"Spletni prijatelji"

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

niklop
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a niklop » 18. Jan. 2011 17:46

A pa se vam zdijo forumi precej drugačna aplikacija od klepetalnic in FB, glede na to, da se tud tukaj na nek način formirajo skupnosti?
n*
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Jan. 2011 19:43

Mogoče ja, mogoče ne. Ljudje se vedno hočemo enačiti z nekom,v virtualnem ali pravemu življenju. Forum je mogoče na višjem nivoju kot FB, ali msn pogovori ,ker kdo se pa pogovarja o splavih,....Na forumu si lahko privoščiš popolno objektivnost, medtem ko se pogovarjaš s frendi podajaš bolj subjektivna mnenja.

Ali lahko internetno druženje zadovolji potrebe posameznika: pomoje ne, zato ker si v družbi bolj spontan,na internetu lahko pomisliš preden kaj napišeš, in še najbolj pomembno na internetu si lahko nezavedujoč ustvariš alter-ego, v 5 minutah si lahko casanova,car,brihtnež.

Sem pa mnenja, da kolikor nas internetna komunikacija zbližuje, nas tudi oddaljuje.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 20. Jan. 2011 20:10

Da bi lahko enačili druženje preko FB (in kar je še teh portalov) in druženje v živo... I don`t think so. Vsaj pri meni to dvoje ni isto, ima pa tudi FB svoje prednosti, ker preko njega ohranjam stike z osebami, ki niso iz mojega kraja in je zanimivo kdaj klepetat gor ali se zmenit za srečanje.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 23. Jan. 2011 21:39

meni se tako klepetati zadnje čase niti ne da... Hitro lahko pride do napačne interpretacije in tudi pogovor z nekom prek spleta in v živo je lahko nekaj povsem drugega. Občasno pa seveda paše tudi tak malo poklepetat.
StrelkaBelka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 1. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a StrelkaBelka » 24. Jan. 2011 16:08

Res so socialne mreže žalostne,a boljš to kot pa čepet na GSMu in pisat smse,al pa nenehno govorjenje.Boljš je met kak MSN al pa FB,da si v stiku z frendi.Tujci,pa veste kako je,pravzaprav sploh ne veš kdo so.
niklop
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a niklop » 25. Jan. 2011 11:43

Meni osebno so forumi super zadeva, kar se tiče določenih informacij, čeprav jih velikokrat raje ne bi jemala resno.. Je pa res, da so v zadnjem času postali (vsaj meni) medij za zabavo glede na objavljena vprašanja in teme :D
Edino kar me je v zadnjem času začelo motiti, so sovražni, žaljivi in agresivni odzivi nekaterih uporabnikov.. Očitno slovenci radi na spletu (kjer smo anonimni) sproščamo svoje frustracije :)

Lp
n*
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 25. Jan. 2011 12:31

LedZeppelin napisal/-a:Sem pa mnenja, da kolikor nas internetna komunikacija zbližuje, nas tudi oddaljuje.

Se popolnoma strinjam :gut:

Imam pa internetne prijatelje s katerim se vidim zelo redko, ampak se redno pogovarjamo preko msn ali pa fb. Je pa drugačen odsnos kot s prijatelji ki se redno videvamo.
Uporabniški avatar
Čmona
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Čmona » 22. Feb. 2011 12:03

se jih izogibam ker nikol neveš, samo moji resnični frendii, nimam nč proti temu sicer..pogovarjam se prijatelstva nekega tesnega pa s tujci ne sklepam.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 22. Feb. 2011 14:33

a vsi ostali tvoji frendi so se pa tvoji fredni že rodili al kako? pa saj je logično, da si najprej z nekom tujec, ne?

jaz proti spoznavanju prek neta nimam nobenih predsodkov, pravzaprav mi je to kul - nekateri lažje navežejo prvi stik prek ekrana kot v živo. in potem si pač izbereš, koga boš izza ekrana potegnil v lasten RL, so simple.
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 22. Feb. 2011 18:48

Razne spletne klepetalnice, fb in podobne zadeve so lahko dobro izhodišče za spoznavanje novih ljudi. Samo je fino, če poznanstvo potem nadgradiš s srečanji v živo (saj vsi vemo, da prek spleta marsikdo kvasi eno, realnost pa potem pokaže drugo..).
Fizični stik je še vedno neprecenljiv.

Je pa fb super za ohranjanje stikov s kakšnimi sošolci iz OŠ (kot ste to seveda nekateri že omenili).
Uporabniški avatar
angie55
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a angie55 » 23. Feb. 2011 1:32

ugotavljam, da imajo nekateri profile samo še zato da se kažejo drugim ,
kako so uspešni (ne vsi, nekaj pa sem jih našla vmes), kaj mislite o takih narcisih?
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 23. Feb. 2011 10:07

^^ Eh, ti narcisi..Če jim paše, pa naj nalagajo na tisoče svojih slik na fb. Kdor noče, mu jih ni treba gledat :D
Uporabniški avatar
Čmona
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Čmona » 24. Feb. 2011 16:03

Veerle napisal/-a:a vsi ostali tvoji frendi so se pa tvoji fredni že rodili al kako? pa saj je logično, da si najprej z nekom tujec, ne?

jaz proti spoznavanju prek neta nimam nobenih predsodkov, pravzaprav mi je to kul - nekateri lažje navežejo prvi stik prek ekrana kot v živo. in potem si pač izbereš, koga boš izza ekrana potegnil v lasten RL, so simple.

ja i know da se niso rudil že kao frendi :roll: to je REAL WORLD !!! ne pa face book, itd. :lol:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov