Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 08. Jan. 2011 14:16

dajte spustit še kakšen OMFG OMFG AAAA O MOJ BOG

uživam v tem, ko vidim kako vas iritiram in kako ne znate razmišljat outside the box.
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 08. Jan. 2011 14:17

punkie_ napisal/-a:
Fay napisal/-a:Med drugim ja. Najprej ljubezen in dom, potem pa so nujne tudi materialen dobrine za otrokovo življenje. Morda sama trdiš da ni tako? :P

sprašujem te, če je kvaliteta materialnih dobrin pogojuje kvaliteto otrokovega življenja?

se strinjam s tem kar praviš, ampak se mi zdi, da so danes te materialne dobrine tako zelo precenjene in ljudje postajajo tako zelo ziheraški pri odločanju za otroka, da začnejo zapostavljati pristne človeške odnose in pozabljajo na pomembnost vseh ostalih drugih faktorjev, ki nič ne stanejo, pa veliko bolj vplivajo na kvaliteto otrokovega življenja, kot pa najboljše pamperske in najbolj kulski gameboy.

vsekakor ni prijetno živeti v materialnem pomanjkanju in skromnem življenju, sploh za otroka, sem pa imela srečo spoznati tudi otroka, ki mu ritko brišejo z zlatim wc papirjem, pa je ubogo dete, ne morem drugega reči, tako prazno, plehko in pohlepno, in srečno samo takrat, ko dobi svoje, četudi gre preko trupel.

otrokova kvaliteta življenja je po mojem mnjenju v veliko večji meri odvisna od vseh ostalih faktorjev, zato mi je zelo težko slišati, da se o usodi življenja odloča na podlagi tako plehkih dejavnikov. vsekakor pa razumem željo po tem, da otroku tudi materialno ponudimo vse kar je v naši moči. sama se bojim, da nikoli ne bom tega zmogla v tolikšni meri, kot bi si želela, in kot bi si moj otrok zaslužil, saj si želim vse najboljše za njega. pa si kljub temu želim otroke in tudi za splav bi se odločila v zelo izjemnih okoliščinah, ki pa niso prav nič materialno pogojene.

Ja, definitivno tudi materalizem je pogoj za kvaliteto življenja. Ne pretiravanje, ampak tisto kar se potrebuje... Torej pleničke (četudi ne pamperske so zelo drage. Otrok na začetku potrebuje vsaj 4 pleničke, če ne več, torej to ni tolk mlo...) Rabi oblačila, ki so dan danes zelo draga (četudi kupuješ tisto najbolj poceni.) Plus tega otrok oblaččila hito preraste, kar pomeni, da najbrž ne bo nosil premalih hlač. Plus tega otrok hitro kaj strga, umaže, uniči, to pomeni zopet strošek. In potem kkšna posebna hrana za dojenčke (kašice ne dobiš pod 1 evrotom!!!!) mleko v prahu, vsak dan sveže sadnje in zelenjava (priporočeno za otroka...) itd itd itd itd....
Praviš da to ne stane?? Pa še kako!
In plus tega stanovanje, vsi stroški stanovanja, pa navsezanje tudi ti potrebuješ oblačila, hrano....

In boš potem otroku rekla: Glej hotela sem naredit splav, pa sem si mislila, sam izberi kaj želiš. Boš naredil smoumor ali boš živel?
In upm, da tega kar sem napisala ne sliši niben otrok.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 08. Jan. 2011 14:20

počakajte me, da spijem še en zeleni čaj, se umirim, in spustim svoj nivo pogovora na bolj konkretno raven, ker vidim, da me ne dohajate, če govorim preveč metaforično.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 08. Jan. 2011 14:22

vidim da nekateri zagovarjete, naj ženska donosi, pa da otroka v posvojitev ipd. a mislite da potem se je pa ne bi obsojalo? da je nesposobna, ker je zavrgla otroka, da je egoistična, da ni uporabna za druga kot dat noge narazen... vsi bi prišli nad njo, vključno z očetom, ki bi dal rep med noge in med nosečnostjo pobegnil. žensko se gleda po strani, če naredi splav, kot tudi, če ga ne naredi in odda otroka. za razliko od moškega. on lahko vedno zapusti otroka, pa ga nihče ne obtožuje.
kaj bi vi svetovali sestri, ki bi nenačrtovano zanosila in otroka ne bi žela imeti. splav ali posvojitev?
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 08. Jan. 2011 14:23

punkie_ napisal/-a:če se bo odločil za smrt, bom spoštovala njegovo odločitev in mu zaupala, da se je dobro odločil.

ja seveda. Bi rada videla, če bi v takšnem primeru, zares odreagirala tako.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 08. Jan. 2011 14:26

punkie_, a kolegici ki ti reče da se je odločila za smrt tudi rečeš da spoštuješ njeno odločitev? ji potem v znak podpore še štrik priskrbiš? al kako?

edit: razumem point, kaj si hotla povedat, ampak izrazla si se pa rahlo smešno :wink:
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 08. Jan. 2011 14:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 08. Jan. 2011 14:26

s0nckic4 napisal/-a:kaj bi vi svetovali sestri, ki bi nenačrtovano zanosila in otroka ne bi žela imeti. splav ali posvojitev?

jaz bi ji svetovala, naj se sama odloči.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 08. Jan. 2011 14:32

s0nckic4 napisal/-a:punkie_, a kolegici ki ti reče da se je odločila za smrt tudi rečeš da spoštuješ njeno odločitev? ji potem v znak podpore še štrik priskrbiš? al kako?

ne. najprej ji nudim pogovor. jo sprašujem in brskam po njenem življenju kot krt v zemlji. odpiram ji poglede in ji povem, da morda zaradi dreves ne vidi gozda. nato ji doniram mercator robčke v katere nato skupaj pihava in obupujeva. sem ob njej, dokler me bo rabila. morda res ne vozim mercedeza in morda res nimam 10.000€, da jo odpeljem na dubaj, kjer bi za en mesec pozabila na misel na smrt. in na koncu vseh koncev, ji dam vedeti, da jo imam rada ne glede na to, kako se odloči.

znak podpore zame niso materialne stvari, pa četudi je štrik poceni in bi ji ga teoretično bila zmožna financirati.
Uporabniški avatar
Nala29
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nala29 » 08. Jan. 2011 14:36

emanuela napisal/-a:Če sem egoistična, ker hočem otroku nuditi vse kar potrebuje in še več, ker ga hočem imeti s človekom, ki je vsaj približno sposoben za vzgojo otroka in ker hočem, da odraste v normalnega, samostojnega človeka, potem pa sem egoistična.Jebi ga.

Ne, ampak ker bi ga že ob najmanjšem odstopanju "pravljičnih pogojev" zavrgla.
Zadnjič spremenil Nala29, dne 08. Jan. 2011 15:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Jan. 2011 14:41

Nala- zakaj si pa ti tako egoistična in kljub temu, da si plodna, ne omogočiš neplodnim parom, da imajo otroka? Zakaj egoistično hraniš svoja jajčeca zase? Ter popolnoma dobro spermo svojega fanta mečeš stran? Veš kako bi neegoistično osrečila neplodne ženske?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Jan. 2011 14:45

^^ s stola padla! :lol:

punkie_ napisal/-a:
s0nckic4 napisal/-a:kaj bi vi svetovali sestri, ki bi nenačrtovano zanosila in otroka ne bi žela imeti. splav ali posvojitev?

jaz bi ji svetovala, naj se sama odloči.
Torej dovoli to tudi ostalim.

Resno ne razumem zakaj imate nekateri potrebo nekomu skušat spremenit mnenje glede te teme (debata se je po moje sprevrgla, ko je DM123 prišel z nasprotnimi argumenti).

A je res neodgovorno, če se ne čutim pripravljene na otroka in približno že vem, da mu ne bi mogla nudit kar bi mu sicer želela kasneje?
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 08. Jan. 2011 21:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 08. Jan. 2011 14:49

Punce, darujte svoja jajčeca: KLIK (js resno razmišljam o tem :) )
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 08. Jan. 2011 14:50

Kar se mene tiče sem jaz za splav. Če otroka ne želiš, pustimo, kako je prišlo do spočetja (nezaščita, posilstvo), zagovarjam splav bolj kot pa neželenega otroka. Tudi sama bi se, če bi se mi, ne vem...5 let nazaj s partnerjem pač ponesrečilo, odločila za splav (zdaj, ne, ker so okoliščine drugačne). Za splav bi se odločila tudi, če bi pravočasno izvedela, da bi imel otrok kromosomsko motnjo, pa me prav malo briga kako sebična zvenim. Pa še bolj bom zdaj - zakaj bi si oteževala življenje? Samo zato, da me okolica ne bo obsojala, da sem nemoralna? Ni šans.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 08. Jan. 2011 14:54

purple_rain napisal/-a:(debata se je po moje sprevrgla, ko je DM123 prišel z nasprotnimi argumenti).

Zakaj pa ne bi smel priti?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Jan. 2011 15:02

^^:)
tole sem se pa res narobe izrazila; v mislih sem imela njegov poskus nekomu spremenit mnenje (tko jz njega dojemam).

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]