Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 11. Mar. 2012 19:33

Nesanica napisal/-a:
Nevem no, tale moja izjava se bolj nanaša na punce, ki veselo seksajo nezaščitene, ker pač vedo da obstaja splav. Splav je umor, kakorkoli se vzame. In to, da nekdo reče, kako ima pravico odločati glede svojega telesa za naslednjih 9 mesecev je najbolj egoistična izjava. A otrok pa nima pravice odločati glede svojega življenja in to ne samo za naslednjih devet mesecev? A je on kriv da je mama debilka, ki nima pojma kaj je kontracepcija.

Pustimo izjeme kot so posilstva, če pride do posilstva se tako ali tako vzame tableta po.

Nisem strogo proti splavu, v določenih primerih pač ne gre drugače, ne moreš pa splav jemati z takšno lahkoto. Upam da se punce zavedate da s tem zmanjšate tudi možnost kasnejše zanositve.

Ja, ker a veš splav tako paše, da ga punce izredno pogosto uporabljajo kot kontracepcijo.. give me a break.

In draga moja ko pride do posilstva je včlasih težko it po tisto tableto in sploh na kakršen koli način razmišlat trezno. ;)
Uporabniški avatar
Stina3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stina3 » 11. Mar. 2012 19:47

katy. napisal/-a:Ja, ker a veš splav tako paše, da ga punce izredno pogosto uporabljajo kot kontracepcijo.. give me a break.

Pase verjetno ne in tudi uporabljen ni pogosto kot kontracepcija, obstajajo pa zenske, ki so v svojem zivljenju naredile ze vec kot deset splavov. Ce ti pa tolikokrat zataji kontracepcija, pol si pa hodeci Murphy.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 11. Mar. 2012 19:59

No, in kaj potem, če so imele tudi po deset splavov. Ne poznam okoliščin in tudi ni v mojem interesu, da bi jih poznala in odločala o tem, če je bil splav upravičen ali ne. Kar se mene tiče je upravičen kadarkoli se oseba odloči splaviti, saj je verjetno o tem ravno ona najbolj premislila in najbolj ve, kaj je zanjo najboljša opcija. :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 11. Mar. 2012 20:47

Sem zadnič brala en članek, kako se nekatere ženske odločijo nehat jemat kontracepcijo, zato ker mislijo da itak ne morjo zanosit oz. da so neplodne, potem pa šok, ko test pokaže +. In letijo splavit. :roll:
Sem mela tudi v službi žensko, ki je splavila že n-krat. Ker ona ne bo jemala kontracepcije, v začetku itak lahko splaviš s tabletko :roll: mislim ej, kakšna neodgovornost! Sicer pa je bolje za take, da splavijo, kot pa da vzgajajo otroka ki potem res zraste v kakšnega psihopata (jabolko ne pade daleč od drevesa, pravijo).

Jaz sem ZA splav, ampak mora bit za to res DOBER razlog - npr. kontracepcija je zatajila + par je premlad in brez prihodkov (da o posilstvih ipd. ne govorim).

Nekateri se očitno ne zavedajo posledic splava.
Uporabniški avatar
Stina3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Stina3 » 11. Mar. 2012 20:48

*Lani* napisal/-a:No, in kaj potem, če so imele tudi po deset splavov. Ne poznam okoliščin in tudi ni v mojem interesu, da bi jih poznala in odločala o tem, če je bil splav upravičen ali ne. Kar se mene tiče je upravičen kadarkoli se oseba odloči splaviti, saj je verjetno o tem ravno ona najbolj premislila in najbolj ve, kaj je zanjo najboljša opcija. :)

Vsekakor niti jaz niti ti ne moreva odlocati, kdaj je kaksen splav upravicen in kdaj ne, lahko pa imava svoje mnenje. In moje mnenje je, da je vsaka oseba, ki splave opravlja kot po tekocem traku, ena oseba prevec. Dalec od tega, da bi ji jaz to lahko ali zelela prepovedati, bi se pa vsekakor bilo treba s temi ljudmi bolj podrobno ukvarjati.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 11. Mar. 2012 20:53

ma škoda, da taki, ki to množično delajo, niso bili splavljeni
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 11. Mar. 2012 21:07

sam en komentar o kontracepciji - to je strup za organizem, ki se je šele pred kratkim pojavil in ni testiran na dolgi rok (20, 30 let), zato je vsaka izjava da kontracepcija nima stranskih učinkov NAVADNA LAŽ, tako da če se vam gre bolj za zdravje kot sex brez kondoma.. ne bit naivni. sploh danes ko je glavni cilj farmacije denar, ne zdravje.

tko da tiste ki jemljete kontracepcijo, se ne čudite če boste kljub nevem kako zdravemu načinu življenja dobile pri 40ih, 50ih raka, ali pa imele težave z neplodnostjo, ko se odločte za otroka.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Stina3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Stina3 » 11. Mar. 2012 21:11

Med kontracepcijo spadajo tudi mehanicne oblike kontracepcije, torej kondomi, diafragme itn.. Tako ni izgovora, ko gre za neuporabo kontracepcije.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 11. Mar. 2012 21:20

točno tako!
Vsak raj ima svojo kačo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 11. Mar. 2012 21:26

^^ Res je. Pa tud vse lepo in prav, za kakršnokoli hormonsko zdravilo ali pripravek je itak že znano, da ima lahko precej negativne posledice na zdravje, samo ta nesmisel, ki se je zdaj že parkrat pojavil na forumu, mi pa res ni jasen:

slovenc79 napisal/-a:sam en komentar o kontracepciji - to je strup za organizem, ki se je šele pred kratkim pojavil in ni testiran na dolgi rok (20, 30 let)

Pred kratkim?? Aja, celo mobilce smo imeli pred KT al nekaj takega... Amm, a veš kok je 20 let, to je blo v devetdesetih :D A misliš, da so šele takrat začeli uporabljat KT, ko si se ti rodil :eek: :D V 60. letih so jih ženske že lepo jemale v Evropi.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Mar. 2012 21:28

slovenc79, bodi že tiho, no :roll:
(če ti pa ta vir ni všeč, si pa ti drugega poišči)

O stranskih učinkih je pa večini že kar jasno, bi verjela; še vedno je pa "strah" pred neželeno nosečnostjo pač večji.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 11. Mar. 2012 21:29

kontracepcija (konkretno tabletke) obstajajo že ful časa..tko od leta 1960..seveda da imajo tudi KT stranske učinke, jih imajo vsa zdravila. Sicer pa gre tukaj za hormone..po tvoje so hormoni strup? kr neki neutemeljeni posti ej.. :roll:
sploh pa obstaja še kondom, diafragma+spermicidi,...
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 11. Mar. 2012 21:36

WW, ne gre samo za hormone, ampak umetne hormone, torej tuje telesu. In ja, so kar velik strup (ne v dobesednem pomenu seveda) za telo, ampak to je za kaksno drugo debato, ker nima zveze s splavom.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 11. Mar. 2012 21:37

White_Widow napisal/-a: Sicer pa gre tukaj za hormone..po tvoje so hormoni strup? kr neki neutemeljeni posti ej.. :roll:,...

No, to pa je res, lahko so precej nevarni, še posebej ob dolgotrajnem jemanju :wink: Sploh ker so sintetični, zato pa zadnja leta uvajajo bioidentične hormone, naravne, ki naj ne bi bili nevarni. Podobno kot tista hormonska zdravila, ki jih predpišejo kakšnim ženskam v menopavzi - še piše gor, da lahko povzročajo raka in morajo tud ženske potem redno hodit na preglede :? Mene je tega prav strah, sploh ker sem morala zaradi zdr. težav nekaj let jemat ena podobna zdravila in jaz jih tud imenujem 'strup', ker to se vse nalaga v telesu :? :)

EDIT: @Cali: jp :ja:
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 11. Mar. 2012 21:46

ja OK, estrogen povzroča npr. krvne strdke, ampak ne samo ta umeten estrogen, tudi ta taprav, ki ga imamo v sebi že od rojstva...vseeno pa to nikakor ni strup (in ja, vem da so sintetični, teli novi hormoni npr. drospineron je celo bolj škodljiv od prejšnih derivatov progesterona..pa nebomo zdaj o tem). KT "konzervirajo" rodila.
npr. ženska, ki ima pomanjkanje hormonov, jih more jemat, če hoče normalno funkcionirat. In to je za njo celo zdravo, ne pa škodljivo.
Saj imata prav, to vse vem, ampak moj point je bil drugje, mogoče sem se malo narobe izrazila (in to celo nalašč).

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov