Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Heruur
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Heruur » 10. Maj. 2012 15:10

carrie_ napisal/-a:EDINA krivica, ki jaz mislim, da se godi moškim je to, da ne morejo nič, da bi preprečili splav, v primeru da se z njim ne strinjajo... ampak tukaj je žal človeška fiziologija tko narjena, da je pač ženska tista, ki donosi otroka. Tle se pa strinjam...

Fiziologija s tem nima neke hude veze, ker se da marsikaj zakonsko urediti, tudi če je proti fiziologiji. Ampak ja, valda, da ne bomo prisilil ženske, da donosi, če tega noče.

Ampak tako kot ima ženska pravico odločanja o svojem telesu, bi moral moški imeti pravico odločanja o svojem. V primeru, da se ženska proti njegovi volji odloči, da donosi, ona odloča tudi o njegovem telesu za naslednjih 18-25 let - ali bo to telo moralo delati bistveno več, kot sicer, da bo lahko plačevalo preživnino.

Kot rečeno, ideja ni zrasla na mojem zeljniku, ampak na zeljniku bork (poudarjam še enkrat - feministk) za ENAKOPRAVNOST. Papirnati splavm ki da moškemu enako pravico, kot jo ima ženska in NIČ VEČ.

Šele to bi dejansko dalo enake pravice in dolžnosti obema.

Vsaka, ki je proti, naj si predstavlja, da ima sina najstnika, ki se poseksa z neko punco in jima zataji zaščita. Me zanima, če bi se vam takrat tudi zdela tako dobra ideja, da bo neka random punca odločala o vsaj naslednjih 18 letih življenja tvojega sina, sploh ker sabotirati kondom ni neka huda umetnost :P Pa ne zdaj govorit, da bi mu rekle, da je sam kriv, kaj pa je seksal. I'm not buying that xD

Žalostno dejstvo je, da se največ zagrizenih bork za pravice žensk spreobrne iz feministk v humanistke šele takrat, ko njihovi sinovi začnejo odraščati in ko postanejo žrtve sistema, za katerega so se one borile.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 10. Maj. 2012 15:24

Heruur napisal/-a: Pa ne zdaj govorit, da bi mu rekle, da je sam kriv, kaj pa je seksal. I'm not buying that xD

Rekla bi mu točno to, pa še dvakrat bi ga za bučo, da ne bi tega kdaj ponovil...

Sicer pa mislim, da je veliko na komunikaciji starš-otrok, kjer se otroka pouči o delovanju telesa, reprodukcije in zaščite. Jz verjamem v preventivo kot kurativo, ko pa so posledice enkrat tukaj, je treba prevzet odgovornost. Še enkrat: za spočetje sta potrebna dva.

Lahko pa si tudi ti predstavljaš da imaš hčerko, ki se pri 17h da dol z enim pjanim najstnikom, ki potem zahteva "papirnati splav" in ker ima to pravico, mora potem vse posledice nositi ona - moralno in finančno.

Za spočetje sta potrebna oba.

O feministkah pa ne bi, ker tudi jaz nimam pretirano dobrega mnenja o njih. +Tvoj argument feministk je zlo pavšalen.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 10. Maj. 2012 15:26

carrie_ napisal/-a:
dot napisal/-a:
Heruur napisal/-a: In če moraš svoje kandidate prepričevati, da si nataknejo kondom, bi se na tvojem mestu res zamislil, s kom se daješ dol.

Se strinjam ja, to bi bilo zame nedopustno :tot:

Dot, nj ugotovim: imaš fanta in še preden sta nardila korak naprej, si šla na tabletke, tko da se mu ni blo treba s kontracepcijo ukvarjat? :)

Nismo vse ženske na tabletkah, in lahko vam potrdim da med moškimi kondomi niso priljubljeni :razz:

Hm? :) Nope, iz moje izjave izhaja nekaj popolnoma obratnega... Nedopustno sem mislila glede tega, da bi kak odrasel, normalno inteligenten človeški samec nasprotoval uporabi kondoma :wink: In ne, hormonskih tablet ne uporabljam, jih niti ne smem zaradi zdravja, pa tudi, če bi jih, zame odpade direktni stik spolnih organov, ne želim kakšnega od HPV-jev, hvala :) :heul: Tudi testiranja ne pokažejo vsega pri moških, tako da se ne da z gotovostjo izključit potencialnih virusov... tako da tukaj nič ne pomaga resna zveza in prijazno partnerjevo zatrjevanje, da ni nevarnosti, ker tudi sam ne more vedt.

carrie_ napisal/-a: Rekla bi mu točno to, pa še dvakrat bi ga za bučo, da ne bi tega kdaj ponovil... .

Česa? Nikoli več imel spolnih odnosov? Saj smo rekli, da bi šlo za nesrečo (zataji kontracepcija), revež ne bi bil kriv :) Samo posledice bi pa bile, ja...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Maj. 2012 17:28

^^ kovsi v resni zvezi torej s fantom striktno seksas s kondomom in mu tudi fafas s kondomom da se slucajno ne nalezes SPBja?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 10. Maj. 2012 17:38

Sej pravim, 'resna zveza' tukaj nima veze, vsak nezaščiten odnos iz preteklosti ima lahko posledice v sedanjosti :D :eew: Trenutno itak nisem v zvezi, bom še videla, kako se bom odločila, ko/če bom v dolgotrajni (ala poroka), itak odvisno od konkretnega partnerja in njegove preteklosti.. razmnoževat se pa itak ne mislim, tako da s tega vidika ni problemov :D
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a vrocamucka » 10. Maj. 2012 21:18

ZA splav in ZA infanticid če se rodi defekten. No v tem rpimeru se mu tut lahko unesposobi možgane in uporabi v znanstvene namene.
Heruur
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Heruur » 10. Maj. 2012 21:43

carrie_ napisal/-a:Rekla bi mu točno to, pa še dvakrat bi ga za bučo, da ne bi tega kdaj ponovil...

On je torej kriv, če:

- zataji kondom
- zataji njena hormonska kontracepcija
- ona sabotira kondom/hormonsko kontracepcijo

Verjetnost, da se to zgodi, ne igra vloge. Tudi verjetnost, da bo kdo moril ljudi, je minimalna, pa zakonodaja še zmeraj ščiti žrtve.

Pa poglejmo pravice in dolžnosti (predpostavimo, da gre za enega od zgornjih primerov, saj je treba tako moške kot ženske, ki se grejo randomly poseksavat brez zaščite, tako ali tako sterilizirati)

Pred seksom:
Pravica in dolžnost zavrnitve seksa brez zaščite - ona in on
Pravica in "dolžnost" seksa - ona in on
Oba sta enakopravna in imata enake dolžnosti. Noben nima pravice odločanja o življenju drugega.

Med seksom:
Pravica in "dolžnost" prekinitve seksa pred izlivom - ona in on
Pravica in "dolžnost" nadaljevanja seksa do izliva - ona in on
Oba sta enakopravna in imata enake dolžnosti. Noben nima pravice odločanja o življenju drugega.

Po izlivu (here the magic happens!):
A) Ni oploditve - nobenih pravic in dolžnosti
Oba sta enakopravna in imata enake dolžnosti (0)
Noben nima pravice odločanja o življenju drugega.

B) Pride do oploditve in zanositve:
----------- Pravica odločanja o usodi zarodka - ona
----------- Pravica odločanja o dolžnostih ženske nadaljnjih 18-25 let - ona
----------- Pravica odločanja o usodi moškega nadaljnjih 18-25 let - ona

Ženska obdrži vse pravice do odločanja o svojem nadaljnjem življenju in s tem povezane pravice, dobi pravice do odločanja o "življenju" zarodka in s tem povezane pravice, dobi pravico do odločanja o nadaljnjem življenju moškega in nobenih povezanih dolžnosti.

Moški ne dobi nobenih pravic do odločanja o nadaljnjem življenju ženske. Prav tako ne dobi nobenih pravic do odločanja o nadaljnjem "življenju" zarodka. Izgubi pravico do odločanja o lastnem življenju ter dobi vsiljene nove dolžnosti.

Ne nasprotujem tvoji pravici do tega, da tak sistem zagovarjaš. Povej mi le, ali meniš, da tak sistem zagotavlja enakopravnost za oba spola. (Note: ne zanima me, ali se ti zdi pošten ali ne. Sprašujem te po enakopravnosti).
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 11. Maj. 2012 22:17

pa dej dojamte no, da moški pa ženske NIKOL ne bomo enakopravni. to ni mogoče. drugač bi bil en spol čist dovolj.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 11. Maj. 2012 22:35

Se nebi mogla bolj strinjat s Heruurjem. Specifično omenja primer, ko se stvar zalomi. Torej že prvotno osebi nista želeli otroka in se v tem strinjali, zgodi se problem, potem pa si lahko eden od njiju premisli in prisili drugega v to, da otrok ostane? Na-ah. V tem primeru nima pravice donositve zahtevat ne ženska, ne moški.
Zgolj in samo v primeru, da sta se oba odločila seksat brez zaščite, lahko drug na drugega prelagata krivdo, odgovornosti in želje.

S tem sranjem o neenakopravnosti ste pa res hecne, me prav zanima kok se podrejate svojemu moškemu vsakodnevno.. :D če ne želite (oziroma kao ni možna) enakopravnosti povsod, why the f* bi jo iskale na točno določenih mestih..Čisto vsak moški vam lahko takšen argument vrže naprej (kar tudi počnejo), enakopravnost bi sam tam, kjer vam je fajn..In feministke so yuckie možačaste lezbače! Ah. Ja nč, v kuhno računalnik takoj dammit. Al pa sploh ne, igrejte se raj s sesalnikom pa likalnikom. :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 11. Maj. 2012 22:53

evelyn, a po tvoje enakopravnost obstaja? mislim, a je možna? že v štartu ni, ker so take razlike med moškim in žensko.

nevem, jaz se recimo večinoma podredim svojemu, saj on nosi hlače in ne jaz, kot je dandanes "moderno".
prav že na živce mi gre, ko ženske stalno neki jamrajo, kako niso enakopravne, hkrati pa imajo več kot moški.
Že če se starša ločita, gre otrok skoraj v vseh primerih avtomatsko k mami. Kar reče mama, to velja, kar pravi fotr, more to dokazovat na tisoč in en način.

Moški je le moški, jaz mislim, da bi morali moški met več pravic, kot ženske. Sicer pa, vsak je naučen v svoji kulturi
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 11. Maj. 2012 23:21

Klepetalnica. :)

Splav!
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 17. Maj. 2012 22:30

White_Widow napisal/-a:Moški je le moški, jaz mislim, da bi morali moški met več pravic, kot ženske. Sicer pa, vsak je naučen v svoji kulturi

Tukaj je pa povedano vse s tvoje strani.
Sem hvaležna, da me moja kultura ni tako vzgajala. Sem hvaležna, da sem enakopravna svojemu PARTNERJU. Enakopravna, ne enaka.
Drugače pa ja, me zanima- zakaj je moški večvredn oziroma zakaj bi mogu imet več pravic?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 17. Maj. 2012 23:18

Nyree. Ta tema se je nadaljevala v klepetalnici. Tukaj se ne bo več..
Heruur
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Heruur » 18. Maj. 2012 2:28

Tako, mimogrede, kako je boljše, da se pogovor na silo kao-premakne v drugo temo, nakar se tam ne prime, izvirna tema pa zamre, od variante, da se pusti, da se teme organsko razvijajo?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 18. Maj. 2012 10:14

Tako mimogrede, to se sprašuje v ustreznih temah. Tema se je tam prijela, jaz in ww sva mele luštno debato, pridružili so se še drugi, če tega ne spremljaš, pač ne spremljaš. Offtopic se je vedno končeval, zdaj pa ko vam dajemo še možnost, da ga nadaljuješ however the f* you want v klepetalnci je pa spet problem al kaj.. Zadnje cele tri strani klepetalnice so o neenakopravnosti žensk in tam white widow lepo pove svoje mnenje, ne vem zakaj bi ga tu še enkrat, ko se tukaj govori o splavu.

Prosm nazaj na topic splava.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov