Spoprijemanje z razočaranji

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
roxeanne
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a roxeanne » 26. Dec. 2008 14:21

tut jst mal spremljam tvoje poste p!ka, v oči si mi pa padla, ker pišeš o določenih stvareh/temah zelo nesramno, vzvišeno in kritično, na drugi strani pa imaš s fantom skos neke probleme, ki če bi jih imela katera druga bi ji brez pomislekov svetovala naj pusti fanta. dvolično vglavnem!

meni se tut zdi da niso problem njegovi starši, ker ne spoštujejo vajinih dogovorov, ampak si pri vsemu kupu problemov izpostavila ta primer, da mal potarnaš in si olajšaš dušo (s čimer ni nič narobe)

mal morta oba razmislit kake interese, prioritete, cilje in pričakovanja imata sedaj in v prihodnje, in nato poskušat najti sredno pot.

za fanta je razvidno da je deloholik, ti se pa ob tem počutiš zanemarjeno.... upam da uspešno rešita tole zadevo!
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 26. Dec. 2008 14:56

DrFreud napisal/-a:
red_rose napisal/-a:aja pa a se men sam zdi al ste vedno punce u taki situaciji?! ne vem ce ma kak fant probleme da bi ponavadi punca kej zajebala, se mi zdi da smo dost bolj odgovorne pr teh stvareh...

Tuki se ni preveč za spraševat .... tipi se s tem pač obremenjujemo bolj potiho (predvsem pa ne planiramo toliko vnaprej in si tega ne ženemo tako k srcu - če pa si že ženemo, pa tega ne pišemo na forum --> od tu občutek, da se to dogaja samo bejbam :wink: )

Udej pa kaj je v tem primeru ... Pika --> tvoj tip zate več ni toliko zainteresiran in predvidevam, da bo kmalu začel izklapljat telefon in se potem izgovarjat, da mu je pač crknila baterija ... Tale zveza je po mojem mnenju malo (ali pa celo "zelo") pod vprašajem ...

Razdalja je problem samo pri neresnih zvezah ali pri nezaineteriranih tipih/puncah!

Amen. :D Strinjam se z vsem napisanim do zadnje pike.
Dodala bi samo še to, da se nehaj spuščati tako nizko in klicati cele njegove družine, če te ne pokliče takrat, ko sta zmenjena. A ni logično, da če sta zmenjena in nekaj pride vmes, on sporoči, da ne bo utegnil priti do tebe? Jaz si takega odnosa ne bi dovolila (ne samo od fanta, ampak od nikogar), se mi zdi, da plešeš kot on žvižga in se obremenjuješ, on pa dela kot njemu paše.
Kako pa bi on odreagiral, če bi bila nekaj zmenjena in te ne bi dobil na telefon? Bi mu bilo vseeno? Bi bil jezen nate? Glede na prebrano se mi zdi, da te ima že za samoumevno, ker narediš vedno tako kot on hoče. Pa še enkrat poudarjam to je samo vtis, ki sem ga dobila glede na prebrane poste.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 26. Dec. 2008 15:29

OK, da bo jasno usem; zapuščam to temo, ker sm prosila za nasvetu v zvezi s tem kako nej sprejemam razočarjanja, ki so/niso potreban, ne pa da mi pametujete kakšno zvezo mam, kdaj mi bo propadla, kolko se ponižujem, kakšna sm itd.

Konec mojega pisanja v to temo. :evil:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 26. Dec. 2008 15:42

^^

Mislim, da ti nihče, ki je pisal v to temo, ni želel ničesar slabega. Če se hočeš rešiti razočaranj, moraš na vso stvar gledati malo širše in tudi ugotoviti kakšen odnos imata s fantom, da si večkrat razočarana, se ne obremenjevati z vsem in biti bolj na easy. Pač dejstvo je, da si prvi post napisala samo o tem kako te fant razočara in zato smo ti vsi odgovarjali na to temo. Nobeden ti pa ne bo odgovoril, da zmešaj žlico cedevite, s sladkorjem, dodaj malo kisa in znebila se boš vseh razočaranj. Če ti odgovori niso všeč, zakaj potem sploh sprašuješ? Itak je logično, da bo vsak povedal svoje mnenje in nekatera ti pač ne bodo všeč. :roll:
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 26. Dec. 2008 15:44

Po tvojih postih sodeč bi js rekla da je tvoj glavni problem, da si preprosto nemogoča.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
roxeanne
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a roxeanne » 26. Dec. 2008 15:48

tipičen pobeg, ko ti nekdo pove tisto, pred čemer si zakrivaš oči...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 26. Dec. 2008 15:52

res je..sej po eni strani jo razumem, bi blo men verjetno tut tezko ce bi bla na njenem mestu, ker je tezko sprejet mnenje drugih, ampak p!ka, vedi, da lahko drugi ki nismo custveno vpleteni dosti bolj realno in objektivno pogledamo na situacijo (KOLIKOR je pac razvidna iz tvojih postov!)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Dec. 2008 16:23

roxeanne napisal/-a:tut jst mal spremljam tvoje poste p!ka, v oči si mi pa padla, ker pišeš o določenih stvareh/temah zelo nesramno, vzvišeno in kritično, na drugi strani pa imaš s fantom skos neke probleme, ki če bi jih imela katera druga bi ji brez pomislekov svetovala naj pusti fanta. dvolično vglavnem!

Saj smo vsi dvolični, ko pride do ljubezni. Lahko je nekomu drugemu dajat pametne nasvete, ko si pa sam čustveno vpleten, je pa vse skupaj veliko težje. Me smo v tej temi ful objektivne in trezne, pa bi se vsaki od nas lahko nastavilo ogledalo.
Si upam stavit, da je še najboljšemu družinskemu terapetvu težko končat zvezo in se vsaj nekoliko obotavlja, čeprav je poklicni strokovnjak za to področje.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Dec. 2008 16:53

Res je... Nihče ni brez čustev, da bi lahko nekaj izpeljal kot nepristranska oseba. Vseeno pa, če neka oseba odpre temo, da bi izvedela mnenja in morebitne izkušnje drugih, potem je treba znati sprejeti mnenje nekoga, ki preko postov dotične osebe vidi, kakšno je stanje v njeni zvezi. :wink: V primeru iskanja rešitve (kolikor se še rešiti da v določeni zvezi), je potreben širši vpogled v nek odnos, da lahko drugi svetujejo.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 26. Dec. 2008 18:29

p!ka napisal/-a:OK, da bo jasno usem; zapuščam to temo, ker sm prosila za nasvetu v zvezi s tem kako nej sprejemam razočarjanja, ki so/niso potreban, ne pa da mi pametujete kakšno zvezo mam, kdaj mi bo propadla, kolko se ponižujem, kakšna sm itd.

Konec mojega pisanja v to temo. :evil:

P!ka, poglej tale primer razočaranja - ko si odprla temo, si si v glavi že nekako narisala odgovore. In zdaj, ko večina od njih ne sovpada s tvojo sliko v glavi, si razočarana, jezna in te žene v pobeg. In zdaj sama pri sebi odgovori na tole vprašanje - kdo je kriv, da si razočarana zaradi te teme? Mi, ki ne odgovarjamo, kot si pričakovala ali ti, ki si pričakovala nekaj, kar se pričakovati pač ne da?

Podobna štorija je pri fantu oz. v zvezi :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Dec. 2008 21:02

ok..
tvoj fant je odvisen od avta od tastarih kukr sm razumela in žal tle se ne moreš metat po tleh, če on pač nima avta in če mu ga vzamejo ko je spal.
jst sm tud odvisna od maminga auta pa ji dostkrat prej povem, da bom šla, ampak če more ona it bo itak uzela auto, navsezadnje je njen in je ona plačala zanga.Če pa jst želim auto 24/dan na razpolago pa naj si kupim svojega.simpl ko pasulj.In na tak način se tudi usklajujemo.
In če nimam auta al pa takrat ko recimo še moj ni imel auta smo se pogajali tako da smo šli z busom/kolesom/peš-pa ni blizu, do njega, al smo koga nafehtali, al so me doma peljali pa potem uzeli auto....skratka če pa ni šlo, pa pač ni šlo, pa jur.Umrla pa ne bom en dan brez njega in se po tleh metala zarad tega.Če ne gre pač ne gre.

dobila sem občutek, tudi v drugih temah, da si mal preveč razvajena in hočeš use takoj met.in to boš mogla spremenit.Pa ne zdej mislt, da te napadam al pa kej, ampak sori, daješ tak utis.mal razmisli sama pri sebi kaj točno je problem pri tebi.In brezveze se kregat zarad takih stvari, ker se nekak ne splača.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 26. Dec. 2008 23:21

pika, a je avto njegov al od staršev?

Če je od staršev, nej si kup svojga, ker dela in si ga mnde lahko prvošči. Sej ni treba, da ma ne vem kakšno limuzino, pač avto, da se bo lh okol furu.

če je pa od njega avto in si ga starši sposojajo, nej se pa zmen z njima, da ga ne bosta vzemala kadar jima bo pasal pa da ma on tud svoje opravke. Razn če je tip "prpa" in tega pač ne upa reč svojim staršem.

Tud jst, ko še nism mela svojga avta, sm bla odvisna od avta, k je bil mamičin, pa sm pač povedala, kdaj ga bom rabla, če n bi lo drugač, sm jo tud v službo pelala in jo pol pršla iskat al pa sm ji drugje prevoz poiskala, če sm pač potrebovala avto. Vse se da zmenit.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 26. Dec. 2008 23:37

Mogoče si pa sam podzavestno želiš drugačnega fanta, takega ki bi umrl zate, šel k tebi vsak dan kljub tem malim preprekam, ti zraven po telefonu zatrjeval, kako te ima rad, mogoče ravnal po tvojih pričakovanjih? Ne pravm, da je to nemogoče, mislm pa, da pomoje pač s tem določenim tipom nista za skup. Zalublena sta, sam to še zdaleč ni dost. Očitno mata drgačna pričakovanja od zveze in lajfa, če je edn skoz razočaran, drugmu se pa to ne zdi nek big of a deal.
A se ti res zdi, da boš lahko do konca lajfa razočarana? Dejanja ustvarijo človeka in ti si razočarana nad njim kot osebo. Moraš pogledat celotno sliko.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Dec. 2008 18:15

jagodka85 napisal/-a:pika, a je avto njegov al od staršev?

Če je od staršev, nej si kup svojga, ker dela in si ga mnde lahko prvošči. Sej ni treba, da ma ne vem kakšno limuzino, pač avto, da se bo lh okol furu.
.

mislm, da četudi delaš ni kr tako kupt auto.Ok, tebi je ratalo, ampak marsikomu ne rata.sploh pa je nakup starega auta s sloganom "lih tok da se pelje" lahko še kako udaren za osebni proračun, ker se seveda pri starih uatih rado pokvari marsikaj.lahko da dela prek študenta in v tem primeru si res res težko kupš svoj auto, sploh če maš še kup drugih izdatkou zraven.sicer pa jst tega nebi zahtevala in se mi tu poraja uprašanje, kaj je z p!ko in njenim autom?namreč, ni on dolžen skos fjakat, lahko tud ona kej postori glede tega.

če je pa od njega avto in si ga starši sposojajo, nej se pa zmen z njima, da ga ne bosta vzemala kadar jima bo pasal pa da ma on tud svoje opravke. Razn če je tip "prpa" in tega pač ne upa reč svojim staršem.

mal neumno postavljat pogoje staršem, glede na to da je to njihou auto.
sej se ga posodi, tudi meni ga mami posoja skos, mapak ko me pokliče da potrebuje auto takoj, ga morm pripeljat, brez izgovoru.In če ga rabi če more kam it, gre seveda ona z njim.Jst sm še vedno brez svojega auta in s tem, primorana uporablat tud druge alternative prevoza.
da bi pa zahtevala in ji razlagala, da mi mora pustit njen auto takrat ko se meni sprdne, pa žal ne.še vedno sem samo "podnajemnik brez obveznosti" in še vedno je auto njen in še vedno se moram temu primerno obnašat.

se pa res da zmenit, ampak useeno, zdi se mi da tlele primankuje unga fifty-fifty.nekak ne moreš use od tipa zahtevat.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 27. Dec. 2008 19:53

*purple* napisal/-a:dobila sem občutek, tudi v drugih temah, da si mal preveč razvajena in hočeš use takoj met.

Joj, jaz tudi. Pa da si tipična drama queen. To dokazujejo posti v temi Priznam da, kjer si nenehno razočarana nad svojim dragim in pa odpiranje tem kot je tale (in ena prejšnja).
In pa to, da zapustiš temo, ko dobiš nekaj odgovorov, ki niso po tvojem okusu.

Spraševala si o razočaranju, to pa ima dosti opraviti s tem, kakšna si kot oseba (česar mi seveda ne moremo vedeti, lahko le sklepamo iz postov) in se zato ne strinjam s tem, da dobivaš odgovore, ki niso v povezavi z vprašanjem. Saj je bilo že rečeno, da boš zelo očitno morala narediti nekaj pri sebi, ker vsi ostali se ne bodo spremenili. Ti si tista, ki se bo (do neke meje seveda) morala prilagoditi.

Pa ne mislim s tem nič slabega. Ampak v življenju bo še toliko stvari in dogodkov, na katere ne boš imela kaj dosti vpliva in ki ne bodo po tvojih željah, da se mi zdi tole, da fant ne pride (ali ne more priti) ob uri k tebi, malenkost.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov