Splav, za ali proti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Kleio - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
punkie_ napisal/-a:Kleio napisal/-a:Ok... torej če prav razumem, ti trdiš, da če bi zanosila in tega otroka absolutno ne bi želela imeti( okoliščine si zamisli sama)- pač predstavljaj si takšno situacijo. Tvoj partner pa bi bil po drugi strani za otroka- recimo zaradi prepričanj. Vseeno bi rodila otroka?
kot sem že rekla... splav odobravam, ampak samo v določenih okoliščinah, takih npr. kot je primer punce iz prejšnje teme, ki je zanosila s poročenim moškim z družino. če bi jaz zanosila s partnerjem, s katerim si predstavljam življenje v dvoje, in bi stvari med nama štimale, bi otroka obdržala, pa četudi nebi imela financ takih, kot bi si mogoče želela. primer, v katerem si otroka absolutno nebi želela in bi ga splavila, bi bil npr. da sem bila posiljena, da bi imel otrok genetske okvare, ipd.. mi zmanjka domišljije. ker sem sama imela bolj kurčevo družino kot ne, si za svojega otroka želim predvsem to, da ima oba starša in da imam jaz partnerja, s katerim si otroka želim.
S tem kar praviš se tudi sama strinjam, kakorkoli- sem ti pa sama podala čisto en drug primer in to zato, ker sem prav o tem govorila, ko si me začela citirati. Jaz sem trdila, da ima ženska pri tem ali obdrži otroka ali ne zadnjo besedo. Ti si pa govorila o tem, da daš otroku svojo maternico le na posojo. Razumem tvoj koncept, ker sama si tudi ne bi "lastila" otroka in če bi ga imela s partnerjem, bi bil "najin"... vendar dati na posojo, me zanima tudi če to pomeni, da bi sprejela takšni primer, ki sem ti ga opisala zgoraj. Če ne- si potem v marsičem deliva isto mnenje. Če pa ja, potem pa nimam več komentarja
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
^^ aja zdej štekam kaj hočeš rečt. če bi npr. imel otrok genetsko okvaro in bi moj partner vseeno hotel, da donosim. tuki bi vsekakor vztrajala pri svojem in bi hotla met zadnjo besedo. upam seveda, da do tega nebi prišlo, saj si povečini vsi želimo predvsem zdrave otroke in pomojem so redki tisti, ki se odločijo, da donosijo, kljub temu, da vedo, da z otrokom ni vse ok. ali pač? me zanima, kaj bi DIM123 naredu?
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
sicer stara tema, ampak če se čutiš sposobnega delat mulce potem je tudi prav da jih vzgojiš. Kontracepcije je dovolj v kolikor ne želiš zanositi.
Sama bi ga obdržala, čeprav v razmerah, ki so daleč od idealnih.
Drugače pa ne obsojam punc, ki so se odločile za splav. Vsak ima svoj razlog, ampak mislim da bo kasneje v življenju večini žal za to odločitev. Verjamem oz. upam pa, da se večina za splav odloči premišljeno, ko pretehta vse možnosti.
Sama bi ga obdržala, čeprav v razmerah, ki so daleč od idealnih.
Drugače pa ne obsojam punc, ki so se odločile za splav. Vsak ima svoj razlog, ampak mislim da bo kasneje v življenju večini žal za to odločitev. Verjamem oz. upam pa, da se večina za splav odloči premišljeno, ko pretehta vse možnosti.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
se mi ne zdi nevem kakšno grozno dejanje, splav. semen je neskončno, zemlje v lončku pa tudi pa tudi
bolj bi me pri splavu skrbelo za zdravje punce in njeno plodnost.. nameravam pa otroka enkrat imeti, samo pač ko so vsaj osnovni pogoji (plac, reden prihodek, dobro zdravje obeh).
bolj bi me pri splavu skrbelo za zdravje punce in njeno plodnost.. nameravam pa otroka enkrat imeti, samo pač ko so vsaj osnovni pogoji (plac, reden prihodek, dobro zdravje obeh).
hej norci
- *Žuža*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2011
slovenc79 napisal/-a:se mi ne zdi nevem kakšno grozno dejanje, splav. semen je neskončno, zemlje v lončku pa tudi pa tudi
Načeloma nisem nasprotnica splava, ampak takšnole banaliziranje in domala posmehljiv odnos do te ne-ravno-trivialne teme...to mi je pa skrajno neokusno.
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Saj ni posmehljiv, to je pač njegovo mnenje Pač ne smatra zigote od prvega trenutka za osebo, kot jo npr. nekateri.
To je res, ampak tudi ta lahko kdaj zataji. Obstajajo tudi ljudje, ki se sploh ne želijo razmnoževat in ne bi bilo smiselno, da bi zgolj iz tega razloga celo življenje morali živet v celibatu in zatret eno od življenjskih potreb. Druga zgodba so pa tudi razna posilstva, kjer ženska ni prostovoljno sodelovala v spolnem aktu.
Nesanica napisal/-a: če se čutiš sposobnega delat mulce potem je tudi prav da jih vzgojiš. Kontracepcije je dovolj v kolikor ne želiš zanositi..
To je res, ampak tudi ta lahko kdaj zataji. Obstajajo tudi ljudje, ki se sploh ne želijo razmnoževat in ne bi bilo smiselno, da bi zgolj iz tega razloga celo življenje morali živet v celibatu in zatret eno od življenjskih potreb. Druga zgodba so pa tudi razna posilstva, kjer ženska ni prostovoljno sodelovala v spolnem aktu.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
ZA!
To je, kar se mene tice izkljucno odlocitev zenske, ker sama najbolje ve ali bo sposobna skrbet za mulca, ali si ga sploh zeli, itd... Bolje splav kot rodit in potem slabo skrbet zanj ali pa sploh ne, ce si tega ne zeli!
To je, kar se mene tice izkljucno odlocitev zenske, ker sama najbolje ve ali bo sposobna skrbet za mulca, ali si ga sploh zeli, itd... Bolje splav kot rodit in potem slabo skrbet zanj ali pa sploh ne, ce si tega ne zeli!
Zivljenje je piskotek!
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:16, skupaj popravljeno 1 krat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ja sej, in taka ženska (ki tko razmišlja) ve, da še ni pripravljena bit mama in v takem primeru je za vse vpletene bolš, da splavi kot pa zaradi ne vem kakšnih razlogov donosi.sirova štručka napisal/-a:Otrok je dar, ne pa mulc in prej kot boš to dojela, prej boš lahko mati in dobra mati.
Tole mi je pa čudna izjava...sploh od tebe, kolk bi jih potem že morala imet?Nesanica napisal/-a:če se čutiš sposobnega delat mulce potem je tudi prav da jih vzgojiš
Ne, ampak res, to mi je tako...krščansko, heh, ala "every sperm is sacred" (vem, it's no laughing matter, tale tema, pa vseeno).
- *Žuža*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2011
dot napisal/-a:^^ Saj ni posmehljiv, to je pač njegovo mnenje Pač ne smatra zigote od prvega trenutka za osebo, kot jo npr. nekateri.
Me ne moti mnenje. Zmotile so me besede "semen je neskončno, zemlje v lončku pa tudi. "
Hočem rečt, da se mi ne zdi primerno duhovičit na to temo al kako naj to povem.
Nevermind, not that big of a deal.
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
človeka nikoli nisem imel za največ vredno stvar na svetu, kakor ima večina ljudi. prej nasprotno, ker človek po nepotrebnem uničuje druge vrste in si jih podreja.. pač vse stvari (in bitja) jemljem takšne kot so brez poveličevanja
hej norci
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Ne vem, zakaj bi bil otrok dar, popolnoma navaden človek je, le na nizki stopnji razvoja. Evo, mene pa moti ravno tisto pretirano poveličevanje človeške vrste, medtem ko se ostale živali vsakodnevno pobija, sterilizira in ne vem kaj še vse, ne da bi kdo trenil z očesom Nismo sveta bitja, kvečjemu škodujemo Zemlji, ker nas je že preveč, čeprav čisto zanič pa tudi nismo, no . Jaz ne selekcioniram živih bitij na nedorasle in dorasle osebke (v smisu, da naj bi bili mladi kaj posebnega in več vrednega, samo zato, ker so se ravno zvalili), čez par let bo isti človek npr. zdolgočasen tip za bančnim okencem, a takrat mu pa ne bo noben tujec piskal 'buci buci, kok mam jest tebe rada' ? Pa bo to isti osebek, po možnosti čisto kul, samo postaral se bo, pri čemer ni sam nič kriv Vsi smo ljudje, eni slabi, drugi dobri, ni pa naša 'vrednost' odvisna od tega, koliko smo stari, vsaj po mojem mnenju ne
Zadnjič spremenil dot, dne 10. Mar. 2012 13:18, skupaj popravljeno 2 krat.
-
Tamara stylish - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 10. 2011
Sem ZA.
Zase vem, da pri teh letih ne bi bila sposobna skrbeti za otroka. Še sama sem odvisna od staršev in ne bi želela imeti otroka dokler mu ne bom mogla nuditi primernega doma. Želim doštudirati in nato delati kariero, si nekaj v življenju ustvariti in šele nato pride otrok. Otroku bi želela dati vse, a mu za zdaj ne morem nuditi ničesar. Sebično bi bilo, da bi želela pomoč staršev zgolj zaradi tega, ker nisem bila dovolj pazljiva... pri vsej tej kontracepciji. Pa vseeno se lahko zgodi... nikogar ne bi obtoževala, če bi se odločil za splav.
Govorim o tem, da če se to zgodi ZDAJ (23 let).
Se pa strinjam, da je to težka in zelo boleča odločitev in dvomim, da lahko kdo na to pozabi.
Mislim pa, da če si v neki resni zvezi to ne more biti le odločitev ženske same, saj sta starša oba. Potrebno je pretehtati vse možnosti-odločitev je neredko napačna.
Zase vem, da pri teh letih ne bi bila sposobna skrbeti za otroka. Še sama sem odvisna od staršev in ne bi želela imeti otroka dokler mu ne bom mogla nuditi primernega doma. Želim doštudirati in nato delati kariero, si nekaj v življenju ustvariti in šele nato pride otrok. Otroku bi želela dati vse, a mu za zdaj ne morem nuditi ničesar. Sebično bi bilo, da bi želela pomoč staršev zgolj zaradi tega, ker nisem bila dovolj pazljiva... pri vsej tej kontracepciji. Pa vseeno se lahko zgodi... nikogar ne bi obtoževala, če bi se odločil za splav.
Govorim o tem, da če se to zgodi ZDAJ (23 let).
Se pa strinjam, da je to težka in zelo boleča odločitev in dvomim, da lahko kdo na to pozabi.
Mislim pa, da če si v neki resni zvezi to ne more biti le odločitev ženske same, saj sta starša oba. Potrebno je pretehtati vse možnosti-odločitev je neredko napačna.
I like to see my money ... hanging in my closet.
I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov