Spanje s partnerjem

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Labela123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Labela123 » 05. Sep. 2012 8:47

Pozdravljene!

S fantom sva skupaj 4 leta. Zadnji 2 leti sem začela spati pri njemu in spim takorekoč vsak dan. Imava svojo sobo, z njegovimi starši in sestro se razumemo lepo (vsaj jaz tako mislim). Sestra spi pri svojem fantu, redkokdaj sta pri njej doma. Vsak mesec jim fant da denar in sicer okoli 250 evrov. Čez pol leta bova šla za sebe.
Pred parimi dnevi mi je fant rekel, da so se skregali doma in da naj spim doma. Seveda sem razumela. Pred 3 dnevi pa mi je povedal, da bolje da ne hodim več k njemu spat, ker je sicer v žaru jeze in kreganja njegova mama rekla da potrebuje mir in da jo moti, ker sva kot v hotelu, prideva in greva kadar nama paše. Da jo moti, ker hodima vn po 21.uri in prihajava domov ponoči ( to se zgodi kakšen vikend, ko greva na rojstni dan ali ven s prijatelji). DaRekla je tudi, da si je dostikrat želela mir, pa je bila tiho, da se je žrtvovala. Zdaj po treh dneh pa sprašuje zakaj me ni in da ni mislila da nikoli več ne pridem, ampak samo ko ona rabi mir.
Kaj bi si ve mislile? Bi še šle k njemu spat? Jaz razmišljam da ne bi, ker se ne počutim več zaželjeno. Hvala za vaše nasvete.

Lp
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Sep. 2012 8:56

...
Zadnjič spremenil claire, dne 01. Okt. 2012 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 05. Sep. 2012 9:05

Jz sm pri bivšem prespala max. 10x, saj sem se počutila nezaželjeno, zato pa je on skos visel pri nas (beri spal) in moji starši nikoli niso kaj preveč komplicirali, ampak so večkrat med vrsticami povedali, da ni nobenega miru, da v "spodnjicah" ne morejo ponoč na WC, ker se bojijo da se bodo srečali z njim... Pa so ga imeli najraje, kot bi bil njihov otrok.
Tko, da jz razumem, da je njegovi mami prekipelo po dveh letih in jz na tvojem mestu ne bi več hodila k jim spat. Itak se bota kmalu preselila skupaj in živela zase in ne bosta nobenga več motila.
Kaj pa spanje pri tebi doma dokler se ne preselita skupaj pa ne pride v poštev?
Zdej ima njegova mama slabo vest in sprašuje zakaj te ni, ampak bi se zadeva čez nekaj časa ponovila, če mene vprašaš.
Mislim, da imata njegova starša pravico domiru in zasebnosti.
Noben moj bodoči ne bo več spal pri nas, ko bodo starši doma, ko jih ne bo, potem lahko prespi.
To je moje mnenje
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Sep. 2012 9:17

js mam zgleda srečo, moji glede tega niso nikoli komplicirali, niti ko sem bila mlajša. zdej jim je pa itak jasno, da sama domov ne bom prišla. ampak mislim, da tudi nimajo nič proti.

js ti predlagam, da vpelješ sistem, ki ti ga je predlagala claire. da se poskusiš malček bolj vključit v gospodinjstvo. priskočiš na pomoč, se malo podobrikaš. in da njihovega gostoljubja ne izkoriščaš.

ampak velik del pogovora s starši mora opravit tvoj fant. navsezadnje so to le njegovi starši. naj vpraša zakaj je mati dobila tak občutek in kaj bi se dalo glede tega narediti. če sta do sedaj dve leti non stop spalaskupaj, je najbrž ne bo motilo, če boš kdaj prespala pri njih.
LiEn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LiEn » 05. Sep. 2012 9:53

Popolnoma razumem njegovo mamo in nisem nikoli razumela žensk, ki enkrat ko dobijo fanta, se takoj "preselijo" k njemu in je to to. Ne pomislijo, da s tem vdirajo v tuji dom, v neki drugi sistem, kot ga imajo doma itn.
Jaz bi na tvojem mestu počakala, da se vselita skupaj, saj tako ne bo dolgo.
Da se greš zdaj neke pridne gospodinje in pomagaš pri njih doma nima več smisla. Brez zamere, ampak po dveh letih pač že vejo kakšna si, bezveze zdaj glumit :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 05. Sep. 2012 10:04

Ja, se strinjam z LiEn. Jaz sem zdaj zadnih par tednov konstantno vsak vikend visela pr decu in sem se prav debilno začela počutit pa čeprav ni nihče kazal, da sem jim v napoto, kaj šele, da bi bila tam praktično vsak dan! In poskušam se postavit v kožo starša, resnično bi mi žrlo živce, da ne morem biti tako sproščena doma, hodit na wc v spodnjem perilu etc, zato ker partner/ka od otroka visi vsak dan/noč pri nas. Nekje mora bit meja, jaz bi rekla, da je vse kar je več kot tri noči in dni na teden, je preveč.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Sep. 2012 10:16

Ja pojdi še spat tja, samo pridi na pijačo in se vsi usedite in pogovorite. Povejta da razumeta da potrebuje mir, in da to razumeta in sklenite kakšne kompromise...škoda bi bilo, da se zaradi enega prepira ti počutiš neprijetno tam, in da sta enostavno manj skupaj.

Jaz sem pri njej veliko, tudi po cel teden...vedno sem dobrodošel, se pa včasih počutim neprijetno, ker ne morem nič vrniti razen to da pokosim ali postorim kaj. Se pa obnašam kot gost, poskušam paziti da vse pospravim, puščam školjko DOL! :D :lol: .

Pri meni doma je pa lažje ker imamo večjo hišo, ter otroci lastno kopalnico in dnevno sobo...nikoli ne bo problem, ker dokler moj brat lahko vozi gimnazijke, ter pri njemu prespi 10 kolegov ter nasvinjajo celo hišo, lahko tudi jaz pripeljem punco.

Ker če ne bi imela staršev ki naju ne bi podpirali, kaj bi pa lahko naredil...če živiva 150km narazen.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Sep. 2012 10:25

no, sej 3-4 noči na teden je že ful :)

in res je, odvisno kolko je veliko stanovanje. pa nekako se mi zdi logično, da skušaš bit čim manj moteč in se čim bolj v sobi držat. in da prideš zvečer in zjutraj greš ter se probaš staršev čim bolj izogibat, če je že situacija takak kot je.
Labela123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Labela123 » 05. Sep. 2012 10:40

Hvala za odgovore. Naj povem, da samo spim tam, tuširam,jem itd doma.Cel dan sem odsotna in vidima se samo zvečer. Čuden občutek imam,ker vse moje kolegice,ki imajo podobno situacijo dobesedno živijo tam in nima nobena takšnih težav.
Labela123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Labela123 » 05. Sep. 2012 10:45

lahko bi šla v najem s fantom,ker da toliko denarja,ampak ne moreva,ker jima pomaga iz finančnih težav,zato še zaenkrat deva denar doma.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 05. Sep. 2012 10:47

Vsaka hiša ima svoje navade, svojo mejo tolerance za "obiske".
Pri meni ni npr problema, samo vprašati moram (plus tega da je mami tolerantna do tega, je pa pač nekaj pravil, ki se jih držimo domači in se jih morajo posledično tudi drugi).
Tako da tvoja wnb tašča ni tašča tvojih kolegic, vsaka družina je drugačna in se mi zdi brezveze, da bi se primerjala z drugimi. Pač ne boš spala pri njem vsak dan , wau. Mimogrede, tudi jaz bi čudno gledala, če bi npr sestrin tip zvečer prišel spat in zjutraj gasa domov, dve leti zapored.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Sep. 2012 11:16

...
Zadnjič spremenil claire, dne 01. Okt. 2012 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 05. Sep. 2012 11:28

Ubistvu je res to še hujše. :? Samo prespat in adijo, kot da majo motel. :?
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 05. Sep. 2012 11:42

^^ se strinjam. Za moje pojme je to najhuj kar lahko v takšni situaciji delaš. Je vse drugo boljše: da gresta na svoje, da se dokončno preseliš k njemu, da se on preseli k tebi, da se nočni obiski omejijo na 2x, 3x na teden...

Najbolj me pa čudi, da ti nimaš slabe vesti....
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 05. Sep. 2012 12:30

Čisto razumljivo, da jih je zmotilo to, da hodiš k njemu le prespat, zjutraj/dopoldan pa že pobegneš.

Situacija bi zelo drugače izpadla, če bi mogoče potem dopoldan spregovorila kakšno besedo z njimi, pop. pomagala pri pripravi kosila, gosp. delih pač in kakšen dan tam tudi ostala.

Sama s tem sicer nisem imela nobenih problemov. Ne doma pri meni, ko je fant ostajal/prespal tle, ne jst tam..Ampak to je ponavadi bilo kakšen dan/dva, tudi tri.
Je pa seveda odvisno kako domači to dojemajo, kakšne zadržke imajo potem (oz. koliko dejansko posegaš s tem v njihovo zasebnost) in pa kakšno obdobje se to vleče.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]