Spoznavanje fantovih staršev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 04. Okt. 2011 18:31

Res je verjetno stvar navade. Js vem da dost krat k pridejo ksni k nam na obisk, kej prinesejo, ce se recimo neki casa ne vidmo. Isto pri familiji, k recimo ene bolj oddaljene sorodnike vidimo mogoce 2x na leto, moji obvezno kaj nesejo in obratno. Js pac ne. Zato pa se men vrjetn ni zdel da bi mogla kej nest, moja mami pa vztraja da neki pa mors. Ma, mi bo mogu fant povedat kako je pri njih. Ceprav pomoje da kr isto kot pri nas, kr je v nasih koncih bolj ko ne navada, da vsaj 10 dag kave prneses hehe.:D
~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a black_ariella » 05. Okt. 2011 19:49

keepsake, ne gre se za to, da bi se že takoj prvi dan špilali "tamlado".
ne vem, kako je pri drugih, ampak za sebe vem, da ne grem kar na vrat na nos k nekomu domov. pri meni traja kar lep čas, preden začnem čutit, da je pa zdaj počasi čas, da pripeljem fanta domov oz.da grem k njemu domov in spoznam njegove domače.
če maš namen ostat z fantom dlje časa in če ne razmišljaš že takoj, s kom boš v naslednji zvezi in če maš neko vizijo o vajini prihodnosti, se mi zdi nekak smiselno, da na en tak način izraziš spoštovanje do njegovih staršev in jih ob prvem srečanju nekaj pokloniš - eno malenkost.

je pa res, da je vse skup stvar navade, običajev in vzgoje. če ne neseš nič, še ne pomeni, da si nevzgojena. pač imate drugačne navade. to je vse.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Okt. 2011 13:09

Jaz nisem prinesla nič, ker smo se spoznali mimogrede. Če bi bilo uradno spoznavanje s starši najavljeno vnaprej, bi najbrž nesla kakšne čokolatine, mogoče kaj domačega. Ne bi šla praznih rok, ker sem mnenja, da škodit ne more, če kaj prineseš, tak strošek pa to tudi ni, da bi mi bil problem nekaj kupit.

Še to, zna bit, da fotr ne pije zaradi kakšnih težav z alkoholom v preteklosti. V takem primeru bi bilo rahlo neprijetno, če bi buteljko prinesla za darilo.
Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 12. Okt. 2011 15:17

jullia, sicer ne vem iz kakega razloga oce ne pije, nisem sprasevala, ampak sem se odlocila, da alkohola ne bom nesla :)
Sva pa s fantom to spoznavanje mal prestavla, ker je moral delat in dela tud ta vikend, tko da mam cajt do naslednjega vikenda se razmislit :D Ampak pomoje, da bom kej spekla, kr mi je fant povedu da imasta oba rada sladko, tko da s tem ne morem zgresit :D
~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
Uporabniški avatar
Mimika55
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimika55 » 13. Okt. 2011 13:38

Jaz sem jih spoznala na enem pikniku kjer je bilo vse bolj sproščeno, prinesla pa sem očetu eno dobro buteljko, mami pa eno bomboniero. Nič kej fensi, da ne bi izpadlo preveč vsiljivo.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 13. Okt. 2011 13:45

Jaz sem vse do zdej spoznala fantove starse veliko prej, preden sem sploh imela fanta :D Tako da tudi prinesla nikoli nisem nic, pa tudi verjetno v drugacni situaciji nebi.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 13. Okt. 2011 22:13

mene so starsi od mojih obeh resnih tipov ful obozevali :D se splaca kdaj ponudit za pomivanje posode al pa pomoc pri kosnji trave.. me pa moti, ce kdaj kakrsenkoli stars hoce nek ful globlji stik navezat.. recimo tudi od frendov. starsi so starsi, njihovi otroci pa tisto, "kar me zanima".
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 25. Okt. 2011 12:44

no, js sm zdej koncno prezivela to uradno spoznavanje in lih na roj.dan od njegove mami, tako da sm spekla torto, mi je fant povedu ksne so ji vsec in ker ima zlo rada roze, sm ji nesla tud eno zlo lepo rozo, in je bla cist vesela, tko da nism falila :D
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a tanF » 25. Okt. 2011 15:21

Jaz pa nisem imel tistega neprijetnega spoznanja z njenimi starši, ker sem jih spoznal že pol leta preden sva se sparčkala :P
Smo se lepo spoznali, kakšno rekli potem pa padla bomba :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 25. Okt. 2011 15:34

prejšnje starše sem spoznala po uradni poti, na kosilu za fantov rojstni dan.
meni je pri teh srečanjih zmeraj ful nerodno, ne vem kaj bi govorila, komaj spljunem kako besedo, gledam v tla, roka se mi tako trese, dakomaj župo jem...skratka skrajno neprijetno.

sedanje starše (vsaj fotra) sem spoznala ob 8h zjutraj, ko sva se ravno vrnila iz enega žura. blazno mi je blo nerodno, ampak najbrž malo manj kot sicer, ker sem bla še totalno nažgana (jupi! točka zame), lahko bi se namesto : zrdravo, jaz sem floribunda. predstavla kot: zdravo, jaz sem jeger, jegermajster.
op tem, da sem bila v neki mini kiklci, okoli oči kot panda in brez spodnjih hlačk! (česar se sicer ni videlo, ampak ni pa pripomoglo k temu, da bi se počutla manj neprijetno) sploh ne bi.

groza v glavnem (vedla sem, da ne bi smela verjet fantu, da sto posto ne bova nobenega srečala, silly me). no, po tem neprijetnem jutranjem srečanju, sem sp*zdla v sobo in se iz nje nisem prikazala cel dan. (če ne drugega sem imela groznega groznega mačka). enkrat popoldne naju je pred vrati počakala goveja župca za zajtrk (once again, first impression fail, da dobiš župo za zajtrk), kasneje smo se srečali v mestu nekje. spet, skoraj sem skupaj zlezla.

naslednji dan je imel en od staršev rosjtni dan in sem potem na brzino spoznala še ostalo familjo. sej ne, da nisem bla sposobna niti svojega imena prav izgovorit, ko sem se predstavljala. in sem sestri povedala neko spakedranščino svojega in njenega imena.

grozljivo v glavnem.

ne glede na to, me majo kr radi, vsaj tako se mi zdi, js pa sem se tudi nehala trest, ko se morem s kom pogovarjat.

skratka, js in starši od tipov, no go. meni so moji čisto dovolj, tako da je kako resno druženje s kvazi taščo in kofetkanje in nevemkajševse dečve počno s svojimi taščami, pri meni totalen no go.
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 03. Nov. 2011 17:19

Jaz tudi nikoli še nisem nesla darila za starše...
Sem pa nesla litrco nevemčesaže (nekej domačega) dedku in babici, ker sta onadva prejšnič dala domačo marmelado... Mal smo si izmenjal stvari.. :)
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
Uporabniški avatar
Kasiopeja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Kasiopeja » 04. Nov. 2011 15:38

Floribunda, potem sva midve kar podobna zgodba. :D Sicer njegove starše poznam že od prej, "pobližje" pa smo se spoznali lani poleti. Itak pa so vedeli katera sem, ker se familiji poznata. Mi je pa vedno mučno razpravljat o ne vem čem s starši od fanta, pa so mi kul in vse, ampak se mi ne da in niti ne vem o čem bi se pogovarjala z njimi. Ponavadi bleknem nekaj o vsakdanjih stvareh, večinoma o vremenu in takih prežvečenih temah.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 06. Nov. 2011 22:53

Jz prvič ne bi hodila z nekim darilom. Potem kasneje pa jasno, da kaj prineseš. Ne bi pa kar takoj šla pečt torto. Sploh pa se mi zdi peka bolj primerna za nekoga, ki sam ne peče. Za neko žensko, ki sama precej peče je to lahko zgrešeno darilo. Govorim to sam za primer, ne konkretno za kakšno osebo tuki. Moji bivši niso mojim staršem nikol nič prinesli. Jz osebno sem pa najrajš komu kaj prinesla iz kakega potovanja, ampak to poredko. Ne mislim spominčkov, ampak kaj uporabnega, predvsem za pojest. Alkohola pa jz že na splošno ne maram nosit.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov