sprejemanje njegove družine

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 16. Apr. 2008 16:24

Kaj se maš ti sploh pritoževat čez njih? Sama si rekla, da tam ne živiš.
Je tvoja hiša? NE.
Kdo si pa ti, da boš govorila, da očeta dajo v psihiatrično, sam spel se bi rekla tipu, če bi mi tako zinil, njegov oče je in verjetno že ma razlog, da ga trpi.
In če ti took nič ni všeč, ne prhaji tja oz začni sama kej pomagat/delat, da ti bo tam lepše.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 16. Apr. 2008 16:56

Hm.. a ti prhajaš iz mesta ? Velik ljudi se preživlja z doma preidelano hrano, ki je u bistu bolj poceni, predvsem pa bolj zdrava kot pa kupljena :) To te ne bi smelo motit. Glede enoličnosti obrokov..Vzemi kuharski priročnik, skuhaj kaj, problem bo rešen. To si že slišala ane.. :wink:
Pa tudi lepga pohištva si ne more lih vsak privoščit... En dan si vzemi malo časa, pa stanovanje preuredi tako, da ne bo velik koštalo, pa z mejhnimi detajli popestri prostore. To se da.
Z njegovim očetom je pa tako. Če si bolan na živcih, sam sebi nimaš velik pomagat. On pač je tak, sprijazni se, vsaj do takrat, dokler s fantom ne najdeta svojega stanovanja. đizs, sej življenje ne more bit vedno tko rožnato a ne ? Nad takmi majhnimi stvarmi se prtožuješ, da so moji problemi postali večji :D hehe. Očeta ne moreš spremenit, ne moreš ga ti vtaknt v dom, nč ne moreš. Sam še to lahko nardiš, da če te tko moti, nej pa fant več pride k teb, pa ne hodš več velik k njim domou..
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 16. Apr. 2008 16:57

Pa ne more ona kr njihovega doma preurejat, da bo njej všeč :?
It was forever..but it didnt last long..
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 16. Apr. 2008 16:58

A misliš kdaj živet pri njih?
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 16. Apr. 2008 17:06

..Evelyn.. napisal/-a:Pa ne more ona kr njihovega doma preurejat, da bo njej všeč :?

Sej nism rekla, da nej kupi pohištvo, pa stene prepleska pa nevem kaj še. Že če sam lepo pospraviš, zložiš knjige lepo po policah, pa kao za darilo kašno lepo lučko kupiš, je prostor takoj lepši a ne :wink:
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 16. Apr. 2008 17:40

Če ne živiš z njimi potem se ne pritožuj.
Če hočeš tega fanta, potem moraš sprejeti tudi njegove domače.
Nikjer pa ni rečeno, da moraš bit tam, če ti to ne paše.

Kar se hrane tiče, se ne pritožuj, ampak bodi srečna, da ti sploh skuhajo.
In jaz bi vse dala za domačo hrano. Ubilo bi me življenje v bloku, brez vrtička,...

Pri nobenem fantu nisem nikoli živela, ampak stalno pa sem k vsakemu hodila pomagat, ko so imeli kakšno delo (na vrtu, pospravljat, likat,...)

Jaz tukaj ne vidim tako hudih problemov. Preveč si črnogleda in fina.
Zavedaj se, da nihče ni popoln.
Ashlee.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 3. 2008
Kraj: In his song.

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashlee. » 16. Apr. 2008 19:03

js res ne vidim razloga, da se razburjaš, če pa ne živiš tam. pač ne zahajaj pogosto tja, ampak bodita s fantom raje pri tebi, al pa kje. nočem te napadat al pa karkoli, sam mislim da ti res nimaš pravice govorit, kako naj bi oni živeli in kaj naj bi spremenili, če njim tako ustreza in so tega navajeni. kvečjemu lahko pripomoreš h čemu, se malo prilagodiš in navadiš, ter pomagaš mami na vrtu, v hiši, to je tud en način, da se bosta bolje spoznali, in ji namigneš, da bi lahko kaj spremenila na bolje. konec koncev, si pa ti z njihovim sinom, in ne starši.
So give me your forever.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 16. Apr. 2008 19:43

tamarago - te zastopim da se ti je malo nakopičilo usega pa morš pač dat iz sebe; Lepo da se zavedaš da pač skupaj s fantom u paketu pridejo tudi starši in use ostalo; Verjamem da te motijo določene stvari oz. da se ti zdijo čudne, glede na to kako si bila ti vzgojena in v kakšnem okolju si odraščala ipd.
Itaq da se brezveze nekaj spreminjat, ker to je resnično Sizifovo delo. Pač morš ta stare sprejet takšne k so in to je to..So pa malenkosti ki lahko stvari nardijo usaj malo "lepše" in tebi bolj sprejemljive...

Primer iz lastne izkušnje: Jst sovražm plastične rože - tašča jih ma polno stanovanje. Meni se to zdi tako cheap da ni za povedat, ampak njej so pač ušeč, kaj čm. In sm ji za rojstni dan kupla eno (živo) lončnico. Pa ob priliki še kšno in je bla usa srečna in vesela. No, plastičnih rož ma še kr en kup, ampak umes se pa sedaj najde tut kšna "ta prava" roža.
Evo, ti recimo kupi stojalo za skret papir al pa še kšno tako uporabno stvar - pač prineseš enkrat kot mejhno pozornost, da si bla glih slučajno u Baumaxu in si usud kupla. Evo.

Al pa glede kuharije; Ja sama kaj skuhaj - sej znaš ne? Pa pejta s svojim enkrat u štacuno, nabauta use potrebno pa skuhaj ti enkrat za spremembo; Sej no treba da je morski pes, nej bo neki simpl, pač nekaj kar oni radi jedo a ne...pač pripravljeno a-la-TI :D

Pač malenkosti...ki polepšajo dan. Pa še ti se boš boljš počutla!
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 16. Apr. 2008 20:19

Te razumem...včasih s starši od partnerja ni nič kritično narobe (da bi bili žaljivi ipd.) ampak so vseeno stvari ki nas motijo...mene je pri starših od enega motilo da so bili ful "visoki" ampak obenem škrti za določene stvari, pri drugem pa sploh niso bili taki, me je pa motilo njihovo na easy obnašanje in prehranjevalne navade. Žal pri tem kaj preveč ne moreš...kot je že ena omenila lahko kako stvar prineseš kot darilo in upaš da bodo uporabljali in pa da si ne ženeš preveč k srcu in da imaš v mislih da bo pri vama drugače.
Houd de wereld tegen
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 16. Apr. 2008 21:08

Ally,Sweet princess hvala za razumevanje.

Jaz vem, da moje "nesprejemanje" njegovih ni pravilno, in ker mi ni vseeno, da je tako, poskušam nekaj spremenit.. Pri tem ste se kar dobro razpisale. Ene pozitivno, druge ne. Tiste, ki ste temo vzele precej resno in me popluvale, kakšna da sem na osnovi enega članka, vam povem da ste bedne, in to zato, ker je povsem dovolj, da mi napiše to ena, ne pa še pet naslednih. Ma čist brezveze. Raje ne pište tako, ker ne pomagate. Al mislte da se je vredno ob vašem kritičnem članku zamislt, NE NI POTREBNO, jaz sem se že pred tem člankom zamisla in sem že ugotovila da ne ravnam prav. Toliko o tem :lol:
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 16. Apr. 2008 22:19

U bistvu nimas kaj storit. Dejanski problemi so samo z ocetom, pri tem pa ne mores nic. Samo njegova druzina ga lahko prisili k zdravljenju pa se to zelo tezko, ce ni nevaren sebi in okolici. Ostalo so pa sicer banalnosti, ceprav razumem, zakaj te moti. Ampak vseeno pa nimas kaj storiti. Tako pac je in dokler ne bosta na svojem, bos morala potrpeti ali pa nehat hodit k njim.
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 16. Apr. 2008 23:33

FemmeFatal napisal/-a:U bistvu nimas kaj storit. Dejanski problemi so samo z ocetom, pri tem pa ne mores nic. Samo njegova druzina ga lahko prisili k zdravljenju pa se to zelo tezko, ce ni nevaren sebi in okolici. Ostalo so pa sicer banalnosti, ceprav razumem, zakaj te moti. Ampak vseeno pa nimas kaj storiti. Tako pac je in dokler ne bosta na svojem, bos morala potrpeti ali pa nehat hodit k njim.

se strinjam.
glede tašče je seveda logično,da ji ne laufajo stvari tako kot bi mogle,ker ima na grbi moža in še njegove starše.in sprostitev njej pomeni kaj drugega kot tebi.ni tako lahko kar nič delat,če že celo življenje delaš...ne boš prostega časa porabil za nakupovanje ali kavice....saj ni stara 20 let.pomoje ga izrabi za tiste stvari,ki so ji bolj pri srcu,hkrati pa še koristne.
glede hrane so itak že ostale povedale...pa malo nosek vihaš,se ti ne zdi?
stanovanje...je stvar okusa in spet tudi če tašča reče da želi kaj novega in napišeš,da ne gre zarad tastarega(tasta),potem spet ni kaj.
al more ona moža v roke vzet,al naj tvoj dragi mamo v roke vzame,kar imaš ti pri tem je verjetno to,da na fanta malo vplivaš,da on svoje mal proba porihtat.s tem mislim na fotra,ker bo vsem lažje,če se bo stanje tudi minimalno izboljšalo...samo psihične zadeve so tko zajebane... :? da se ga vseeno proba malo zdravit...saj mora bit grozno težko,posebej za familijo,samo ne morš pa kar rok vzdignit od vsega in rečt-nč se ne da!
vso srečo!
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 17. Apr. 2008 7:34

tamaragro napisal/-a: Tiste, ki ste temo vzele precej resno in me popluvale, kakšna da sem na osnovi enega članka, vam povem da ste bedne, in to zato, ker je povsem dovolj, da mi napiše to ena, ne pa še pet naslednih. Ma čist brezveze. Raje ne pište tako, ker ne pomagate. Al mislte da se je vredno ob vašem kritičnem članku zamislt, NE NI POTREBNO, jaz sem se že pred tem člankom zamisla in sem že ugotovila da ne ravnam prav. Toliko o tem :lol:

Prosila si za mnenje. Vsak pove svojega. Potem bi bilo tudi dovolj, da ti eden pove, da imaš prav. Na osnovi enega vzorca pozitivnega ali negativnega mnenja pa ne moreš presojati. Potreben je komentar čim večjega števila ljudi in šele potem lahko pretehtaš koliko jih je na tvoji strani in koliko ne. Večina zmaga ne.

Ne moreš spreminjati ljudi in njihove navade pri drugi hiši.
In tudi, če bi tam živela, si ti tista, ki se moraš prilagajati, ker si zadnja prišla.
Če te vse to moti, ti svetujem, da ko bosta enkrat živela skupaj, da sta na svojem.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 17. Apr. 2008 8:46

Pa kaj za hudiča se maš ti za pritoževat čez njegove starše in hišo? Če imajo staro pohištvo pa kaj? To je njihova stvar.Prav tako to,da je oče nervozen,se ne umiva itd ter to kar jedo.Če ti kaj ne paše,preprosto ne hodi na obisk.Kod te pa sili? Še čudno ,da te tvoj prenaša. Če bi meni kdo prišo pa se začel pritoževati čez to in ono bi mu pokazala še samo vrata!

Škoda,da se sekiraš zaradi čist nepomembnih reči..
Uporabniški avatar
BlackLady
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackLady » 17. Apr. 2008 8:59

po mojem je večina tega, kar si napisala, nepomembno.. tako ali tako ne živiš pri njih..
kar se pa tiče pohištva.. imajo ga, kolikor ga imajo.. pri nas tudi očka pravi, da za njega je dobro.. :) veliko je naredil, imamo res dobro opremljeno, stvari, ki jih ne rabimo, ampak vedno bi še nekaj spremenila.. vse bo po moje, ko bom nekje na svojem.. in tudi ti si boš opremila po svoje..
kot drugo.. da fant to vse posluša.. ne vem, kako bi se jaz odzvala, da bi mi recimo moj fant govoril to pa tisto ni v redu z mojimi oz. s hišo, v kateri sem živela oz. še vedno živim.. ne vem, jaz se ne bi dobro počutila in bi se spraševala: "Kaj mu pa je, saj ne živimo vsi skupaj." če bi, bi poskušala problem nekako rešit.. vsaka hiša ima svoj vonj, svoj stil opreme itd.. in če ti ni všeč, ko ne živiš tam, ne vem, no..
kar se pa tiče domače hrane.. meni ni boljšega.. čeprav je imamo na pretek, mi je super.. kupiš še vedno lahko.. sicer pa kakor za koga..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov