Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Jun. 2012 9:38

^^še vedno ne razumeš pomena pojma "razuzdanost"...
Ja, jz tud poznam eno (moja mami), ki je po 1. otroku splavila, ker razmere pač res niso bile ugodne - in je kasneje še 2 otroka sproducirala. In kaj zdej?
Nočem tega prikazat kot "sej to ni pa nič takega", ampak lej..pač ne veš kaj se ženski takrat po glavi plete, v kakšnih razmerah živi, etc. ..

Sej razumem(-o), da si (zelo goreče) proti, ampak dej probi to na lep način argumentirat, ne pa s pridevniki, katerih pomen niti ne razumeš.
Heruur
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Heruur » 17. Jun. 2012 13:17

dayđremer napisal/-a:Nisem mislila razuzdano kot zanositev, razuzdano kot to da potem noče otroka.

Nobeno od tega dvojega nima veze z razuzdanostjo.

Razuzdanost je pretty much nediskriminatorna radodajnost in nič drugega.
Uporabniški avatar
Mucka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mucka* » 22. Jun. 2012 21:15

Tudi jaz poznam žensko, ki je ze imela enega otroka, ampak se je zaradi težkih razmer ob zanositvi odločila za splav. Nato pa je čez nekaj let, ko se je stanje izboljšalo vnovič zanosila.
Načeloma sem tudi jaz proti splavom, ampak v takih primerih, ko ženska tako čuti, naj ga pač splavi. Še vseeno pa mislim da je bolje da otroka ne rodi, če mu ne more ničesar nuditi, da je tak otrok potem prepuščen samemu sebi.
sunnyM
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 8. 2012
Kraj: stajerland :)

Neprebrana objavaNapisal/-a sunnyM » 10. Avg. 2012 20:34

Mucka* napisal/-a:Tudi jaz poznam žensko, ki je ze imela enega otroka, ampak se je zaradi težkih razmer ob zanositvi odločila za splav. Nato pa je čez nekaj let, ko se je stanje izboljšalo vnovič zanosila.
Načeloma sem tudi jaz proti splavom, ampak v takih primerih, ko ženska tako čuti, naj ga pač splavi. Še vseeno pa mislim da je bolje da otroka ne rodi, če mu ne more ničesar nuditi, da je tak otrok potem prepuščen samemu sebi.

Se podpišem pod tvoj post! Tudi jaz doživljam enak problem, sem sicer prvič noseča, brez dohodkov, prav tako fant, družini nama ne stojita ob strani, nista pripravljeni pomagati, zraven vsega še stanovanjski problem .. Do danes sem bila proti splavu! Kaj pa naj storim v tem primeru ? Da otroka rodim, mu ne morem nuditi ničesar, ker še sebe komaj do komaj preživim ?! Vsaka mama želi svojemu otroku nuditi vse najboljše ! Raje 'rešim' še nerojenega otroka pravočasno in počakam, da se stanje uredi .. kot pa da otroku ne morem privoščiti pleničke - če me razumete !
Mi je pa vsaj malo lažje, da sem se izpovedala, saj me od znanceh in domačih NIHČE ne podpira, kaj šele razume ! :(
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Avg. 2012 21:01

ne podpirajo tvoje odločitve, da bi splavila, hkrati pa ne želijo, da otroka obdržiš oz. ti niso pripravljeni stat ob strani?

če prav razumem? (ziher ne)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Avg. 2012 21:11

mislim da je ona (bila) proti splavu

jasno, splav. počakat da so osnovne stvari urejene, služba, pa vsaj izobrazba visoka stopnja dokončana, urejen in samostojen lajf.. pa nič ne imej slabe vesti.
hej norci :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Avg. 2012 21:21

če bi vsi čakali na visoko izobrazbo, spedenan lajf in dovolj keš, svet ne bi bil prenaseljen.

mene je mati mela mlada, brez fleta, brez podpore, brez redne službe, pa mi ni nič manjkalo.

pogoji za froca met nikoli niso glih najbolj idealni. če pa so potem froc rata nek projekt, kar zna pripeljat do še večjih posledic.

ampak ja, če se ne čutiš zrela za froca, oziroma če se ti zdi, da situacija ni zrela za met froca, je bolje da ga nimaš, kot da se potem počutiš, da ti je froc uničil življenje.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Avg. 2012 21:30

ti si rojena v prejšnjih časih. danes pa so drugi časi.

pa tud, a ni, če že načrtuješ imet otroka bolje ko imaš že neko podlago, neke osnovne zadeve porihtane kot pa da se v to spuščaš brez vsega?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Avg. 2012 21:38

vse se da če se hoče. je pa dečva najbrž res mlada in brez podpore (vsaj moralne) je res težko.

nič niso drugačni časi danes. glih tako kot takrat je fino met dnar če hočeš otroka vzgojit.

ne vem, po tem, ko sem v indiji vidla v kaki revščini in bedi (za naše pojme) živijo tisti otroci in kako jim v bistvu nič ne manjka, imajo se radi in srečni so, sem malo spremenila pogled na to, kaj moreš met vse zagotovljeno preden si omisliš otroka.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Avg. 2012 21:52

če se znajdeš se da.. ampak, kok ljudi se pa ne in ma potem štalo cel lajf otroka pa ulica vzgoji.

uf, včasih je bilo PRECEJ lažje. dnar je pa itak v vsakem primeru nujen.

v indiji lahko brez denarja preživiš, če se znajdeš. tukaj te pa obirajo kakor le morejo, omejitve in zahteve so povsod.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Avg. 2012 22:12

ja, v sloveniji ful otrok vzgoji ulica. tle za blokom mamo pravi ghetto male otročadi, ki se objestno fura z bicikli naokoli. nekateri celo brez pomožnih koleščk! jomenejoj. mislim, kake ti palamudiš. kaka ulica?

glih tako se je treba v indiji znajdet, kot tle. tam celo malo bolj. brez denarja ne preživiš nikjer.

kakorkoli. ta ekonomska komponenta, da je treba met neko službo pa štalco pa kravco je prežvečena. kdo ti bo dandanes zagotavil, da boš mel ti redno službo, dokler tvoj froc ni dovolj zrel za osamosvojitev.

drugo je, če se ti ne počutiš zrelega za to, da boš zdej primoran svoj kos pogače deliti še z enim živim bitjem, se odpovedal nečemu kar si do sedaj poznal, se obvezal da boš za otroka skrbel, ga ljubil in mu stal ob strani.

ne pravim, da ni fino met ene socialne varnosti, preden se odločiš za otroka, je pa socialna varnost v današnjih časih precej zmuzljiv pojem.
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a vrocamucka » 10. Avg. 2012 22:23

furibonda, tebe bi tut morali starši splavit. zato ker niso meli primernihi pogojev za vzdrževat otroka ter ker otrok, ki je prišel vn, trosi bedarije tle po forumu :razz:

sunnym, tebe te za splav ovira sam tista iracionalna sila, ki jo imajo matere. al celo kašna religija v ozadju, fail
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Avg. 2012 22:40

floribunda napisal/-a:je pa socialna varnost v današnjih časih precej zmuzljiv pojem.

ja no pol ne reci da je bilo vedno isto :)

in ja, velik otrok ulica vzgoji. lahko si srečna da pri tebi ni hord čefurjev, tukaj so. mularija že pri 10ih z mopedi sredi noči prdi, krade po raznih merkatorjih, mame pa fotre pa boli k, ker majo svoje probleme. in poznam par takih, na žalost..

ne, folk mora bit zrel in zelo prepričan in preskrbljen, da ima otrok stalno zagotovljeno podporo pri razvoju. so izjeme, itak, ampak izjema potrjuje pravilo.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 10. Avg. 2012 22:58

ma dej slovenc kaj tebe bi potem mati tudi rabila splavit ker sedaj zevivs v cetrti cefurjev?
Melis
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 5. 2012
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Melis » 10. Avg. 2012 23:22

SunnyM dobro premisli kaj boš naredila, meni je pustilo zelo hude psihične posledice. Upam da se ti vse dobro izteče.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov