. Okt. 2008 9:22

red_rose napisal/-a:
rachka_ napisal/-a:jaz tudi poznam en takšen primerek.. moja teta in njena tamaladva :? starejši je star 15, tmali pa 11. naj prvo poudarim to, da teta še nikol v življenju ni delala, samo zato, da lahko skoz doma sedi in bere knjige o boleznih in o zdravi prehrani. dostikrat smo skupaj pri babici, tako da vem kak laufa.. če so se tmali kdaj igrali zunaj, sta se tadva bratranca mogla obvezno vsakih 10-15 min preoblečt, kr sta bla kao prepotena in bi lahko zbolela. enkrat smo bli pr nas in je mama kuhala čaj za vse..pa ga onadva nista smela pit, kr ni bil "naraven" čaj ampak pač iz onih kupljenih vrečic.. sladkarij itak ne smeta jest niti pod razno, ker je to škodljivo. najhuje je, ko gremo na kakšno praznovanje roj. dneva in ne smeta jest torte :? kr sta starša vegetarianca, seveda ona2 tudi ne smeta jest mesa (kr bi ju lahko ubilo al kaj jaz vem).. mislim, nvem no. sick.

okej okej tisto zgori je res pretiravanje, ampak tisto o vegeterijanstvu - halo?! a ostali ki vsilijo mesojedstvo otroku ki se sploh se odlocat ne more, so pa vredu? mi smo tut vegeterijanci pa tamali brat ni se nikol jedu mesa niti mami v nosecnosti (zdej je skor 4 leta star) in je popolnoma zdrav...moji ga tut ne bojo dobili, dokler ne bojo dost stari da se sami odlocijo, potem je seveda odlocitev njihova :)

em seveda mi ni kul, če silijo "mesojedi" svoje otroke v meso.. ampak če pa bo otrok poskusil meso in bo mu všeč, se mu ga nebi smelo branit!! ravno otroci v fazi razvoja potrbujejo PRAV VSE snovi, med katerimi je ful pomembno tudi meso.. pol pa se naj sam odloči, tako je. ampak nihče mi nebo rekel, da je odrekanje mesa majhnemu otroku bolj zdravo..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 28. Okt. 2008 9:39

red_rose napisal/-a:

Enega strokovnjaka mi povej, ki bi podprl tvoje prepričanje o vegetarijanstvu otroka. Takoj se počutite napadene, samo da nekdo omeni to besedo.. Sama si rekla, da se otrok še ne more odločati - torej je tudi odvzemanje mesa iz otrokove prehrane nepravilno. Človek se mora najprej razvit in šele po koncu pubertete naj se ljudje svobodno odločajo o tem, če bodo jedli meso, ali ne. Pri razvoju človeka je meso nepogrešljiv del prehrane, seveda vse v mejah normale. S tvojimi trditvami bi se strinjali samo tisti vegetarijanci, ki nimajo povsem razčiščenih pojmov o tem, zakaj sploh so vegetarijanci. Modna muha, pač.. Sklepam, da so ti starši privzgojili tako prepričanje - zame to ni sprejemljivo. Nič nimam proti nemesojedcem, ampak če mi gre pa kaj na živce, so pa to vegetarijanski starši, ki svojemu otroku namerno ne dajejo mesa. Res, zelo zdravo! Oglasi se čez nekaj let, ko bo tvoj brat že malo starejši in potem poročaj o njegovem zdravju. Mogoče bo tudi v nadaljnje tako zelo zdrav, kot praviš. Ampak takih primerov je malo, preveč sem že prebrala o posledicah otrok, ki od rojstva (zaradi staršev) niso jedli mesa - od sprememb na koži, slabega imunskega sistema, problemi s poraščenostjo ipd..
Sicer pa ne poznam nobenega primera, kjer bi starši pretiravali pri vzgoji otroka. Spomnim se edino tega, da je bilo pri sestrični vedno vse pretirano čisto - dezifincirano in bog ne daj, da so prišli v naše stanovanje, kjer imamo tudi 2 pasja člana.. :roll:
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 28. Okt. 2008 9:40

^Se strinjam. Razne soje itd. ne morejo nadomestiti mesa, ne trdim, da za odraslega človeka ni zdravo, da mesa ne je, se mi pa zdi, da bi otrok moral jesti tudi meso. Saj se lahko potem sam odloči, da ga ne bo več jedel.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 28. Okt. 2008 9:48

tanika*: men se pa to zdi zelo velik problem. nasprotno so meni vse dovolili od nekje 15, 16tega leta nisem mela ure (prej pa do dveh ponoci recimo) - sem odgovorna punca, in so mi zaupali, neumnosti sem delala tocno tok kolikor sem sama hotela izkusit stvari :wink: (recimo cigarete se v roki nisem v zivlenju drzala kaj sele potegnila, niti NOBENE hujse droge od alkohola) - v soli sem ze od nekdaj nadpovprecno uspesna (tut razna tekmovanja itd.), tut s sportom se ukvarjam... in to da mi nebi pustili ven kadar hocem bi se mi zdelo kratenje moje osnovne pravice na tem svetu . RABIM SVOBODO da delam kar hocem, da se ucim.nikol mi ni blo treba povedat kam grem, s kom, kdaj pridem..

in ce ne bi blo tako bi se mi zdelo neki hudo narobe..seveda pa ti mogoce drugace razmisljas ker si tako odrascala, in sploh ne ves kaj vse si zamudila!! in tisti punci ki bi ji rade prijateljice pomagale je prav da ji poskusijo pomagat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 28. Okt. 2008 10:07

SSarchy, *skokica*: offtopic...
(pa se to je tak, kot da bi jaz vedela da je zemlja okrogla vi bi pa trdili da je ploscata - nekaterih stvari se pac ne da na hitro razlozit....:D)
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 28. Okt. 2008 10:10

red_rose napisal/-a:SSarchy, *skokica*: offtopic...
(pa se to je tak, kot da bi jaz vedela da je zemlja okrogla vi bi pa trdili da je ploscata - nekaterih stvari se pac ne da na hitro razlozit....:D)

Če bi prebrala moj post do konca, bi videla, da nisem nič OT.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 28. Okt. 2008 10:22

red_rose napisal/-a:SSarchy, *skokica*: offtopic...

sej ste vi tudi OT z vašimi 'jst sm pa pri 16 lahko hodla vn' ... to gre v drugo temu, tu govorimo o otrocih ki jih starši preveč čuvajo in ne o tem da ti si pa hodla vn pri teh letih ... punca je vprašala za nasvet kaj naj naredi sošolka ki jo starši preveč ščitijo in mislim da to da ve govorite kaj ste lahko počele kar ona ne sme ji čisto nič ne pomaga ..
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 28. Okt. 2008 10:22

Po mojem mnenju nism čisto nič zamudila...kvečem veliko pijančevanja sem zamudila..ker to je bilo vse kar so sošolke delale in kar tudi mladina počne zdaj..sej vidmi pri svoji tamali..hodi vn in pride domov jezna na vs svet, ker se ji vsi kolegi nalijejo in pol mora gledat kozlanje in jih nost domov..jej ful zabavno :roll: medte, ko sem npr. js začela vn hodt sm mela že približno mal v glavi spucan in sm vedla, kaj bom probala, s kom se bom družila itd.
Sej vse lepo in prov, bi prijateljice rade pomagale, sam hodt do psihologa? Ej me prov zanima kako bi ta pogovor potekal: Moje prijateljice pa starši ne pustijo vn žurat... :lol:
Če bi men takrat to prijateljice nardile bi jih ubila, ker kot prvo bi mi nardile take težave s starši, da si sploh predstavljat ne morem, kot drugo bi me pa tok osramotile, da me bl nebi mogle.
To je ena stvar, ki se rešuje v družini in ko se bi ta sošolka odločila, da bo hotla vn, se bo mogla sama zment tko kot sem se js, brez vmešavanja ostalih.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov