Starši in zasebno življenje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 24. Apr. 2009 16:19

ni to izgovor da starse skrbi :roll: js bi znorela da bi mi kej takega poceli.

zato pa nc ne vejo o mojem zasebnem zivljenju, povem jim sam tisto kar hocem in mamo en cist lep odnos, bolj kot ga imajo nekateri z strici in tetami kot z starsi :D

samo to so zelo delikatne teme ker je vsak drugace navajen iz druzine in js ne morm recimo govorit kako bi blo, ker se sploh ne morem u tvojo kozo postavit recimo, ker je pri nas blo vedno cisto drugace glede tega (starsi si nikol niso kej prevec dovolili pr men, sm jih vedno mela ''pod kontrolo'' in sm js dolocala pravila in kako se bomo sli :D )
zato najbrz vsi tisti ki nimamo take situacije doma nic ne razumeme in itak brez veze kaj pisat, ker to lahko razumejo samo taki ki so to doziveli:P

js recimo bom tut zdej stara 19 pa zivim s fantom in jih pred enim letom tut vprasala nism ce lahko grem zivet k njemu - samo SPOROCILA sem jim to :D

ne se pustit zaje* no, vsaj to :D tvoje zivljenje je, da ga ne bos ''zapravla'' na racun starsev, in to najlepsih let :P kok more bit to pol enga kreganja in postrani gledanja u druzini, namest da bi starsi svoje ze skoraj odrasle otroke na miru pustili...
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 24. Apr. 2009 16:42

ne, sej ne pravim da je ok da brskajo po rečeh sam zato ker jih skrbi. se ne strinjam s tem. me je tut prizadelo ko mi je povedala da mi je prebrskala predale. in pol je bla še jezna name ker je našla kondome (ja sorry mama, pač hočm bit zaščitena). s fantom sva pa skupi nekaj več kot 9 mesecev, pa še enkrat nism spala pri njemu, al pa on pr meni, ker kokr to omenim mami čist ponori, da kaj pa si mislim, da bomo zdej še otroki skupi spali (on je namreč leto mlajši kot jaz). sej sm ji rekla da kaj misli kako bova spala k bova šla na morje, pol pa spremeni temo... Ful me jezi to k ne pove direktnega razloga zakaj jo to tako moti, da bi kdaj prespala en pri drugemo. se pa strinjam s tabo, to je moj lajf in oni ga čist nadzorujejo, mam pa filing da ne morm kej dost sprement glede tega :(
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 25. Apr. 2009 1:28

*inch* napisal/-a:ups, me ni blo kar nekaj časa na forum....
no kar se tiče mojga posta... stara sem 19 let in imam fanta (zdej sva skupi že kar nekaj časa)... Odgovora na vprašanje zakaj mi je mama brskala po stvareh še zdaj nisem dobila od nje... Ma mislim da ne marajo doma mojga tipa. ne vem zakaj :( je sicr priden u šoli in delaven človek, v življenju nima nikakršnih težav (npr. z drogo...) itd... Men se sicr zdi čist normalno da se vidva vsak dan, al pa vsak drug dan, če nima nobeden od naju ničesar za počet. sam mojim se to ne zdi ok. so mi že rekli da preživiva preveč časa skupaj. ne da se jim dopovedat da če on nima nič za delat popoldne in jaz tudi ne, da ni nikjer problema da se vidiva. No da ne bom ful OT - vem da starše le skrbi za nas, zato kdaj prebrskajo naše predale, samo po drugi strani se mi to ful ne zdi prav. treba je spoštovat zasebnost. in mene je ful prizadelo, da mi je šla brskat po stvareh....

Mah, deal with it. Jst sm se že zdavni sprijaznla. Enkrat takrt, ko je med zlaganjem oblačil v mojo omaro "naletela" na test nosečnosti, ki je bil na čist drugem mestu. Al pa takrt, ko je kr "vedla", da mam jst še nekje skrit denar, ko sm se pritoževala, da ga nimam. Kokr se jst pogovarjam s kolegicami, to vse mame delajo, verjetno znajo sam ene bolš prikrivat sledi od drugih.

No ja, sej sm tut jst enkrat iskala neke knjige v njeni spalnici, pa sm naletela na neko ljubezensko izpoved enmu 20-letniku, sam ji nikol nism omenjala. Mi je pa še zdej slabo, ko ga omenja.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 25. Apr. 2009 9:09

lih učer brala v ONI, da starši oz. mtke delajo hčerkam tisto oz. želijo na njih uresničt svoje neuresničene cilje/želje in da to ni prou in zto pol tko gnavjo hčerkam.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 25. Apr. 2009 10:39

chiqqa napisal/-a:lih učer brala v ONI, da starši oz. mtke delajo hčerkam tisto oz. želijo na njih uresničt svoje neuresničene cilje/želje in da to ni prou in zto pol tko gnavjo hčerkam.

Potem ima moja mati popolnoma uresničene cilje/želje... Že zelo dolgo :D .

Me ni nikoli gnjavila v karkoli. Če so bili starši sitni, so bili zaradi šole, ampak niso name pritiskali na tak način, da bi me doma razbili, če bi domov prinesla slabo oceno (lol).
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 25. Apr. 2009 11:21

Jaz tut poznam dost primerov punc, ki jim starši še pri 20ih letih ne pustijo nikamor.. Bože mili... Ena sokrajanka je stara 23let, piše diplomo, pa je bla v svojem življenju 3krat na fešti, pa še nikol ni mela tipa- ker ji stari gnjavijo.

Moji so na srečo dost tolerantni; sicer so mi v moji divji puberteti postavili marsikatero omejitev (ki sem jo potem radostno prekršila...), in sama seb sem se zdela največji revček in ujetnik lastne hiše :D
Kasneje pa; če sem povedala kdaj grem, kdaj pridem, kam in s kom itd, ponavadi nisem imela težav. Tudi glede fanta mi niso nikoli težili, in pri nas je lahko prespal že ko sem bla stara 17. Je pa res, da sem imela vedmo pošlihtane stvari v šoli, dobre ocene, in nasplošno nisem počela stvari, zarad katerih bi lahko izgubial zaupanje staršev. (oziroma, če sem takšne stvari počela, sem poskrbela da se niso razvedele :wink: )

Odkar sem na faksu pa najbrž sploh ne vejo več da obstajam. :nixweiss:
Oči me pa velikokrat povpraša kaj o osebnem življenju, ampak vedno na navsiljiv način, in me ne moti... Včasih ko mi posodi avto za ven, se potem poheca, da moram bit ob 11ih doma drugače bom mela house arest :D

Jaz ne vem kako bi se lotila takega problema .. Sprašujem se, če se takšni starši sploh zavedajo, kako uničujejo svojim odraslim otrokom njihova življenja.
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 25. Apr. 2009 12:36

pri 17? no js sm stara 19 pa mi ne pustijo da bi spala pri njemu al pa on pri meni :( pa se pozna cela družina med seboj (vključno z dedki in babicami, strici in tetami...vsi se poznajo). njegovi nič ne težijo glede tega, bi mu pustili da bi prespala pri njemu ali on pri meni... problem je pri mojih (ata še ni izrazil nekega mnenja o tem, nasprotuje samo mama) :roll:
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 25. Apr. 2009 12:48

postavi se zase. pr 19 letih odgovarjaš sama. žal se nekateri starši vedejo, da so njihovi otroci stari še vedno 5let. dokler pa ne pokažeš, svoje samosvojitve, kdor jo ima, nekateri pri 35 letih še zmeraj mame peglajo cunje, in kuhajo...in sčasoma vidi, da imaš svoje življenje.
moja mami je isto delala, potem pa je videla, da imam svoje življenje..me samo od daleč opazuje in če misli, da kaj narobe delam, mi pove, a kako bom ukrepala je pa po meni.
baronica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a baronica » 25. Apr. 2009 14:04

..
Zadnjič spremenil baronica, dne 19. Jul. 2011 23:48, skupaj popravljeno 1 krat.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 25. Apr. 2009 14:08

baronica napisal/-a:no meni pa je uspelo fotra prepričat in lahko danes prvič (uradno) po letu in pol zveze pri skoraj 22ih prespim pri fantu.
vsem ki imajo podobne starše pač predlagam naj se probajo na lep način pogovorit z njimi, meni je danes najprej reko ne, pa sem zahtevala dober razlog zakaj ne, no pa sma prišla do zaključka da ga nima :D
tak da pogumno se pogovorit s starši in čim večkrat poskušat pa brez kreganja pa vam morda uspe, kot meni :D

saj veš, enim to uspe, enim pa ne...
ampak sem mnenja, dokler ni otrok polnoleten, sem za, da jim starši dajo uro, kdaj naj pride.
baronica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a baronica » 25. Apr. 2009 14:17

sunset21 napisal/-a:
baronica napisal/-a:no meni pa je uspelo fotra prepričat in lahko danes prvič (uradno) po letu in pol zveze pri skoraj 22ih prespim pri fantu.
vsem ki imajo podobne starše pač predlagam naj se probajo na lep način pogovorit z njimi, meni je danes najprej reko ne, pa sem zahtevala dober razlog zakaj ne, no pa sma prišla do zaključka da ga nima :D
tak da pogumno se pogovorit s starši in čim večkrat poskušat pa brez kreganja pa vam morda uspe, kot meni :D

saj veš, enim to uspe, enim pa ne...
ampak sem mnenja, dokler ni otrok polnoleten, sem za, da jim starši dajo uro, kdaj naj pride.

vem da so vsi starši različni, vendar poskusit ni greh
se pa popolnoma strinjam če nisi polnoleten naj starši postavijo uro, meni so jo vedno in sem se je tudi držala pa tudi šola je vedno štimala in še vedno

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov