starši ki preveč skrbijo za otroka

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Nannya-1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Nannya-1 » 26. Jul. 2009 9:34

red_rose napisal/-a:ja, poznam :D ena puncka ki zivi na kreti, hcerka dveh Srbov. s prijateljico sva ble pri dveh druzinah poleti varuske, ona je mela to puncko...
dolga zgodba.zmesani starsi:D
- mama in ati sta zdravnika
- mala je 3,5 let stara
- ne sme laufat in plezat in ostalih stvari kar pocnejo otroci na igriscu - da ne bi padla
- ko je mrzlo al pa je kje na tujem more met dudo v ustih - da ne bo dihala prevec zraka v usta ker se lahko prehladi
- po kakanju jo vsakic stusirajo in okopajo - da ne bo umazana in se kaj okuzla
- pri 3,5 letih se vedno je samo zmiksano hrano in hrano za dojencke. kaj v kosih ne sme - ker se ji lahko zatakne in se zadusi
- najvecja fora je da pri vsej tej skrbi je mala non stop bolana.
Zato, ker se ji ni razvil imunski sistem. Ta se razvije le, če pride organizem v stik z bakterijami.
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:jst pa poznam 18-letnega fanta, ki novo leto ne sme praznovat s kolegi, prijatelji, ampak mora bit doma s svojo družino.

Vsak večer more biti ob osmih doma, ker imajo družinsko večerjo. tut ob petkih, vikendih ... zadnjič enkrat je šel z nami na pijačo pa je mogu it ob osmih domov na večerjo.
To pa tudi mene zanima; a po 20. uri ne sme več biti zunaj?
metla111 napisal/-a:-ena sestrina prijateljica je zelo zaščitniška do svojega sina. Vsakič ko odloži dudo na mizo jo potem preden jo da spet v usta splakne pod vodo. bogi otrok je skos bolan.
Kot sem že omenila, nerazvit imunski sistem.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 26. Jul. 2009 11:15

metla111 napisal/-a:otroci ne smejo gledat/poslušat/brat pravljic v katerih je kakršnokoli nasilje. s tem odpadejo vse rdeče kapice, volk in 7 kozličkov in vse ostale " tradicionalne " pravljice, ki so jih v svoji mladosti prebrali skoraj vsi otroki

Tole sploh ni tako zelo čudno in spada pod osnove psihologije in razvoja otrok. Sem že od večih strokovnjakov slišala, da te tradicionalne pravljice niso dobre za zelo majhne otroke (drugo je seveda, ko je otrok že nekoliko večji), ker se potem bojijo volkov, mačeh ipd. in to dojamejo tako kot mi grozljivke. Tudi na srednjih vzgojiteljskih šolah to baje učijo, sem že od večih slišala. Ne vem če je to res, ampak po eni strani se sliši zelo smiselno.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 26. Jul. 2009 19:47

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 19:03, skupaj popravljeno 1 krat.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 27. Jul. 2009 9:39

...ah ja tak je..pravljice več niso ok, nove risanke in nove igrače (Bakogani in razni Power Rangersi in take zadeve), pa so čist ok :)
čokolešnik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 2. 2009
Kraj: vse povsod

Neprebrana objavaNapisal/-a čokolešnik » 27. Jul. 2009 12:50

poznam tak primer ko že od mejhnga ni smel nč npr. na betonu sedet,da ne bo volka dobu, da ne sme po drevesu plezat,skakat, se s kolesom vozit.... kr se lahk poškoduje uglavnem nč ni smel sam sedet na mir pa gledat pa poslušat... sam največji prooblem je to, da je postal mamin sinček, nima svojga lastnga mnenja, za vse druge vpraša, dela kr drug rečejo, punce nima sploh pomoje je ni mel, je skuz doma, iz stanovanje gre sam če gre v trgovino... katastrofa men bi se zmešal aja str je pa 30 let.. mamo še kr uboga.. po eni strn se mi smil ,sam po drugi strn si je pa tud sam kriv.... moje mnenje...kva češ tud tak morjo obstajat :(
carpe diem!
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 27. Jul. 2009 16:17

V_Rose_V napisal/-a:...ah ja tak je..pravljice več niso ok, nove risanke in nove igrače (Bakogani in razni Power Rangersi in take zadeve), pa so čist ok :)

Taki starši, ki otrokom ne berejo zgoraj omenjenih pravljic, 100 % tudi ne dovolijo gledati nasilnih risank.

Tisti otroci (govorim res o majhnih otrocih), ki gledajo tovrstne risanke, pa tako ali tako niso deležni pravljic, ker se starši očitno nimajo časa ukvarjati z njimi, zato potem cele dneve visijo pred tv-jem in gledajo butaste risanke. Žalostno. :evil:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Jul. 2009 16:21

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:58, skupaj popravljeno 1 krat.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 27. Jul. 2009 17:09

Meni se tud zdi, da so Slovenijo preplavile slabo sinhronizirane azijske risanke, ki temeljijo na super-močeh, vojakih, robotih, bojevanju in pretepanju... :P

Včasih smo brali mravljinčka ferdinanda in gledal leteče medvedke, danes pa take bedarije vrtijo... :wink:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 27. Jul. 2009 17:15

Baje je en 9-letni kitajček skrivaj pil bencin, ker je verjel, da se bo spremenil v Transformerja... :o No ja, njegov živčni sistem je baje uničen, sicer pa se kr drži.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov