Spoznavanje svojih in partnerjevih staršev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 25. Avg. 2011 12:05

No, zgleda, da si narobe prebrala. 3krat sem že napisala, da ni spala z nama v postelji in se je umaknila, ko je moj prišel domov.
Saj verjetno ne veš, kako je, ko si cel dan zunaj na terenu, po možnosti na 35stopinjah in prideš domov, pa si moraš še kuhat in pospravljat.

Tudi o vzgoji se pri enem mesecu ne da govoriti, boš že videla, kako bo ko boš imela svojega. Poleg tega pa moja mama ni tečna baba pri 60letih, ampak uglajena ženska pri 45letih. Čudno, je to, da se moj bolj razume z mojo mamo kot njegovo in jo celo obsoja, kako se ona vtika med naju, saj sva se midva, kot že rečeno sprazumno, odločila, da bova izkoristila možnost, ki se nam je ponudila.

In kot si že rekla, je razlika, če je mama 3 ure pri tebi... v tistih 3 urah se ne da nič narediti. Mogoče lih to, da novorojenček dobro poje.
In samo še primer, kako je moja tašča "pametna", dobesedno ukazala me je, naj otroka ne dojim, ampak naj ga hranim po steklenički z umetnim mlekom.... da ga bo že ona kupovala, ker je dojenje pač zamudna reč :eek:
No saj pravim, jaz otroka raje zaupam nekomu, ki že ima svojega, kot neizkušeni prijateljici, ki ga niti držati ne zna.
Vsak pač najbolje ve, kaj je zanj najboljše.
Kar se pa aktivnega sodelovanja tašče tiče.... ko smo se menili, kdo mi bo na začetku pomagal, je rekla da ona že ne, ker bo svoj dopust raje porabila kasneje, da bo sesedi pomagala peči pecivo za hčerkino poroko. Tako, da sio možnosti bile odprta, amak se je ona gladko izvila. Če ji je bilo raje do sosede kot do vnuka, tudi prav. Da bi jo po takem komentarju dodatno vabila pa ne. Tudi jaz imam svoj ponos in ne mislim nobenemu lest v rit.
In če ti je še tako težko razumeti, bilo je brez razloga. Iz skoraj najboljše prijateljice se je moja mama prelevila v njeno sovražnico- kot se je izrazila.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 25. Avg. 2011 12:11

^^ no pol je pa tašča usekana. :D

tvoja mama pa naj le svoj naslednji dopust porabi za spoščanje in ne za "vnukovo dobrobit", ker ena mama in en oče sta dovolj.
zdaj pa hitro daj lupčka svoji bebi!
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 25. Avg. 2011 12:24

spice girl napisal/-a:^^ ja ja, saj se razumeva. :D
A potem bi tebi bilo vseeno, če tašča ne bi govorila s tabo in s tvojo mamo, ker bi ti pomagale prijateljice in bi jim govorila, da se vtikujejo?
Nje pa ne bi bilo na spregled? Noben ji ni rekel, da ne sme priti in če bi imela karakter, bi požrla že zaradi njenega sina (če je pač že mislila, da se mama vtika a se ni, je mislila samo na moje dobro, ne pa na svoje)

Kakrkoli že, ne pričakujem, da bodo vsi razumeli.

Ma kaj se obremenujes s tasco!

kva je to za eno brezveze tasco, ki jo imas. Daj jo drzi vsaj 500m stran.

je cist v redu, ker ti je mama pomagala z otrokom in se ne rabis sploh sekirat, kaj si misli tasca.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 27. Avg. 2011 11:09

ka pa vem, vedno mi je bilo to malo odveč :P. Itak pa da bi se potrudila za ok prijateljski odnos, če bi z dečkom bila prepričana, da imava skupno prihodnost. :onceldoc:
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 27. Avg. 2011 21:43

Tu je pa tema že menda čisto skrenla s poti :D O spoznavanju staršev...najini starši so se spoznali..hmm...menda po letu in pol veze, ko je moj praznoval 30-ko in smo naredili piknik pri tašči..pol pa smo se skup parkrat dobili..ko ima moj rojstni dan..ko ga ima pastorka..navsezadnje tud za moj r. dan smo skupaj...pa tak čez poletje je kak piknik obvezno...se pa super razumejo, tast gre kar tak do mojega fotra na kak čvek...se mi zdi lepo, da se razumejo in imajo skupne teme...če se ne bi razumeli, bi blo pač sam eno srečanje, pa poroka in je to to..ampak sem zelo zadovoljna in srečna, da se tak štekajo...tud ko sva se poročila so kar dost komunicirali med sabo za planiranje (pecivo, čestitke po radiu itd)...
Lahko pa tud rečem, da se do sedaj še nihče ni vtikoval v najino vezo in življenje in vzgojo pastorke...ko pridemo na obisk al pa ko rpidejo, se vse kaj prej druga pogovarjamo kot to, kako bi se naj živelo..to p res lahk rečem, da sem srečna, da ni vmeševanja, tak kot vidim, da imajo ene punce težave..kvečemu če se kaj pogovarjamo, vprašam mamo al pa tašo za kak nasvet al pa mi kera sama pove kako izkušnjo..nikoli pa nobenega vmeševanja in vtikovanja...kvečemu pomoč...
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 02. Sep. 2011 19:33

Jaz bi pa v primeru od spice girl od fanta pričakovala, da porihta s svojo mamo. Če bi moja mama pametovala mojemu fantu in napizdevala njegovo mamo (tisto o dojenju in da te sili na faks je too much :eek: ), bi jih sigurno slišala od mene. Upam, da je on ne zagovarja.
Se strinjam z Akvamarin.

Še o temi: oba poznava starše drug od drugega, oni so se pa enkrat slučajno spoznali, ko smo se srečali na cesti. To je pa to. Ne družimo so, tudi ne hodimo na skupne večerje, praznovanja..., ker hodim s svojim fantom in ne z njima. Sta oba blazno prijazna, se ne vtikata, ko se vidimo, se pozdravimo, rečemo par besed o vremenu in to je to. Z mojimi starši in fantom je pa enako.
Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 26. Sep. 2011 13:07

Moj in njegov oce se poznata ze iz mladosti, ampak ze kr neki let nimata aktivnih atikov - pac, vsak ima svoje zivljenje. Drugace se pa ne poznajo in se strinjam z prejsnjimi komentarji, da je pred poroko idealen cas za to.
~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov