Starši in zasebno življenje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
FairyAngel
Jaz mame tudi ne bi upoštevala. Ona si je izbrala partnerja po svojih merilih, ti si ga boš pa po svojih in ne po njenih!
Jaz mame tudi ne bi upoštevala. Ona si je izbrala partnerja po svojih merilih, ti si ga boš pa po svojih in ne po njenih!
-
Shamy - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 8. 2007
Stara sem 17, nekako je še za pričakovat, da se bodo vtikali v moje življenje, ampak pri 23 si pa tega ne predstavljam... Kaj pa kašen zelo resen pogovor z mamo? Pri meni to včasih pomaga, če želim kaj...
Drugače pa imajo moji starši zelo stroga načela in še kar se pregovarjamo in vsakič moram prositi, če želim biti zunaj dalj kot do 10ih. Kar mi je grozno! Da pa bi lahko prespala pri svojemu fantu, pa sploh ni govora!
Drugače pa imajo moji starši zelo stroga načela in še kar se pregovarjamo in vsakič moram prositi, če želim biti zunaj dalj kot do 10ih. Kar mi je grozno! Da pa bi lahko prespala pri svojemu fantu, pa sploh ni govora!
- kafrca
- Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
moji se pa mojga zasebnega življenja ne dotikajo nič, razen ko vidijo da mi že kej škodi al pa to da se foter ponavadi zeza iz mene, če me kak fant prpelje domov al pa karkoli takega ... to se zezajo pa hecajo, da bi mi pa kdo govoru, kakega tipa morm met, pa niti slučajno, ker bi tut sama do stropa skočla in bi blo hudo
je pa res, da se mami ful živcira glede mojga faksa in mojga učenja ker je mela slabe izkušnje z mojim big brotherjom k je pač u lj zabluzu dve leti ane ... zato pa tolk zdej js nastradam glede učenja pa faksa ampak useen ni to tak big deal...
drugač pa se probam z mami in atijem pogovorit, ker sta ful odprta za pogovor in se da ponavad use zmenit, razn če res naredim kako pizdarijo ... pol sm pa raj kr tiho pa poslušam kar mi je namenjen
hja edina stvar je zaenkrat resn monolog proti njima in jima ne pustit do besede... dobri argumenti, dokazi, da si sama sposobna živet in upaš na najbolše dokler si pod njuno streho ... težka so naša mladostniška leta ja ...ampak sej gre
je pa res, da se mami ful živcira glede mojga faksa in mojga učenja ker je mela slabe izkušnje z mojim big brotherjom k je pač u lj zabluzu dve leti ane ... zato pa tolk zdej js nastradam glede učenja pa faksa ampak useen ni to tak big deal...
drugač pa se probam z mami in atijem pogovorit, ker sta ful odprta za pogovor in se da ponavad use zmenit, razn če res naredim kako pizdarijo ... pol sm pa raj kr tiho pa poslušam kar mi je namenjen
hja edina stvar je zaenkrat resn monolog proti njima in jima ne pustit do besede... dobri argumenti, dokazi, da si sama sposobna živet in upaš na najbolše dokler si pod njuno streho ... težka so naša mladostniška leta ja ...ampak sej gre
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Tudi pri meni se starši ne vtikajo v moje zasebno življenje. Veliko jim zaupam sama od sebe, ko vidijo, da sem razjarjena, počakajo, da sama povem kaj me muči. In hvala jim za tak odnos . Groza, da bi mi mama pri 23ih govorila kaj je prav in kaj ne - samo zato, da bi izpolnila njene kriterije. Nikoli mi ni, zaupala mi je pri svojih odločitvah. Če sem se opekla, sem se opekla jaz in ne ona.
In to tvoji mami povej. Naj živi svoje življenje, da razumeš, da jo skrbi zate (or whatever), ampak, da boš najbolj srečna, če boš živela brez njenega vtikanja vate.
In to tvoji mami povej. Naj živi svoje življenje, da razumeš, da jo skrbi zate (or whatever), ampak, da boš najbolj srečna, če boš živela brez njenega vtikanja vate.
-
rdeče vrtnice - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 5. 2007
o kriza. ti si stra 23 let pa se mama vtika v tvoje življenje???halo...
povej ji kaj te muči in da si polnoletna že 5 let če še ni ugotovila in da zdaj pa res že veš kaj je dobro zate. in če se boš opekla pri tistem malo starejšem tipu bo to samo neka nova izkušnja zate. povej ji.
drugače se pa ne zmeni za njene grde poglede. jaz vemd a bi tistga tipa še k sebi domov povabla. pa če bi kaj težila bi ji rekla mami, js sm stara 23 let ne pa 13.
povej ji kaj te muči in da si polnoletna že 5 let če še ni ugotovila in da zdaj pa res že veš kaj je dobro zate. in če se boš opekla pri tistem malo starejšem tipu bo to samo neka nova izkušnja zate. povej ji.
drugače se pa ne zmeni za njene grde poglede. jaz vemd a bi tistga tipa še k sebi domov povabla. pa če bi kaj težila bi ji rekla mami, js sm stara 23 let ne pa 13.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
ℓυкα<3
- sugarsugar
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 6. 2006
ja ve, ampak se vsakič "muli", ko hočem, da je po moje. In to me ful moti, ker jo imam res rada in nočem, da je nesrečna/slabe volje zaradi mene. Po drugi strani si pa mislim, saj je konec koncev to moje življenje!
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Joj, da bi men mami sam mal začela kritizirat mojga fanta..no way. Sama se bom odločla s kom bom, sej konc koncev se ne bo moja mami npr. poročila z njim...
Morm rečt,da mam jst veliko srečo glede staršev..Nikol v teh dveh letih odkar sva skupi z mojim mi niso kakorkoli nasprotval Oči me vsak vikend voz v Lj. da grem na vlak pa pol čez dva dni pome pride, daje mi denar za vlak( jst ga kej velik svojga nimam, še posebej ne med letom). Sicer prvo leto še nism smela prespat pr njemu, tud men se je zdel prezgodi...no zdej pa itak da že loh
Teb pa kot že ostale prej svetujem, da se pogovoriš z mami...enkrat bo mogla sprejet, da si hočš ustvart svoje življenje, s fantom ki ga maš rada...pa ni važn al je tvoji mami všeč al ne.
Morm rečt,da mam jst veliko srečo glede staršev..Nikol v teh dveh letih odkar sva skupi z mojim mi niso kakorkoli nasprotval Oči me vsak vikend voz v Lj. da grem na vlak pa pol čez dva dni pome pride, daje mi denar za vlak( jst ga kej velik svojga nimam, še posebej ne med letom). Sicer prvo leto še nism smela prespat pr njemu, tud men se je zdel prezgodi...no zdej pa itak da že loh
Teb pa kot že ostale prej svetujem, da se pogovoriš z mami...enkrat bo mogla sprejet, da si hočš ustvart svoje življenje, s fantom ki ga maš rada...pa ni važn al je tvoji mami všeč al ne.
- Lady007
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 8. 2007
Jaz sem stara 17 in mi doma ne pustijo imeti niti fanta, kaj šele, da bi šla jaz k njemu prespat ali on k meni (pa sem nasplošno vedno normalna in ne delam problemov, tako da nimata razloga, da mi ne bi zaupala). Vedno pridem domov ob dogovorjeni uri, večinoma še prej, da vidita, da mi lahko zaupata... Moja sestra je imela pri 17ih že resnega fanta, s katerim je potem leto kasneje plesala na maturantskem plesu in sta bila še na faxu skupaj 3 leta, pa doma niso komplicirali, njen fant pa je večkrat prišel na obisk k nam... Jaz pa vsaj enkrat na mesec slišim, da naj ne hitim s fanti, ker sem še premlada. Hm, naslednje leto bom stara 18, pa tudi ven ne hodim kaj dosti itd., pa mi še vedno najedata, da sem premlada. Mislim, eni smo res prikrajšani za normalno mladost... Ne znam ti svetovati, ker imam podobne starše (čeprav so nekoč normalno sprejeli bivšega moje sestre, danes še vedno komplicirajo kakega si je našla tega ki ima zdaj, pa je že 2 leti s tem in je on čisto OK, samo staršem ni po njihovih kriterijih ).
-
Shamy - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 8. 2007
Lady 007, poznam to, ko vse ubogaš, si "normalen" in ne delaš problemov, pa ti še vedno ne pustijo stvari, ki se zdijo drugim normalne. Ok, vsaj fanta mi pustijo met, ampak glede izhodov in zabav ter tudi druženja s fantom pa obstajajo zelo stroga pravila...
-
*Laura* - Debatorica
- Na forumu od: 28. 12. 2006
- Kraj: Pariz
Shamy napisal/-a:*Laura* napisal/-a:jaz sem stara 20, pa mi niti ne pustijo met fanta, kaj šele, da bi sprespala pri njem...
Kako ti ga ne pustijo met? Kaj pa nardijo glede tega?
to, da še nimam fanta. in to, da mi ''grozita'' z metom iz hiše in podobne finte...
čeprav sem zdaj spoznala enega fanta, ko bi se za to splačalo tudi skregat s staršema... ampak si preprosto ne upam...
- Gost
*Laura* napisal/-a:Shamy napisal/-a:*Laura* napisal/-a:jaz sem stara 20, pa mi niti ne pustijo met fanta, kaj šele, da bi sprespala pri njem...
Kako ti ga ne pustijo met? Kaj pa nardijo glede tega?
to, da še nimam fanta. in to, da mi ''grozita'' z metom iz hiše in podobne finte...
čeprav sem zdaj spoznala enega fanta, ko bi se za to splačalo tudi skregat s staršema... ampak si preprosto ne upam...
Zakaj pa ju to, da bi imela fanta tako moti? Konzervativnost, vera ali preprosto norost? Ker se mi, oprosti, zdi to skrajno podlo od starsev, ki ponavadi v imenu otrokovega dobrega, posegajo v njegovo zivljenje na tako grob nacin. Ne razumem logike takih starsev. Razumem zdravo mero zascitnistva, ampak to ni ljubezen, ce svojemu otroku ne privoscis zabave, ljubezni in drugih radosti ... Lahko bi bila ponosna na tvoj razvoj, na dejstvo, da se razvijas v zensko, ki si zeli dobrega partnerja - ne pa da ti te ovirata na poti k sreci. Ogabno, pa ce obrnes tako ali drugace
Upam, da te nista dokoncno zafrustrirala s to vzgojo in bos znala kmalu reagirati po svoje, ker drugace bos vecno ujetnica njunih vrednot in zelja - pa, ce bos zivela z njimi ali ne ... vedno te bosta nadzorovala, pa cperav v 'duhu'.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov