sprejemanje njegove družine
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
Pozdravljene! Kar bom napisala bo bolj izpoved, zato si vzamte čas. In prosim pomagajte z nasveti, podobnimi situacijjami.
S fantom sva skupaj več kot 5 let. On je super, ustrežljiv, priden, pametn, vse vse. No nimam kej rečt, zame je prpravljen naresti veliko in ni mu težko. Se pa valda ustavi, kadar gre za njegove starše. On se zaveda, da so takšni kakršni so in jih nima smisla spreminjat, ker ne zaleže. Tko da potem jih posluša od mene, ker mi grejo včas na živce. In js mu težim. ( smotana sem)
Zakaj?
1. Zato ker je njegov oče "bolan" na živcih, po malem tudi žleht in je v tistem obdobju ( ki traja tudi po 3 tedne) zelo moteč. Veliko hrane poje, dobesedno smrdi k se ne umije, WC ne spuca za sabo,se kr sprehaja, vsi mu gremo na živce, govori neumnosti. Skratka preseda mi! V zvezi s tem ne bi več nadaljevala, k psihiatru ne gre, vlečt ga tudi ne bodo dali. Tudi jaz ne vem če bi svojega očeta.
2. Tašča kr jamra, pa sej ima zakaj jamrat. Veliko dela, služba, doma, skrba za moževe starše..želim si da bi si kdaj vzela čas zase, da bi kam šle na kavo, po trgovini, da bi si naredli piknik uzuni. Nč kej. Za sprostitev gre raje v vrt.
3. Zaradi pravnih problemov ne rihtajo hiše. Je že stara in za moje pojme minimalistično opremljena. Včas kej iščem, npr. muholovc al pa na cekretu stojalo za wc papir, ampak takih stvari ni. Pogrešam to. Moti me. Vse pohištvo je staro..eh..ne vem no.
4. Tudi glede hrane, nč inovacije večinoma eno in ista hrana. Preprosta, saj so starši odraščal na kmetiji.Z kuho moje mame sem zadovoljna, pa nismo neki gurmani. Ampak naredi ankrat to enkrat drugo.
5 Kr domača hrana, kure, prašiči, jajca, včas je blo tudi mleko. Men je smrdelo, tudi jajca mi.Vem da je domače bolj zdravo. Ampak v teh letih sem spoznala da definitivno nisem tip človeka ki bi pred kosilom zaklal kuro, jo spekel in pojedel. NE HVALA.
Veste njegova mam je drugač zelo ustrežljiva, nikol nič žalega rekla, me spoštuje in tudi ona bi si zaslužla da bi jo enkrat že končno v celoti sprejela. Prosim povejte kaj mislite. Pa da še povem to, nisem iz bogate družine, moj oče je brez službe. Veliko delam tudi sama, ni mi težko.
S fantom sva skupaj več kot 5 let. On je super, ustrežljiv, priden, pametn, vse vse. No nimam kej rečt, zame je prpravljen naresti veliko in ni mu težko. Se pa valda ustavi, kadar gre za njegove starše. On se zaveda, da so takšni kakršni so in jih nima smisla spreminjat, ker ne zaleže. Tko da potem jih posluša od mene, ker mi grejo včas na živce. In js mu težim. ( smotana sem)
Zakaj?
1. Zato ker je njegov oče "bolan" na živcih, po malem tudi žleht in je v tistem obdobju ( ki traja tudi po 3 tedne) zelo moteč. Veliko hrane poje, dobesedno smrdi k se ne umije, WC ne spuca za sabo,se kr sprehaja, vsi mu gremo na živce, govori neumnosti. Skratka preseda mi! V zvezi s tem ne bi več nadaljevala, k psihiatru ne gre, vlečt ga tudi ne bodo dali. Tudi jaz ne vem če bi svojega očeta.
2. Tašča kr jamra, pa sej ima zakaj jamrat. Veliko dela, služba, doma, skrba za moževe starše..želim si da bi si kdaj vzela čas zase, da bi kam šle na kavo, po trgovini, da bi si naredli piknik uzuni. Nč kej. Za sprostitev gre raje v vrt.
3. Zaradi pravnih problemov ne rihtajo hiše. Je že stara in za moje pojme minimalistično opremljena. Včas kej iščem, npr. muholovc al pa na cekretu stojalo za wc papir, ampak takih stvari ni. Pogrešam to. Moti me. Vse pohištvo je staro..eh..ne vem no.
4. Tudi glede hrane, nč inovacije večinoma eno in ista hrana. Preprosta, saj so starši odraščal na kmetiji.Z kuho moje mame sem zadovoljna, pa nismo neki gurmani. Ampak naredi ankrat to enkrat drugo.
5 Kr domača hrana, kure, prašiči, jajca, včas je blo tudi mleko. Men je smrdelo, tudi jajca mi.Vem da je domače bolj zdravo. Ampak v teh letih sem spoznala da definitivno nisem tip človeka ki bi pred kosilom zaklal kuro, jo spekel in pojedel. NE HVALA.
Veste njegova mam je drugač zelo ustrežljiva, nikol nič žalega rekla, me spoštuje in tudi ona bi si zaslužla da bi jo enkrat že končno v celoti sprejela. Prosim povejte kaj mislite. Pa da še povem to, nisem iz bogate družine, moj oče je brez službe. Veliko delam tudi sama, ni mi težko.
Always look on the bright side of your life.
- Sharona05
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: štajerska
pa ti živiš z njimi?
ker če ne, potem točke 3., 4. in 5. odpadejo. namreč, brezzveze je nekoga spreminjat, predvsem pa njegov način življenja. lahko pa kdaj daš npr. kakšno majhno pripombo, v smislu: to bi bilo tako lepo, če bi tukaj bil/a, kako bi lepo izgledala... glede hrane: zakaj pa se kdaj sama ne potrudiš, pa kaj skuhaš? če bi jim bilo kaj dobro, bodi sigurna da te bodo posnemali
glede obnašanja: navada je železna srajca najboljše je, da se z njimi čim manj vidiš, če ti grejo tako na živce, ko pa se, pa bodi nasmejana, ponudi pomoč npr. njegovi mami na vrtu ali kakorkoli, ...majhne stvari delajo čudeže... tudi z očetom verjetno ne bi bila napaka, da bi kdaj med kosilom ali pa kaj rekla, kaj tako smrdi ali pa : nekdo je pozabil wc spustit...mogoče ga bo malo streznilo
hjoj ne vem....
ker če ne, potem točke 3., 4. in 5. odpadejo. namreč, brezzveze je nekoga spreminjat, predvsem pa njegov način življenja. lahko pa kdaj daš npr. kakšno majhno pripombo, v smislu: to bi bilo tako lepo, če bi tukaj bil/a, kako bi lepo izgledala... glede hrane: zakaj pa se kdaj sama ne potrudiš, pa kaj skuhaš? če bi jim bilo kaj dobro, bodi sigurna da te bodo posnemali
glede obnašanja: navada je železna srajca najboljše je, da se z njimi čim manj vidiš, če ti grejo tako na živce, ko pa se, pa bodi nasmejana, ponudi pomoč npr. njegovi mami na vrtu ali kakorkoli, ...majhne stvari delajo čudeže... tudi z očetom verjetno ne bi bila napaka, da bi kdaj med kosilom ali pa kaj rekla, kaj tako smrdi ali pa : nekdo je pozabil wc spustit...mogoče ga bo malo streznilo
hjoj ne vem....
Zadnjič spremenil Sharona05, dne 16. Apr. 2008 11:44, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
- Kraj: Ljubljana
res ne vem kaj bi ti svetovala
tud jz mam težave z njegovimi starši, sploh ker se konstantno neki vmešavajo, kam greva, zakaj greva, kdaj prideva, skos ga kličejo, da naj pride domov, če pride pa ne vem kaj...
zdj se je preselu k men, še zmer ga skos kličejo, on nč ne reče, jz pa ne prenesem pritiska vprašanj kam greva, zakaj, a že gresta ja kako pa to bla bla
moja mami me ne sprašuje oz. se ne vtika, rečm da grem in konc, oni njega klicarjo in enostavno ne prenesem tega, da se vtikajo v to, bova se že sama zmenla. in če greva pač greva, sva se tko odločla, ne zanima vas zakaj!!!
kok sta pa stara, če mata možnost začnita življenje na svoje, to je najbolš stran od vseh...
tud jz mam težave z njegovimi starši, sploh ker se konstantno neki vmešavajo, kam greva, zakaj greva, kdaj prideva, skos ga kličejo, da naj pride domov, če pride pa ne vem kaj...
zdj se je preselu k men, še zmer ga skos kličejo, on nč ne reče, jz pa ne prenesem pritiska vprašanj kam greva, zakaj, a že gresta ja kako pa to bla bla
moja mami me ne sprašuje oz. se ne vtika, rečm da grem in konc, oni njega klicarjo in enostavno ne prenesem tega, da se vtikajo v to, bova se že sama zmenla. in če greva pač greva, sva se tko odločla, ne zanima vas zakaj!!!
kok sta pa stara, če mata možnost začnita življenje na svoje, to je najbolš stran od vseh...
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
tamaragro napisal/-a:3. Zaradi pravnih problemov ne rihtajo hiše. Je že stara in za moje pojme minimalistično opremljena. Včas kej iščem, npr. muholovc al pa na cekretu stojalo za wc papir, ampak takih stvari ni. Pogrešam to. Moti me. Vse pohištvo je staro..eh..ne vem no.
5 Kr domača hrana, kure, prašiči, jajca, včas je blo tudi mleko. Men je smrdelo, tudi jajca mi.Vem da je domače bolj zdravo. Ampak v teh letih sem spoznala da definitivno nisem tip človeka ki bi pred kosilom zaklal kuro, jo spekel in pojedel. NE HVALA. [/i]
ok no...mislim da če te tolk stvari moti je čas da gresta s fantom na svoje, drugače pa se mi zdi da pri nekaterih stvareh preveč kompliciraš!recimo glde njihove hiše, morda nimajo toliko denarja da bi si lahko privoščili še novo pohištvo itd... glede hrane-kuhaj sama!najbolj pa me je zmotila izjava o domači hrani..mislim domače meso je verjetno veliko boljšega okusa kot tisto iz trgovine, nevem zakaj bi smrdelo, mislim da je to vse v tvoji glavi!nekateri bi dali vse za to da bi lahko kje dobili domače meso in ne tistega iz trgovine-nam se je zgodilo že da je meso iz trgovine pri peki začelo strašno smrdeti po krmilih...katasrofa!pa tudi jajca verjetno niso nič drugačna kot tista v trgovini...
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
tamaragro napisal/-a:5 Kr domača hrana, kure, prašiči, jajca, včas je blo tudi mleko.
pa verjetno ne veš da je tudi hrana zelo draga, ne vem zakaj bi bilo narobe če je pridelana doma!ti si pa tako napisala kot da je to nekaj groznega
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
Če z njimi živiš in te vse to moti, potem bo najbolje, da greš na svoje, ker ti se najbrž ne boš mogla navadit na to, oče pa se ne bo spremenil.
Glede hrane. Pomoje, da je domača hrana najbolj zdrava. Zakaj bi na kmetiji kuhali bolj preprosto hrano ne vem. Po mojih izkušnjah si pri hrani ravno na kmetiji največ privoščijo.
Sicer ne vem kako, da potem ti ne skuhaš kaj drugega, ker glede na to, da pri njih ješ sklepam, da kuhaš tudi ti.
Tudi jaz ne bi mogla gledati klanja kure, a predvidevam, da je tista iz trgovine tudi zaklana.
Staro pohištvo? Enih to najbrž ne moti, so s tem zadovoljni. Ti si uredi svoje stanovanje po svojem okusu in svojih zmožnostih.
Tašča ima najbrž veliko dela, zato ti svetujem, da ji čimveč pomagaš. Delo na vrtu je za nekatere res sprostitev. Vsekakor pa so bili drugače vzgojeni kot mi. Čeprav jaz na vrtu uživam.
Kjerkoli boš, bodo neke težave. Vsak ima svoj način življenja, svoje običaje. Spremeniti jih ne boš mogla. Najbolje boš zadostila svojim željam, če greš na svoje.
Glede hrane. Pomoje, da je domača hrana najbolj zdrava. Zakaj bi na kmetiji kuhali bolj preprosto hrano ne vem. Po mojih izkušnjah si pri hrani ravno na kmetiji največ privoščijo.
Sicer ne vem kako, da potem ti ne skuhaš kaj drugega, ker glede na to, da pri njih ješ sklepam, da kuhaš tudi ti.
Tudi jaz ne bi mogla gledati klanja kure, a predvidevam, da je tista iz trgovine tudi zaklana.
Staro pohištvo? Enih to najbrž ne moti, so s tem zadovoljni. Ti si uredi svoje stanovanje po svojem okusu in svojih zmožnostih.
Tašča ima najbrž veliko dela, zato ti svetujem, da ji čimveč pomagaš. Delo na vrtu je za nekatere res sprostitev. Vsekakor pa so bili drugače vzgojeni kot mi. Čeprav jaz na vrtu uživam.
Kjerkoli boš, bodo neke težave. Vsak ima svoj način življenja, svoje običaje. Spremeniti jih ne boš mogla. Najbolje boš zadostila svojim željam, če greš na svoje.
-
electra* - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 8. 2007
- Kraj: Maribor
mislim nevem no, meni je ful čudno da prideš k eni hiši, pa te že kar vse moti, če ti ni všeč pa ne hodi več k njim! ne moreš prit k hiši pa začet neki diktirat...oni majo pač take navade in so tak navajeni...vem da je težko če ti nekaj ni všeč, ampak tak pa res ne moreš...staro pohištvo?si material girl al kak?ne mislit da zdaj ko je pa prišla nova k hiši, bodo pa kar vse menjali pa delali to kar bo tebi všeč...odpade punca...ti si tista ki se more njim prilagodit, saj si na tujem, oni se kar nebojo, sploh če so na svojem teritoriju...(brez zamere, moje mnenje)
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
tamaragro napisal/-a:ni panike electra, ti kr izrazi svoje mnenje. Sej včas mora človek tud kako krepko slišat.
Poglej, zdaj pa ti opisuješ kot, da sem neka razvajena punčara, ki misli, da bojo kr delal tko k bom jaz dirigirala. Pa saj nisem nora. Vem da ne bojo šli zarad mene menjat pohištva. To mi je samoumevno.Naj ga zaradi sebe, ker je to tudi taščina želja, ampak ostaja vse le pri besedah. Naveličana sem že tega poslušat, kaj vse bo. Torej naj naredi. Vem da denar ni tak problem, ker je itak šparala. Ampak si ne upa, ker je tast tak čudn, govori da je pohištvo staro 25 let povsem novo. Meni čudno
poznam tole
pri nas mamo zdj novo pohištvo, ker smo pač pred kratkim zgradili hišo in smo jo zdaj opremili, mam pa tud enga tasta k ma velik za povedat čez use druge, sam pa sam jezik okol obrača, pa kako bo on ne vem kaj naredu, pa novo dnevno itd., pa že 2 let se nč ne premakne nikamor.
a men govori da si mi kao nč ne prvoščmo ne nč, a več mamo k oni
in sm govorila, da lih zdj k smo kupl dnevno, pa smo sestavlal, da neki ni šlo skp in on men ja da je to sranje kar smo kupl pa kao poceni (seveda niti v sanjah ni blo poceni)
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
Ful je težko kaj svetovat ker ti nočem solit pameti in bit preveč "pametna". Jaz sem mela z bivšim par podobnih izkušenj in ravno zato sem bla bolj redko pri njih. Enkrat se mi je zgodilo da sva cel dan bla na bazenu in greva potem pač k njemu domov ... in prideva ravno ko je mama dala večerjo na mizo. Jaz sem takrat bila vegetarjanka, oni pa so očitno imeli navado da jejo samo meso in kruh zraven (omg, pri nas doma pač nikoli tako ne jemo, plus tega bi doma vsaj lahko šla v hladilnik kaj poiskat). Sem pač rekla da nisem ful lačna in sem samo iz vljudnosti malo probala. Saj sicer me je njegova mama imela rada, ampak sem nonstop mela nek filing da misli da kompliciram in sem kao fina. Saj mogoče je videt da sem ful razvajena in to, ampak pač sem se ful neprijetno počutla. Preden sem se pa z njegovimi starši bolj zbližala, pa sva itak končala.
Z mojo sedanjo taščo pa se res ful štekava in brez problema tudi včasih skupaj kaj pripraviva (al pa jaz samo gledam in se učim ker ona res odlično kuha). In če sta že tolk časa skupaj se verjetno kar domače počutiš pri njem in lahko kdaj rečeš da boš v nedeljo za spremembo ti kuhala. Kakšno stvar, ki jo pogrešeš pa lahko komot tudi ti kupiš (če ni predrago).
Ampak saj veš... v tuji hiši pač ne smeš preveč komplicirati in se moraš prilagajati njihovim navadam. Staršev res ne moreš spreminjat in vse kar lahko narediš je to da se pač sprijazniš.
O tem da bi šla na svoje pa še nista razmišljala? Saj ni treba da imata ful luksuz, ampak vsaj toliko da sta sama in udobno živita. Moja mama pravi da mladi in stari pač niso za skupaj in ima zelo prav.
Z mojo sedanjo taščo pa se res ful štekava in brez problema tudi včasih skupaj kaj pripraviva (al pa jaz samo gledam in se učim ker ona res odlično kuha). In če sta že tolk časa skupaj se verjetno kar domače počutiš pri njem in lahko kdaj rečeš da boš v nedeljo za spremembo ti kuhala. Kakšno stvar, ki jo pogrešeš pa lahko komot tudi ti kupiš (če ni predrago).
Ampak saj veš... v tuji hiši pač ne smeš preveč komplicirati in se moraš prilagajati njihovim navadam. Staršev res ne moreš spreminjat in vse kar lahko narediš je to da se pač sprijazniš.
O tem da bi šla na svoje pa še nista razmišljala? Saj ni treba da imata ful luksuz, ampak vsaj toliko da sta sama in udobno živita. Moja mama pravi da mladi in stari pač niso za skupaj in ima zelo prav.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
tamaragro napisal/-a:3. Da bi šla v vrt in tudi sama vrtičkala, šla žvali pucat, odpade. Tudi jaz delam med tednom po osem ur, sem redna študentka, tik pred diplomo, z fantom sva narazen dobre pol ure vožnje in res nimam volje, želje prčkat po vrtu in še kaj drugega. Čas rada preživljam z njim, v naravi, pomagam že, kakšne malenkosti kot sta pomivanje posode, likanje tu in tam, pospravit z mize itd.
Oprosti, ampak tukaj se mi zdi, da je pa s tabo nekaj narobe.
Se mi pa čudno zdi, da te sploh pustijo takole.
Jaz če bi nekje živela, ostali pa delali, si sploh ne bi drznila kritizirat.
-
Marilena - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Ok, če izpustimo očeta, te motijo precej banalne stvari. Pritožuješ se zaradi enolične hrane, na živce ti gre tašča, ki jamra ker ma za kaj jamrat... No, potem pa te lepo prosim, da greš k družini mojega bivšega in z njimi preživiš en dan. Mati je obsedena sama s sabo in svojim izgledom in se pri njej vse vrti okoli hujšanja in žalitev ljudi, ki so zanjo preokrogli, foter, ki je zastal nekje med letoma 80 in 81 in še vedno misli kak j***** frajer je in razvajen brat, ki zna samo izsiljevat...
Stvari, ki si jih ti naštela so smešne in pri sebi boš morala par stvari pospravit. Sploh pa je zadnje, kar delaj to, da gnjaviš fantu, ki za to, da ti njegovi načenjajo živčke sploh ni nič kriv.
Stvari, ki si jih ti naštela so smešne in pri sebi boš morala par stvari pospravit. Sploh pa je zadnje, kar delaj to, da gnjaviš fantu, ki za to, da ti njegovi načenjajo živčke sploh ni nič kriv.
Zadnjič spremenil Marilena, dne 16. Apr. 2008 16:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov