Starejši moški in mlajša ženska
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
ne psoplošuj na starost. nekateri so po naravi dominantni, vodlje, drugi raje podrejeni, eni moški copatasti, ene ženske ukazovalne....
Lahko je tip mlajši, pa je "the boss", lahko je mlajša ženska "strupenjača", "mamica" starejšemu.....nima veze z leti.
Načeloma pa jst tud preferiram malo bolj "podrejen" odnos oziroma moškega, ki "vodi". Leta pa niso pomembna.
Lahko je tip mlajši, pa je "the boss", lahko je mlajša ženska "strupenjača", "mamica" starejšemu.....nima veze z leti.
Načeloma pa jst tud preferiram malo bolj "podrejen" odnos oziroma moškega, ki "vodi". Leta pa niso pomembna.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Džeki napisal/-a:če daš 25-letnico poleg 25-letnika, ona zgleda starejša. Tako da je tudi s tega stališča smiselno, da je moški starejši, ker je ful smešno, če ženska zgleda starejša.
Eh, saj to ni problem. Moskemu pozremo zivce, pa se hitro postara
- sarimari
- Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2011
Z mojim sma razlike 5 let pa pol star je 27 let, z redno zaposlitvijo. Sicer sma skupaj par mesecev, ampak se mi zdi da furama vezo tak kot je treba, se prilagajama en drugemu glede želj, kam bi kdo šov, kaj bi kdo počev imama pa tudi podobne poglede na življenje. Za svoje lete razmišlja tako kot od partnerja pričakujem, se pravi odraslo.
Sem pa tudi jaz za svoje lete relativno zrela oseba vsaj kar se tiče partnerskih zadev. Če pogledam svoje kolegice, ki jim je glavna skrb žuranje, pitje alkohola, tekmovat kdo bo bolj pijan,kdo bo mev dlje mačka, met status večjega študenta, dobro živet na račun staršev, o resni vezi sploh ne govorimi, ki se bojo s kerim ''fajn pojahale'', da bojo čim bolj izkoristle študentska leta, vidle čim več stvari...
Sama delam fax, uspešno, sem že v drugi resni vezi, ampak vseeno hodim ven, žuram, včasih mi ga utrga,delam, lutalica, ki rada vse vidi in sproba, ampak vseeno z nekim ciljem v življenu, kaj bi rada dosegla.
Vprejšnji vezi je bil starejši samo eno leto, ampak po obnašanju in po razmišljanju pa zelo nedorasel svojim letom, otročji, sploh ni vedo kaj bi sam s sabo, mogo je met pa najboljši avto, use najbolš... In s takim malinovcem se ne da shajat.
Mislim, da razlika v letih ne igra bistvene vloge v razmerjih, ker je vsak človek edinstven karakter. Tako, da lahko ma moški pri 20 poštimano pod streho, lahko da pa pri 40 sploh ne bo mev.
Sem pa tudi jaz za svoje lete relativno zrela oseba vsaj kar se tiče partnerskih zadev. Če pogledam svoje kolegice, ki jim je glavna skrb žuranje, pitje alkohola, tekmovat kdo bo bolj pijan,kdo bo mev dlje mačka, met status večjega študenta, dobro živet na račun staršev, o resni vezi sploh ne govorimi, ki se bojo s kerim ''fajn pojahale'', da bojo čim bolj izkoristle študentska leta, vidle čim več stvari...
Sama delam fax, uspešno, sem že v drugi resni vezi, ampak vseeno hodim ven, žuram, včasih mi ga utrga,delam, lutalica, ki rada vse vidi in sproba, ampak vseeno z nekim ciljem v življenu, kaj bi rada dosegla.
Vprejšnji vezi je bil starejši samo eno leto, ampak po obnašanju in po razmišljanju pa zelo nedorasel svojim letom, otročji, sploh ni vedo kaj bi sam s sabo, mogo je met pa najboljši avto, use najbolš... In s takim malinovcem se ne da shajat.
Mislim, da razlika v letih ne igra bistvene vloge v razmerjih, ker je vsak človek edinstven karakter. Tako, da lahko ma moški pri 20 poštimano pod streho, lahko da pa pri 40 sploh ne bo mev.
-
Fascinantno, kako vsi bivše navajate kot nedorasle, zdajšnje pa kot odrasle, resne...me zanima, kaj bo, ko bodo zdajšnji bivši hehehehehhehe
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
s0nckic4 napisal/-a: niti slučajno ne želim sledit moškemu. in res nimam pojma zakaj sem tako zelo alergična na pokroviteljski odnos, ki sem ga do zdaj opazila še pri vsakem paru z večjo razliko v letih.
Jaz pa v bistvu sploh ne poznam nobenega takega para v živo, se mi zdi... razen svoje tete in njenega moža, kjer je razlika tudi dobrih 10 let, ampak s tem, da je ona toliko starejša od njega In moram reči, da je on že ves čas razmerja precej pokroviteljski do nje, ona mu v vsem sledi in ga posluša, skratka on je precej glavni Je pa tudi res, da sta onadva še bolj 'stara šola' in je takrat že na splošno veljalo, da naj bi bil moški v razmerju 'glavni'... tako da mogoče bi se danes drugače obnašala, če bi v tem obdobju začenjala.
-
To je stvar osebnosti, ne let
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Se strinjam, ja... saj podobno sem tud jaz zgoraj rekla Akvamarin Samo malo je pa verjetno vseeno odvisno tudi od obdobja, v katerem ljudje živijo oz. od splošno razširjenih družbenih 'norm' (čeprav tudi to ni nujno, vedno obstajajo izjeme)..
-
dvimim, ker menim, da so vedno (v vseh obdobjih) obstajale ženske, ki so v odnosu hotele biti ali podrejene/enakovredne/dominantne, enako velja za moške. In take partnerje si iščejo. Zdej pa, kok je blo to na ven očitno, je pa drugo, oziroma kako so to na ven kazali. Moja babi in dedi npr, sta bila primer, ko je bila ona "močnejša", ampak samo doma. V družbi se je seveda "potuhnila", za štirimi stenami je bil pa on copata.
-----------------------------
Sama sem ugotovila, da se "ne morem" z moškimi, ki so odraščali samo z mamo, oziroma je bil oče odsoten. Sklepam, da nimajo tistega "moškega lika", oziroma vedno me je zmotila ta "poženščenost". Oziroma moj libido
-----------------------------
Sama sem ugotovila, da se "ne morem" z moškimi, ki so odraščali samo z mamo, oziroma je bil oče odsoten. Sklepam, da nimajo tistega "moškega lika", oziroma vedno me je zmotila ta "poženščenost". Oziroma moj libido
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
Jaz sem pa 9 let mlajša od svojega in zaenkrat nama dobro špila. Imava kar podoben lifestyle, iste poglede na življenje in posledično tudi greva isto pot.
Ujemanje na tem nivoju mi je pomembno in če to poiščeš pri 9 let starejšem pa je pač tako. Ne gre posploševat glede na starost. Poznam tudi take, ki so isto stari kot on in si niti slučajno ne predstavljam bit z njimi, ker smo si tako različni..
Veliko pa je odvisno tudi od tega v katerem življenjskem obdobju spoznaš osebo. Če bi bila 18 bi me ista starostna razlika presneto motila in verjetno bi takrat zveza propadla, ker bi si bila enostavno preveč različna.
Ujemanje na tem nivoju mi je pomembno in če to poiščeš pri 9 let starejšem pa je pač tako. Ne gre posploševat glede na starost. Poznam tudi take, ki so isto stari kot on in si niti slučajno ne predstavljam bit z njimi, ker smo si tako različni..
Veliko pa je odvisno tudi od tega v katerem življenjskem obdobju spoznaš osebo. Če bi bila 18 bi me ista starostna razlika presneto motila in verjetno bi takrat zveza propadla, ker bi si bila enostavno preveč različna.
Breakfast is my religion! (The Mask)
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
emanuela napisal/-a:Logitech ima mogoče prebliske, ampak tudi to, že v osnovi ne jemlješ 25 letnikov kot potencialnih tipov pove, da posplošuješ in da mogoče dejansko zamujaš kakšno fajn priložnost. Brezveze se omejevati s takšno stvarjo,kot je ista starost. Ravno izjeme bi ti morale dati misliti, da lahko spoznaš nekoga mogoče iste starosti, ki ni ravno čuden primer tipov takšne starosti.
Se strinjam, ampak sem ravno taglavno omenila, to je, da me moji vrstniki vizualno največkrat ne pritegnejo. Kot sem že napisala na eni strani v tej temi, meni je pomembna tudi privlačnost, kar pa mi je nek mlad fant težko, ker mi je ponavadi samo simpatičen - če že. Stvar okusa pač.
Kar se tiče bivših pa lahko povem, da je bil prvi bivši (5 let starejši od mene) bolj zrel kot moj zadnji bivši, ki je 10 let starejši, torej že čez 30. Drugi je recimo pri teh letih še vedno rad šel pit, kar sicer ni nujno povezano z nezrelostjo, dokler greš pit tu pa tam in v mejan normale. Če pa se ga gre družba 30+ tipov nažirat, mi je pa pač totalno mimo in nezrelo. Preden pa kdo začne spet vrtati vame, zakaj sem s takšnim človekom bila skupaj - na začetku, ko je pil zmerno in ne prav pogosto (živela sva skupaj podnajemniško), sva lepo shajala, kasneje je pa vedno več začel zahajati ven in sem ugotovila, da je najbrž prvo leto hotel samo prikriti svoj žurerski nagon, delno je pa najbrž temu botrovala tudi družba, s katero se je pri teh letih začel družiti (sprva poslovno, potem še zasebno vedno pogosteje). Sami taki, ki so polni keša, samski in nenasitni žurerji. No, eden je bil poročen, pa še tega ni kaj dosti motilo, da ima doma ženo.
Saj pravim, tudi kakšen vrstnik me prav mogoče lahko omreži, a ko je izpolnjen eden od osnovnih pogojev, to je, da mi je vizualno všeč in me tudi privlači. To sta pa, vsaj za moje pojme, dve različni stvari. In četudi bi bila jaz popolnoma prepričana, da me nekdo mojih let ne more osvojiti in zmešati ter biti hkrati resen, je nesmiselno kogarkoli prepričevati v nasprotno.
So pa nekateri takšni, da v nekem obdobju življenja zagovarjajo eno, v drugem pa drugo, kar je sicer do neke mere logično, če izkusiš eno in drugo, pa vendarle - Džeki, kaj nisi ti še lani ravno v tej temi napisal tole:
Džeki napisal/-a:Point je dejansko natanko v tem, da so 30-letniki, ki furajo tako mlade, pač malo zaostali za svojimi vrstniki. In to je bila tudi moja prva replika, na katero ste se vse obesile kot pes na kost.
Niso 20-letnice, ki imajo 30-letnike zrele, temveč so ti 30-letniki eni otroci, kar posredno same priznavate.
Good to know, da zdaj vemo, med katere moške spadaš tudi sam.
Džeki napisal/-a:20-letnica deset let starejšemu tipu v smislu razmerja nima ničesar za ponuditi.
Nekajmesečna seks razmerja, ki ste jih imela dekleta s starejšimi tipi seveda niso noben proti-argument. Konec koncev se vprašajte preprosto stvar:
Zakaj nobeni 20-letnici oz. zelo redkokateri ne uspe obdržati recimo 35-letnika?
Obdržati na daljši rok, mislim.
In na post punkie, ki ti je napisala, da ne veš kaj zamujaš, si ji odgovoril:
Po moje ne kaj dosti. Meni so všeč ženske, ne punčke. 19-letnice so otročje in niso izoblikovane osebnosti.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Džeki napisal/-a:Je pa problem, ker je po drugi strani kr težko najt dost mlajšo, ki ti lahko sledi, da sta na isti valovni. Jaz sem bil, preden sem spoznal svojo, dost skeptičen do ideje, da bi imel tolk mlajšo.
Napisal ravno zadnjič jaz sam.
Nice try, ampak tole podjebavanje ti ni ravno ratalo. Več sreče prihodnjič.
In ja, še vedno vztrajam, da je 18-19 premlado zame. 19 in 24-25 je razlika, se mi zdi.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Zakaj podjebavanje? Samo navedla sem tvoje nekaj mesecev stare izjave. Verjetno si pri sebi vajen, da podjebavaš, pa potem po sebi sodiš tudi druge, ker si post razlagaš tako kot si želiš.
Mi je smešno zlasti tole:
Tukaj se boš bolj težko izmazal ven z neko "tehtno" razlago, če že govoriš o nekem "kdo bo koga" načinu debatiranja. Verjetno si pa zdaj ugotovil, da v takšnem odnosu pa moški ni nič manj zrel od vrstnikov kot če ima isto staro žensko (30 ali več).
Nice try, ampak se meni ne da tega analiziranje delati v vsaki temi, kot tebi, tako da na tem področju zmagaš, priznam.
Mi je smešno zlasti tole:
Niso 20-letnice, ki imajo 30-letnike zrele, temveč so ti 30-letniki eni otroci, kar posredno same priznavate.
Tukaj se boš bolj težko izmazal ven z neko "tehtno" razlago, če že govoriš o nekem "kdo bo koga" načinu debatiranja. Verjetno si pa zdaj ugotovil, da v takšnem odnosu pa moški ni nič manj zrel od vrstnikov kot če ima isto staro žensko (30 ali več).
Nice try, ampak se meni ne da tega analiziranje delati v vsaki temi, kot tebi, tako da na tem področju zmagaš, priznam.
-
katy. - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2010
Meni je tak blazno smešno brat o tem, kako vsi tipi nakladajo, da z mlajšo ne bi nikoli bli itd. ker jim ni dorasla pa bla bla.
Jaz sem stara 18 in mi tipi nad 25 konstantno gnjavijo, pa ne samo za seks, ker to bi še razumela ampak kr se jim dejansko zdi fajn met mlajšo, menda zato, ker mislijo, da jo bodo lahko sukali tako kot se jim bo zahotelo... seveda potem, ko so zavrnjeni, češ, da so prestari al pa kaj v tem smislu začnejo natolcevat, da itak ne morejo bit z neko punčko pa to. Meni so te fore že neumne počasi, pa tudi take na foro tega, da smo še neizoblikovane osebnosti pa naivne itd. Saj ne spodbijam te teze, ampak mislim, da mam pravico pri 18 še bit 'neizoblikovana', me pa pogreje ko se o tem oglaša nek tip v poznih dvajsetih brez kariere, brez neke uspešne zveze za sabo ali kakšne večje življenske preizkušnje. Leta niso pokazatelj zrelosti in ne težit s nekimi stereotipi. Jaz tudi ne sodim vseh 25+ tipov po parih samskih luzerji, ki sem jih mela 'čast' spoznat, ampak raje po kakšen super osebku, ki se najde med njimi.
Ljubezen ni matematika mi je enkrat rekla ena na forumu in mislim, da res ni.. Pa tudi tistih par cm in let, ki bi jih naj moški mel več od ženske skušam jaz odmislit.. če mi je nekdo super se mi zdi res butasto obremenjevat s čim tako banalnim.
Pravzaprav izgledajo smešno, debilno in zaostalo ljudje, ki sodijo pare glede na take stvari. Mislim res, get a life
Jaz sem stara 18 in mi tipi nad 25 konstantno gnjavijo, pa ne samo za seks, ker to bi še razumela ampak kr se jim dejansko zdi fajn met mlajšo, menda zato, ker mislijo, da jo bodo lahko sukali tako kot se jim bo zahotelo... seveda potem, ko so zavrnjeni, češ, da so prestari al pa kaj v tem smislu začnejo natolcevat, da itak ne morejo bit z neko punčko pa to. Meni so te fore že neumne počasi, pa tudi take na foro tega, da smo še neizoblikovane osebnosti pa naivne itd. Saj ne spodbijam te teze, ampak mislim, da mam pravico pri 18 še bit 'neizoblikovana', me pa pogreje ko se o tem oglaša nek tip v poznih dvajsetih brez kariere, brez neke uspešne zveze za sabo ali kakšne večje življenske preizkušnje. Leta niso pokazatelj zrelosti in ne težit s nekimi stereotipi. Jaz tudi ne sodim vseh 25+ tipov po parih samskih luzerji, ki sem jih mela 'čast' spoznat, ampak raje po kakšen super osebku, ki se najde med njimi.
Ljubezen ni matematika mi je enkrat rekla ena na forumu in mislim, da res ni.. Pa tudi tistih par cm in let, ki bi jih naj moški mel več od ženske skušam jaz odmislit.. če mi je nekdo super se mi zdi res butasto obremenjevat s čim tako banalnim.
Led Zeppelin napisal/-a:^^
Potem jaz, ki imam 1 dan starejšo dekle in sva oba stara 22 let, in še katastrofa...samo 1 cm sem višji od nje.
Potem izgledava smešno?
Pravzaprav izgledajo smešno, debilno in zaostalo ljudje, ki sodijo pare glede na take stvari. Mislim res, get a life
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov