Starši in zasebno življenje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
~NIA~ napisal/-a:lahko pa uporabjo kakšn stavk iz tle proti svojim staršem?!
jst bi jim rekla naj mi onadva povesta kerga fanta naj bi po njunem imela, ter kdaj bom lahko brez kreganja in nesoglasij domov pripeljala fanta, zakaj sta tok zadrta in staromodna, kaj jima ni jasno...
pr men bi se našlo miljon vprašanj zanju, in zahtevala bi odgovore, do takrat pa bi hodila s komr bi hotela, pa tud če živim na njihov račun (- sej ne po svoji krivdi)
Še bolj glupo od tega mi je pa to, da nekateri svojim puncam pri 20ih zatežijo, da morajo imeti fante, potem pa, ko ga imajo pa da se je treba takoj poročit, tipu pa zatežijo, da naj opremi stanovanje. Poznam 2 takšna primera.
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
Res ne vem, a je treba otrokom že pri 20ih vso svobodo pobrat al kaj
Ja, jo je treba probat! Kdaj pa nej mulc (fant al pa punca) postane samostojen?? Otrok se mora čimprej na svoje noge postavit - pa tukaj ne posplošujem - samo pravim da je treba otroku dat svobodo, da začne s svojo glavo mislit, kakšen euro sam zaslužit in cenit sebe in svet oktog sebe! Ne pa da se ga pr 20ih še zmeri kontrolira tko k da bi bil star 9 let
Jst sm postala samostojna s 15 leti k sm šla u internat u Lublano, in potem študirat na Obalo in potem delat nazaj v Lj. Pa mam dones skor 29 let in k pogledam nazaj, vidm da je to da sm pr 15ih 'šla u svet' neki najboljšga kar se mi je lohk zgodilo - da sm začela s svojo glavo mislit, da sm mela 2000 sit za ceu tedn - in sm znala z dnarjem rapolagat in tako dalje...
Sej ne pravim da morjo zdej usi it u internat čim dalj od doma da se naučijo samostojnosti. Tut usi tisti ki so doma med šolanjem se morjo nekako odtrgat od popkovine! Ne pa da se mulca pedena odspredi in odzadi ke do 30 leta...in starši ki otroka kontrolirajo pri 20ih - s kom gre, kam gre, zakaj gre in kako gre - niso čist normalni za moje pojme. Če je otrok dobro vzgojen potem ni tle nobene ovire da mu ne bi zaupal - in mu pustil njegovo svobodo. Če starši svojga otroka tkole na kratko držijo, kakor se kle opisuje, potem so sami starši dost debilni...da mislijo da bodo njihovi otroci u plenicah dobesedno še k bodo že redno zaposleni...
Bottom line is: če je otrok dobro vzgojen in ve kaj je prav in kaj ne, potem je edina normalna stvar tuki, da se mu pusti da uživa svojo svobodo - in ma tipa/punco k njemu paše!
Roko na srce - smilijo se mi tiste punce, ki jih starši tkole kontrolirajo in jim branjo tipe...Kaj so ta stari še u srednjem veku in mislijo da dandanašnja mladina izgublja nedolžnost pri 25ih??
Najbolj žalostno od usega tega pa je, da se glede zadrtih staršev ne da nardit čisto nič. Bo treba počakat do tistega dne ko se boste lahko osdelile na svoje. Žal. Drgač ne bo šlo
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
to se za zgodi če bereš k si zmatran da še komi gledaš
- lelija
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 3. 2009
Smeška. napisal/-a:Tu se folk samo zgraža, češ fuj starši in podobno. Če nimate pametnega nasveta, bežte proč. To je isto kot da bi šla v temo o očetih in nakladala kako je moj oče najbooljši.. brezveze..
Se strinjam.
Zadnjič spremenil lelija, dne 19. Apr. 2009 22:16, skupaj popravljeno 1 krat.
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
orhideja1 napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:lahko pa uporabjo kakšn stavk iz tle proti svojim staršem?!
jst bi jim rekla naj mi onadva povesta kerga fanta naj bi po njunem imela, ter kdaj bom lahko brez kreganja in nesoglasij domov pripeljala fanta, zakaj sta tok zadrta in staromodna, kaj jima ni jasno...
pr men bi se našlo miljon vprašanj zanju, in zahtevala bi odgovore, do takrat pa bi hodila s komr bi hotela, pa tud če živim na njihov račun (- sej ne po svoji krivdi)
Še bolj glupo od tega mi je pa to, da nekateri svojim puncam pri 20ih zatežijo, da morajo imeti fante, potem pa, ko ga imajo pa da se je treba takoj poročit, tipu pa zatežijo, da naj opremi stanovanje. Poznam 2 takšna primera.
pod to pa podpis
eni moji kolegici so ze pr 15 zacel morit zakaj nima fanta. ona je bla pa ful mirna pa skulerana pa ga tut ubistvu ni hotla met. pol ji je pa dosadilo je pa enmu kolegu rekla da nej gre k njej na nedelsko kosilo kao da je njen tip da ji dajo mer in jih je na tak nacin pol za en mesec. pol so pa pogruntal tastari kaj je nardila pa je mtka cist u depresijo padla da ma tako scer kao da tut tipa nemore dobit pa mal mn k ziucn zlom fasala no in zdej 4 leta kasnej ma modelka normaln tipa pa je use cool sam mtka jo mal prevec sil v poroko pa da bi mela froce.
dejansko kr nemors vrjet kasna skrajost
- orhideja1
- Kofetarica
Sweet Princess napisal/-a:Res ne vem, a je treba otrokom že pri 20ih vso svobodo pobrat al kaj
Ja, jo je treba probat! Kdaj pa nej mulc (fant al pa punca) postane samostojen?? Otrok se mora čimprej na svoje noge postavit - pa tukaj ne posplošujem - samo pravim da je treba otroku dat svobodo, da začne s svojo glavo mislit, kakšen euro sam zaslužit in cenit sebe in svet oktog sebe! Ne pa da se ga pr 20ih še zmeri kontrolira tko k da bi bil star 9 let
A to je zate samostojno, da ti starši izberejo tipa, odstopijo zgornji štuk, fantu ukažejo, da ti opremi stanovanje, vaju porinejo pred oltar, zatežijo, da morata imeti otroke, hodijo v tvoje stanovanje preverjat kaj kuhaš, če imaš zalite rože,... To zame ni samostojnost.
Samostojnost je, da ti dajo čas, da nekaj zaslužiš, možnost, da sam spoznaš pravega partnerja, si sam opremiš ali kupiš stanovanje s svojim denarjem in potem sam gospodariš na svojem. Kar se pa najbrž ne da pri 20ih.
Težit hčerki kdaj bo imela otroke za katere bodo že oni skrbeli pa zame res ni nobena svoboda.
- orhideja1
- Kofetarica
Sweet Princess napisal/-a:Jst sm postala samostojna s 15 leti k sm šla u internat u Lublano, in potem študirat na Obalo in potem delat nazaj v Lj. Pa mam dones skor 29 let in k pogledam nazaj, vidm da je to da sm pr 15ih 'šla u svet' neki najboljšga kar se mi je lohk zgodilo - da sm začela s svojo glavo mislit, da sm mela 2000 sit za ceu tedn - in sm znala z dnarjem rapolagat in tako dalje...
Roko na srce - smilijo se mi tiste punce, ki jih starši tkole kontrolirajo in jim branjo tipe...Kaj so ta stari še u srednjem veku in mislijo da dandanašnja mladina izgublja nedolžnost pri 25ih??
Najbolj žalostno od usega tega pa je, da se glede zadrtih staršev ne da nardit čisto nič. Bo treba počakat do tistega dne ko se boste lahko osdelile na svoje. Žal. Drgač ne bo šlo
Ti si se osamosvojila finanćno, ampak finančno si lahko osamosvojen tudi, če si doma.
Jaz tudi živim na svojem, a ti povem, da sem bila veliko bolj samostojna prej kot sem zdaj.
Narobe si razumela moj tekst, jaz nisem rekla, da jim branijo tipe, ampak da jim ga vsiljujejo, da se je treba s prvim, ki pride k njej poročit, ker jim ne dovolijo malo svobode zaradi verskih in moralnih vrednot. In jasno si potem mlada dva opremita zgornji štuk, ker za kaj drugega niti nimata denarja, ker jima ne dajo toliko časa, da bi sploh lahko za kaj drugega zaslužila, oz. nekateri živijo celo pri starših, ker se morajo takoj poročiti in zaživeti skupaj, potem pa pridejo otroci in sploh ni več denarja, da bi odšli kam na svoje.
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
nikaragua napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:lahko pa uporabjo kakšn stavk iz tle proti svojim staršem?!
pod to pa podpis
eni moji kolegici so ze pr 15 zacel morit zakaj nima fanta. ona je bla pa ful mirna pa skulerana pa ga tut ubistvu ni hotla met. pol ji je pa dosadilo je pa enmu kolegu rekla da nej gre k njej na nedelsko kosilo kao da je njen tip da ji dajo mer in jih je na tak nacin pol za en mesec. pol so pa pogruntal tastari kaj je nardila pa je mtka cist u depresijo padla da ma tako scer kao da tut tipa nemore dobit pa mal mn k ziucn zlom fasala no in zdej 4 leta kasnej ma modelka normaln tipa pa je use cool sam mtka jo mal prevec sil v poroko pa da bi mela froce.
dejansko kr nemors vrjet kasna skrajost
Tudi jaz se podpišem. Vem za podoben primer. So eni punci pri 20ih utrujali zakaj nima fanta, itn. potem je bolj na željo drugih kot na željo sebe začela z nekom hodit, slučajno zanosila in jasno se je bilo treba poročit, pustit šolo in začet delat, ... Rezultat danes je takšen, da ima pri 30ih 3 otroke, moža s katerim se ne razume in je posledično temu zbolela na živcih, zaradi bolezni prišla še ob službo, z možem živi praktično samo zaradi otrok in finančne preskrbljenosti,... Medtem, ko so vrstnice njenih let užile nekaj mladosti, večinoma končale fakse, potovale po svetu, si ustvarile kariero,... sedaj pa počasi in z užitkom stopajo na svojo pot, si opremljajo stanovanja, nekatere gradijo hišo, se odločajo za prve otroke,... skratka so srečne zadovoljne in polne energije,...
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
Sweet Princess napisal/-a:Jst sm postala samostojna s 15 leti k sm šla u internat u Lublano, in potem študirat na Obalo in potem delat nazaj v Lj.
Ne vem, če je to meja samostojnosti. Če pogledam moji dve dve sestrični (sestrici).
Prva se šola v Ljubljani, stanuje v internatu, je v tamkajšnji menzi, celo popoldne je frej, da se uči, konec tedna pritovori domov cel kufer cunj, da ji mama do naslednjega tedna vse lepo opere in zlika.
Druga punca se šola nekoliko bližje svojemu domu, tako da se vsak dan vozi v šolo in zabije na vožnji vsaj dve uri časa, ko pride domov najprej skuha kosilo, da je že kuhano, ko se vrnejo iz službe, popoldan pomaga doma na kmetiji, skrbi za domače živali, pelje psa na sprehod, gre v nabavo, uredi sama vso potrebno dokumentacijo zase in pogosto še za sestro, ki je v Ljubljani.
Kdo je tukaj bolj samostojen? Zame druga sestra.
- *inch*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2007
ups, me ni blo kar nekaj časa na forum....
no kar se tiče mojga posta... stara sem 19 let in imam fanta (zdej sva skupi že kar nekaj časa)... Odgovora na vprašanje zakaj mi je mama brskala po stvareh še zdaj nisem dobila od nje... Ma mislim da ne marajo doma mojga tipa. ne vem zakaj je sicr priden u šoli in delaven človek, v življenju nima nikakršnih težav (npr. z drogo...) itd... Men se sicr zdi čist normalno da se vidva vsak dan, al pa vsak drug dan, če nima nobeden od naju ničesar za počet. sam mojim se to ne zdi ok. so mi že rekli da preživiva preveč časa skupaj. ne da se jim dopovedat da če on nima nič za delat popoldne in jaz tudi ne, da ni nikjer problema da se vidiva. No da ne bom ful OT - vem da starše le skrbi za nas, zato kdaj prebrskajo naše predale, samo po drugi strani se mi to ful ne zdi prav. treba je spoštovat zasebnost. in mene je ful prizadelo, da mi je šla brskat po stvareh....
no kar se tiče mojga posta... stara sem 19 let in imam fanta (zdej sva skupi že kar nekaj časa)... Odgovora na vprašanje zakaj mi je mama brskala po stvareh še zdaj nisem dobila od nje... Ma mislim da ne marajo doma mojga tipa. ne vem zakaj je sicr priden u šoli in delaven človek, v življenju nima nikakršnih težav (npr. z drogo...) itd... Men se sicr zdi čist normalno da se vidva vsak dan, al pa vsak drug dan, če nima nobeden od naju ničesar za počet. sam mojim se to ne zdi ok. so mi že rekli da preživiva preveč časa skupaj. ne da se jim dopovedat da če on nima nič za delat popoldne in jaz tudi ne, da ni nikjer problema da se vidiva. No da ne bom ful OT - vem da starše le skrbi za nas, zato kdaj prebrskajo naše predale, samo po drugi strani se mi to ful ne zdi prav. treba je spoštovat zasebnost. in mene je ful prizadelo, da mi je šla brskat po stvareh....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov