Sorodniki

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 985
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 08. Avg. 2007 10:35

Jaz tudi te svoje babice nimam preveč rada, ker sem slišala, kakšna je bila do moje mame, ko sta se z atijem poročila in smo potem nekaj let tam živeli. Mama mi je rekla, da ko sem se jaz rodila (tam v njeni hiši, ker sem prehitra bila:) ), sploh ni hotela zakuriti, bila pa je grozna zima.

Zdaj pa imam probleme zaradi tega z ledvicami, tudi moja mama!!

Sedaj pa govori, kakšna zima je bila, ko sem se jaz narodila.

Pa nikoli ni hotela zakuriti tisto zimo in zaklepala je sobo, kjer smo imeli oblačila, tako da je mama moja s sekiro razsekala tista vrata, da naju je lahko z bratom oblekla. Si lahko predstavljate??

Zdaj me pa vedno sprašuje, ko me vidi, zakaj je nikoli ne pridem pogledat. Ja halo, zakaj le???
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Avg. 2007 10:56

hja, žlahta je strgana plahta.
jst mam sicer od obeh strani kar velik sorodnikov, ampak s tem da bi lahko pomoje sam kšne dva, pa še to samo po mamini strani, oklicala da so ok.
sploh pa je pr nam v igri naša hiša po fotrovi strani in bakičino stanovanje v Bovcu po mamini strani.in je seveda miljontavžnt kreganja in vsega.
fotrov brat bi pa itak komandiral še za naš del bajte pri katerem nima tud pikice zraven :roll: skratka ne razumemo se z nobenim ker vsi neki hočjo preveč...
pa tud tko nimamo nekih familijarnih večerj, praznovanj, kosil.če že čist mimgrede kšn obisk za pol ure al pa kšna poroka, abraham in to...da bi se pa npr. o nedeljah srečeval...no way..mislm da noben nima te želje do nobenga :D
mam edin pa bakico tlele iz bovca, ker se ne more več rihtat sama (no, loh bi se, ampak se noče) in skos sam mori in mori in mori...Je dalmatinka, pol pa že vse pove kakšna je :roll: čeprav je moja bakica, mi gre tok na živce da joj.
Uporabniški avatar
*nAughTykA*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 29. 6. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *nAughTykA* » 08. Avg. 2007 10:57

Mi mamo full malo sorodstva smo pa zato toliko bolj povezani...fajn je tut to, da živimo relativno blizu skupaj tko da večkrat organiziramo kak piknik pa to..najbolje se razumem s svojo bakico po mamini strani..je res taka super ženska in čist nič staromodna..ima pa veliko življenjske modrosti tko da jo večkrat vprašam za kak nasvet...
***i LovE All mEn WhO ThiNk, eVeN thOsE wHo tHinK oTheRwIse tHaN mYseLf...***
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 08. Avg. 2007 11:00

...
Zadnjič spremenil softTouch, dne 28. Dec. 2010 13:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Afrodita
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 112
Na forumu od: 23. 1. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Afrodita » 08. Avg. 2007 11:46

Foxy-lady napisal/-a:
Afrodita napisal/-a:naših sorodnikov po mamini strani je cel bataljon ampak nihče me noče videt ker se je mami oženila s hrvatom :roll: pravjo da sem manjvredna, da nisem čista potomka njihove familje. po očetovi strani jih pa ne vidim prav pogosto ker so vsi sedaj v washingtonu. komi čakam drug let k grem k njim na obisk :D


kak nesramno!!!


Moja babica po ocetovi strani mene tudi nima rada, zato ker sem PUNCA!!!
Na mojega brata pa je cela nora! Mislim... Meni je itak vseeno.


tud men je vseeno. ponosna sem na to kar sem in nikol ne bi hotela drugačne familje. ponosna sem na svojega očeta in ponosna sem na to da sem na pol hrvatica. in da mam značilne hrvaške poteze(črni lasje, modre oči) :D
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 08. Avg. 2007 11:47

mi se z vsemi odlično razumemo in se redno videvamo/srečujemo.
hvala bogu smo normalni ljudje... :D
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1494
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 08. Avg. 2007 12:00

Že purple je napisala da je žlahta strgana plahta. In to tud drži :P

Nas je res veliko. Občasno se počutim kot iz unga filma My big fat greek weding, kjer so vsi rinl v vse, vsi so o vsem vse vedl, vse jih je zanimal in tko nekako je tud pr ns. Jih mam čist rada, samo občasno si želim mal placa za dihat.

Nekako tkole je: vse skupaj imam 3 strice in 1 teto, 3 sestrične in 4 bratrance. Z vsemi naštetimi smo doma narazen glih 5 minut, nekatere od njih imamo celo za sosede, poleg ata in mame. Stare starše imam še oboje žive, kot že omenjeno živimo res blizu. Jasno je to super za vse sorte stvari, pa tudi zoprno iz istih razlogov :D

Razumemo se z vsemi načeloma dobro. Nekatere imam pač raje, druge manj. Se pa dobivami praktično ves čas, ker nas je toliko da so stalno neki rojstni dnevi, praznovanja, pa ob vseh praznikih tičimo skupaj itd.

Imam pa še ogromno druge žlahte, ki jih na žalost pomojem več kot pol sploh ne poznam. Pri atu je bilo mislim da 10 otrok in vsi te so pridno naredili še več otrok, tako da je oči imel skupno okoli 27 bratrancev in sestričen. Jasno so vsi te že imeli svoje otroke naprej, ki so nekje tok stari kot jaz, oz več in manj. Dejansko vseh teh ljudi ne poznam in potem gremo kam in mi mami ja lej, to je pa do očija bratranc, pa njegova hči pa žena pa sina pa..., a jih ne poznaš? Ja ne a res da jih ne, če jih je pa tok. In jasno so potem kaka praznovanja kamor pride cela horda mojih sorodnikov in jst se samo smejem in kimam, v resnic jih pol ne poznam haha.

Vseen kokr mi grejo občasno res na kozlanje razna družinska srečanja, jih mam tud rada. Vedno stopimo skup ko kdo rabi pomoč in se zavzamemo drug za drugega, četudi se prej en mesec nismo usedl na kufe pa živimo praktično en zraven druzga. Za moje pojme smo vseen dost tipična družina.
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 504
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 08. Avg. 2007 12:26

večinoma štejem za ožje sorodnike samo starše, babico in staro mamo pa še teto. s temi se največ vidim, z drugimi se pa glih nekej veliko ne 8tko enkrat na leto). mam obsežno žlahto :oops:
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 571
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 08. Avg. 2007 12:28

ha sorodniki...pa kje nj začnem :D
po mamini strani je ceu kup stricev in samo ena teta...pa ceu kup otrok...pa velikokrat se tko na kup zberemo...otroci so stari tam komaj od rojstva naprej in pa do 20 let in to se mi zdi super, ko se na kup zberemo...
po atijov stran mam pa dva strica sam enga raje ne bi kometirala ker je podivjan, en je pa čist ok...pa tle mam res zlo stare bratrance in sestrične ker je ati najmlaj...
babice&dedke še vse žive...
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
mooyca_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 27. 6. 2007
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a mooyca_ » 08. Avg. 2007 12:50

hmm..ja imam jih kr neki..združimo se samo z ožjimi..pa še tko smo z 3/4 pokregani..z ostalimi pa se srečamo tko 1x letno oz. na kakšnih porokah/obletnicah/pogrebih..lih tko uno ki moremo/jo prit..
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 198
Na forumu od: 28. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kai » 08. Avg. 2007 13:23

Uh, mam svojo ožjo familijo tok obsežno (3 sestre, dva brata, dva nečaka, brati in sestre imajo pa še partnerje), da tudi, če bi imela stike z drugimi sorodniki, zanje ne bi imela časa. saj še sestre redko vidim.
bounce around kai like bunniez
Uporabniški avatar
BeLLi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 239
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BeLLi » 08. Avg. 2007 13:53

Sorodniki po mamini strani živijo par km stran in malo da ne rečem da jih ne bi imela tako blizu :? Cela njihova familija je mahnjena na dnar, gledajo samo na svojo korist, moja teta(se pravi mamina sestra) pa je mojo mt celo življenje imela za nekaj manj od sebe. Tudi z mano je začela manipulirati, ampak jo za razliko od mami ignoriram in ji kvečjemu rečem kakšno nazaj. Mami se ji je vedno pustila.
Po očetovi strani so bolj oddajeni in se redko vidimo, ko pa se vidimo, se imamo pa zmerom fajn :)
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 702
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 08. Avg. 2007 15:46

No, nas je tudi kar nekaj. Če začnem pri najstarejših - živijo še vsi (oba dedka in babici) in vsi so res :gut: . Po očetovi strani je sicer sorodstva manj, ker ma oče samo enga polbrata, poročenega, z dvema odraslima hčerama (torej mojima (pol)sestričnama), starejša je tudi poročena in ima že dve svoji mali punčki, mlajša pa upam da dela na tem s svojim fantom. :P Z mlajšo se tudi bolj zastopim, ker starejša ma neke svoje bedaste principe in je občasno vzvišena, da te kap, teta je pa itak razred zase... ko začne govoriti, res težko prideš do besede (moj oče ji pravi kar radio). :lach: Drugače pa pod ožje sorodstvo štejemo še očetovo sestrično, ločeno, z dvema odraslima otrokoma, ki ju prav tako smatram na nek način kot bratranca in sestrično. Sicer živijo v LJ, ampak se vidimo običajno kar nekajkrat na leto.

Po mamini strani pa je vse skup malo bolj obsežno: ima 3 brate in 1 sestro, 2 brata sta poročena in oba imata po 2 otroka, sestra pa je vdova že precej let, s 3 odraslimi otroki (2 sina, ki imata že vsak po enega otroka in hčer, ki je ravno tudi v pričakovanju prvega) in zadnja leta z novim partnerjem.

Moram reči, da se s sorodniki (po obeh straneh) dobro razumemo, tudi vsi bratranci in sestrične so super in se tudi pogosto srečamo na kakšnih piknikih, obletnicah, rojstnih dnevih in takrat se znamo imet prav fino. :) Nobeno družinsko srečanje mi ni ravno problem, sicer pa je tudi moj fant del naše družine in je vedno zraven, tako da midva kar pičiva predčasno domov ali drugam, če ni zanimivo. :P
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1585
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 08. Avg. 2007 16:34

Jest mam pa po mamini strani 1 teto in 3 strice ter s tem 7 bratrancev in 1 sestrično po fotrovi strani pa 2 tete in 1 strica in s tem 3 bratrance in 4 sestrične od tega jih v Sloveniji živi lih ene polovica ostali pa v Bosni, Hrvaški, Srbiji in v Avstraliji. Vsi se med sabo nekak štekajo in se tut dost pogosto videvajo edino jest sem čudak familije, ker mi ni do pretiranega druženja... pač sej so face sam smo si dost drugačni in pol mi je brezveze se neki silt z druženjem pa, če so mi 100x sorodniki. Sam kaj hujšga - pri nas je sorodstvo mal, ko ne sveta stvar in pol se vsi čudijo pa morijo kje sem pa zakaj nič ne pridem itd. :roll:

Od starih staršev mam pa samo še 2 babici in sta obe ful faci, ampak žal ne živita v Sloveniji.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Geja.
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 56
Na forumu od: 2. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Geja. » 08. Avg. 2007 21:22

mojedva sta ločena in po fotrovi strani s sorodniki nimam kej velik stikov. (razn z njegovo sestro, se prav mojo teto in sestrično) z babi mava stike samo je ne vidm velik k je stalno na poti med slovenijo in italijo, dedija sm vidla zlo malkrat (tut onadva sta ločena) za njega še vedno ne vem al naj ga vikam al tikam =/
po mamini strani pa kr dost. mami in njena sestra se ful dobr štekata, res sta ful dobre prjatlce. men je ušeč cela njena familija( ma še dva sinčka)
sama mam poseben odnos s svojim dedijem po mamini strani. res ga mam zlo rada. z ostalimi se srečam parkrat na leto ob tistih priložnostih k se morš it pokazat :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov