"Spletni prijatelji"
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Mogoče ja, mogoče ne. Ljudje se vedno hočemo enačiti z nekom,v virtualnem ali pravemu življenju. Forum je mogoče na višjem nivoju kot FB, ali msn pogovori ,ker kdo se pa pogovarja o splavih,....Na forumu si lahko privoščiš popolno objektivnost, medtem ko se pogovarjaš s frendi podajaš bolj subjektivna mnenja.
Ali lahko internetno druženje zadovolji potrebe posameznika: pomoje ne, zato ker si v družbi bolj spontan,na internetu lahko pomisliš preden kaj napišeš, in še najbolj pomembno na internetu si lahko nezavedujoč ustvariš alter-ego, v 5 minutah si lahko casanova,car,brihtnež.
Sem pa mnenja, da kolikor nas internetna komunikacija zbližuje, nas tudi oddaljuje.
Ali lahko internetno druženje zadovolji potrebe posameznika: pomoje ne, zato ker si v družbi bolj spontan,na internetu lahko pomisliš preden kaj napišeš, in še najbolj pomembno na internetu si lahko nezavedujoč ustvariš alter-ego, v 5 minutah si lahko casanova,car,brihtnež.
Sem pa mnenja, da kolikor nas internetna komunikacija zbližuje, nas tudi oddaljuje.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Savannah - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2009
Da bi lahko enačili druženje preko FB (in kar je še teh portalov) in druženje v živo... I don`t think so. Vsaj pri meni to dvoje ni isto, ima pa tudi FB svoje prednosti, ker preko njega ohranjam stike z osebami, ki niso iz mojega kraja in je zanimivo kdaj klepetat gor ali se zmenit za srečanje.
- StrelkaBelka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 1. 2011
- Kraj: Ljubljana
Res so socialne mreže žalostne,a boljš to kot pa čepet na GSMu in pisat smse,al pa nenehno govorjenje.Boljš je met kak MSN al pa FB,da si v stiku z frendi.Tujci,pa veste kako je,pravzaprav sploh ne veš kdo so.
- niklop
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 1. 2011
Meni osebno so forumi super zadeva, kar se tiče določenih informacij, čeprav jih velikokrat raje ne bi jemala resno.. Je pa res, da so v zadnjem času postali (vsaj meni) medij za zabavo glede na objavljena vprašanja in teme
Edino kar me je v zadnjem času začelo motiti, so sovražni, žaljivi in agresivni odzivi nekaterih uporabnikov.. Očitno slovenci radi na spletu (kjer smo anonimni) sproščamo svoje frustracije
Lp
Edino kar me je v zadnjem času začelo motiti, so sovražni, žaljivi in agresivni odzivi nekaterih uporabnikov.. Očitno slovenci radi na spletu (kjer smo anonimni) sproščamo svoje frustracije
Lp
n*
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
LedZeppelin napisal/-a:Sem pa mnenja, da kolikor nas internetna komunikacija zbližuje, nas tudi oddaljuje.
Se popolnoma strinjam
Imam pa internetne prijatelje s katerim se vidim zelo redko, ampak se redno pogovarjamo preko msn ali pa fb. Je pa drugačen odsnos kot s prijatelji ki se redno videvamo.
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
a vsi ostali tvoji frendi so se pa tvoji fredni že rodili al kako? pa saj je logično, da si najprej z nekom tujec, ne?
jaz proti spoznavanju prek neta nimam nobenih predsodkov, pravzaprav mi je to kul - nekateri lažje navežejo prvi stik prek ekrana kot v živo. in potem si pač izbereš, koga boš izza ekrana potegnil v lasten RL, so simple.
jaz proti spoznavanju prek neta nimam nobenih predsodkov, pravzaprav mi je to kul - nekateri lažje navežejo prvi stik prek ekrana kot v živo. in potem si pač izbereš, koga boš izza ekrana potegnil v lasten RL, so simple.
As your lover describes you, so you are.
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Razne spletne klepetalnice, fb in podobne zadeve so lahko dobro izhodišče za spoznavanje novih ljudi. Samo je fino, če poznanstvo potem nadgradiš s srečanji v živo (saj vsi vemo, da prek spleta marsikdo kvasi eno, realnost pa potem pokaže drugo..).
Fizični stik je še vedno neprecenljiv.
Je pa fb super za ohranjanje stikov s kakšnimi sošolci iz OŠ (kot ste to seveda nekateri že omenili).
Fizični stik je še vedno neprecenljiv.
Je pa fb super za ohranjanje stikov s kakšnimi sošolci iz OŠ (kot ste to seveda nekateri že omenili).
-
Čmona - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 2. 2011
Veerle napisal/-a:a vsi ostali tvoji frendi so se pa tvoji fredni že rodili al kako? pa saj je logično, da si najprej z nekom tujec, ne?
ja i know da se niso rudil že kao frendi to je REAL WORLD !!! ne pa face book, itd.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov