Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 10. Mar. 2012 13:32

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 10. Mar. 2012 13:54

Ravno mame, ki dojemajo svoje otroke kot "nekaj nalepšega kar jim je dano" vzgojijo svoje sinove in hčerke v neodvisne narcisiste, ki niso sposobni preživet brez drage mamice.

Kaj si se zdj zataknila v izraz mulc jao..druga, da bi rekla "pankrt", ne pa mulc.. :roll:
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Mar. 2012 14:19

meni se beseda mulc ne zdi nevem kako grozna no..

drugač, saj je res da so otroci neki najlepšega. ne moreš otroka kriviti za nvm. onesnaževanje okolja ipd..

starše ki so jim otroci nekaj najlepšega čisto razumem, ampak eni se zavedajo da samo za njih, za druge pa tuj otrok, drugi pa mislijo da je povsod poseben.. jih poznam nekaj ki so vzgojeni da so "posebni" ni prav nič fajn biti poleg takega..
hej norci :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 10. Mar. 2012 14:24

@sirova: Ja seveda piskajo, saj to je že od nekdaj :) Še posebej ženske, ko kje vidijo kakšnega malčka ali otroka v vozičku, se pogosto raznežijo, ga opazujejo, mahajo, mu prigovarjajo, se nasmihajo ipd. Jaz npr. ne vidim potrebe po tem, se ne ukvarjam ne z odraslimi nepoznanimi osebami niti z mladimi. Ali pa da bi rekla, da imam rada otroke, tudi to se mi zdi nelogično, saj niso posebna vrsta, ampak samo zgodnja stopnja razvoja moje vrste. :) Tako da čisto odvisno od posamezne osebe, če jo poznam in mi je všeč, da bi pa kar na splošno oboževala neko starost, pa ne :)

Ja sej, meni se zdi ravno to problematično, še posebej zadnja leta. Se mi zdi, da gredo starši že v napačno skrajnost in lastne otroke preveč poveličujejo kot polbogove in jim vse dovolijo. Ravno zadnjič mi je oče pripovedoval, da je v vrsti pri blagajni v Leclercu stal nek parletnik z mamo in starejšo gospo z berglo, ki je čakala pred njima, ves čas namerno butal z vozičkom :eek: In je gospa nekaj časa to še mirno prenašala, potem se je pa obrnila in mu prijazno razložila, da se tega ne počne. In je bil kakšno minuto mir, potem jo je pa spet začel butat... gospa se je tokrat obrnila raje k njegovi mami in jo prosila, če lahko otroku reče, naj preneha, ta ji je pa jezno zabrusila, naj se ne vtika, ker ona svojega sina vzgaja tako, da mu popolnoma ničesar ne prepoveduje in se ne vtika v njegovo početje :eek: :?: Amm, wtf? Me je že zdaj strah, kakšen moški bo to potem postal, v najboljšem primeru kakšen tat, v še slabšem pa posiljevalec ali morilec? Mislim, da kvečjemu take ženske ne bi smele biti mame, ne pa tiste, ki na mladega človeka gledajo realistično kot pač vse ostale ljudi in mu tudi razložijo, da ni najpomembnejši na svetu in mora funkcionirat skladno s soljudmi :) (in da je mulec, ko je žleht in se obnaša grdo :D ). Ali pa saj veste, tisti mulci, ki so se fizično spravili na hišnika, pa jim niso nič smeli... pa tisti, ki so se obmetavali s hrano, pa so bili potem bogi revčki.

Ali pa nedolgo nazaj, ko sem v trgovini v kabini pomerjala eno cunjo, sta pred kabino stala nek fotr in hčerka (že vsaj 6 ali 7 let, če ne več) in je mi je hčerka iznenada na stežaj odgrnila zaveso kabine :eek: In ne, ni se zmotila, ker bi iskala mamo, sploh sta pa oba takoj videla, da sem notri jaz, ne kakšna znana oseba... In sta me oba buljila brez besed, napol oblečeno brez krila z odgrnjeno zaveso. Niti fotr se ni spomnil, da bi bilo morda lepo nazaj zagrnit zaveso, ki jo je hčerka odgrnila, tako da sem jo morala sama. Ob tem sem mu še rekla, da kakšen oprostite se tudi lahko reče, pa je samo odcapljal naprej in zdolgočaseno zamrmral 'Ja, no...'. Mislim, prav šokira te, kakšen folk to po LJ hodi :? Tko da ja, tukaj že fotr ni bil vzgojen, očitno tudi hčerka ne bo, sploh če niti pri teh letih ne ve, da se ne sme odpirat kabin in buljit tujcev v riti :D Pa dobr, to je že bolj za v tisto drugo temo, ki jo imamo o vzgoji, da ne bom OT, v vsakem primeru pa ni dobro otrok preveč povzdigovat (radi jih imet in jim to pokazat, to že), ker bodo postali nefunkcionalni odrasli :wink: Mora bit zdrava mera, kot pri vseh stvareh.

@Evelyn: točno to, se strinjam.
Zadnjič spremenil dot, dne 10. Mar. 2012 14:32, skupaj popravljeno 2 krat.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 10. Mar. 2012 14:29

slovenc79 napisal/-a:.. jih poznam nekaj ki so vzgojeni da so "posebni" ni prav nič fajn biti poleg takega..

To se pa podpišem ja! :evil:
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 10. Mar. 2012 14:31

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Mar. 2012 15:11

dot napisal/-a:Me je že zdaj strah, kakšen moški bo to potem postal, v najboljšem primeru kakšen tat, v še slabšem pa posiljevalec ali morilec?
Slika dej še bolj pretiravat, no..
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 10. Mar. 2012 15:19

^^ meni se ne zdi, da gre za pretiravanje. Včeraj grem iz bloka, ko mi glih en tak mulc nabije žogo milimeter stran od glave...in mama, namesto da bi mu kaj rekla, se reži kot še večji mulc. Nato priletita dva goloba (tudi jaz jih ne maram, pa vseeno ni to način), in tamau reče: mami, a jih lahko brcnem? In mama mu odgovori: Kr dej jih, to nesnago! :roll:
Uporabniški avatar
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamara stylish » 10. Mar. 2012 15:22

O bog... in pol, če nadaljujemo se dogajajo tiste stvari kjer že otroci živali... sami mali psihopateki na svetu :/
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Mar. 2012 15:25

Navaden white trash, razumem. Ampak morilec? Dejte ga srat, no..
(razumela bi, če bi rekla "politik" :lach:)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Mar. 2012 15:33

White_Widow napisal/-a:in tamau reče: mami, a jih lahko brcnem? In mama mu odgovori: Kr dej jih, to nesnago! :roll:

ok ko pa tole slišim sem pa in the killing mood :mad:
hej norci :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 10. Mar. 2012 16:10

purple_rain napisal/-a:
dot napisal/-a:Me je že zdaj strah, kakšen moški bo to potem postal, v najboljšem primeru kakšen tat, v še slabšem pa posiljevalec ali morilec?
Slika dej še bolj pretiravat, no..

? zakaj bi bilo to pretiravanje, lahko je čisto možna in logična posledica... Saj so tudi morilci bili enkrat majhni :wink: Sem napisala v slabšem primeru, v milejših pa kaj drugega. Saj morilci ne živijo samo v grozljivkah. Kaj šele, da bi se mi zdelo to smešno. A se ti ne zdi to možno, če mu že pri par letih mati ne pisne, kaj se lahko dela in kaj ne, da bo verjetno v šoli teroriziral sošolce in po možnosti tudi učitelje, delal po mili volji, kar si bo zamislil... saj takih primerov ni malo že sedaj :gruebel: In ja, v mislih sem imela npr. tistega mladeniča, ki se je s pištolo spravil na pošto po denar in mimogrede še ustrelil tisto uslužbenko. Ne vemo sicer, kakšno vzgojo je imel on (verjetno tudi bolj prepuščen sam sebi), ampak zgornja opisana vzgoja brez postavljenih meja bo pomoje prej pripeljala do takšnih miselnih stanj kot pa zdrava :wink:

Glede posiljevalcev pa isto, agresiven oz. vsiljiv in ne dojame, da ne more vedno doseči svojega. Ja, so različni vzroki in vzgibi za takšno ravnanje, lahko si pa komot predstavljamo odraslega brez v otroštvu postavljenih meja, ki bi mu kaj takega padlo na pamet (če se dotaknemo fikcije, npr. potenciran lik Chuck Bass, če je katera gledala Opravljivko :D, sicer karikiran, ampak za ilustracijo pa je ). Ne vidim tukaj nič zabavnega, prej zaskrbljujočega.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 11. Mar. 2012 18:46

dot napisal/-a:

Nesanica napisal/-a: če se čutiš sposobnega delat mulce potem je tudi prav da jih vzgojiš. Kontracepcije je dovolj v kolikor ne želiš zanositi..

To je res, ampak tudi ta lahko kdaj zataji. Obstajajo tudi ljudje, ki se sploh ne želijo razmnoževat in ne bi bilo smiselno, da bi zgolj iz tega razloga celo življenje morali živet v celibatu in zatret eno od življenjskih potreb. :) Druga zgodba so pa tudi razna posilstva, kjer ženska ni prostovoljno sodelovala v spolnem aktu.

sama se nimam želje razmnoževat - vsaj zaenkrat ne - in pač pazim da do tega ne pride. Če pa bi do tega prišlo bi pa pač sprejela posledice in poskrbela za mulčka.

Sirova štučka vem da ti gre beseda mulec na živce, ampak v mojem primeru je uporabljena ljubkovalno. Sem se nvadila od kolegice ki je vedno govorila da gre pazit mulčke - in ja ona jih definitivno smatra kot božji dar, sploh svojega. :D

purple_rain napisal/-a:
Nesanica napisal/-a:če se čutiš sposobnega delat mulce potem je tudi prav da jih vzgojiš
Tole mi je pa čudna izjava...sploh od tebe, kolk bi jih potem že morala imet? :P
Ne, ampak res, to mi je tako...krščansko, heh, ala "every sperm is sacred" (vem, it's no laughing matter, tale tema, pa vseeno).

Nevem no, tale moja izjava se bolj nanaša na punce, ki veselo seksajo nezaščitene, ker pač vedo da obstaja splav. Splav je umor, kakorkoli se vzame. In to, da nekdo reče, kako ima pravico odločati glede svojega telesa za naslednjih 9 mesecev je najbolj egoistična izjava. A otrok pa nima pravice odločati glede svojega življenja in to ne samo za naslednjih devet mesecev? A je on kriv da je mama debilka, ki nima pojma kaj je kontracepcija.

Pustimo izjeme kot so posilstva, če pride do posilstva se tako ali tako vzame tableta po.

Nisem strogo proti splavu, v določenih primerih pač ne gre drugače, ne moreš pa splav jemati z takšno lahkoto. Upam da se punce zavedate da s tem zmanjšate tudi možnost kasnejše zanositve.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 11. Mar. 2012 18:55

sirova štručka napisal/-a:Me je tistle mulc tok zmotil, da grem samo zaradi tega odgovarjat...
Otrok je dar, ne pa mulc in prej kot boš to dojela, prej boš lahko mati in dobra mati.

.

ni blo mišljeno kot slabšalen izraz, mi beseda otrok ni preveč všeč. ampak mislim pa, da je ravno to narobe kar si ti napisala, ker če punco prime neka materinska žilica in ugotovi, da otrok je pa res vse, kar v življenju še potrebuje, torej dar...in ga potem tudi naštima, ko prineseja to jokajočo štruco domov se pa punca spusti na realna tla in ugotovi da pa le ni tak dar kot ji mislila, torej, da je potrebno nekaj več kot dve dojki mleka, voziček pa kakšna zvončkljasta igrača..in kaj če potem ugotovi, da to ni zanjo? v takem primer po mojem mnenju definitivno ne more bit dobra mati.

Je treba velik več, kot imet željo in se zavedat kakšen dar bi z otrokom dobile! al..? :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 11. Mar. 2012 19:02

meni je pri tem vprašanju vodilo, da ukinitev pravice do splava še nikoli ni odpravilo splava.

vedno pa so in bodo obstajali osebki, ki jim je to pač ena od oblik kontracepcije. in za take je bolje, da otrok nimajo.
Vsak raj ima svojo kačo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov