Splav, za ali proti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 08. Jan. 2011 21:48

No, ja, menim da tudi dandanes lahko pride do problemov po splavu (vnetij in drugih težav) kar lahko povzroči neplodnost, čeprav smo res z tehnologijo šli naprej, se še zmeraj lahko zalomi.
Tak da se jz ne bi tolažila zdej s tem, če zanosim bo splavila, itak so ženske postajale neplodne zarad tega tam 100 nazaj...
Če bi se mi zdaj zalomlo bi otroka obdržala, saj konec koncev ga želim imeti čez 5-7 let, tam nekje in bi ga potem imela pač malo prej, ne bi šla zdej zato splavit in bi si potem to očitala celo življenje.
Drugač sem pa podobnega mnenja kot spice girl. Lahko si ti po splavu želiš še 10 otrok, ampak če ga ne moreš potem met, nič ne bo, žal... Tega ene ne dojamejo se mi zdi, oz. to preveč lahkotno jemljejo, češ jz že ne bom postala zaradi tega neplodna.
Je pa res da si lahko neploden še zarad drugih zadev, kot so kakšna nezdravljena SPB (npr. klamidija) pa še pa še...
DM123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DM123 » 08. Jan. 2011 21:53

*SunFlower* napisal/-a:
DM123 napisal/-a:Točno to, dobila si me. Popolnoma sem brez argumentov, zato ja, prav imaš, vse imaš prav. Upam, da si sedaj pomirjena.

Seveda, ker sem dobila svojo dnevno dozo sarkazma. :roll: Pač, kaj naj ti rečem, glede na tvojo zagretost si se precej hitro zatekel od argumentov k napadanju teh, ki ti odgovarjajo, ignoriranju protiargumentov in ostalim stvarem, ki so načeloma zelo no-no, če hočeš nekomu nekaj dokazat.

Ti pač ne dojameš ene zelo preproste poante. Vse je bilo povedano, vse 3x premleto, ti in tvoje kolegice pač ostajate pri svojem jaz pri svojem. Mimogrede, jaz ne želim nikomur ničesar dozakovati in če misliš, da mi je šlo za dokazovanje se precej motiš. Jaz sem svoje mnenje povedal, ga na dolgo in široko argumentiral in to je to. Če pa ti a priori nasprotuješ tem argumentom, pa je jasno, da nikoli ne bomo prišli skupaj. Torej stališča so že v samem fundamentu tako kontradiktorna, da je vsakršno nadaljevanje Sizifovo delo. Torej če iščeš osebo za prepir in nadmodrivanje jaz definitivno nisem pravi naslov in si me napačno ocenila. 100x ponavljanje enega in istega pri že v naprej znanih stališčih od kagterih ne bo nihče odstopil je navaden neproduktiven prepir in nič drugega. Vse ostalo sem povedal še v stari temi, če ne bodo vsega skupaj pobrisali in to je to, s tem sem jaz debato na to temo tukaj tudi zaključil.
Uporabniški avatar
rancidka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rancidka » 08. Jan. 2011 22:08

Jst sem ZA splav, ker mislim, da če že pride do take situacije, Imamo pravico do izbire. (sicer veliko boljša je varianta, da se uredu zaščitiš - seveda včasih zaradi takšnega ali drugačnega razloga, največkrat pa neodgovornosti tega ne storiš in kar se zgodi, se pač zgodi, in je prepozno...)
Kakorkoli, če zanosi zelo mlado dekle, ali mogoče celo žrtev posilstva, je splav pravi izhod... Glede posvojitve pa mislim, da je malo žensk, ki bi dale lastnega otroka z lahkim srcem v posvojitev. Pa tudi tistih 9 mesecev nosečnosti "kar tako" ni mačji kašelj.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Jan. 2011 22:26

A ima katera konkretne dokaze, da aborativna tabletka sploh povzroča neplodnost? Ali vse lepo govorite na blef?
The use of mifepristone (RU-486) to induce early abortion does not appear to adversely affect subsequent pregnancies, according to a study involving more than 14,600 Chinese women.

še en + splavu:
Compared with women with no abortion history, women in the mifepristone group were 23 percent less likely to have a preterm delivery, and the average birth weight of their infants was slightly higher.

Vir:KLIK
Pa da ne omenim koliko je strani, ki to navajajo.

Ima katera kontro? Rabimo linke, ne pa "nočem bit po splavu neplodna..."
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 08. Jan. 2011 22:32

rancidka napisal/-a: Pa tudi tistih 9 mesecev nosečnosti "kar tako" ni mačji kašelj.

:roll:

Kaj vse prebereš tu gor, "kar tako" :roll:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Jan. 2011 22:41

^^bolj pozorno spremljaj temo (in potem zavijaj z očmi); rancidka komentira nekoga, ki dejansko je to navrgel (*cough* dm123 *cough*).
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 08. Jan. 2011 23:37

tor napisal/-a:Kaj vse prebereš tu gor :roll:

Fixed.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 08. Jan. 2011 23:54

...
Zadnjič spremenil Akvamarin, dne 25. Nov. 2011 20:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 09. Jan. 2011 0:56

Akvamarin, s to izjavo DM123 je vse narobe, ne samo del o ginekologu. Tudi del o vojakih. Bolane izjave, res. Primitivne. :yernuts:
Uporabniški avatar
Rollin #2
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 8. 2010
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #2 » 09. Jan. 2011 1:18

zakaj pa to? njemu je nemoralno ubijat in ker pac steje ze tisti zacetek za bitje potem iz tega sledi da tudi ginekolog mori ravno tako kot sniper. sej ne recem da se strinjam z njim, samo izjava je pac sam izpeljava tega kar misli, niti ne tolko napacna, bolana in zdalec ne primitivna. clovek si ne kontrira.
Thanks to denial, I'm immortal!
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a peppermint » 09. Jan. 2011 9:46

oprosti, ampak meni ni enako to, da nekdo ubija ljudi, ki imajo svoja življenja, družine, želje, spomine itd... kot pa splav otroka. tega pa res ni za primerjat...

meni zelo bližnja oseba se je odločla za splav in vem, da ji ni blo lahko in lahko nekdo stokrat reče, da je to sebično, se tudi meni zdi, da je za tisto situacijo naredila najboljše... čeprav najboljšega itak ni. vse je blo prehitro, ob čisto nepravem času, ko so ble sprejete neke odločitve in to... in jaz vem, da če bi bila na njenem mestu, da bi naredla enako. zdaj pa če je to za nekoga sebično, naj bo, ampak mislim, da more met človek kr dosti jajc, da se za to sploh odloči...
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 09. Jan. 2011 9:53

UG84 napisal/-a:Akvamarin, s to izjavo DM123 je vse narobe, ne samo del o ginekologu. Tudi del o vojakih. Bolane izjave, res. Primitivne. :yernuts:

boš še kaj argumentirala al bomo spet sam zavijal z očmi? v čem točno se ne strinjaš in zakaj?

tri četrt kreganja na tem forumu je samo zaradi vaše nesposobnosti konstruktivnega debatiranja. samo pljuvate, potem pa se zadeva za vas konča. mene zelo zanima, kaj si ostali mislite o tem, ampak iz vaših postov ne izvem čisto nič pametnega. to so resne debate, ne pa debate o pudrih, in želim si, da bi jih tudi malo bolj resno jemale.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 09. Jan. 2011 10:00

hočeš moje mnenje? še ENKRAT moje mnenje:

to je to. nimam kaj dalje debatirat.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 09. Jan. 2011 10:09

DM123 napisal/-a:
Kako naj se počuti ginekolog? Ja ne vem, kako se pa počuti ameriški sniper v Afganistanu ko vsak dan pihne kakega Talibana? Očitno kul zato pa je tam, jaz se pa ne, zato pa nisem v vojski. Ginekologi pač delajo to kar delajo, jim že ni problem, meni bi bil zato tega ne bi delal in bi pač specializiral kaj drugega.

Tudi jaz tega ne vem, vem pa da če ne bo on pihnil talibana, bo taliban njega. Taka je politika v vojni. Tudi jaz bi rada da se nehajo, ampak ne zgleda, da bo kdaj konec... (OT...)

punkie_ na prejšnji strani si spraševala, če kvaliteta materialnih stvari pogojuje kvaliteto življenja. Na nek način ja! Hrana: bio hrana je 10x dražja kot navadna. Za otroka želim najboljše, torej bio! Pleničke so lahko navadne, dokler ne dobi izpuščajev na riti in je po pleničke treba hodit v lekarno (100x dražje od pampersk...) Igrače: dobrih igrač (dobrih z oznako, ki gredo skozi postopke, da so sobre igrače. Dobra igrača je kvalitetna (material) od nje so otrok nekaj nauči, je barvno povezana ter ni zdravstveno škodljiva) in te dobre igrače so drage kot pes. Ampak dobre za otroka. OK saj dobi še kakšno kar nekaj igračo, ampak z starostjo rabi bolj zahtevne igrače, danes so pa igrače vedno bolj drage.
Torej tudi kvaliteta življenja je nekako povezana z kvaliteto materialnih stvari.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 09. Jan. 2011 10:13

ti talibanka, snajper je puška, strelec je pa snajperist! :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov