Splav, za ali proti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
*mala* napisal/-a:Tisti, ki ste proti splavu-ali uporabljate kontracepcijo? A to pa je "naravno"? Lahko bi nastalo precej otrok. Ali nič ne pomislite na tiste, ki ne morejo imeti otrok?
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
delusional napisal/-a:haley napisal/-a:Carrie_345 kaj boš pa sedaj naredila glede videvanja s tem tipom...se bosta še dobivala?
valda se bo dobivala. upa, da se bo ločil in bo njo poročil.
res ne razumem, kako te lahko pri 20ih privlači 40 letnik, ki ti bi lahko bil oče.
tako kot nekatere prilačijo moški ki izvajajo psihično nasilje nad partnerko.
in ne ni cilj vsake ljubice razbiti družino. v razmerju s poročenim tipom enostavno dobiš vse kar želiš od razmerja in se ti še ni potrebno odreči svobodi. s FF pa so navadno samo težave.
precej tipov starih 40+ se mi zdi bolj privlačnih kot večina 30 letnikov oz. itak 20 letnikov.
-
Fay - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 2. 2010
DM123 napisal/-a:*mala* napisal/-a:DM, kaj pa ce punca nima nobenega, ki bi za otroka poskrbel? Da ga fant tudi noce. Kar je verjetno bolj pogost scenarij (ko moski silijo punce k splavu). Kaj ce punca mlada, njeni starsi proti otroku, brez partnerja? Kaj potem?
Zadnje par strani je govora o tem če bi partner želel otroka, ker jaz bi ga, pa bi nekatere vseeno raje videle splav kar je meni osebno nerazumljivo. Kar pa se tiče situacije ko je otrok soicalni problem, pa je zame posvojitev še vedno boljša opcija od splava. Nek neploden par, ki si otroka želi in ga bo neizmerno vesel mu bo nudil vse, ženska ki pa ne bo naredila splava si bo pa tudi marsikaj prihranila, čeprav tudi odločitev za posvojitev ni lahka, a vseeno boljša.
DM ja res je dosti neplodnih parov, ampak jaz želim za mojega otrok poskrbeti. In ga rodim, prej veliko parov ki bi ga radi posvojili, nato se rodi otrok z težavami. Kdo ga bo vzel? Nihče! In potem bom imela jaz na vesti, da sem otrok dala v neko ustanovo, ker ga sama ne bi mogla vzgajat. Otrok bo trpel dosti bolj, kot če bi naredila splav, ob katerem otrok nič ne čuti (sam otrok ne, ker se ziher takrat ne zaveda, da ga bodo ubili...) jaz imam posledice, ker bi bila zelo žalostna. Ampak bolje nekaj mesecev žalosti, ne pa celo življenje trpljenja zaradi otrok, ki sem mu zajebala življenje...
-
Fay - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 2. 2010
Rollin #2 napisal/-a:no, ja se nekdo ki ga ima rad. sem kar avtomatsko vstela notri. in ja je dovolj.
ni dovolj. To je osnovni pogoj. Ampak otrok rabi oblačila (ki so danes tako draga, sploh za otroke...), rabi avto sedež, rabi kašice, mleko v prahu (ki je drago, resnično drago.) rabi igrače (če mu želiš nudit dobre igrače, iz katerih se bo nekaj naučil..) pleničke... To so stvari, ki sem se jih sedaj spomnila. Vrtec! Sploh če bo mami sama in bo delala... Ah teh stvari je 10000 ampak se jih sedaj ne spomnim. In teg ni nikoli konec. Ker otrok rabi večja oblačila, drugačno hrano, drugačne igrače, namenjene njegovi starosti... Potem šola, vsi vemo kakšni stroški so sedaj...
Tako da otrok rabi poleg hrane, strehe in ljubezni še dosti materialnih stvari. Četudi ne pretiravamo z igračmi, je vse ostalo še vedno drago...
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
*mala* napisal/-a:Če se splav prepove, se bomo vrnili na isto stopnjo kot te države z nelegalnimi splavi z veliko smrtnostjo, neplodnostjo, itd...
se strinjam, to prinese polno negativnih posledic. ljudi bi bilo potrebno izobrazit o nevarnosti tega početja na lastno pest. in potem še o tem, kako dragoceno je vsako življenje. jim nuditi oporo, pomoč, svetovanje. to bi zahtevalo veliko časa in energije. joj, to bi zahtevalo človeka. danes smo pa ja emancipirani, dajmo ljudem možnost, da počenjo s svojim telesom kar si želijo. iz ambulante jih odpravimo z eno preprosto kontracepcijosko tabletko ali s par minut trajajočim posegom v telo.
*mala* napisal/-a:Tisti, ki ste proti splavu-ali uporabljate kontracepcijo? A to pa je "naravno"? Lahko bi nastalo precej otrok. Ali nič ne pomislite na tiste, ki ne morejo imeti otrok?
imam nekaj sošolk, ki so verne. so proti splavu in tudi proti vsakršni obliki kontracepcije, tudi pri odhajanju ven na predzadnji postaji oz. pazi metodi. ena je že poročena. verjetno seksata na varne dneve. noseča še ni.
js sem s kt nehala zaradi slabega počutja. kondomov se nam ne da natikat. sedaj gremo ven na predzadnji postaji. zaenkrat se obnese če bi zanosila, bi v prvem trenutku verjetno pomislila na splav (strah, pa sem premlada, pa brez službe, pa itd itd razlogov b najdla, zakaj nebi mela otroka)... potem bi se vsedla dol s fantom.. in vem, da bi me prepričal, naj obdržim. in potem bi gurala in gurala in se matrala in vem da bi nama ratalo. sprejela bi odgovornost za svoje početje in se začela zavedati, da vse skupaj le ni tak hec, in da se z življenjem ni za igrati. mislim, da bi se iz tele te šole velik naučila in postala boljši človek, kakor pa da bi ''enostavno'' splavila in se še naprej hecala in čakala, kdaj bo štalca in šele pol kravca.
-
Nala29 - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2010
Zame je človeško bitje od zigote dalje in rečte kar čte. Če še niste zasledile, se ob združitvi določijo vse vizualne lastnosti otroka in večina osebnosti, ki jo bo ta otrok imel. Najlažje si je zatiskat oči in rečt " to je le skupek celic". Sama študiram med drugim biologijo in ko se o taki stvari izobraziš, začneš gledat na zadeve drugače. Najprej si oglejte kakšen dokumentarc na to temo, da boste sploh vedele za kaj se gre.
Zadnjič spremenil Nala29, dne 08. Jan. 2011 11:16, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Lepo si napisala, da je zate to človeško bitje
punkie_ -Pa ni ravno to + da počnemo s svojim telesom kar hočemo? Saj je naše, ali pač?
Mislim da nobena ne pravi, da je splav neki najboljšega v življenju. Je izhod v sili. Če ni druge možnosti, ali pa so le te slabe. Nihče ne pravi, da je to isto, kot iti k frizerju (kakor je bila narejena primerjava nekje nazaj). Ampak če je otrok nezaželjen, z napačno osebo, prehitro, itd... Ne vem zakaj punce nebi imele izbire?
In ja, js DM razumem, kot da nas prepričuje, da je splav slab in da naj se ga ne opravlja. Razumem tiste, ki so proti in ga ne rabijo počet. Ampak hvala bogu imamo izbiro.
Vse tiste dobre duše, ki se jim smilijo neplodni pari (ja, ubogi so, ampak kaj naj jaz storim da jim pomagam?)- lahko komot rojevajo kup otrok za njih in jim jih dajo.... Ne vem zakaj nebi one izpolnile tega dobrega dela, ampak ga mora ena uboga punca, ki se ji z nosečnostjo sesuje svet.
punkie_ -Pa ni ravno to + da počnemo s svojim telesom kar hočemo? Saj je naše, ali pač?
Mislim da nobena ne pravi, da je splav neki najboljšega v življenju. Je izhod v sili. Če ni druge možnosti, ali pa so le te slabe. Nihče ne pravi, da je to isto, kot iti k frizerju (kakor je bila narejena primerjava nekje nazaj). Ampak če je otrok nezaželjen, z napačno osebo, prehitro, itd... Ne vem zakaj punce nebi imele izbire?
In ja, js DM razumem, kot da nas prepričuje, da je splav slab in da naj se ga ne opravlja. Razumem tiste, ki so proti in ga ne rabijo počet. Ampak hvala bogu imamo izbiro.
Vse tiste dobre duše, ki se jim smilijo neplodni pari (ja, ubogi so, ampak kaj naj jaz storim da jim pomagam?)- lahko komot rojevajo kup otrok za njih in jim jih dajo.... Ne vem zakaj nebi one izpolnile tega dobrega dela, ampak ga mora ena uboga punca, ki se ji z nosečnostjo sesuje svet.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
^^se strinjam z *malo*.
Študiraš biologijo in trdiš da se že takrat ustvari osebnost?
Zanimivo, jaz sem mislila da je to le mali del, da je tu veliko več dejavnikov, ki vplivajo na to
Tudi jaz ne vidim nič slabega v možnosti izbire.
Študiraš biologijo in trdiš da se že takrat ustvari osebnost?
Zanimivo, jaz sem mislila da je to le mali del, da je tu veliko več dejavnikov, ki vplivajo na to
Tudi jaz ne vidim nič slabega v možnosti izbire.
The world is as you are.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ne, ne.Ker se mi ne da gledati celega in je film dejansko na netu, mi samo povej v katerem delu, ker nimam volje, da bi si pogledala cel film.Ker kolikor sem pogledala, govori bolj kot ne o dejanskem razvoju in nič kaj medicinsko podkovano v obliki stroke (razen če se kot to šteje vrtanje po nosu in jamranje otroka, kolikor sem na hitro preletela).
Mislila sem bolj na kak strokoven članek, objavljen v kateri izmed revij ali pa knjig.Ker če bi sama priletela k mojim prof. s tem dokumentarcem in razlagala o razvoju osebnosti, bi jih gledala še kakšno leto več.
Mislila sem bolj na kak strokoven članek, objavljen v kateri izmed revij ali pa knjig.Ker če bi sama priletela k mojim prof. s tem dokumentarcem in razlagala o razvoju osebnosti, bi jih gledala še kakšno leto več.
The world is as you are.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
ja pa ja. Osebnost se ustvarja celo življenje. Nena seri, da se že v prvih tednih nosečnosti ustvari osebnost. Kake pa tu bereš. Tisto čemu ti rečeš osebnost so geni, ki nimajo dobene veze z osebnostjo, ki se potem izoblikuje.
stric George - povej svoje:
stric George - povej svoje:
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Nala29 - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2010
Emanuela, če nimaš niti toliko volje, potem je pa res izguba časa, da se meniva. Dioniz pa si lahko prebereš še enkrat kaj sem napisala prej. Če ni zanimanja za debato, se pač ne moremo pogovarjat.
Kdor bo želel, bo vedu.
Jst sem z debato končala.
Kdor bo želel, bo vedu.
Jst sem z debato končala.
Zadnjič spremenil Nala29, dne 08. Jan. 2011 11:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov