Spoprijemanje z razočaranji

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Jan. 2009 21:21

pika, mi te ne bomo pojedli, pojedla boš sama sebi svoje žiuce in svojo zvezo.Nekaj nas je, ki ti ne želimo slabega, ampak so bili usi nasveti dobronamerno napisani, katere si si sama v glavi preoblikovala v napadanje.
izpostavila si nekaj dejstev, nekaj dogodkov in občutkou in na podlagi tega so se vrstili naši nasveti.Mislim, da ti ne krona z glave ne bo padla ne nič, če malce razmisliš globlje v sebi kaj sploh tvoj problem je, ker očitno imaš nek problem.in če ga ti ne boš rešila, ne bo noben od nas trpel.trpela boš sama.sej vem, učas si je težko kej dopovedat, ampak useeno je pač treba razčistit določene stvari, če ne pač določene stvari na funkcionirajo.
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 03. Jan. 2009 16:31

Žal mi je, da prekinjam vašo debato, ampak nočem odpirat nove teme, ker se mi zdi ta primerna.

Zanima me, kaj ve pričakujete od svojega fanta. Kakšno mnenje bi moral imet o vas?

Včeraj, ko sva govorila s fantom o temi, ki jo zadnje čase načenjam vedno pogosteje, sem se poslušala in se v bistvu sama sebi zdela butasta. Problem pa je, ker sem zelo občutljiva in mi velikokrat že same besede pridejo do živega. Takšna sem, da se partnerju predam do konca, se slepo zaljubim in sem potem razočarana, ko ne dobim enakega nazaj.

V zvezi mi je najpomembnejša iskrenost. Je pa tako, da velikokrat drezam v stvari, ki bi me lahko prizadele (predvsem njegove bivše - sploh ne vem točno zakaj - sama sebe mučim - zdi se mi, da bi hotela samo slišat, da sem najboljša, najlepša itd. - čeprav sem edina s katero je ostal tako dolgo skupaj (eno leto pa pol)).

No ... in pred nekaj dnevi sem iz dolgačasa ponovno začela drezati. Slišala sem to, kar sem vedela in sem vseeno upala, da temu ni tako. Priznal je, da se mu zdi najlepša od vseh njegova "bivša" - v bistvu sta srala samo nekaj krat, ker je po njegovih besedah bila ona preveč čudna, da bi lahko bila par. To me je zelo prizadelo, ker kot sem že zapisala zgoraj, sem sama tako zelo zaljubljena, da se mi on zdi najlepši, najboljši. Sploh še nisem videla, ki bi bil lepši kot on. Hudo mi je bilo tudi zato, ker je izbiral samo med tremi oz. štirimi dekleti in je izbral njo. Kje bi šele bila, če bi izbiral med vsemi?!

Potem, ko sem popolnoma zakomplicirala situacijo ... sva se zvečer slišala po telefonu. Govorila sva skoraj dve uri. Vmes se je razjokal in rekel, da me nikoli ni ljubil, da ni bil zaljubljen ... in da je najhujše, da bi lahko to še naprej zadrževal v sebi. Popoln šok!

Izkazalo se je, da je zalo obžaloval svoje besede in da niso bile resnične, saj je ponavadi, ko se meniva po telefonu brez vsakih čustev, ker se mu zdi neosebno. Ponoči je prišel k meni, oblečen tako, kot je vedno bilo meni všeč, se opravičeval ipd. Vse skupaj je trajalo dva dni, da sem se odločila, da ostaneva skupaj, ker mu je res bilo hudo.

Zdaj pa sem popolnoma zmedena ... nekako so mi čustva zamrznila. Vedno sem bila samozavestna in tudi lepo sem se počutila, to pa me je potrlo. Še vedno me pa muči misel, zakaj mu je druga najlepša ...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 03. Jan. 2009 16:41

To me pa spominja na mojo situacijo lansko leto. Nej ti povem da je za zihr mislu to, kar je reku po telefonu (zakaj bi potem to povedu, pa še joku zravn) in da si delaš utvare, če bosta še naprej skupi.
Če te ima človek rad, te ima rad tudi po telefonu, ne glede na neosebnost.
Ful mi je žou, men se je podobno kot teb zgodilo manj kot leto nazaj, po 14 dneh veze, na višku zaljubljenosti, metuljčkov... Bolelo je kot hudič, pa sva vseen ostala skupi, ker je reku da ni mislu, da je bil slabe volje...
Naslednje pol leta je blo najhujših v mojmu lajfu, sicer so bli dobri trenutki, ampak moja samozavest je bla od takrat v kurcu in vedno sm sama sebe tlačla, če sm dovolj lepa, dovolj dobra... Skoz sm se spraševala, zakaj je pa pr men tako drugač, zakaj je iz dneva v dan drugačen do mene, zakaj je že na začetku neki tazga reku. Počasi mi je blo tega dosti. Ko sem zbrala moči in ga pustila, se je v 1 tednu vrnil k bivši, katero je pustu, ker je bla "glupa", se ni znala pogovarjat in je bila lepota edini atribut, ki ga je mela. Evo. :)

Dajem ti dobronameren nasvet iz lastnih izkušenj, da vse skupaj prekineš, dokler še nista dolgo skupaj, ker ti bo tole zjebal lajf, furat takole zvezo, kjer boš mela to vedno pred očmi. Ženska intuicija nikol ne zataji in ni vrag, da tale tvoj tip še vedno nekaj čuti do bivše.
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 03. Jan. 2009 16:49

Ja no ... mi2 sva leto pa pol že skupaj ...

On je ful zmedena oseba, ko je lahko en trenutek popolnoma brez čustev (sploh preko telefona, kot sem že napisala - ker sva med tednom večinoma ločena, ker študiram v LJ - to je tudi bil velik šok za naju, ker sva drugače bila vsak dan skupaj), drugi hip pa se mu prav "trga" zraven mene ...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Jan. 2009 19:32

V dilemi, kdaj človek govori resnico, v živo, ko ga punca gleda s solznimi očmi, ali po telefonu, ko ima privilegij zasebnosti in varnosti, bi jaz prej rekla, da je bil iskren po telefonu, ker takrat ni nad njim visel pritisk žalostne punce 20 cm stran.

Sicer si pa popolnoma sama kriva za to situacijo, kaj pa sprašuješ, če nočeš izvedet :P
Malo se hecam, je pa res, da je po določenih stvareh nevarno brskat. A sem jaz najlepša, a je moj kur** najdaljši, a si že kdaj videl boljše joške, jedel bolj okusno pecivo...? V resnici je malo ljudi hoče slišat iskren odgovor, čeprav to zatrjujejo. Ti si ga dobila, ker tvojemu fantu očitno ni še nihče povedal, da se je včasih reees pametno malo zlagat :)
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 03. Jan. 2009 19:45

jullia_ napisal/-a:Ti si ga dobila, ker tvojemu fantu očitno ni še nihče povedal, da se je včasih reees pametno malo zlagat :)

Tole bi lahko več ljudi vedlo. :lach:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 03. Jan. 2009 19:52

p!ka napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Ti si ga dobila, ker tvojemu fantu očitno ni še nihče povedal, da se je včasih reees pametno malo zlagat :)

Tole bi lahko več ljudi vedlo. :lach:

Ja sam če bi se pa zlagal, pa bi punca čez neki časa zvedla da je se zlagal..bi blo pa spet vse narobe. Dvorezen meč.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 03. Jan. 2009 19:56

Ne, ne, nism mislna za (njenga) tipa, ampak za ljudi tko nasploh. Sej nedoužne laži ne škodijo tolko. :)
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 03. Jan. 2009 20:16

p!ka napisal/-a:Ne, ne, nism mislna za (njenga) tipa, ampak za ljudi tko nasploh. Sej nedoužne laži ne škodijo tolko. :)

Sj tud jst sm mislna nasploh.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Jan. 2009 21:06

Slatkica napisal/-a:Zanima me, kaj ve pričakujete od svojega fanta. Kakšno mnenje bi moral imet o vas?

pricakujem, da se mu zdim privlacna (zarad spolnih odnosov) in osebnostno zanimiva in kompatibilna...

NE pricakujem da sem mu najlepsa zenska na svetu, ker se zavedam da nisem, in velikokrat skupi komentirama kaksne neznane punce :D nimam posebnih problemov s tem, ampak da bi mi pa reku da mu je bivsa lepsa, bi bla pa posteno jezna, in mu se dolgo dolgo ne bi oprostila, ker se mi to preprosto ne zdi primerno rect svoji punci...

lepo da je tok iskren, moj je tut zlo, in dostkrat kaj prevec iskreno pove, ampak neke meje pa vseeno morjo bit.... :D
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 03. Jan. 2009 21:20

Slatkica napisal/-a:Zanima me, kaj ve pričakujete od svojega fanta. Kakšno mnenje bi moral imet o vas?

Definitiuno moram slišat, da sm presežek usega, kar je in bo kdajkol dobrga obstajal.

Hec.

Besede, da sm neki najlepšga in najbolšga, kar se mu je kdajkol zgodil, mi povejo use.

Vedno obstaja nekdo boljši, vedno nekdo slabši, o tem nima smisla debatirat, pomembno mi je, da se mi partner u tistem trenutku (pa nej gre za mesec, leto, desetletja) zdi najprimernejša oseba zame ... In enako prčakujem od njega. Če se mu zdi (npr) njegova biuša primernejša, u redu, ampak pol nej se vrne h njej ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 04. Jan. 2009 1:00

No samo na tej strani postov sem prebral in podoživel ...

Slatkica definitivno si zelo čustveno naravnana osebnost, verjetno imaš za sabo nekaj neprijetnih izkušenj ali pa tudi ne.
Kdo in kaj je tvoj fant nevem, lahko pa tko površinsko pogledamo eno zadevo.
Sam osebno ne odobravam omenjanje bivših in kakršnokoli primerjanje z sedanjimi partnerji, ker to lahko vodi do popolnega poloma. Zdaj ali se te tvoj fant želi na tak način znebiti in uživa v tem, ker te pozna in vidi kako trpiš, ko ti to govori. Patetik-bolesnik...

Pač ta magična beseda ljubezen/ljubiti/ljubim te. Zame osebno je to kr neki. Imel sem punco, ki je hotel vsak dan slišat ljubim te in mi to tudi vedno znova govorila, jaz pa tega nisem mogel izustiti... edino kar sm rekel "tudi jaz tebe". Zame je pravilno "rad te imam" "full te imam rad" ali nekaj podobnega. Seveda večina žensk pade v neko obsedeno stanje, ko so obsedene s svojimi tipi. Lahko, da se je tvoj tip ustrašil nekih novih čustev v sebi in se boji, ker jih ne pozna. Lahko, da še ni pripravljen za ta nova čustva (ja tipi smo precej nečustveni, ko pa smo se pa znamo tud mal ustrašit, ker se zavedamo da smo se fuuullll odprli in nočemo bit prizadeti). Lahko pa da se je enostavno zavedel, da nisi za njega in da tega ne želi. Želi pač sex, želi občasna muckanja, oz. želi da mu zapolniš njegov prosti čas, katerega je vajen preživljati s teboj.

Kruto? Niti ne.

Vsak bi pač mogel vedet določene stvari. Da ljubiš lahko vse ali nič. Torej sebe... Brezpogojna ljubezen, razdajanje ljubezni, ipd... Pač ljudje pridejo in grejo, nekateri pa ostanejo zelo dolgo časa.

Seveda, nevem zakaj ti tako drezaš vanj, seveda nevem zakaj pričakuješ, da ti bo on vrnil. Hmm punca, to ni zdravo veš, ker tukaj kažeš veliko znakov obsedenosti in odvisnosti... Temu jaz pravim "sreča nisem jaz, ampak nekdo drug" NAROBE! Odpri oči, zbudi se.
Priporočam ti, da si prebereš knjigo Zavedanje pa še marsikomu, no lahko bi jo vsak človek na tej fakin smrdljivi zemeljski obli prebral :D

No gremo naprej:
Pač praviš, da si bila samozavestna ipd. Te razočaram? Ne nisi samozavestna, ker si to v postu sama napisala.

Če boš v drugih iskala, da ti vrnejo kar ti njim daš, jim raje računaš. Lej punca, če nekomu nekaj podariš, potem ni človeško, da zahtevaš nazaj. Če nekomu nekaj daš, saj ti nerab istega vrnt?
Men je full lepo, če nekomu lahko nekaj dam, mu pomagam, kakorkol in na kakršenkol način pač znam. Pa nikoli ne pričakujem povračila, ker potem bi to pomenilo, da sm nesrečen, če kaj ne dobim nazaj. En smešen primer bi bil, če bi jaz dal punci ljupčka na lička, ona pa men nazaj na nos in bi biu nesrečen? Kužiš?
Ozadje je zmeraj isto, sam slike se menjajo, slike so drugačne. Nebod zdaj zarad tega nesrečna.

Kar se pa tiče tega, da je rekel, da je bla bivša bolj luštna... IDIJOT!!! Tud, če je bla, pa kaj potem, sj to ni važno, to se ne primerja. Vsaka je lušna po svoje in vsaka ma pluse in minuse, vsi jih imamo, sm ti jih očitno slabo prenašaš ali kaj?
To pa da ti prbije, da te ne ljubi in te nikoli ni in se kasneje kesa ipd... lej bejba ne bit neumna, ker definitivno neki ne štima. Al je v razcepu, al je naveličan, al še ni ready. Je pa velka verjetnost, da ima probleme sam s seboj in si s tabo in s takimi dejanji in početji polni svoj ego.

Drgač pa let pa pou ni neka douga veza in mislim, da si še orng mlada in imaš še velik časa, da spoznaš sebe in kazga nouga deca k te bo imel resnično RAD!

LP in naj se konča tako, da bo najboljše za obadva in ne samo zate ali zanj.

Be happy!
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatkica » 04. Jan. 2009 18:55

Dekleta hvala vam za odgovore.

Moped100 tebi pa gre še posebna zahvala. So nekatere stvari, ki ne držijo točno, v celoti si pa ugotovil.

On še verjetno res ni pripravljen na neko dolgotrajno resno zvezo, ker se mi za fanta 20.h let zdi tudi prehitro. Kriva sem pa jaz, ker od njega pričakujem preveč. Odločla sem se, da ne bom vsega jemala tako resno ... in poskusila samo uživat. Ker nenazadnje je to zelo pomembno ... sploh zdaj. :)
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 04. Jan. 2009 20:06

ja... saj tudi ti nisi pripravljena na dolgotrajno zvezo. Pač uživaj imejta se rada, če pa prevečkrat zaštrika reci zbogom :D

Glavno, da s svojimi dejanji ne škoduješ sebi in drugim.

Lp
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jan. 2009 0:03

jullia_ napisal/-a:V dilemi, kdaj človek govori resnico, v živo, ko ga punca gleda s solznimi očmi, ali po telefonu, ko ima privilegij zasebnosti in varnosti, bi jaz prej rekla, da je bil iskren po telefonu, ker takrat ni nad njim visel pritisk žalostne punce 20 cm stran.

se strinjam ja.o takih stvareh dvomim, da bi človek lagal. :?

drugače pa zgleda, da mam jst mal obratno razmišljanje tukej od ostalih.
moj fant ni naklepši na svetu, zavedam pa se pa tudi vem, da tud jst nisem zanj najlepša na svetu.Namreč lepota je čist relativna in ni v povezavi z ljubeznijo.Ko sm jst mojga spoznala mi vizuelno ni bil ušeč, ampak sem se zaljubila v njegovo karizmo, v njegou karakter,dobrosrčnost.In v to sem zaljubljena še danes in to je njegova celota.tisto kar je na zunaj je samo maska in priznam in tud ve, da obstajajo še lepše maske.Ampak on je pa samo eden, in ljubim tisto kar on je, ne tisto kako izgleda!dostkrat si rečeva, vavv ker tip, vav ker bejba in tko naprej.Razlagava en drugmu kako je beyonce huda in kako hud je orlando bloom.ampak to ne ogroža naju ne najine zveze, ker veva v kakšen smislu je to mišljeno.
resnica je ta, da četudi ljubiš nekoga, še vedno osbtaja nekdo ki je lepši, nekdo ki ima lepši trebuh, lepši obraz, lepše joške....In se mi zdi tud butasto spraševat "ali sem ti najlepša na svetu", če pa vem, da verjetno ne...Ampak vem da me ljubi, to kar sem in takšno kakršna sem in obratno jaz njega.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov