Sorodniki

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 579
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 08. Avg. 2007 21:44

Z mamo živim pri njenih starših (Oh, joy ... :?), 4 km vstran živi tudi njena mlajša sestra z možem in mojima 2 bratrancema. Vidimo se nekajkrat tedensko, ponavadi pridejo k nam vsako nedeljo (to je že obvezen obisk), potem pa še kdaj vmes.

Po atijevi strani imam pa kakšnih 150 km vstran dedka (babica je umrla pred 3 leti), teto & njenega moža ter njune 4 hčerke. Pred babičino smrtjo smo bili vsaj 2x na leto tam za več dni, zdaj pa kar nimam več želje iti tja, ker so odnosi med njimi in mojim očetom malo "napeti" ... :roll:

Drugače pa s kakšnimi atijevimi bratranci in sestričnami nisem imela veliko stikov, spomnim se le ene sestrične in družine enega bratranca, oboje skupaj sem verjetno videla 3x v življenju. Vem pa, da jih je še ogromno, ker je babica imela 10 bratov in sester.

Po mamini strani pa je tako: dedkov brat je umrl med vojno in ni imel družine, sestra se je poročila pri skoraj 50-ih in ni imela otrok, po njeni smrti pa je njen mož na bojni nogi z nami, ker je dedek podedoval več kot on. :roll: Po babičini strani pa ima mama 4 sestrične in enega bratranca, vidimo jih mogoče 2x na leto. To je to.

Ugotavljam, da se bolj razumem z vsemi drugimi oz. sem si bližje z ljudmi, ki niso moji sorodniki. Družine si pač ne izbereš sam, prijatelje pa si lahko.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2254
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 08. Avg. 2007 22:56

Hm... Ko sem bila mlajša, smo s starši vedno hodili k sestričnam in bratrancem (po mamini strani) na rojstne dneve, obiske,... Zdej smo pa vsi že mal večji, pa se ne videvamo glih pogosto. Na žalost se vsako leto vidimo 1.11, ko gremo prižgat svečke; včasih pa se med sabo pokličemo in gremo kam skupaj (no ja, že kakšno leto nismo šli :? ). Zato da se ne vidimo je krivo precej to, da imamo fante / punce, s katerimi smo ponavadi čez vikend, in potem tudi če se starši med seboj obiskujejo, mi ne gremo zravn. Vidim pa kar pogosto 2 strica in 2 "teti".
Po očitovi strani pa smo s teto (očijeva sestra) veliko bolj v stiku. Vsako leto skupaj praznujemo rojstne dneve, imamo božično večerjo, mi2 s teto se večkrat pokličeva in mal poklepetava, pa tut oni velikrat pridejo k nam, mi pa gremo tja.
Torej lahko rečem, da sem z dvema sestričnama v zelo dobrem stiku, vidimo se vsaj 1x na teden, z enim bratrancem vsak dan (ker pač živi pri nas), z ostalimi pa kokr nas usoda združi. ;) Nismo pa z nobenimi sorodniki skregani, le premalo časa je, da bi se redno družil z vsemi.
Aniiia
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 21. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Aniiia » 10. Avg. 2007 13:45

jas mam 4 sestrične, 2 po mamini strani in 2 po atovi ..skoraj vsak dan se vidimo in smo zelo navezena druga na drugo ..s svojimi sorodniki smo si zelo blizu.. :razz:
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1674
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 10. Avg. 2007 14:03

jst mam pa par bratrancev (z dvema se ful dobr razumm, ostali trije so pa tolk mladi d se rajš n družm prveč z njimi kr bi pršlo do konfliktov) pa dve sestrični. zdele med počitncam jih bl mal vidm (včasih je blo lih obratno) zrd morja, izletov... enga strica vidm skor vsak tedn, teto prbližn enkrat n mesc, babi pa druzga strica pa med šolo skor vsak dan zto k m dost pr njima. pa odkr še bratranc pa sestrična na našo šoo hodta se tud večkrat vidmo. drgač pa rojstne dneve, praznike... zmeri praznujemo skupi.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 558
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 10. Avg. 2007 14:06

Mi se v bistvu družimo samo s sorodniki po atijevi strani. Ima ati še 1 brata in 4 sestre pa vsaka ima že svojo družino in nas je veliko. Poleti imamo skoraj vsak vikend piknik, ker vedno nekdo al praznuje roj. dan ali se pač tako dobimo. In na teh piknikah pol igra cela familija nogomet, odbojko itd. To mi je full lepo.
Mama ima pa polno nekih pol sester pa pol bratov in se z njimi ne družimo, ker so vsi neki čudni- nimajo izobrazbe, eden je pristal v zaporu ker je kradel,...pač take pizdarije. Edino z babico imamo stike, pa še to bolj poredko.
Uporabniški avatar
Katie
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 122
Na forumu od: 1. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Katie » 18. Avg. 2007 21:51

Js mam bol malo sorodnikov. Teta s katero smo se še največ vidl je pred tremi leti umrla. Zdej pa enkrat na teden pridemo k babici in bratrancema, ki zdaj živita pri babici. Po očijevi strani mam tud teto in dva bratranca sam z njimi se vidmo dvakrat na leto in nič več. Babica po očijevi strani se je pa lestos preselila na Florido. Tko, da vprašanje kolkokrat jo bom še vidla.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 18. Avg. 2007 22:46

Moja družina je pa izredno majhna. Mam sicer polbrata, samo nisma skupaj živela, imela sm še enega, pa je umrl predn sm ga spoznala. :? Živega imam še enega dedija in zadnje čase si zelo prizadevam, da ostajamo v kontaktu. Ostali stari starši so mi umrli. Prav tako mi je umrl stric po očijevi strani. Lansko leto pa še oči :cry: . Imam pa še eno teto (po mamičini strani) in 2 bratranca. tako da imam od živih sorodnikov še: mami, polbrata ( s katerim sva sedaj v kontaktu, redno), teto in 2 bratranca ( s katerimi se vidimo bolj poredko, čeprov ne živijo tako daleč, nismo skregani, samo nikoli ne najdemo časa?! :? ) in pa dedija :)
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 285
Na forumu od: 16. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a br0ken heart » 18. Avg. 2007 22:48

Hmm moje sorodnike bi lahko nastel na prste ene roke pomojem.. Vsaj tiste s katerimi mam stike.. In sicer je to moja sestra, njuna 2 otroka, dedek (mamin foter) in babica (fotrova mama).
Nimam stikov s familijo po fotrovi strani sploh.. Od fotra brat ma dva otroka, en ze ma familijo, vidla sem jih 1x, pa se to po pomoti. Ta drugi mi je kradel stvari, ko sem bila se majhna. Njega sploh ne maram. Tut zene od strica ne maram, ker je hinavka. Sicer mi pa stric tut ni kaj pri srcu.
Nimam neke vlke familije, pa je v bistvu niti ne pogresam, oz. se ne pocutim zaradi tega prikrajsana. Rajsi je nimam, ko pa da jo sestavljajo sami cudaki.

Drugace pa se s sestro, njenim fantom in tamalima dvema ful dobro razumemo. In so mi cisto zadosti. Z necakinjo, ki je samo 4 leta mlajsa od mene, se zdaj v teh letih ze tut kaj "pametnega" pomenima, s tamalim necakom (12 let) pa skup igrama kosarko al pa kake igrce na racunalniku.
Hello, 911. I''m on fire!
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 228
Na forumu od: 3. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Valeria » 19. Avg. 2007 17:15

Moji sorodniki so večinoma čudni (oni meni in jaz njim verjetno haha), manj jih vidim, raje jih imam.V bistvu sem v stikih samo s starši in sestro.
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 438
Na forumu od: 16. 8. 2005
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ange|* » 19. Avg. 2007 22:00

Jst mam ogromno sorodnikov, ker masta moja starša vsak še 5 bratov/sester. Imam 20 bratrancev/sestričen. Ene pač vidim 1x na teden, ker živijo blizu, druge 1x na 2 meseca, tretje pa spet 1x na leto, ker živijo v drugih državah (Nizozemska, Hrvaška ipd).

Z enimi bratranci/sestričnami se slišmo po mobiju, z enimi sploh več stikov nimam, ker tut zanimanja, volje... ni za to. Večkrat imamo s temi, ki so nam bližje kak piknik al pa roštilj na hrvaškem na vikendu, ob božičih celo tisti iz drugih držav pridejo...
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 20. Avg. 2007 7:58

na...
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 06. Dec. 2010 8:46, skupaj popravljeno 1 krat.
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 162
Na forumu od: 3. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 02. Nov. 2007 16:28

s sorodniki iz mamine strani se vidimo skoraj usak dan, se res ful dobro štekamo. čeprav sta bratranec in sestrična od mene starejša 8 in 10 let, skupaj hodimo ven in razlika v letih sploh ni tolko očitna :)
s sorodniki po očetovi strani pa se ne vidimo pogosto. čeprav smo z bratrancem (po očetovi strani) bolj istih let, se ne štekamo tko dobro.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2891
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 28. Okt. 2008 23:50

jst 14 let nism vedla da mam več kot 10 let starejšega bratranca ... enkrat sm šla mimo lokala kjer se je stric zadrževal dosti in ko sm vidla da je tam sm ga šla pozdravit .. in mi je predstavu bratranca, sm bla kar šokirana .. starejšega bratranca mam in do zdej mi noben tega ni povedal? ... pol sm ga v naslednjih 5 letih vidla mogoče 10× .. pri stricu, 2× je bil s stricem pri nas .. pol je spomladi dobil hčerkico in so nas povabli k njim ... sm se jst nekako z njegovo ženo zaštekala in njihovemu 2 letnemu sinčku sm bla všeč ..
od spomladi do jeseni se nismo vidli nič .. zdej začetek mesca sm njegovo ženo srečala s tamalima dvema in sm rekla da morem pridet kej mimo .. pol sm jih srečala spet naslednji teden in je bratranc reku da zdej pa morem z njimi na pijačo .. in pol sm se jst odločla da jih povabim na kosilo za moj rd ... to je blo v nedeljo ... zvečer sm se šla pol z bratrancem malo vozit okoli, full sva se pogovarjala, malo me je učil vozit .. danes sm bla pri njih in zdej mi je reku da morem jutri spet pridet .. mama bo sigurno rekla kaj grem spet tja .. 'ja sori mama če 14 let sploh nism vedla da mam starejšega bratranca in pol v naslednjih 5 letih sm ga vidla mogoče 10x .. morem zdej nadoknadit' :D tako sva se midva odločla ... oz. on se je odloču da me pelje v četrtek vn, da me pelje naslednji mesec v casino in da grem z njim na en zakon sejem elektronike novembra v italijo .. in ja, da morem bit večkrat pri njih na obisku in da me bo učil vozit :D res škoda da prej nismo meli tolko stikov, ampak bolje pozno kot nikoli .. učerej sva mela 4 urno debato na MSN-ju in zdej se pogovarjava tudi že 2 uri ... si mava dosti za povedat :D in komaj čakam četrtek!! :)
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1549
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 29. Okt. 2008 9:56

Jaz pa nimam nekaj blazno dosti sorodnikov.. 2 teti in 1. strica in seveda njihovi sinovi, hčerke, žene, moži. Pol imam še 'mrzlo' teto in strica, 2 'mrzli' sestrični in 'mrzlega' bratranca.
Vidimo se, ko ima kdo rojstni dan, torej okoli 8x na leto, pol še za novo leto, okrog 2x na leto gremo mi kr tak tja na obisk, to je pa tudi vse :) Tako da se vidimo povprečno malo manj kot 1x na mesec. Mi čisto paše tak, ker mi ne odgovarja kaj preveč njihova družba :)
Drugače pa še babice. Ena živi v isti hiši kot jaz, tako da jo vidim vsak dan, druga pa živi dober km proč od mene, pa jo vidim menda glih 5x na leto :( bu jo pa rada večkrat, pa vedno govorim da bom začela enkrat na teden tja hodit, pa mi nekako ne uspe..
In ja, najbolj čudno in žalostno mi je, da dalnje sorodnike in kr ene družinske prijatelje vidim dosti večkrat kot lastno babico :roll:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
mala_s*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 57
Na forumu od: 28. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mala_s* » 29. Okt. 2008 21:45

Jaz pa živim pod isto streho (sistem dvojček hiše) s svojimi starši, poleg pa še živijo moja babica, botra in njen partner, sestrična, bratranec in njegova punca. vidim jih torej skoraj vsak dan po večkrat, ker smo namreč ful navezani. Kar ve eden, vedo vsi. Poleg naše hiše pa še živijo od moje babice sestra (z ostalimi člani) in brat. Tak da ko kdo praznuje rojstni dan nas je približno 20. S sorodniki po mamini strani, pa se vidimo na rojstnih dnevih oz. na 2 meseca.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov