Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 07. Jan. 2011 22:47

Meni si že smešen, res.Zarodek je zarodek, pika.Otrok je zame otrok ko se rodi.Pika.
Pa če se na trepalnice postaviš.
Me zanima, če bi kaj spremenil mnenje, če bi bil ženska.
The world is as you are.
DM123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DM123 » 07. Jan. 2011 22:58

purple_rain napisal/-a: Potemtakem sploh medicine ne rabimo, nobenih zdravnikov, reševalcev, itd. ..pustimo življenju/naravi naj naredi svoje? Itak.

Medicina je tu zato, da življenja rešuje, ne pa uničuje. In je razlika, kdaj je vloga medicine produktivna in kdaj destruktivna!

purple_rain napisal/-a:Kakšna neumna primerjava.
(razlog: oškodovanih je preveč)

Na neumna vprašanja neumni odgovori. Ali je kaj narobe če želi rešit svoje probleme? Mislim Slika
purple_rain napisal/-a:Tukaj eno življenje že obstaja. Ja, zelo očitno se mnenja razhajajo ravno zaradi tega, ker ti pripisuješ vse lastnosti življenja nečemu kar drugi imenujemo "skupek celic"..

No potem pa ti mene razsvetli kdaj ta skupek celic postane otrok/človek? BTW a ti sploh veš kako ta skupek celic zgleda?

Ker ne vem kako je z lepljenjem slik na tem forumu bom dal samo link, če imate kakšna pravila, pa naj si vsak sam pogleda, kako izgleda ta skupek celic, ki je itak samo skupek celic kot moja stegenska mišica.

http://www.strah.si/05_nuhalnasvetlina/clanek.php?idc=64

purple_rain napisal/-a:Sočlovek te sploh ne briga, a?, ni važno, da nekdo ostane brez očeta/moža.
(spet: oškodovanih je preveč)

Isto lahko jaz tebe vprašam, a živo bitje te pa sploh ne briga? Ni važno, če nekoga zabrišemo v kanal?

In ja moj odgovor je jasen, ko gre za vprašanje življenja, je to prvo in edino. Vedno. Če si brala Dostojevskega potem veš zakaj cilj ne posvečuje sredstev in »igranje« s tujim življenjem nima opravičila
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 07. Jan. 2011 23:20

DM123 napisal/-a:Ali je kaj narobe če želi rešit svoje probleme? Mislim Slika

...torej po tvojem ne smemo reševat svojih problemov? :lol:
Every rose has its thorn
DM123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a DM123 » 07. Jan. 2011 23:31

*SunFlower* napisal/-a:
DM123 napisal/-a:Ali je kaj narobe če želi rešit svoje probleme? Mislim Slika

...torej po tvojem ne smemo reševat svojih problemov? :lol:

Če bi prebrala vse, ne samo tisto kar se ti zdi vredno iztrgat iz konteksta, teh vprašanj ne bi postavljala. Zate pač cilj posvečuje sredstva, upam, da s to logiko v življenju dobro shajaš in boš vse do dne, ko ti jo bo nekdo predstavil na tvoji koži.

*SunFlower* napisal/-a:Pozabil si povedat, da sem levičarska lezbična feminističarka, ki je že naredila vsaj dva splava in ima v očeh zloben sijaj, ki kaže na mojo splošno nemoralnost. :D

No, saj s takimi izjavami, kaj naj bi si jaz mislil o tebi pravzaprav nevede veliko poveš o sebi. Ampak pustimo to, je verjetno prezapleteno.

Ostalo sploh ne bom komentiral, ker nima smisla. Iz tvojih besed se prav čuti nek prikrit srd, kot da stvar res jemlješ osebno, jaz pa trenutno ne čutim prav nobene potrebe po tovrstnem nadmodrivanju. Misli si svoje, jaz si svoje, stvar zaključena in veliko sreče še naprej.

emanuela napisal/-a:Meni si že smešen, res.Zarodek je zarodek, pika.Otrok je zame otrok ko se rodi.Pika.
Pa če se na trepalnice postaviš.
Me zanima, če bi kaj spremenil mnenje, če bi bil ženska.

In zarodek je kup celic ne pa živo bitje, zato lahko mi z njim delamo kar hočemo? Je to ta logika?

Prav, smo vsaj prišli do dna, pač ostajamo vsak pri svojem.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 07. Jan. 2011 23:35

DM123 napisal/-a:pač ostajamo vsak pri svojem.

Evo s tem se pa strinjam.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 07. Jan. 2011 23:44

DM123 napisal/-a:Zate pač cilj posvečuje sredstva, upam, da s to logiko v življenju dobro shajaš in boš vse do dne, ko ti jo bo nekdo predstavil na tvoji koži. [...] No, saj s takimi izjavami, kaj naj bi si jaz mislil o tebi pravzaprav nevede veliko poveš o sebi. Ampak pustimo to, je verjetno prezapleteno. [...] Iz tvojih besed se prav čuti nek prikrit srd, kot da stvar res jemlješ osebno, jaz pa trenutno ne čutim prav nobene potrebe po tovrstnem nadmodrivanju.

...reeeeaaaally.

DM123 napisal/-a:Ostalo sploh ne bom komentiral, ker nima smisla.

Nočeš odgovarjat na protiargumente? Q.E.D., I guess.
Every rose has its thorn
DM123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a DM123 » 07. Jan. 2011 23:50

*SunFlower* napisal/-a:
Nočeš odgovarjat na protiargumente? Q.E.D., I guess.

Točno to, dobila si me. Popolnoma sem brez argumentov, zato ja, prav imaš, vse imaš prav. Upam, da si sedaj pomirjena.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 08. Jan. 2011 0:40

DM123 napisal/-a:
sončk napisal/-a:
To še zdaleč ni dovolj, da je otrok srečen.

A splav je pa kao osrečujoč?

Trdiš, da ima zarodek čustva? :yernuts:
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 08. Jan. 2011 1:07

DM123 napisal/-a:Točno to, dobila si me. Popolnoma sem brez argumentov, zato ja, prav imaš, vse imaš prav. Upam, da si sedaj pomirjena.

Seveda, ker sem dobila svojo dnevno dozo sarkazma. :roll: Pač, kaj naj ti rečem, glede na tvojo zagretost si se precej hitro zatekel od argumentov k napadanju teh, ki ti odgovarjajo, ignoriranju protiargumentov in ostalim stvarem, ki so načeloma zelo no-no, če hočeš nekomu nekaj dokazat.
Every rose has its thorn
wapa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a wapa » 08. Jan. 2011 1:21

tudi sama načeloma nisem proti splavu, ampak kar pa tukaj pišete je pa navaden absurd!
zakaj se potem sploh še katera zaščiti, če je pa splaviti tako enostavno..jao jao..
Deloma razumem kako razmišlja DM123, ampak tukaj ste vse tako blazno pametne, da ga nočete niti poskušati razumeti..
Spoštujem odločitev avtorice, ampak nekateri "nasveti" so bili pa za zjokat!
Pa še moraliziranje glede tega, da je zanosila s poročenim moškim, naj se sramuje..je bila ona poročena?? tudi v drugih temah opažam je tukaj par uporabnic ki so očitno neke svetnice, nekatere so pa požrle vso pamet tega sveta, pri svojih 20ih :lol: pametujte ko boste v takšni situaciji, ker govoričenja o "jaz pa vem da to nebi mogla, jaz pa vem da (ne) bi tako ravnala" so brezpredmetna in smešna.
in ne, nisem še imela splava.. :roll:
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 08. Jan. 2011 7:11

pa poslušajmo kaj ma stric George o tem za povedat:

“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Boa » 08. Jan. 2011 7:25

DM123, kaj a rastlina pa ni živo bitje? Pa ne mi zdaj, da je to nek organizem in ne vem kaj. Je živo bitje ali ni?

Drugače se pa strinjam s purple:rain in *SunFlower*.

Potemtakem sploh medicine ne rabimo, nobenih zdravnikov, reševalcev, itd. ..pustimo življenju/naravi naj naredi svoje? Itak.

Medicina je tu zato, da življenja rešuje, ne pa uničuje. In je razlika, kdaj je vloga medicine produktivna in kdaj destruktivna!

AJA???!
Ahahah. In kaj porečeš na to, da če ne bi bilo dovoljeno opravljati splavov, bi bilo ne vem koliko nesrečnih ljudi okoli? Tako tistih, ki so morale donositi nezaželjenega otroka, kot nezaželjenih otrok, ki so se rodili materi ki jih v resnici sploh ni hotela?
Ne kadim, a vedno vžgem.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 08. Jan. 2011 9:52

če bi bili splavi prepovedani, bi bili ljudje primorani sprejeti odgovornost za svoja dejanja in se z njimi soočati, jih predelati in se učiti na svojih napakah. tako pa se igramo s tveganimi spolnimi odnosi, seksamo z zasedenimi moškimi/ženskami, itd itd. vse zato ker nam tehnologija omogoča, da take napake ''popravljamo''. kurativno. a dolgoročno gledano bi bil svet veliko lepši, če bi ljudje spoštovali naravo in ''dihali'' z njo, ne proti njej. seveda so tudi situacije, v katerih je misel na otroka, ki je bil spočet npr. pri posilstvu ipd., težka, vendar to ne pomeni, da bo življenje matere in tega otroka a priori nesrečno. če pogledate malo širše, ne samo na splav, ni težko ugotoviti, da bomo sami sebe pokopali s svojim pohlepom in egoizmom. in narava nam vrača, počasi, a vztrajno in sigurno.

naj si bo fetus, otrok, skupek celic.... whatever.... ne vidimo ga, ne čutimo ga, ne vemo, kaj se z njim dogaja, ampak vseeno obstaja. je tam, je v nas, mi smo ga spočeli, mi oz. narava mu je dala priložnost, da zaživi, znanost pa nam je dala možnost, da odločamo o tem, ali bo preživel ali ne. in mi se bohotimo nad to svojo močjo in si mislimo, zakaj pa ne?

nisem ne za ne proti splavu, včasih sem razmišljala isto kot večina uporabnic v tej temi, zadnje čase pa ugotavljam, kako je ta naša navidezna moč na dolgi rok pogubna. probleme rešujemo kurativno, namesto da bi spremenili našo percepcijo in posledično bi bilo situacij, za katere bi lahko rekli, da je splav legitimen, ogromno manj kot jih je danes.

ampak ne, mi gremo proti vsemu. že struktura debate v tem topicu nam pove, kakšni smo. DIM123 je argumentirano in spoštljivo zagovarjal svoja prepričanja, večina vas pa se je nad njega spravila s popolnoma nekonstruktivnimi argumenti, nabiti s čustvi, z argumenti češ nisi ženska zato ne boš nikoli vedel, zdaj si pa že smešen, še papež ni tak, ipd.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Jan. 2011 10:03

Splavi so se vedno dogajali, ni to "bolezen" modernega časa. Isto se nelegalno še danes opravljajo v manj razvitih državah (kjer ali ni sploh zdravniške prisotnosti ali pa je splav prepovedan).
Če se splav prepove, se bomo vrnili na isto stopnjo kot te države z nelegalnimi splavi z veliko smrtnostjo, neplodnostjo, itd...

Tisti, ki ste proti splavu-ali uporabljate kontracepcijo? A to pa je "naravno"? Lahko bi nastalo precej otrok. Ali nič ne pomislite na tiste, ki ne morejo imeti otrok?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 08. Jan. 2011 10:21

punkie_ napisal/-a:nisem ne za ne proti splavu, včasih sem razmišljala isto kot večina uporabnic v tej temi, zadnje čase pa ugotavljam, kako je ta naša navidezna moč na dolgi rok pogubna. probleme rešujemo kurativno, namesto da bi spremenili našo percepcijo in posledično bi bilo situacij, za katere bi lahko rekli, da je splav legitimen, ogromno manj kot jih je danes.

:respekt: :respekt:,dobro napisano,dobro argumentirano in še družbeno kritično
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov