Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 20. Avg. 2012 22:03

sirova štručka napisal/-a:
sxe napisal/-a:Poleg obveznih splavov ob prekomernem razmnoževanju določenih skupin pa bi takoj uvedel še evtanazijo...

te je strah, da ti bo posla zmanjkalo?

Ne, posla ne bo nikoli zmanjkalo...

Verjemi, da si ljudje zaslužijo dostojno smrt, ne pa neko hiranje v mukah, če je vsem jasno kako se bo končalo. Ljudje, ki dobijo recimo kakšnega raka na trebušni slinavki umrejo v hudih mukah. Tega raka nepreživi nihče. Zdrav mlad človek umre v roku 6 mesecev od razvoja bolezni (ne odkritja), star pa v 3 mesecih. Ljudje dobesedno shirajo, ker jim tumor zapre prebavno pot, rak se potem razširi, začnejo odpovedovati ledvice, jetra itd. Skratka, če dobite kaj takšnega si poženite kroglo v glavo dokler si jo še lahko, ker bo to zadnja izbira v vašem življenju pred hudimi mukami, kjer se bo vsaka sekunda "življenja", oziroma ujetosti v shiranem telesu, zdela večnost.

Evtanazije ni predvsem iz treh razlogov. Prvi je t.i. koncept svetosti življenja, ki je splošno sprejet v Evropi, izhaja pa iz krščanske morale - nihče nima pravice nikomur vzeti življenja.

Drugi je finančne narave, bolniki na smrtni postelji so za zdravstvene ustanove zlata jama. Z njimi ni nobenega dela razen da jih priklopijo na morfij in infuzijo, ZZZS-ju pa računajo nevem kakšno 24-urno oskrbo, vsak dan takšnega umirajočega je vreden bog ve koliko 100 eur. Dokler bi se ljudem še dalo pomagati so jih puščali po leta v čakalnicah. Ne boste verjeli kakšne operacije vse gredo delati takšnim na smrtni postelji in to kakšna dva tedna preden bodo umrli. Zato, ker ne morejo nič več zasrati in lahko operirajo bolj po šalabajzarsko, ZZZS-ju pa vseeno mastno računajo.

Tretji razlog so egoistični svojci, ki dejansko ne dojamejo da nekdo trpi v hudih mukah in da hoče, da se to čim prej konča, kar le ti razumejo, kot da jih nima rad.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 20. Avg. 2012 22:24

problem je da zdravljenje sploh obstaja. če zdravljenje ne bi obstajalo, bi bili ljudje imuni na ogromno bolezni ki nas danes lahko ubijejo. tisti, ki bi obolenja preživeli, bi se plodili naprej, tisti ki ne, bi umrli.

ampak ljudje smo izumili zdravljenje, da bi vsi preživeli. en dva tri nas je 7 milijard, narava nas poskuša razredčit, mi pa se borimo naprej. problemom ne bo nikol konec. hrane primanjkuje, vode primanjkuje, človekova odvisnost od tehnologije se potencira. vsak sistem vodenja sveta se vzpostavi sesuje vedno hitreje, danes že v dobi človekovega življenja. kaos vlada, vedno hujši bo in konca ne bomo doživeli. ker šele ko se bo človeštvo razredčilo ali izumrlo, bo konec tega kaosa.

narava se lahko vodi samo sama, obstoj sam, ker pač temelji na logiki. človek mu hoče zavladati da služi njemu. ampak, logika ni na njegovi strani. 1 vrečko čipsa si lahko razdeliš z nekaj prijatelji, ne pa z vedno večjo množico. samo tega kaosa ne bo konec dokler folk ne bo dojel da je ljudi preveč da bi lahko brez vedno večjega kaosa obstajali.
hej norci :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Avg. 2012 22:27

Ja, dajmo ukinit zdravljenje in ko bo en izmed tvojih bližnjih zdravljenja potreben, mu bo odklonjeno, ker nas je itak preveč. Točno to dajmo naredit ja.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 21. Avg. 2012 1:08

v klepetalnici naprej
hej norci :)
holala8
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a holala8 » 22. Avg. 2012 8:48

Jaz sem svoje mnenje povedala. Če bi ga jaz nardila, bi se celo življenje sekirala (npr. zdaj bi bil star eno leto, zdaj bi začel hoditi v šolo...). Splav podpiram samo, če je iz zdravstvenega vidika. Pa kdaj je bitje, ki v tebi raste človek, je filozofsko vprašanje. Zame je že, ko pride do oploditve, sori pač takšno je moje mnenje. Sicer pa, prej bi morala bit v koži ene noseče najstnice pa se poj odločat za ali proti. Zdej lahko zagovarjam proti, ampak pol se morš pa ozirat tut na fanta. Navsezadnje sta oba na istem, ker bi postala starša.
živimo samo enkrat...
ovechkin
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a ovechkin » 31. Avg. 2012 17:47

Kopiram iz zaklenjene teme, še enkrat vas prosim za mnenja in odgovore!

Torej, s punco sva povsem na trnih, saj še ne veva ali je noseča ali ne. Slabo ji je, bruha, prisotna je utrujenost, napihnjen trebuh, poleg vsega pa doživlja krvavitve. Vmesne krvavitve so sicer posledica jutranje tablete (zaužita šele kakih 50 ur po SO), toda to ničesar ne pove o nosečnosti. V primeru nosečnosti, pa ne vem kaj naj. Verjetno se nama bodo pošteno zamajala tla pod nogami. Sam (par let starejši) absolutno nisem pripravljen imeti še otroka. Ne psihično, čustveno, pa tudi finančno ne. Punca pri 16ih misli enako, vendar se boji negativnih posledic splava, hkrati pa meni da je tudi sama premlada za otroka.

Zanima me, kako gledate na splav pri tako rosnih letih kot je 16? Kakšni so možno zapleti? Kako verjetni so? Kaj bi vi napravili na mojem mestu?

Vsakršno mnenje je zelo dobrodošlo! Anyone? :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 31. Avg. 2012 17:49

Zakaj sta pa čakala 50 ur, da sta šla po morning pill?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Avg. 2012 17:57

Če so kakšne komplikacije,naj gre k ginekologu. Potem pa se sekirajta. Bo pa vama to dobra šola za vnaprej-če ni zaščite, so tudi sredi noči odprte dežurne lekarne za tabletko, da se jo vzame čimprej. In pri 16tih, roko na srce-je splav boljša rešitev kot da ima otrok otroka.
The world is as you are.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 31. Avg. 2012 19:09

Popolnoma se strinjam z zadnjim postom Slovenca
Uporabniški avatar
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a CorfuGirl » 31. Avg. 2012 19:26

Če je punca bruhala nekaj uric po zaužitjo tabletke,le-ta ne bo učinkovala.
Saj prav če je vzela v 72 urah tak da obstaja verjetnost da ne bo noseča.Vsi ti njeni simptomi pa so lahko znak stresa.Poznam osebo ki je imela iste simptome kot jih opisuješ ti vendar je kmalu dobila M.Vsi ti znaki so bili posledica psihe in straha.
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".
ovechkin
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a ovechkin » 31. Avg. 2012 20:10

CorfuGirl napisal/-a:Če je punca bruhala nekaj uric po zaužitjo tabletke,le-ta ne bo učinkovala.
Saj prav če je vzela v 72 urah tak da obstaja verjetnost da ne bo noseča.Vsi ti njeni simptomi pa so lahko znak stresa.Poznam osebo ki je imela iste simptome kot jih opisuješ ti vendar je kmalu dobila M.Vsi ti znaki so bili posledica psihe in straha.

Bruhala je 2 dni po zaužiti tableti. Tako da ni izbruhala tablete. Drugače se ti pa zahvaljujem za pomirjujoč odgovor! :) Kakšen pa je pogled na splav iz zdravstvenega vidika? Večino te teme sestavljajo mnenja, ki so podprta z moralnimi argumenti. Zanimajo me predvsem fizična tveganja pri splavu? In kako pogosti so zapleti?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Avg. 2012 20:15

Zapleti so izredno redki, se pa lahko pojavijo-krvavitev, vnetje (te lahko v skrajnem primeru otežijo nadaljne zanositve).
In ne vem zakaj te skrbi vnaprej, če nimata ravno plusa na testu za nosečnost.
The world is as you are.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 31. Avg. 2012 20:15

ovechkin napisal/-a: Zanimajo me predvsem fizična tveganja pri splavu? In kako pogosti so zapleti?

To me tukaj bolj težko vemo :) (tudi če bi kakšna uporabnica imela osebne izkušnje, to še nič ne bi povedalo o pogostosti zapletov na splošno). Pomoje bolje pobrskat glede medicinskih podatkov kakšen zdravniški forum ali kakšno podobno stran, če te skrbi. Mislim pa, da zapleti niso preveč pogosti in da gre za bolj rutinski poseg. Jaz si predstavljam, da bi bil za tako mlado, še ne do konca razvito telo morda večji napor donosit otroka, kot poseg, ki bi to preprečil.. ne vem :nixweiss:
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 31. Avg. 2012 23:44

mislim, da je splav v tako začetni fazi enostavnejši in se ga opravi s tabletko. zakaj pa ne gre punca h ginekologu?

bruhanje in vsi našteti stranski učinski so lahko tudi posledica jutranje tabletke, ki ne vpliva ravno blagodejno na telo. po mojem skromnem mnenju mislim, da ni panike. vzela je jutranjo tabletko v predpisanem roku (do 72h po odnosu).

za drugič pa lepo kondomček gor pa bo. če je počil pa naslednjič malo bolj previdno ;)
Vsak raj ima svojo kačo.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 01. Sep. 2012 0:14

Ce je bruhala 2 dni po zauziti tableti, je to verjetno posledica stresa, nikakor pa ne nosecnosti, ker nosecniski simptomi se ne pokazejo tako hitro. Brezveze, da se obremenjujeta s posledicami splava, ce sploh se ne vesta, ali je noseca ali ne. Najverjetneje ni, tako da naj naredi test za mirno duso in nehajta se psihirat, ker je to verjetno vzrok za njeno slabost.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov