Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Nala29
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nala29 » 08. Jan. 2011 15:02

*mala* napisal/-a:Nala- zakaj si pa ti tako egoistična in kljub temu, da si plodna, ne omogočiš neplodnim parom, da imajo otroka? Zakaj egoistično hraniš svoja jajčeca zase? Ter popolnoma dobro spermo svojega fanta mečeš stran? Veš kako bi neegoistično osrečila neplodne ženske?

To pa se zgodi ko zmanjka konkretnih argumentov. Gremo udrihat, menjat temo in se delat norca. Res zrelo. :roll:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Jan. 2011 15:05

^^čeprav sem se nasmejala temu, se mi pa zdi ful primerno vprašanje, ravno zarad tega, ker se zagovornice splava (oz. izbire ženske o odločanju) obtožuje egoizma (in se zraven vpleta neplodne pare) - well, nasprotni pol zgleda je pa to, kar *mala* sprašuje.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Jan. 2011 15:08

Nala29- udrihanje? Dejansko vprašam.

Ker so bile v temi o splavu, tiste so ga opravile obtožene tega, zakaj jih ne dajo v posvojitev, ko pa toliko neplodnih parov? Ni to vprašanje samo zate, čeprav sem ga res naslovila nase. Če ti lahko druge obtožiš egoizma- jaz tebe ne smem, al kaj?

Pa tvoj zadnji komentar je očitno skoraj vse kar znaš povedat (no, mogoče so prejšnji isti zbrisani ob delitvi teme).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 08. Jan. 2011 15:19

^^niso bili izbrisani.To so njeni komentarji-egoisti, zarodek ima velik del osebnosti, dajmo udrihat,jaz imam kao argumente, vi ste tisti, ki jih nimate.
To je to.Tudi ko sem povprašala po virih, nisem dobila primernih.Kdo bi rekel :roll:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Nala29
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nala29 » 08. Jan. 2011 15:29

Brez zamere, nobenega nisem imela namena obtoževat, da je egoist. Ob taki vroči debati se človek rahlo preveč razvname. :wink:

Vsak ima svojo vest in naj se pač po njej ravna.

Zdaj se pa zares umikam, se mi ne da več . Srečno! :fisch:
Uporabniški avatar
GreenGreenerMostGreener
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a GreenGreenerMostGreener » 08. Jan. 2011 16:26

Mislim, da lahko zase trdim, da splava ne bi nikoli naredila, pa četudi se bi mi zdaj pri mojih rosnih mladih letih ponesrečilo in bi zanosila.
Torej sem proti splavu ko se gre zame, mojo mamo, prijateljico, svakinjo itd., in nisem ko se bo za to odločala punca na forumu, ki je ne poznam in ne vem ali je to njena ena in edina možnost.
I'm so happy because today I've found my friends..
they're in my head.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 08. Jan. 2011 16:28

...
Zadnjič spremenil Akvamarin, dne 25. Nov. 2011 20:41, skupaj popravljeno 1 krat.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 08. Jan. 2011 16:59

Načeloma sem proti splavu, zagovarjam tezo, da če si pač dovolj odgovoren, da seksaš brez zaščite potem si dovolj odgovoren, da rodiš otroka.
Če pa bi ugotovili, da je z otrokom kaj narobe, potem mislim, da splav ni nič napačnega. Meni so npr. na nuhalni rekli, da vseki nosečnici, pri kateri ugotovijo možne nepravilnosti svetujejo splav in da se 98% žensk za to tudi odloči.
Jaz splava ne bi nikoli naredila (če izvzamemo kakršnokoli kromosomsko motnjo). Ko enkrat doživiš, da vidiš otrčka na ekranu od UZ in kako mu bije srček nimaš srca, da bi ga kar tako, brez razloga zavrgel. Poleg tega pa še, kaj pa če potem, ko hočeš imeti otroka (prej si že imel splav) pa ga ne moreš imeti?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 08. Jan. 2011 18:18

Akvamarin napisal/-a:
UG84 napisal/-a:. Za splav bi se odločila tudi, če bi pravočasno izvedela, da bi imel otrok kromosomsko motnjo, pa me prav malo briga kako sebična zvenim. Pa še bolj bom zdaj - zakaj bi si oteževala življenje? Samo zato, da me okolica ne bo obsojala, da sem nemoralna? Ni šans.

Saj je to medicinska indikacija za splav! Ce ima plod genetsko motnjo(sindrom) zaradi katero bo imel otrok zdravstvene tezave in se medicinski predvideva, da bo otrok imel kratko zivljensko dobo in ogrozeno zivljenje, ali v primeru ce je ogrozeno zivljenje nosecnice, zdravnik pove nosecnici in se svetuje splav.

Mislila sem na kromosonske motnje, pri katerih se ne pričakuje, da bo ogroženo življenje ali pa kratka življenjska doba. Drugače pa hvala za pojasnilo :)
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 08. Jan. 2011 19:18

Splav - bom rekla odločitev posameznika.

Jaz se ne bi odločila zanj. Nikoli. Niti par let nazaj, niti sedaj. Preveč posledic psihičnih pa tudi fizične znajo biti.

Sem sprejela svoje žensko poslanstvo na zemlji in ga imam tudi namen opraviti.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 08. Jan. 2011 20:21

Tudi če naredi splav še ne pomeni, da ne boš kdaj "opravila svojega ženskega poslanstva" kot temu praviš ti.
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 08. Jan. 2011 20:24

UG84 napisal/-a:Tudi če naredi splav še ne pomeni, da ne boš kdaj "opravila svojega ženskega poslanstva" kot temu praviš ti.

Napisala sem samo zase. Jaz ga ne bi naredila. Druge pripadnice ženskega spola bodo pa naredile tako kot bodo same hotele. Velikim je bila pa ta možnost odvzeta zaradi posledic splava. Na žalost.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 08. Jan. 2011 21:00

purple_rain napisal/-a:^^ s stola padla! :lol:

punkie_ napisal/-a:
s0nckic4 napisal/-a:kaj bi vi svetovali sestri, ki bi nenačrtovano zanosila in otroka ne bi žela imeti. splav ali posvojitev?

jaz bi ji svetovala, naj se sama odloči.
Torej dovoli to tudi ostalim.
Resno ne razumem zakaj imate nekateri potrebo nekomu skušat spremenit mnenje glede te teme (debata se je po moje sprevrgla, ko je DM123 prišel z nasprotnimi argumenti).

no daj, razsvetli me, s katerim stavkom sem želela komurkoli spremeniti mnenje? to je čist kontradiktorno, saj sem malo nazaj pisala nebuloze kot je npr. da si celo želim, da se moj nesposobni fetusek sam odloči, ko odraste, ali si želi živeti ali ne. dala bi mu možnost odločanja in svobode do mnenja pa čeprav itak nima čustev in itak umre v sekundi.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 08. Jan. 2011 21:26

pjotra napisal/-a:
UG84 napisal/-a:Tudi če naredi splav še ne pomeni, da ne boš kdaj "opravila svojega ženskega poslanstva" kot temu praviš ti.

Napisala sem samo zase. Jaz ga ne bi naredila. Druge pripadnice ženskega spola bodo pa naredile tako kot bodo same hotele. Velikim je bila pa ta možnost odvzeta zaradi posledic splava. Na žalost.

Ja, 100 let nazaj ja.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Jan. 2011 21:47

punkie_ napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:
punkie_ napisal/-a:jaz bi ji svetovala, naj se sama odloči.
Torej dovoli to tudi ostalim.

Resno ne razumem zakaj imate nekateri potrebo nekomu skušat spremenit mnenje glede te teme (debata se je po moje sprevrgla, ko je DM123 prišel z nasprotnimi argumenti).

no daj, razsvetli me, s katerim stavkom sem želela komurkoli spremeniti mnenje?
There, I fixed it.
Ko sem tisto pisala, sem imela predvsem DM123 v mislih, ne tebe (resda je pa žal izpadlo drugače).

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov