Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 08. Apr. 2012 10:44

dot napisal/-a:^^ Jaz sem pa 'za' pri prvih treh točkah in 'za' pri drugih treh, še posebej pa pri zadnji; se mi zdi, da ni hujšega, kot da se človek potem celo življenje nazaželenega počuti... lahko resne posledice pusti oziroma prinaša samo težave tako za te starše, kot za otroka :tot: Tako da jaz sem pa v vsakem primeru, ko si nekdo otroka nikakor ne želi, za splav, nima smisla vsem vpletenim oteževat življenja :)

:top:

Če bi blo po moje bi itak blo treba uvest, da se takoj, ko se zve za nosečnost opravi test ali sta starša sposobna vzgajat otroka in se v nasprotnem primeru opravi splav. 80 % staršev ni kvalificiranih za starše, pa ne rečt, da govorim na pamet, ker mam ene par primerov v moji okolici in marsikaj vidim v službi in pa tud po televiziji, internetu oz. pač povsod in za razliko od marsikoga opazujem in razmišljam o tem. Postane mi slabo, ko vidim kaj so na svet spravli pa kak delajo s tem in kaki so ti starši.

Dobro za vas, da ni po moje. :D
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 08. Apr. 2012 11:20

čuftika napisal/-a:v zakonu pa ni omejitev,

na srečo res ne.

čuftika napisal/-a:A se pa vama zdi fer do drugih, da ene in iste ženske splavijo po 10X?

kako fer? kaj fer? pa ti si res omejena do amena. takim pa privoščim zanosit na tabletkah, privoščim ti kar rodit brez da bi vedela da si noseča, privoščim ti, da ti ginekologinja garantira, da ti bo hormonska injekcija držala še 14, pa bi ravno takrat zanosla. vglavnem. to je samo nekaj primerov oseb, ki so mi precej blizu. ja?

ti pa s svojimi diskriminatornimi srednjeveškimi idejami lahko posipavaš kakšne svoje prijateljice. (od zgražanja o novih tamponih do ideje, da se vagina raztegne. res se čudim kaj je bil to za tip s tako žensko v vezi. sem samo čakala da boš samska, ker je blo več kot očitno, da z žensko takega kova težko kdo zdrži. in sem mela prav. malo bo treba kaj prebrat pa se vsesplošno izobrazit. zdaj maš ful časa. da ne boš več imela časa obsojati žensk v stiski.)
Zadnjič spremenil claire, dne 08. Apr. 2012 11:21, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 08. Apr. 2012 11:20

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 08. Apr. 2012 11:35

claire napisal/-a:
čuftika napisal/-a:Splav je tudi meni osebno "dovoljen" le 1x v življenju, ko zadeve niso roznate in ko res ne moreš skrbeti za otroka ali ko gre za posilstvo...

:roll:

včeraj sem bila na pijači s tremi puncami. dve od teh sta splavili že 2x. ja? v 5ih urah je debata nanesla tudi na to. je imela solzne oči in cela trepetala ko je samo omenila splav. in živčno kadila. ne moreš soditi tujih zgodb, četudi so, morda, takšne, v katerih se ti zdi, da bi komot skrbela in imela otroka.

Saj pri teh stvareh nerada moraliziram, a me zanima, kako se lahko po enem splavu nekomu zgodi še enkrat takšna stvar? Res me zanima. Pa mi je čisto vseeno, če se nekomu po trikratni napaki tresejo roke in ima solzne oči. To pa mora biti že talent v neodgovornosti in smoli, ali kaj jaz vem kaj dela (spontani splav je tukaj seveda izključen, govorim samo o načrtnem).
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 08. Apr. 2012 12:36

sirova štručka napisal/-a:pa tudi katere hodijo po desetkrat splavit, res ne vem.

Mhm. Jaz osebno ne poznam nobene punce, ki bi sploh šla kdaj na splav. Jaz sem jasno in glasbo napisala, da ne podpiram splava kot oblike kontracepcije, pa ni bilo dovolj ker je podpiranje več kot enkrat opravljanje splava postalo ravno to. Only on cosmoforumTM. Vedno ko se ne zna protiargumentirat nasprotnika konstruktivno, je treba neko tretjo najskrajnejšo ven potegnit. Ah sigh.

Se pa strinjam z Dionizem; no sej to sem jaz itak že pred časom trobila v eni drugi temi, pa so me vsi zatrli češ da oni pa že ne bodo opravljali takšnih in ovakih testiranj, da bodo lahko postali starši. Ne, sej ne boste, ker se tega ne bo uvedlo, kar pa še ne pomeni da to ne bi bilo absolutno smiselno in v dobro vseh (človeka in človeštva).
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 08. Apr. 2012 14:19

Dioniz :top: :top: :top:
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 08. Apr. 2012 15:36

claire napisal/-a:
čuftika napisal/-a:v zakonu pa ni omejitev,

na srečo res ne.

čuftika napisal/-a:A se pa vama zdi fer do drugih, da ene in iste ženske splavijo po 10X?

kako fer? kaj fer? pa ti si res omejena do amena. takim pa privoščim zanosit na tabletkah, privoščim ti kar rodit brez da bi vedela da si noseča, privoščim ti, da ti ginekologinja garantira, da ti bo hormonska injekcija držala še 14, pa bi ravno takrat zanosla. vglavnem. to je samo nekaj primerov oseb, ki so mi precej blizu. ja?

ti pa s svojimi diskriminatornimi srednjeveškimi idejami lahko posipavaš kakšne svoje prijateljice. (od zgražanja o novih tamponih do ideje, da se vagina raztegne. res se čudim kaj je bil to za tip s tako žensko v vezi. sem samo čakala da boš samska, ker je blo več kot očitno, da z žensko takega kova težko kdo zdrži. in sem mela prav. malo bo treba kaj prebrat pa se vsesplošno izobrazit. zdaj maš ful časa. da ne boš več imela časa obsojati žensk v stiski.)

Ne, ti si omejena. Pa ne žali, ni po pravilih foruma! Sebi lahko privoščiš slabo, če pa še drugim pa verjami da širiš slabo energijo, ki se jo na daleč zavoha. To naštevanje pa kaj vse meni privoščiš, le zato ker se ne strinjam s tabo v vseh segmentih, je čisto mimo. Daj, zamisli si nad sabo! Vsaka ženska , ki je delala splav ima svojo zgodbo in prav je tako.
O bivšem in meni pa nimaš pojma in ne moreš soditi! Tako, da mene in mojega katarkterja, za katerega si domišljaš stvari in si prepričana, da me boljše poznaš, kot jz sebe, pa ne vpletaj v vsak post. Ker je to nizko, nesramno, pod nivojem ene izobražene, razgledana ženske, za katero se imaš, vsaj sodeč po tvojih besedah. Tko, da daj preberi še enkrat preden stisneš gumbek pošlji. Prepričana sem, da tudi tvoj, s tako tečno in našpičeno žensko, kot si ti, ne bo dolgo zdržal (samo za info). In kdo pa pravi, da se vsaka zveza razpade, ker se ženska bila slaba? Jz ne obsojam nobenega, kaj šele ženske v stiski, tko da dej že enkrat zapri ta svoj nesramen ton in se daj posvetit sebi. Ob naslednjem žaljenju pod obvestila moderatorke, saj je tvoje obnašanje (že spet) na forumu rahlo neokusno, napadalno in žaljivo.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 08. Apr. 2012 16:01

verjetno sem že pisal o tem, pa bom še enkrat, ker se mnenje ni spremenilo: splav naj bo posledica odločitve obeh. Vendar: če si ženska želi otroka, moški pa ne (še posebej, če je ženska zanosila pri kakem ONS), naj poštimajo tako, da ženska s svojo odločitvijo sama nosi finančno breme otroka. Namreč za spočetje sta potrebna najmanj 2, ženska nosi 100% pravico odločanja pri (ne)splavitvi, moški pa to odločitev plačuje...diskriminacija! :D :D :D

namreč če si eden želi spočetega otroka, drugi pa ne, to najverjetneje vodi v razpad zveze... :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 08. Apr. 2012 16:09

Dioniz napisal/-a:
dot napisal/-a:^^ Jaz sem pa 'za' pri prvih treh točkah in 'za' pri drugih treh, še posebej pa pri zadnji; se mi zdi, da ni hujšega, kot da se človek potem celo življenje nazaželenega počuti... lahko resne posledice pusti oziroma prinaša samo težave tako za te starše, kot za otroka :tot: Tako da jaz sem pa v vsakem primeru, ko si nekdo otroka nikakor ne želi, za splav, nima smisla vsem vpletenim oteževat življenja :)

Če bi blo po moje bi itak blo treba uvest, da se takoj, ko se zve za nosečnost opravi test ali sta starša sposobna vzgajat otroka in se v nasprotnem primeru opravi splav. 80 % staršev ni kvalificiranih za starše, pa ne rečt, da govorim na pamet, ker mam ene par primerov v moji okolici in marsikaj vidim v službi in pa tud po televiziji, internetu oz. pač povsod in za razliko od marsikoga opazujem in razmišljam o tem. Postane mi slabo, ko vidim kaj so na svet spravli pa kak delajo s tem in kaki so ti starši.

Dej mi povej... kako naj bi ti testi izgledali? Maš kak predlog? S tem da je na svetu ogromno nesposobnih staršev se strinjam, ampak ta ideja se mi zdi pa precej absurdna. Kdo pa bo konec koncev odločal o tem kaj odlikuje dobrega starša? In kdo bi se s tem sploh ukvarjal?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 08. Apr. 2012 16:16

^^ Se strinjam. Teoretično se že mogoče uporabno sliši, samo kdo bi bil potem upravičen o tem odločat in kratit pravice posameznikom? Kdo bi določil neka 'merila' in kdo bi presodil, da so res pravilna... spet referendumi in politične opredelitve? :D Ne ne, to bi bila katastrofa, tako z vidika človekovih pravic kot same morale. :) Če bi se že šli kaj takega, bi bili kvečjemu kakšni 'tečaji' za starše kasneje (kar mogoče že obstaja, podobno kot tisti cerkveni sestanki pred poroko :D ), samo to potem spet ni nepristransko oz. bi si nekdo izmislil ta program in testiranje, kar spet ni nujno pravilno za vse. Tako da raje čim več zdrave pameti in zmernosti pri vzgoji pri vsakem posamezniku, kakor sam čuti in presodi, pa bo :)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 08. Apr. 2012 16:45

Tamala_mrha napisal/-a:
claire napisal/-a:
čuftika napisal/-a:Splav je tudi meni osebno "dovoljen" le 1x v življenju, ko zadeve niso roznate in ko res ne moreš skrbeti za otroka ali ko gre za posilstvo...

:roll:

včeraj sem bila na pijači s tremi puncami. dve od teh sta splavili že 2x. ja? v 5ih urah je debata nanesla tudi na to. je imela solzne oči in cela trepetala ko je samo omenila splav. in živčno kadila. ne moreš soditi tujih zgodb, četudi so, morda, takšne, v katerih se ti zdi, da bi komot skrbela in imela otroka.

Saj pri teh stvareh nerada moraliziram, a me zanima, kako se lahko po enem splavu nekomu zgodi še enkrat takšna stvar? Res me zanima. Pa mi je čisto vseeno, če se nekomu po trikratni napaki tresejo roke in ima solzne oči. To pa mora biti že talent v neodgovornosti in smoli, ali kaj jaz vem kaj dela (spontani splav je tukaj seveda izključen, govorim samo o načrtnem).

lej, jaz osebno tudi ne vem kako lahko greš 3x na splav. ampak ni bila njena neodgovornost. tudi če bi bila, sem jaz pakac makac, da bom rekla, da mora froca obdržat. tule gre za modre ideje o omejitvi splava, ki so skregane z vako logiko in ni tu strinjam se- nestrinjam se, kot hoče čufta prikazati, ampak je to moralno sprevržen pogled (ki pri njej zdaleč ni edini, zato mi je sedaj jasno zakaj v slo še družinski zakonik pade, ker še mladina ne vidi dalj od svojejih vhodnih vrat).

čufta, reklamacije na recepcijo.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 08. Apr. 2012 16:49

claire napisal/-a:
lej, jaz osebno tudi ne vem kako lahko greš 3x na splav. ampak ni bila njena neodgovornost.

čigava pa? :D :D :D
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 08. Apr. 2012 16:51

ZA, pa naj bo to 1x, 2x ali 10x. V kolikor si ženska ne želi otroka, naj splavi. Bolje kot da ga rodi in umori, zanemarja, nekje pusti, karkoli. ČEtudi zaradi neodgovornosti, sej se ne trudimo "kaznovat" neodgovorne. JA, lepo bi bilo, če bi vsi odgovorno pili, vozili, živeli, delali, seksali..... prisiljevat v rojstvo, sterilizacijo al pa kej podobnega je pa že smešno.

Za nesposobne starše pa imamo (nažalost skoraj tako nesposoben, ampak pustmo zdej) CSD.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 08. Apr. 2012 17:54

saarijarvi napisal/-a:
Dioniz napisal/-a:

Dej mi povej... kako naj bi ti testi izgledali? Maš kak predlog? S tem da je na svetu ogromno nesposobnih staršev se strinjam, ampak ta ideja se mi zdi pa precej absurdna. Kdo pa bo konec koncev odločal o tem kaj odlikuje dobrega starša? In kdo bi se s tem sploh ukvarjal?

Lej, če bi blo po moje bi Janša nikoli več bil politik, Cerkev bi bla ločena od države in bi plačevala davke pa jaz ne bi bil reven v finančnem smislu.
Ampak vse ni po mojem in verjetno je tud to bla bol neuresničljiva pobožna želja kot pa kaj druga.

barbie_girl_85 :top:
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 08. Apr. 2012 17:58

Ampak dejansko sploh nisi odgovoril na vprašanje, ki ti ga je postavila saarijarvi. Mene tudi zanima, čisto zares.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov