Spanje s partnerjem
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Oly
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2010
Potem so navadne copate od staršev, celo življenje ga preživljajo, nudijo mu udobno življenje in ga imajo radi...vrjetno lahko pričakujejo, da jim bo sin pomagal ne da bi se bilo njim treba spremeniti v pohlevne kužke, konec koncev so vsi ti krediti zaradi katerih imajo probleme tudi njemu kaj omogočili.
-
OranGina - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2011
pričakujejo? ...ne, ne moreta pričakovati, da ji2 bo sin spravljal iz posledic neodgovornega ravnanja, ker sta si pač nagrabla kredit, čeprav nista finčno sposobna (si grejo dograjevat/kupovat nekega luxuza, brez katerega se je do zdaj očitno dalo funkcionirat, avte na kredit, in podobno..)....ker menda ne greš delat otrok zato, da bo nekdo skrbel za tebe na stara leta, in skrbiš za njega zato, ker bi kasneje kaj pričakoval od njega, v zameno (takšni upam, da nimajo otrok)...ampak je sin, odrasla oseba, neodvisna od svojih staršev, nosi posledice svojih! dejanj, nikomur ni nič dolžen in se zato ne rabi počutit krivega in dolžnega...ampak očitno vseeno s sočutom do sočloveka oz ljudi ki jih ima rad, zato jima pomaga....ona2 pa sta mu lahko le hvaležna in ga na veliko spoštujeta! kaka pričakovanja pa obveze..
Life isn´t about finding yourself....it´s about creating yourself! (George Bernard Shaw)
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Valda, da skrbiš za starše v penziji, če je to potrebno, saj so tudi oni skrbeli zate. Ta skrb je mišljena tako v smislu, če zbolijo ali kaj podobnega, kot v finančnem smislu. Drugo pa je, če niso znali dobro oceniti kaj si lahko oz. ne morejo privoščiti in zabredli v kredite, ki jih ne morejo potem prevzeti njihovi otroci. To se mi pa zdi skrajno neodgovorno.
Je pa povsod tako, da dokler je vse OK, se ne pritožujejo čez to, da nekdo nekje živi, ko se pa skregajo, je pa situacija drugačna. To je pač davek, ki ga moraš "plačati", če živiš pod tujo streho in nič ne prispevaš.
Je pa povsod tako, da dokler je vse OK, se ne pritožujejo čez to, da nekdo nekje živi, ko se pa skregajo, je pa situacija drugačna. To je pač davek, ki ga moraš "plačati", če živiš pod tujo streho in nič ne prispevaš.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Enako bi bilo, če bi živela v cimerskem stanovanju (na študentski način). Če nekdo visi pri tebi doma vsak večer ti zna to it na živce.
Glede na situacijo, ko je bilo to izrečeno (med prepirom) pa sploh.
Glede na situacijo, ko je bilo to izrečeno (med prepirom) pa sploh.
-
OranGina - Komunikatorka
Tamala_mrha napisal/-a:Valda, da skrbiš za starše v penziji, če je to potrebno, saj so tudi oni skrbeli zate. Ta skrb je mišljena tako v smislu, če zbolijo ali kaj podobnega, kot v finančnem smislu.
Ja valda da skrbiš ja, saj nisem rekla da ne....ampak vzrok je različen. pomagaš jim iz so-čutja, ker jih imaš rad, ker jim hočeš! pomagat... ne pa zato ker ti je to neka obveza, dolžnost oz zaradi pričakovanj da zdaj pa ker so oni skrbeli za tebe jim moreš ti vrnit karkoli in posledično se obnašajo kot da je logično in samoumevno da jih rešuješ iz nekih problemov....lahko so samo hvaležni, da jim hočeš! pomagat in posledično bi se lahko tako tudi obnašali
Life isn´t about finding yourself....it´s about creating yourself! (George Bernard Shaw)
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
glede na to, da so te tvoji starši vzgojili in predvidevam, da financirali in spravli do kruha imaš precej aroganten pristop.
glede na to, da ne vemo zakaj so v dotični situaciji starši v inančni krizi, pa sploh.
glede na to, da ne vemo zakaj so v dotični situaciji starši v inančni krizi, pa sploh.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
OranGina, kakšna nehvaležna razvajena rit
-
OranGina - Komunikatorka
seriously? mislim, da nisem ne eno ne drugo.. svojim staršem sem resnično hvaležna za vse in imamo čisto lep odnos.
Mogoče sem samo preveč izhajala iz primerov, ko se starši neodgovorno spravijo v neke težave in potem se obesijo na otroke kot pijavke in pričakujejo, da jih bodo reševali iz njihovih težav...sami pa ne mignejo, da bi naredili kaj v smeri izboljšav.
Ob tem pa (naš primer) se še do tistega ki jih rešuje iz težav, obnašajo skrajno nehvaležno s svojim teženjem kaj lahko in kaj ne sme..."glej pol leta še bosta tu, zaradi tebe, ker ti hočeta pomagat (če ne, bi že šla na svoje)...nima te kdo kaj motit za tisto eno uro na dan (sploh pa če je čist prijazen do tebe in pomaga pri hišnih opravilih)" ..ker to so pa že muhe.
Hočem rečt, da glede na to, iz kakega razloga ostajata doma...bi se res lahko malo prilagajala..
Mogoče sem samo preveč izhajala iz primerov, ko se starši neodgovorno spravijo v neke težave in potem se obesijo na otroke kot pijavke in pričakujejo, da jih bodo reševali iz njihovih težav...sami pa ne mignejo, da bi naredili kaj v smeri izboljšav.
Ob tem pa (naš primer) se še do tistega ki jih rešuje iz težav, obnašajo skrajno nehvaležno s svojim teženjem kaj lahko in kaj ne sme..."glej pol leta še bosta tu, zaradi tebe, ker ti hočeta pomagat (če ne, bi že šla na svoje)...nima te kdo kaj motit za tisto eno uro na dan (sploh pa če je čist prijazen do tebe in pomaga pri hišnih opravilih)" ..ker to so pa že muhe.
Hočem rečt, da glede na to, iz kakega razloga ostajata doma...bi se res lahko malo prilagajala..
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ja sej, tega pa ne veš - avtorica ni nič omenila razloga njihovih finančnih težav (valda, to je zelo delikatna in osebna zadeva, ni ji treba tega razlagat), ne morš kar vseh obsojat zdej.OranGina napisal/-a:Mogoče sem samo preveč izhajala iz primerov, ko se starši neodgovorno spravijo v neke težave in potem se obesijo na otroke kot pijavke in pričakujejo, da jih bodo reševali iz njihovih težav...sami pa ne mignejo, da bi naredili kaj v smeri izboljšav.
V končni fazi, še vseeno sta (oz. je on) pod njihovo streho, "igra se" po njihovih pravilih. Men se zdi čist prav, če odrasel otrok služi svoj denar in še živi doma, da prispeva v skupno gospodinjstvo že itak, če imajo pa starši še finančne težave, mi je pa edino logično (in ne "zaradi dobrote srca & bla bla"), da pomaga - če ne podmladek, kdo pa?
Punca tudi pravi, da naj bi to itak trajalo samo še cca pol leta, pač naj stisneta zobe za ta čas, živita vsak pri svojih in se potem skupaj selita.
- Labela123
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 8. 2012
Kredit sta vzela za nakup klime, prenovo kuhinje in nakup novega avta. Od fanta zahtevata, da jima da toliko in toliko denarja na mesec, ker živi pri njima. On se je strinjal, da bova pač ta čas preživela tam, dokler ne odplačajo, ker če bi šla za sebe ne bi mogel plačevati stanovanja in devati doma. In sem se strinjala.
Zato sem tudi pisala v to temo, da mi vi poveste kaj naj naredim, ali naj bom doma ali naj še grem tja in kako bi ve odreagirale, da se lahko lažje odločim.
Hvala vsem
Zato sem tudi pisala v to temo, da mi vi poveste kaj naj naredim, ali naj bom doma ali naj še grem tja in kako bi ve odreagirale, da se lahko lažje odločim.
Hvala vsem
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
No, tole pa več ni najbolj logično. Starša sta vzela kredit in zahtevala od lastnega sina, da ga odplačuje oz. da določeno vsoto zraven, pa čeprav ni bil on tisti, ki bi si omislil klimo, prenovo kuhinje in nov avto. Njunega novega avta verjetno ne uporablja on, ali pač? Če je temu tako, bi bilo edino logično, da prispeva recimo nek zaključni znesek (in ne mesečno vsoto za kredit), pa še to samo za klimo in prenovo kuhinje, kar uporablja tudi on, s čimer bi do neke mere olajšal finančno breme staršev, če so si že nakopali tale kredit. To kar pa zahtevata starša od njega, je pa malo precej mimo.
Prispevaš za hrano ipd. stvari, telefon, bencin in lastne stroške itak, da si otrok plača sam, glede ostalega pa še nisem slišala, da bi čigavi starši zahtevali finančni prispevek od otroka - kot pogoj, da še lahko živi doma.
Jaz bi na tvojem mestu živela doma, pa naj hodi on k tebi, čez pol leta pa si itak rekla, da se selita na svoje, torej stanovanjskega problema ne bo več.
Prispevaš za hrano ipd. stvari, telefon, bencin in lastne stroške itak, da si otrok plača sam, glede ostalega pa še nisem slišala, da bi čigavi starši zahtevali finančni prispevek od otroka - kot pogoj, da še lahko živi doma.
Jaz bi na tvojem mestu živela doma, pa naj hodi on k tebi, čez pol leta pa si itak rekla, da se selita na svoje, torej stanovanjskega problema ne bo več.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
dajte malo pogledat še iz druge perspektive, no....
večina nas ima/je imela urejene razmere doma, morda starše z dobro plačo, tako da uživamo/smo uživali v hotelu mama in denar, ki ga zaslužili, imeli za svoje potrebe...obleke, kozmetiko, potovanja, karkoli.
žal povsod ni tako. marskdo od staršev je ali brezposeln ali dela za minimalno plačo in pričakovali bi lahko, da je otrok, ki nekaj zasluži, toliko moralno odgovoren, da sam želi prispevati, da bo družina kolikortoliko funkcionirala.
klima, novi avto in nova kuhinja so morda bili potrebni...če je kuhinja stara in razmajana, hladilnik ne dela, morda tudi štedilnik ne...vse ima svoj rok trajanja in morda je bila nova kuhinja potreba in ne luksuz. enako z avtom. morda je (pre)star, to pa pomeni visoke stroške vzdrževanja. klima...ne veš, kakšno je stanovanje! morda je vroče za popizdit in v takem primeru je klima nuja in spet ne luksuz...
konec koncev...če nam zagusti kakorkoli, kjerkoli, bodo starši tisti, ki nam bodo stali ob strani, nas podpirali, nam pomagali...prepirčan sem, da bodo prijatelji prej obupali kot starši. tako da malo spoštovanja prosim...
in res je, vsak človek ima svoj način življenja. ali hodi gol po hiši ali glasno prdi ali karkoli že. in ko naenkrat nekdo tretji začne sobivati, je to pač vsakomur, ne samo staršem, neka sprememba življenjskega sloga, bioritma, itd. in to negativna sprememba. tudi na vas vpliva, pa če imate tega tretjega še tako radi.
kakorkoli, starši so nas podpirali, nas vzgajali, nas financirali, da smo se lahko izobrazili, itd. tako da res skušajte zadevo pogledati še iz druge perspektive.
in to si upam trditi za večino družin...žal mi je pa za tiste popolnoma uničene družine. ampak po mojem mnenju družina fanta uporabnice, ki je odprla to temo, to ni.
pa še nekaj: spoštujte starše, jim pomagajte, itd....dokler jih še imate...morda vam bo žal, da nečesa niste storili, ko jih ne bo več. in čeprav vam solijo pamet...solili vam jo bodo tudi, ko boste imeli 40, 50 let! pač to so starši...tudi vi boste svojim otrokom solili pamet...dokler boste živi! pač to so starši! bog jim dal srečno in dolgo življenje!
fotr moj, rip!
večina nas ima/je imela urejene razmere doma, morda starše z dobro plačo, tako da uživamo/smo uživali v hotelu mama in denar, ki ga zaslužili, imeli za svoje potrebe...obleke, kozmetiko, potovanja, karkoli.
žal povsod ni tako. marskdo od staršev je ali brezposeln ali dela za minimalno plačo in pričakovali bi lahko, da je otrok, ki nekaj zasluži, toliko moralno odgovoren, da sam želi prispevati, da bo družina kolikortoliko funkcionirala.
klima, novi avto in nova kuhinja so morda bili potrebni...če je kuhinja stara in razmajana, hladilnik ne dela, morda tudi štedilnik ne...vse ima svoj rok trajanja in morda je bila nova kuhinja potreba in ne luksuz. enako z avtom. morda je (pre)star, to pa pomeni visoke stroške vzdrževanja. klima...ne veš, kakšno je stanovanje! morda je vroče za popizdit in v takem primeru je klima nuja in spet ne luksuz...
konec koncev...če nam zagusti kakorkoli, kjerkoli, bodo starši tisti, ki nam bodo stali ob strani, nas podpirali, nam pomagali...prepirčan sem, da bodo prijatelji prej obupali kot starši. tako da malo spoštovanja prosim...
in res je, vsak človek ima svoj način življenja. ali hodi gol po hiši ali glasno prdi ali karkoli že. in ko naenkrat nekdo tretji začne sobivati, je to pač vsakomur, ne samo staršem, neka sprememba življenjskega sloga, bioritma, itd. in to negativna sprememba. tudi na vas vpliva, pa če imate tega tretjega še tako radi.
kakorkoli, starši so nas podpirali, nas vzgajali, nas financirali, da smo se lahko izobrazili, itd. tako da res skušajte zadevo pogledati še iz druge perspektive.
in to si upam trditi za večino družin...žal mi je pa za tiste popolnoma uničene družine. ampak po mojem mnenju družina fanta uporabnice, ki je odprla to temo, to ni.
pa še nekaj: spoštujte starše, jim pomagajte, itd....dokler jih še imate...morda vam bo žal, da nečesa niste storili, ko jih ne bo več. in čeprav vam solijo pamet...solili vam jo bodo tudi, ko boste imeli 40, 50 let! pač to so starši...tudi vi boste svojim otrokom solili pamet...dokler boste živi! pač to so starši! bog jim dal srečno in dolgo življenje!
fotr moj, rip!
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Ja že, se absolutno strinjam, da je staršem treba pomagati kolikor le lahko, ker so tudi oni nam. Samo v tej situaciji, kolikor sem pač razbrala iz napisanega, gre za nek pogoj, da on njima plačuje kredit, da še sme živeti doma. Ne vem kakšno imajo finančno stanje, ampak če starši pričakujejo, da jim otrok plačuje kredit, ne morejo hkrati pričakovati, da bosta lahko tako kmalu šla na svoje, ker bosta ves denar, ki bi bil sicer namenjen za stanovanje (najem/nakup, kakorkoli), dajala njim in ne bosta mogla nič prišparati. Pa se spet znajdejo v začaranem krogu in bo punca veliko pri njih, če se bosta želela normalno videvati, kar jim pa ni najbolj po godu (pogosti obiski).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]