densy napisal/-a:metuljčica* napisal/-a:Malo OT, ampak jaz sem se tudi spotaknila ob to.jullia_ napisal/-a:OMG, kao ste tako verna in pobožna družina, da je vera ovira, pa te tudi tega niso naučili, da nisi krščanka ampak kristjanka oziroma katoličanka.
jao a morte spet pojme popravlat
V napačnih pojmih se vidi nepoznavanje, z nepoznavanjem pa pridejo predsodki. Osvoboditev od predsodkov pa pomeni realni vpogled v določeno stvar.
En lep primer, ko se osvobodiš predsodkov:
1 Jezus pa je krenil proti Oljski gori. 2 Zgodaj zjutraj se je spet napotil v tempelj. Vse ljudstvo je prihajalo k njemu, on pa je sédel in jih učil. 3 Pismouki in farizeji so tedaj pripeljali ženo, ki so jo zalotili pri prešuštvovanju. Postavili so jo v sredo 4 in mu rekli: »Učitelj, tole ženo smo zasačili v prešuštvovanju. 5 Mojzes nam je v postavi ukazal take kamnati. Kaj pa ti praviš?« 6 To so govorili, ker so ga preizkušali, da bi ga mogli tožiti. Jezus se je sklonil in s prstom pisal po tleh. 7 Ko pa so ga kar naprej spraševali, se je vzravnal in jim rekel: »Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo.« 8 Nato se je spet sklonil in pisal po tleh. 9 Ko so to slišali, so drug za drugim odhajali, od najstarejših dalje. In ostal je sam in žena v sredi. 10 Jezus se je vzravnal in ji rekel: »Kje so, žena? Te ni nihče obsodil?« 11 Rekla je: »Nihče, Gospod.« In Jezus ji je dejal: »Tudi jaz te ne obsojam. Pojdi in odslej ne gréši več!«