Splav, za ali proti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
slovenc79 napisal/-a: da ubiješ plod ko je še nerazvit.
Do desetega tedna, dokler je splav dovoljen, je to še vedno zarodek, ne plod. Po tem času ti morajo splav odobriti.
Če je umor ali ne, to vsak ve zase oz ima svoje mnenje.
Se pa ne morem niti malo strinjati, da je to naravna stvar. Ženske oz pari si v glavi zastavljajo vprašanja, če bo šlo materialno itd .Sem prepričana, da si ženske postavijo ogromno vprašanj preden gredo na poseg. Ki je še vedno poseg in ne naravna stvar, kar niti nikoli ni bila.
The world is as you are.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
da recimo ptica iz gnezda vrže goliča, je tudi naravno. splav je umeten in se ga naredi z medicino. različen je način, rezultat, namen pa sta ista.
isto je, če dojenčka ubiješ. sveeda se nam vsem zdi to grozljivo, splav pa ne.
ampak, vse kar loči splav od detomora je kup papirjev in čas nosečnosti, in porod. in to, da je splav podpiran, umor dojenčka pa neki neizrekljivo groznega. med človekom in živaljo pa ta da ima žival take odločitve že prirojene, človek se pa sprašuje kaj je moralno.
isto je, če dojenčka ubiješ. sveeda se nam vsem zdi to grozljivo, splav pa ne.
ampak, vse kar loči splav od detomora je kup papirjev in čas nosečnosti, in porod. in to, da je splav podpiran, umor dojenčka pa neki neizrekljivo groznega. med človekom in živaljo pa ta da ima žival take odločitve že prirojene, človek se pa sprašuje kaj je moralno.
hej norci
- dayđremer
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2012
Splav, ki ti ga zdravniki opravijo pač ni naraven. Nemoreš primerjat z živalmi, ki se ravnajo po nagonu. Sej to je tisto kar nas ločuje od živali, ane?
Tudi ni umor, če splaviš plod. Ga splaviš, ne umoriš. Pač ne pustiš mu razviti se v tvojem telesu.
Sicer ne podpiram splava, čeprav kakšne mladoletnice pa študentke ki nimajo glih sredstev za preživljanje.. V tem primeru je dobro, da majo možnost splava.
Mi je pa čist mimo, ko ženske ki že majo otroka pa družino, pa stanovanje, potem pa zanosijo, hočejo na splav. Ker kao nimajo moči pa volje še enkrat otroka vzgajat, pa se prilagajat. To je tako razuzdano. Svojega otroka moraš zaščitit, ne se ga znebit, in če si ga sposoben zaščitit..
Tudi ni umor, če splaviš plod. Ga splaviš, ne umoriš. Pač ne pustiš mu razviti se v tvojem telesu.
Sicer ne podpiram splava, čeprav kakšne mladoletnice pa študentke ki nimajo glih sredstev za preživljanje.. V tem primeru je dobro, da majo možnost splava.
Mi je pa čist mimo, ko ženske ki že majo otroka pa družino, pa stanovanje, potem pa zanosijo, hočejo na splav. Ker kao nimajo moči pa volje še enkrat otroka vzgajat, pa se prilagajat. To je tako razuzdano. Svojega otroka moraš zaščitit, ne se ga znebit, in če si ga sposoben zaščitit..
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
jaoo.. VEM, da splav ni naraven. naraven je NAMEN splava. nezaželjen otrok, ki se ga znebiš. zarodek, otrok, mladič, nima veze. vse to je življenje. splav je umor. vsi vemo da zarod ki ga splaviš ne preživi. po zakonu ni, praktično pa je.
jaz podpiram splav. sicer ne vem katera ženska ki ima že otroka splavila, ampak ok..
še bolj pa podpiram splav zardoka pri katerem se ugotovi da je prizadet in se ne bo normalno razvil. po naravi tak zarod, otrok, človek ne preživi.
jaz podpiram splav. sicer ne vem katera ženska ki ima že otroka splavila, ampak ok..
še bolj pa podpiram splav zardoka pri katerem se ugotovi da je prizadet in se ne bo normalno razvil. po naravi tak zarod, otrok, človek ne preživi.
hej norci
- LostBoy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 6. 2012
Zagovornikom splava polagam na dušo naslednje:
Po 30 letu močno narastejo možnosti za downov sindrom in se lahko že v zgodnji nosečnosti tudi odkrije, če je otrok zdrav ali ne.
Torej vprašanje: kaj napraviti, če se na zarodku odkrije možnost downovega sindroma?
Po 30 letu močno narastejo možnosti za downov sindrom in se lahko že v zgodnji nosečnosti tudi odkrije, če je otrok zdrav ali ne.
Torej vprašanje: kaj napraviti, če se na zarodku odkrije možnost downovega sindroma?
-
slovenc79 - Cosmopsiho
kot pravim, v takem primeru zelo podpiram splav.
ženske se pa lahko temu ognejo in si omislijo resno zvezo še pred 30im. otrok s tem sondromo je vedno več, ker se ženske za otroke v povprečju odločijo za otroka kasneje kot v prejšnjih časih.
ženske se pa lahko temu ognejo in si omislijo resno zvezo še pred 30im. otrok s tem sondromo je vedno več, ker se ženske za otroke v povprečju odločijo za otroka kasneje kot v prejšnjih časih.
hej norci
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Wtf, "razuzdano"? o.Odayđremer napisal/-a:Mi je pa čist mimo, ko ženske ki že majo otroka pa družino, pa stanovanje, potem pa zanosijo, hočejo na splav. Ker kao nimajo moči pa volje še enkrat otroka vzgajat, pa se prilagajat. To je tako razuzdano. Svojega otroka moraš zaščitit, ne se ga znebit, in če si ga sposoben zaščitit..
In "kao nimajo moči" je samo en od razlogov/izgovorov, ki jih je toliko kot namer po abortusu - kateri pa ne smejo brigat ostale, NEVPLETENE v tisto nosečnost. K sreči nismo Kitajska in imamo svobodno izbiro odločanja o (ne)ustvarjanju družine.
A ko se 1x že ima otroka (2, 3..), hišo, psa, ograjo, ... , pa stvari ne morejo več navzdol/se kako drugače zaplest, da bi še en otrok dejansko pomenil breme tistemu paru? (ja, rekla sem "breme", pojejte se)
Ma dej, eni ste pa res ... KAJ TE BRIGA ZAKAJ SE DRUGI ODLOČAJO ZA SPLAV, sej se ne ti/se te ne tiče.
Ja, derem se. Ker citiran komentar rabi dretje v zameno.
-
purple_rain napisal/-a:K sreči nismo Kitajska in imamo svobodno izbiro odločanja o (ne)ustvarjanju družine.
Primer nedolgo nazaj me je pretresel, pa zagotovo ni edini. In po ogorčenju ljudi/medijev se opravičijo. Res dober nadomestek za mamo ja
The world is as you are.
- dayđremer
- Cosmopolitanka
Jah glej, misli si svoje, men je pač tko Pa ja, je razuzdano. Vraga da je. Kaj pa drugega? Če si ženska z urejenim življenjem noče komplicirat življenja z otrokom, nevem kako ti to kličeš?
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Svobodna odločitev? Samokrojenje življenja? Želja po ohranjanju urejenega življenja?
It was forever..but it didnt last long..
-
Nemalo je primerov, ko ženske zanosijo v poznih srednjih letih, ko že imajo št otrok, ki jih želijo in se jim "ponesreči". Meni se to ne zdi ravno razuzdano. Ta pojem opisuje nekaj popolnoma drugega.
Sploh pa- a ni odgovorno tudi to, da ne donosiš, če si tega ne želiš in s tem prihraniš temu t.i. otroku življenje, ki bi ga imel s takim staršem?
Sploh pa- a ni odgovorno tudi to, da ne donosiš, če si tega ne želiš in s tem prihraniš temu t.i. otroku življenje, ki bi ga imel s takim staršem?
The world is as you are.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
dayđremer napisal/-a:Jah glej, misli si svoje, men je pač tko Pa ja, je razuzdano. Vraga da je. Kaj pa drugega? Če si ženska z urejenim življenjem noče komplicirat življenja z otrokom, nevem kako ti to kličeš?
o.O Razuzdano pomeni razvratno. Torej npr. hitro in brezbrižno menjavanje partnerjev, pijančevanje, stalne zabave in bolj malo dela, razgaljenost v javnosti itd.... saj veš, v stilu ameriških zvezdnikov Tako da ne, ne vem, kaj ta beseda počne v tem kontekstu, jaz ne vidim ravno vzporednic.
Se pa tudi ne strinjam z ostalim tekstom, kar sem pa v bistvu v tej temi že enkrat pisala Ne samo, da se mi zdi pametna in koristna varianta splava, če nekdo res ne želi na svet spravljat še enega moškega / ženske (iz kakršnihkoli razlogov pač, to je stvar konkretne situacije... obratno bi recimo prineslo same težave in trpljenje tako za te starše, kot za nezaželjeno Mojco ali Braneta), tudi globalno nas je na planetu že preveč in gomazimo eden preko drugega; tako da tudi kakšno vtikanje neznancev, da je treba rodit, drugače bo konec človeštva, ne pride v poštev (pa tud če bi bilo, Zemlja bi bila verjetno vesela)
- dayđremer
- Cosmopolitanka
Nisem mislila razuzdano kot zanositev, razuzdano kot to da potem noče otroka. Mislim, da tak otrok nebi bil nezaželjen, ker ženska ki že ima otroka ga bo ziher mela rada. Poznam eno ki ma tudi že enega otroka, že starejšega, pa je zanosila še enkrat in je hotela na splav. In si je premislila ko je vidla sliko na ultrazvoku in zdej si pa ne predstavlja da bi takrat na splav šla.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]