Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 08. Apr. 2012 18:12

nekako takole......
-psihološki testi, da se opazi (in izloči) razne mejne osebnosti, nevrotike, psihične bolezni ipd
- urinski testi (prisotnost psihoaktivnih substanc)
- splošni vprašalnik, na foro zakaj želite imeti otroka, kako si predstavljate vzgojo ipd

(čeprav bi bil nadzor rojstev nemogoč - nevodena nosečnost in porodi doma, prepoved splava pa bi samo povzročila ilegalno opravljene splave, tko da ne za oba predloga - v obeh primerih bi se samo povečalo tveganje za amter in otroka)
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 08. Apr. 2012 18:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 08. Apr. 2012 18:14

barbie_girl_85 napisal/-a:ZA, pa naj bo to 1x, 2x ali 10x. V kolikor si ženska ne želi otroka, naj splavi. Bolje kot da ga rodi in umori, zanemarja, nekje pusti, karkoli. ČEtudi zaradi neodgovornosti, sej se ne trudimo "kaznovat" neodgovorne. JA, lepo bi bilo, če bi vsi odgovorno pili, vozili, živeli, delali, seksali..... prisiljevat v rojstvo, sterilizacijo al pa kej podobnega je pa že smešno.

Za nesposobne starše pa imamo (nažalost skoraj tako nesposoben, ampak pustmo zdej) CSD.

:top: :top:

Osebno poznam žensko, ki je splavila že 3x. Dvakrat zaradi nasilnega odnosa v katerem je bila, ja, že res, da je sama vztrajala pri moškem za katerega je mislila, da jo ljubi ampak to ne opravičuje in nikoli ne bo njegovih dejanj in svinjarij, ki jih je počel z njo.
Zakaj je splavila? Zato ker je vedela, da otroka z njim ne more vzgajat vsaj v tistem trenutnem stanju ne. Zakaj je vztrajala z njim? Ne vem, najbrž, ker je patetično mislila, da se bo spremenil.

V svoji mladosti pa je bila posiljena, zato je spavila prvič.

Spoštujem jo bolj kot katerokoli žensko na svetu, z izjemo svoje mame. Ker me je o življenju ogromno naučila in ker je našla neko svojo notranjo moč, da je šla čez vse to sama in, da je danes vesela ženska, ki mi je pomagala ko praktično nisem imela veliko drugih, da bi mi stali ob strani.

Zdaj je stara 31 in si želi družino, ampak s parterjem ne moreta imeti otrok. Se pa že lep čas trudita okoli posvojitve ampak to gre očitno zelo težko skozi..

Zanjo je bil splav edina rešitev in vrjamem, da za mnoge ženske tudi, zato res ne razumem, kako lahko obsojate neke številke in postavljate mejo glede tega kolikokrat lahko nekdo splavi.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 08. Apr. 2012 18:20

Kako lahko? Moraliziranje je najlažje, isto govorjenje o splavih (ker so vse ženske, ki to naredijo popolnoma vesele, to delajo vedno znova in jim je popolnoma vseeno).
Sem na koncu samo vesela, da je v naši državi splav dovoljen in da imajo ženske možnost izbire. Samo to.
Glede tega, kdo lahko ima otroke in kdo ne: ha? Spet... na koncu je vseeno ql, da imamo proste roke glede teh stvari in da ne potrebuješ potrdila o sposobnosti za starša, preden greš delat otroka.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 09. Apr. 2012 8:19

2x
Zadnjič spremenil claire, dne 09. Apr. 2012 8:20, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 09. Apr. 2012 8:19

Jochie napisal/-a:
claire napisal/-a:
lej, jaz osebno tudi ne vem kako lahko greš 3x na splav. ampak ni bila njena neodgovornost.

čigava pa? :D :D :D

verjetno ginekologinjina, glede na to da je ona garantirala, da ji vseeno še drži hormonska injekcija, ker je takrat nadomeščala njenega osebnega ginekologa in se ji ni dalo ubadati "z najstnico ki gre na morje in noče zanositi, zato je prišla po treh mesecih po novo dozo".

(hohoho, ful smešno ane. :roll: )
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 09. Apr. 2012 8:29

in če bo ginekologinja prvič zajebala, ji boš drugič verjela ali boš še olagumo nataknila tipu??? :D :D :D

ali imamo nov slovenski pregovor: osel gre enkrat na led, mula pa 3x??? :D
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 09. Apr. 2012 11:02

Tlele skor ne vem, al bi se smejala al jokala. Če ma mesečno injekcijo, zdrži en mesec, tromesečna tri. Pika konec (plus minus 5 dni). In mi lahko gin še tako tupi, da mi injekcija zdrži 3 in pol mesece, bi že pet dni pred iztekom tromesečnega roka nataknila gumo.

Me zanima, kaj bi storila, če bi ji zmanjkalo tablekt pred dopustom, in bi ji gin rekla, da jih itak ne rabi, ker stare še držijo. Verjela na besedo?

-----------------------------------------------------------
Pri depo injekcijah se po "šotu" naročiš na novega. In če imam (zobarja, ginekologa ali zdravnika) 9. aprila, in tja pridem, bi me mogli s puško nagnati, da bi odšla brez pregleda. Pa hudiča, sej pot tud ni zastonj, ne bom čez teden dni spet hodila.
Kok me take zadeve razpizdijo, kot da folk ne zna razmišljat s svojo glavo in navodil brat.
Lahko pa pač, da je ena od tistih treh na 1000, ki se ji je zgodila "nesreča", ampak to potem ni krivda ginekologinje.
Da pa te en prepriča, da ne rabiš tablekt nadaljnih 10 dni, ker stare še držijo..... a-a. PA da se še z menstro na dopustu ubadam...Mene zih ne bi, tok pa mam v glavi. Dej tablete (obliže, injekcijo) sem, bolje večja doza kot manjša. Sploh pa, če si že do vrat prišel.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 09. Apr. 2012 13:29

glej jaz ne vem. takšne so te zgodbe. veliko primerov je očitno takih, kjer je "izobražen" kader kriv. takšnile ginekologinji bi jaz vzela licenco v momentu, zdravnici pa, ki je drugo punco poslala v opreracijsko namesto v porodno, da jo je kirurg skoraj urezal,... oba v rest za 5 let.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Apr. 2012 9:39

čuftika napisal/-a:A se pa vama zdi fer do drugih, da ene in iste ženske splavijo po 10X?
Men še vedno ni jasen tale "fer".. kaj? Kakšno vezo ima splav ene posameznice z nekom (nevpletenim) tretjim? A ker stane državo? A ker so eni pari neplodni (huh?)? ..
Oslarije, skratka.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 10. Maj. 2012 8:56

Jochie napisal/-a:verjetno sem že pisal o tem, pa bom še enkrat, ker se mnenje ni spremenilo: splav naj bo posledica odločitve obeh. Vendar: če si ženska želi otroka, moški pa ne (še posebej, če je ženska zanosila pri kakem ONS), naj poštimajo tako, da ženska s svojo odločitvijo sama nosi finančno breme otroka. Namreč za spočetje sta potrebna najmanj 2, ženska nosi 100% pravico odločanja pri (ne)splavitvi, moški pa to odločitev plačuje...diskriminacija! :D :D :D

namreč če si eden želi spočetega otroka, drugi pa ne, to najverjetneje vodi v razpad zveze... :)

Tipično moško razmišljanje, da ne bi prevzel nobene odgovornosti... Sex = možnost za otroka. Taku pač je. S tvojo filozofijo pa bi v bistvu prisilil nosečo žensko, da bi morala splavit, če sama finančno ne bi mogla vzdrževat otroka. Zelo zelo narobe razmišljaš, večplastno zgrešeno.

+Dedci ste tisti, ki jih je treba prepričevati, da je olagumi obvezna oprema. Vsaj po mojih izkušnjah! Pa ti reče "čisto malo dejva brez, samo malo... " :roll: Hja, čisto malo brez je zadosti za pizdarijo! Res, nisem še srečala dedca, ki bi samoiniciativno dal olagumo...
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 10. Maj. 2012 10:59

:S
Zadnjič spremenil brandibelle, dne 16. Avg. 2013 12:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Heruur
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Heruur » 10. Maj. 2012 12:05

carrie_ napisal/-a:Tipično žensko egoistično razmišljanje bla bla...

Točno tako. Odgovornost morata nositi oba, tako kot sta tudi za spočetje potrebna oba. Le da trenutni sistem daje vse pravice in zaščito ženski, vse dolžnosti in nobene pravice pa moškemu.

Če nočeš otroka, ne seksaj, bi moralo veljati za oba, ne samo za moškega, če se že gremo neko enakopravnost. Še feministkam je to jasno, saj je ena bolj znanih predlagala papirnati splav - moški bi s tem dobil pravico, da se odpove vsem pravicam in dolžnostim do otroka, če se zjasni dovolj zgodaj po tem, ko ga ženska obvesti o nosečnosti.

In če moraš svoje kandidate prepričevati, da si nataknejo kondom, bi se na tvojem mestu res zamislil, s kom se daješ dol.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 10. Maj. 2012 14:54

bla bla bla...

res, spočetje se zgodi zaradi 2 in oba sta odgovorna - moralno in finančno - torej ženska IN moški.

pika.

EDINA krivica, ki jaz mislim, da se godi moškim je to, da ne morejo nič, da bi preprečili splav, v primeru da se z njim ne strinjajo... ampak tukaj je žal človeška fiziologija tko narjena, da je pač ženska tista, ki donosi otroka. Tle se pa strinjam...

p.s. sem proti splavu, razen v primerih kjer se ve, da je plod poškodovan in bo umrl..
Zadnjič spremenil carrie_, dne 10. Maj. 2012 15:00, skupaj popravljeno 1 krat.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 10. Maj. 2012 14:57

Heruur napisal/-a: In če moraš svoje kandidate prepričevati, da si nataknejo kondom, bi se na tvojem mestu res zamislil, s kom se daješ dol.

Se strinjam ja, to bi bilo zame nedopustno :tot:
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 10. Maj. 2012 15:06

dot napisal/-a:
Heruur napisal/-a: In če moraš svoje kandidate prepričevati, da si nataknejo kondom, bi se na tvojem mestu res zamislil, s kom se daješ dol.

Se strinjam ja, to bi bilo zame nedopustno :tot:

Dot, nj ugotovim: imaš fanta in še preden sta nardila korak naprej, si šla na tabletke, tko da se mu ni blo treba s kontracepcijo ukvarjat? :)

Nismo vse ženske na tabletkah, in lahko vam potrdim da med moškimi kondomi niso priljubljeni :razz:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov