Spoznavanje svojih in partnerjevih staršev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mesec
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mesec » 28. Jul. 2011 19:23

Najini se sicer poznajo, spoznali so se naključno. Pridejo sicer tudi na obisk ob roj dnevih. Ampak mislim, da je bolje če se ne poznajo. Sploh pa, da ratajo kaki dobri kolegi. Se par skrega in pol so sami problemi. Poleg tega, moram vedno pazit kako se obašam, ali sem pozoren in podobno, ker že tožarijo eden drugemu. Skratka, spoznajo se naj na poroki, pa nič prej!
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 28. Jul. 2011 19:49

^^ Damn right!!! :evil:
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 29. Jul. 2011 2:41

Se strinjam z vecino, ki pravi, da je pravi cas, da se spoznajo na poroki. Prej nima smisla. Sploh ce nimajo podobnih interesov, je brezveze se it neko prisilno druzenje samo zato, ker sta njihova hcerka in sin par. Ce se ujamejo in nadaljujejo druzenje, super, ce ne pa tudi ni panike.
Uporabniški avatar
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a GnilaLimona » 29. Jul. 2011 13:24

Z njegovimi sem se spoznala po kakšnih dveh tednih ko sva bla skupej. Pa ne zato ker bi hotla, ampak ker smo se po naklučju srečali. :D On je moje spoznal pa približno po 4ih mesecih zveze. S starši sem imela vedno dober odnos in sem ga pripeljala domov zato, da bodo vedl s kom je njihova hčerka zunej. So se tut oni strinjal da ga spoznajo. :) Sva pa po 4ih letih in pol še vedno skupaj. :D
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 29. Jul. 2011 14:03

Pri meni je bilo pri prvi resni zvezi tako, da me je fant pripeljal domov nekje po pol leta, ko sva se že dobro spoznala in je bolj sproščeno vzdušje. So pa me itak že od prej poznali preko mojih sorodnikov iz istega kraja kot je doma on. Jaz sem ga pa domov pripeljala malo zatem, ko je on mene.
Ne glede na to, koliko sta partnerja stara, se mi zdi najboljše, da spoznata starše drug od drugega šele, ko sta že nekaj časa skupaj, in ne ravno kakšen mesec ali dva. Največ je pa po mojem mnenju odvisno od njiju, kako dobro se že poznata. :)
Zadnjič spremenil Gracia, dne 25. Nov. 2011 18:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
Annie.com
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Annie.com » 29. Jul. 2011 14:24

S fantom sva skupaj dobra 3 leta in najini starši so se spoznali pred kakšnim mesecem, vendar po čistem naključju, med nakupovanjem. Menim da s spoznavanjem staršev ni potrebno hiteti.. Kot sem že brala v prejšnjih komentarjih, pri kakšnih pomembnejših dogodkih (npr. poroka) je pa že normalno, da se srečajo in spoznajo. :)
Nobena mačka ni samo navadna mačka.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 29. Jul. 2011 16:38

Kak mi je smešno, ko pišete, da se vam zdi, da je poroka pravi čas, da se starši srečajo. Meni se to zdi prepozno. Prav predstavljam si, kak se na poroki starši spoznajo, pa se ugotovi, da sta npr. od ženina ata in od neveste mama v mladosti npr. hodla, mela afero, mogoče celo izvenzakosnega otroka... Pol pa ugotovite, da se poročate s svojim polbratom. hehehe. Vem, da je pune hipotetično in filmsko, ampak si ne morem pomagat.

Jaz moji hčeri ne bo dovolila, da hodi spat k fantu, ki ga jaz nisem spoznala. In če bi hodla tja dalj časa, bi hotela vedeti tudi, kakšni so starši, oziroma bi jih želela spoznat. Zgolj iz 'varnostnih' razlogov.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 29. Jul. 2011 16:41

^^ravno to sem hotela napisati. Če se npr jaz preselim k fantu, on k meni, greva skupaj, kakorkoli, bi se mi zdelo ql, da se najini spoznajo.
Ni potrebe po prisilnem druženju, ampak samo toliko, da se ve za koga in kaj se gre.
Pa tudi sama bi hotela v takšnem primeru spoznati starše partnerjev svojih otrok, že zaradi mirne vesti.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Elle.* » 29. Jul. 2011 16:44

Men se tut zdi mal smešno to, da bi se starši spoznali šele na poroki. Mogoče zaradi tega, ker pri nas to nekako ni v navadi, vsaj v moji širši družini...

Najini se poznajo, ker sta najini družini že poročeni med sabo. :D Vem, hecno se sliši, ampak midva si nisva nč v žlahti, je vse legalno. :D Pač, vsi se med sabo poznajo že od prej, tut kakšn skupn piknik mahnejo kr tko... Je kr v redu. :)
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
Uporabniški avatar
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a GnilaLimona » 29. Jul. 2011 16:53

Men se tut zdi da je prav, da se starši spoznajo pred poroko. Ne vem no. Al so me pa samo tako vzgojil. :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 29. Jul. 2011 23:54

flesherka_ napisal/-a:Kak mi je smešno, ko pišete, da se vam zdi, da je poroka pravi čas, da se starši srečajo. Meni se to zdi prepozno. Prav predstavljam si, kak se na poroki starši spoznajo, pa se ugotovi, da sta npr. od ženina ata in od neveste mama v mladosti npr. hodla, mela afero, mogoče celo izvenzakosnega otroka... Pol pa ugotovite, da se poročate s svojim polbratom. hehehe. Vem, da je pune hipotetično in filmsko, ampak si ne morem pomagat.

Jah pa kaj pol, ce sta moj oce pa od mojega mama v mladosti hodila, preden sva se midva sploh rodila? A zato pa midva zdaj ne smeva bit skupaj? Ce bi imela pa polbrata bi pa najbrz vedela za njega, razen ce bi ga moj foter cist zapustil. Sorry, mal smesne primere si dala in se mi ne zdijo zadosten razlog, da bi se starsi morali spoznati preden postane prevec resno oziroma pride do poroke.

Midva sva porocena pa se najini ne poznajo med sabo. :P Vprasanje kdaj se bodo, ce se sploh kdaj bodo, glede na to da zivijo na razlicnih kontinentih. Se ne obremenjujejo s tem. Tudi ce se ne, se ne bo svet podrl in ne bo nobenemu nic manjkalo, niti njim, niti nama.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 30. Jul. 2011 0:21

Prostorske ovire so drua stvar. Upam si trdit, da vsaj 70% zvez sestavljata partnerja, čigar starši živijo na razdalji 50km. Kaj se tiče citiranega posta, sem še v isteh dahu dodala, da je primerjava trivialna in namišljena in da to ni moje dejansko mnenje. Stojim pa za tem, da se mi zdi normalno, da pri mladih parih, sploh nekje do 22 let starši vedo, kje se potika njihov otrok, pri resnejših zvezah pa se mi zdi normalno, da se staršo spoznajo.

SPOZNAJO: da se vidijo, se rokujejo, na kratko pogovorijo o povsem vsakdanih zadevah - torej, da spregovorijo kako besedo, potem pa kar hitro nadaljujejo s svojim vsakdanom. To da se starši spoznajo, ne pomeni, da postanejo BFF, ali pa vsak vikend skupaj gledajo ponovitev La surpadore.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 30. Jul. 2011 2:09

70% mogoce v Sloveniji, v svetu, se posebej vecjih drzavah pa ne.
Ne vem, meni se ne zdi to nekega bistvenega pomena za zvezo in sigurno ni na prioritetni lestvici. Mogoce sem cudna. Pomembno je, da fant spozna njene starse in ona njegove in to je to. Ja, ce sta otroka se najstnika, je ok, da starsi vejo, kje njuni otroci spijo, ampak iz odgovorov v tej temi se da razbrat, da se pri takih najstniskih zvezah vecinoma starsi sploh ne srecajo. Odrasla cloveka pa znata zase presojat in odgovarjat. Bi mi bilo smesno, ce bi moja starsa pri mojih 25. hotela spoznati starse od mojega, ker kao hoceta vedet, kam hodim. (Pri 25. bi mi bilo v bistvu cudno hodit k tipu spat, ki se zivi v istem gospodinjstvu s starsi.) V enem takem hitrem, beznem srecanju kot si ga opisala, pa niti ne vidim nobenega profita. Vejo, kako zgledajo, ljudje, h katerim hodi njihova hcerka, to je pa to. :P V glavnem, srecanje starsev se mi res ne zdi bistveno za zvezo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 30. Jul. 2011 11:39

^^ A res, meni se zdi pa ravno obratno oz. pri slovenskih parih se mi zdi, da niti ne dajejo kakšne posebne teže spoznavanju staršev, v kakšni Nemčiji, Italiji ipd. so pa bolj 'družinsko' usmerjeni in imajo skos tiste 'family reunione' ipd. in se družijo :D (no, je res, da mogoče pač take poznam, splošnega trenda ne vem, samo sklepam na podlagi opažanj pri svojih znancih). Za ZDA sicer ne vem iz prve roke, ampak glede na to, da še cele filme in knjige pogosto posvečajo spoznavanju staršev (z novim partnerjem ali pa obojih staršev med sabo) in cele ceremonije delajo iz tega, je verjetno tudi pri njih to kar pomembno. :gruebel:

Drugače se meni spoznavanje staršev med sabo ne zdi blazno nujno... mogoče kasneje, ko razmerje postane resnejše, skupna selitev, otrok itd. (tisti mejnik s poroko ni preveč zanesljiv, ker lahko do poroke sploh ne pride oz. je ni v načrtu) :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 30. Jul. 2011 12:01

Moj odgovor se je nanasal na trditev, da vsaj 70% zvez sestavljata partnerja, čigar starši živijo na razdalji 50km. Pa sem rekla, da v Sloveniji res, ker je zelo majhna, v tujini pa so razdalje vecje in veckrat pari niso iz sosednjih vasi doma.
Mah ne, lih v ZDA se ne dela panike, da se je treba cimprej spoznat (prevec gledas filme :P ). Vecinoma so druzine razseljene po celi drzavi (Americani se radi selijo), po moznosti starsi se loceni (50% parov), tko da je mal tezje vse skupaj nabrat in se najveckrat prav na porokah spoznajo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov