starši ki preveč skrbijo za otroka

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Okt. 2008 10:52

c m.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 22:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 28. Okt. 2008 11:31

Libido. napisal/-a:
red_rose napisal/-a:SSarchy, *skokica*: offtopic...
(pa se to je tak, kot da bi jaz vedela da je zemlja okrogla vi bi pa trdili da je ploscata - nekaterih stvari se pac ne da na hitro razlozit....:D)

sej ste vi tudi OT z vašimi 'jst sm pa pri 16 lahko hodla vn' ... to gre v drugo temu, tu govorimo o otrocih ki jih starši preveč čuvajo in ne o tem da ti si pa hodla vn pri teh letih ... punca je vprašala za nasvet kaj naj naredi sošolka ki jo starši preveč ščitijo in mislim da to da ve govorite kaj ste lahko počele kar ona ne sme ji čisto nič ne pomaga ..

Ampak folk še kar to piše.. :roll:
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 28. Okt. 2008 12:46

NACI na vse 'jst sm pa pri tolkopatolko letih lahko hodu tolkopatolko vn' :evil:
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 28. Okt. 2008 13:46

poznam par,ki ma še ne eno leto starega otroka in mlada mamica ne pusti nobenemu da bi se malega dotikal,kaj šele pestoval,ker bi najbrž takoj fasal kakšno hudo bolezen :roll:
pa enkrat mi je blo ful smešno,ko sem bla pri kolegici.ona ma tud otročka in ga da (popoldan) spat,zapre vrata spalnice,na drugi strani hodnika pa sta se v popolnoma normalnem tonu pogovarjala njen tip in ena,ki je bla takrat tudi na obisku.in ona je čist popizdila,kaj se ga gresta,da se bo mali zbudil itd. pa res se pomoje ni čisto nič slišal v spalnico.
drugače pa kakšnih posebnih primerov ne poznam,čeprav mislim da je takih staršev vedno več
Uporabniški avatar
star*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a star* » 28. Okt. 2008 13:51

tanika* napisal/-a:Po mojem mnenju nism čisto nič zamudila...kvečem veliko pijančevanja sem zamudila..ker to je bilo vse kar so sošolke delale in kar tudi mladina počne zdaj..sej vidmi pri svoji tamali..hodi vn in pride domov jezna na vs svet, ker se ji vsi kolegi nalijejo in pol mora gledat kozlanje in jih nost domov..jej ful zabavno :roll: medte, ko sem npr. js začela vn hodt sm mela že približno mal v glavi spucan in sm vedla, kaj bom probala, s kom se bom družila itd.
Sej vse lepo in prov, bi prijateljice rade pomagale, sam hodt do psihologa? Ej me prov zanima kako bi ta pogovor potekal: Moje prijateljice pa starši ne pustijo vn žurat... :lol:
Če bi men takrat to prijateljice nardile bi jih ubila, ker kot prvo bi mi nardile take težave s starši, da si sploh predstavljat ne morem, kot drugo bi me pa tok osramotile, da me bl nebi mogle.
To je ena stvar, ki se rešuje v družini in ko se bi ta sošolka odločila, da bo hotla vn, se bo mogla sama zment tko kot sem se js, brez vmešavanja ostalih.

amm...zakaj mam jaz filing da si se ti poistovetla z mojo sošolko? ne gre to tak...sej ok da se tebi pač ni dalo ven hodit tud meni se ne da vedno...ampak oprosti ona ma željo da bi šla ven...parkrat je že tud mela kovčke pripravljene da gre od doma... :? do psihologa? uff pa še dosti lahko nardi...mogoče jim pove da svojega otroka spreminjajo v antisocialno bitje, ki se nikoli nebo znalo vklopit v družbo...če se z sosedi ne sme pogovorjat no, ker je en pač njene starosti itd...glede alkohola...nevem zakaj vse primerjaš s svojo sestro....ne pijemo vsi tak radi ko njeni kolegi... :?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 28. Okt. 2008 17:36

tanika*, pa sej ni sam zarad tega k ji ne pustijo žurat, ampak tut zarad tega ker še na pico s sošolci ne sme in ker je rekla, da za njeno dobro naj raje ne grejo... men to neki tle smrdi, jst bi vseen šla k psihologu, sej ne bo povedu njenim staršem, ona gre pa k njemu itak med poukom.nvem.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 28. Okt. 2008 17:52

Libido. napisal/-a:NACI na vse 'jst sm pa pri tolkopatolko letih lahko hodu tolkopatolko vn' :evil:

Kaj ne znate brati?
Tema ni o najstnicah!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 28. Okt. 2008 21:12

Hm, vprašanje v prvem sporočilu te teme je blo, citiram, poznate tudi vi kakšen ekstremni primer? ko starši preveč skrbijo za otroka?

Zdej če 15letna smrkla, za katero starši pač ekstremno skrbijo, ni del teme... Mamo pa stroga merila :roll: Pa ene zadnjih par postov sploh ni blo "jst sm pa pri tolkopatolko letih lahko hodu vn", na katere je letel naci. Ne znaš brati?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 28. Okt. 2008 21:31

Ja, tak primer, ko starši preveč pozornosti posvečajo otroku imam takoj pri sosedih. Le oče je zaposlen, mama pa je doma in pazi na sinčka, ki mora biti star, mislim da, 6 let. Ves čas je z njim, ga opozarja naj pazi na to in ono, on pa kriči okrog in najeda živce ...
Se takole kdaj vprašajo, kako se bo tak otrok znašel, ko bo moral kam iti sam (v šolo), saj sam niti ne zna hoditi po cesti.

Poleg tega tako nastatajo mamini sinčki, ki so resen socialni problem.
Zadnjič sem se pohecala in rekla, da ko bom jaz imela hči, ta ne bo mogla najti nobenega partnerja, ker bodo "dedci" preprosto izumrli ...
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 30. Okt. 2008 11:28

Tole pa verjetno nastane po taki začetni vzgoji pri otroku, ki jo nekatere opisujete (preberite prvi post):
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=20164
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Sharona05 » 30. Okt. 2008 15:12

ja, poznam tak primer.... naša ožja sorodnika, hčerka je stara 8, sin pa 12. od malega ne smeta jest mastne hrane, tudi takšna banalna stvar kot je jogurt mora imeti obvezno 0.1% maščobe, ne smeta biti na soncu (zdaj sta na njega alergična in cela bledolična), bog ne daj, da bi jima kateri od sorodnikov rekel: ne, tega pa ne smeš! ker bi bil ogenj v hiši... k nam kot mala nista hodila, ker smo imeli psa (ker je zato baje hiša polna bacilov in ker jih bo baje ugriznil - zdaj se jih pa bojita), nikoli nista smela imet niti zlate ribice, kaj šele kaj na tacah...če sta že slučajno pri nas, ne smeta jest našega kosila, ampak si ga prineseta zraven (seveda pojesta našega, ampak mormo pol vsi tiho bit).. ne jesta sladkarij, čokolado sta videla samo pri nas. s športom se lahko ukvarjata samo s 10 ščitniki, če jima postane vroče, sta že bolana.
rezultat: na antibiotikih sta vsake 3 tedne, tamali je še ok, mala je pa živ in poosebljen hudič.

ne pomaga nič.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 30. Okt. 2008 20:38

jst se pri vseh takih primerih sprašujem ali kot starš res izgubiš vsakršen delček zdrave pameti, ker nekateri primeri so živ dokaz. nekako res ne razumem kako lahko misliš, da nekaj tako nezdravega za otrokov razvoj in zdravje, kot je prevelika zaščita, le misliš da je to najboljše za otroka. v resnici mu pa to početje onemogoča vsakršen normalen razvoj, v kasneje samostojnega človeka. in se strinjam da je to čedalje večji socialni problem, vse preveč otrok je preveč odvisnih od staršev in nesamostojnih, kar se seveda zavleče še v odraslo dobo.taki ljudje so velikokrat tudi izolirani, kajti težko jih je prenašat, ker majo take osebnostne značilnosti (vsaj otroci so ponavad tečni, če ni po njihovo takoj trma, ne znajo bit pravi prijatelji itd.).
jst lahko rečem,da se bom res potrudila pri svojih otrocih, da ne bom zgubila zdrave pameti in poskušala preveč zaščitit svojega otroka. ampk zdj je to lahko rečt
se pa strinjam da je res vedno več takih staršev, ki so pretirano zaščitniški in ki otroku ne pustijo samostojnosti
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 12. Nov. 2008 17:48

Bom kr sem napisala.

V glavnem js poznam dva k pa premalo skrbita za otroka.Mala je stara dve leti in je same svinjarije (čips, bombone, piškote, pico, pomfri...).Enkrat smo šli s kolegi v soboto zvečer na vikedn od enga kolega in je bla mala budna skor do polnoči, na konc je bla že prou bleda, pa sploh ni mogla gledat.Njena mama pa:'Ah, ona sploh ni zaspana, je navajena bit dolgo pokonci' :roll:
Višek vsega pa je biu ta vikedn k smo meli eno privat žurko na že prej omenjenem vikendu in to cel dan, že od 12 in gor je ful mraz pa še dež je padal.In tamala je bla ceu dan gori in je bla kr prehlajena, šmrkala, pa kašljala.Oblečeno je pa mela eno felpico pa nek tank brezrokavnik.Pol pa spet ena svetovna od njene mame:'Skos k gre v vrtec zboli, ne bom je več peljala tja'. Ja, gor na mrz, ceu dan, da ne govorim kaj je jedla (v celem dnevu je jedla same piškote in bombone, ko je biu pa golaž za jest al pa piščance pa ni hotla, ja normalno če je bla sita od vseh tistih svinjarij) pa jo pripelje.
Js jih samo gledam in se čudim.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a n4stk4 » 26. Jul. 2009 2:20

okej, že res, da je tema precej stara, ampak mamo tudi mi tovrstne idiotke v družini.
stvar sicer ni tako zelo kritična kot je zapisano v prvem prispevku, je pa vseeno čudno. stric ima dva otroka, njegova žena ni zaposlena in zato pač ves čas preživi z otrokoma, ki ju je vedno navezovala zgolj nase in na svoje starše. glede na to kako se oba bojita tujcev in nas (ožjega sorodstva, namreč vidimo se vsak teden), jo imamo celo na sumu, da ju kdaj straši. v smislu: če ne boš priden/pridna boš šel pa k teti *vstavi ime*. s tamalo (stara je 4 leta) se zdej včasih pogovarjam tudi o tem in sem jo parkrat že vprašala, če se res boji it k nam in je rekla ja. če ji slučajno omenimo, da bi prespala pri drugi babici (stričevi mami) steče k svoji mamici ali pa še huje: plane v jok. upam, da se bo to sčasoma popravlo, ker je res katastrofa.
da ne omenjam tega, da res ne zna skrbet za njiju. vidi da otrok direkt KOZLA po čokoladi, ampak ne. bo kupla čokolado pa mu jo filala. najbrž je vse kar je mali fantek (leto star) pojedel v življenju juha s korenčkom (kar je sicer dobro), ampak vseeno bi lahko jedu tut kej bolj orng, ampak ker se kao revež fuuuul naje juhice ne more jest krompirčka, ampak samo maline, ki jih pa itak pol skozla. sicer nekatere stvari že res ne pašejo v to temo, ampak me kr mine, ko gledam te boge otroke, ki niso (zaradi mamice, ker pač ne je nobene zelenjave) navajeni jest kej takega, se na vse kriplje upirajo enmu koščku paradajza, ker tega tudi mamica ne je, ker je FUJFEJ. in ker enostavno ne morem več gledat gnilih zob zarad lizik in čokolade, ki so pa konstantno na meniju.
metla111
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a metla111 » 26. Jul. 2009 9:10

ja tut jst poznam eno, ki je, vsaj meni se zdi, preveč pozorna na svoje otroke...
-otroci ne smejo gledat/poslušat/brat pravljic v katerih je kakršnokoli nasilje. s tem odpadejo vse rdeče kapice, volk in 7 kozličkov in vse ostale " tradicionalne " pravljice, ki so jih v svoji mladosti prebrali skoraj vsi otroki.

-zadnjič je mamica ugotovila pri hčerki da ima luknjo v zobku. od takrat naprej ona in njen mlajši brat ne smeta jest nobene sladkarije več...

-ena sestrina prijateljica je zelo zaščitniška do svojega sina. Vsakič ko odloži dudo na mizo jo potem preden jo da spet v usta splakne pod vodo. bogi otrok je skos bolan.

Res je da sama še nimam otrok in nevem kako je to, ko imaš svojega ampak ene mamice pa res že pretiravajo...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov