So res vsi moski isti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Apr. 2009 18:33

Dam primer:
Zame je njami (:D) tip visok (185-195 cm), svetlolas (no ok, tudi temnolas), z dokaj suho postavo in (ali) natreniran. Pa seveda široka ramena.

Karakter: se zna pogovarjat tudi o resnejših stvareh, ima določene cilje, ve, kdaj se lahko poheca, spoštljiv in v njegovih očeh nisi takoj objekt za seks. Meni je všeč tudi malo otroškosti. Pa da je razgledan in zna misliti tudi 'globje'.

Govorim pa o tipu nekje do 30h.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Leyla_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Leyla_ » 13. Apr. 2009 19:29

ne, vsi niso isti!
sem se pa tudi jaz to spraševala in sem prišla do odgovora, da me očitno privlačijo takšni moški. če bi jih imela 100 na izbiro, bi izbrala ravno tistega, ki mu niti zdaleč ni do resne zveze. jasno, ima pa na sebi tisto nekaj.
s prijatelji nikoli nisem imela težav, glede zvez pa... tisti, katerim sem bila všeč, ki bi vse naredili zame, meni niso bili. in obratno. no, všeč sem jim bila ravno toliko, da je prišlo do **** zveze. potem pa vedno znova isti krog. jaz se na smrt zaljubim, živim v oblakih, naenkrat se mi vse sesuje in spoznam ponovno koga.
lani poleti mi je bilo tega dovolj. ker nisem vedela pri čem sem (oz. sem upala, da je več kot je bilo), sem mu postavila ultimat. ali zveza ali nič. izbral je prijateljstvo, do česar pa meni ni bilo. tak mazohist pa spet nisem, da bom psiholog osebi, ki jo ljubim, njemu je pa vseeno zame.
in sem dala priložnost čisto povprečni osebi, ki mi je ves čas stala ob strani. sedaj ga imam neskončno rada. že od vsega začetka vem pri čem sem, vem, da se ne trudim zaman.
zaključek - pri sebi razčisti kaj hočeš. in ti ultimati... sploh niso tako slabi. res da boli, si pa prihraniš veliko hudega, ki bi tako ali tako prišlo.
obstajajo vredu moški. ne popolni, vendar so blizu tej popolnosti. samo priložnost jim daj.
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 13. Apr. 2009 19:41

Moje izkušnje z moškimi... Rekla bi, da niso vsi isti. Vsak je osebek zase, s svojimi lastnostmi in s svojim karakterjem. Pred zdajšnjim sem imela še 2 fanta. Pa so si vsi trije med sabo različni kot dan in noč. Niti 2 nimata podobnih lastnosti. Niti ene. Pri vsakem mi je bilo kaj bolj všeč, kaj manj. A vseeno ima zdajšnji fant največ pozitivnih lastnosti, najlepši karakter med vsemi meni poznanimi moškimi osebki. Seveda ima kakšno slabo stran. Kdo pa je nima? Lahko bi rekla, da imam ob sebi moškega, o katerem sem vedno sanjala (tudi vizualno).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 13. Apr. 2009 19:57

a_pikica_a napisal/-a:Dam primer:
Zame je njami (:D) tip visok (185-195 cm), svetlolas (no ok, tudi temnolas), z dokaj suho postavo in (ali) natreniran. Pa seveda široka ramena.

Karakter: se zna pogovarjat tudi o resnejših stvareh, ima določene cilje, ve, kdaj se lahko poheca, spoštljiv in v njegovih očeh nisi takoj objekt za seks. Meni je všeč tudi malo otroškosti. Pa da je razgledan in zna misliti tudi 'globje'.

Bravo, opisala si 45% moške populacije (z mano vred), ampak verjetno ti ni vsak drugi, ki ga srečaš na ulici "njami", je tak? Takšni splošni opisi ne vžgejo.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Apr. 2009 20:15

miteq napisal/-a:
a_pikica_a napisal/-a:Dam primer:

Bravo, opisala si 45% moške populacije (z mano vred), ampak verjetno ti ni vsak drugi, ki ga srečaš na ulici "njami", je tak? Takšni splošni opisi ne vžgejo.

Ravno zato pravim, da imajo vsi svoje meje, in valda je preveč poslošeno, pomojem nek umesni standard ne obstaja.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Apr. 2009 21:16

Jaz pa nikoli nisem imela kriterijev oz. klasifikacij, katerim bi bodoči potencialni kandidat za resno zvezo moral ustrezati, da bi me sploh pritegnil. :) Do zdaj sem še vedno spoznala koga, ki je bil popolno nasprotje prejšnjemu, pa me je očaral na svoj način. Vsak je poseben na svoj način. No, v glavnem nikoli ne iščem nekoga, ker so me do zdaj še vedno drugi našli in mislim, da je tako prav, ker se tako vsaj ne obremenjujem. :wink: Je pa res, da je dosti avanturistov tam zunaj. Če malo pomislim, od vsake druge kolegice ali znanke slišim, da je bila prevarana ali da je naletela na kakšnega svingerja... Skratka, užas. :? In tudi sama sem že bila prevarana, pa še kaj drugega sem že tudi doživela, ampak obupati pač ne mislim, ker imam tudi druge stvari in osebe v življenju, ki me razveseljujejo. :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Apr. 2009 21:28

a_pikica_a, saj s splošnim standardom nisem mislila tipa, ki je res dobesedno všeč vsem ženskam, ampak nekoga, ki je splošno gledano smatran za "hudega".
Recimo (če sem nadvse klišejska :) ) bi bil lahko primer Sebastjan Cavazza. Verjetno niso čisto vse ženske mnenja, da je privlačen, se pa verjetno strinjava, da večina je.

In pod "ok karakter" si predstavljam nekoga brez večjih osebnostnih napak. Niso nam vsem vsi ljudje osebnostno simpatični, ampak za nekoga, ki nima kakšnih večjih karakternih hib, je razgledan, ima smisel za humor,... bi se pa verjetno rahko reklo, da je ok.

In ravno zato mi ni jasno, zakaj vlada med ženskami neko mnenje, da so privlačni tipi avtomatično kreteni in da je zato potrebno narest trade-off med lepoto in osebnostjo. Poznam namreč kar nekaj hudih tipov (ne na nivoju Cavazze, ampak vseeno :) ), ki so super ljudje.
In takšne, ki niso, takšne, ki niso ne eno, ne drugo,... saj razumeš. Se mi pa zdi, da pri ljudeh, ki dobro izgledajo, avtomatično vsako njihovo osebnostno hibo povežemo z zunanjim izgledom v smislu "itak, ta je ves naduvan, ker ima tako hud geštel, zato pa vara". Tako nekako, kot uštimana lepotica hitro obvelja za kuro in ji folk niti ne da priložnosti, da bi dokazala nasprotno.
Mene je pa takšna presoja že tolikokrat zavedla, da se čisto zavestno bremzam pri delanju prehitrih zaključkov.

In resno mislim, da je bolj problem v lokaciji spoznavanja ljudi kot v njihovem izgledu. Če greš v diskač in do tebe pristopi tip, ki te povabi plesat in ti ponudi pijačo, ti mora bit pač jasno, da ne išče bodoče žene. Pa je lahko lep kot Adonis ali pa grd kot smrt.
Samo da bo tisti prvi verjetno prej dobil priložnost pri bejbi, ji natrosil par komplimentov in jo mogoče tudi zavedel. Ampak ni rečeno, da bi nekdo, ki slabše izgleda, naredil kaj drugega. Samo bejba ga že v osnovi skensla :)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Apr. 2009 21:53

Lepo si povedala, julija. :)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 13. Apr. 2009 23:47

Leyla_ napisal/-a:zaključek - pri sebi razčisti kaj hočeš. in ti ultimati... sploh niso tako slabi. res da boli, si pa prihraniš veliko hudega, ki bi tako ali tako prišlo.
obstajajo vredu moški. ne popolni, vendar so blizu tej popolnosti. samo priložnost jim daj.

tako. ultimat. ko ne gre več drugače. tudi jaz sem ga postavila na začetku zveze (da ve, da ima zadnjo šanso in da se ne zaje**** z mano).
pa se zelo zaveda o čem sem govorila in KAJ sem mu hotela povedati. in stvari štimajo. :love:
Cherry24
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Cherry24 » 14. Apr. 2009 17:21

Sigurno si je vsak drgačen,ampak majo pa ene ponavljajoče se vzorce oz. skupne točke...tko k ženske npr. šopingiranje,pomebnost kako zgledajo,klepetanje,itd. So kšne, k niso tok nagnjene k temu,ampak večinsko pa so take.
Tko kot so moški nagnjeni k drugim stvarem,ki nam ponavad uničujejo življenja :roll:

Izjeme so in bodo vedno.
Ampak varanje,popivanje,brzbrižnost,lažje odločanje,manj kompliciranje,skrivanje...to jim gre pomoje kr par procentou bolje od rok kot dekletom. Že zato ker majo tolk manj razvito vse to čustveno doživljanje kot ženske.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 14. Apr. 2009 18:41

manj razvito? kako seksisticno.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Cherry24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Cherry24 » 14. Apr. 2009 18:46

ok mogoče sm se narobe izrazla....vem sam d je dokazan d ženske stvari ful bolj osebno,čustveno dojemajo. si bl jemlejo k srcu.
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Smeška. » 14. Apr. 2009 18:48

Cherry24 napisal/-a:Sigurno si je vsak drgačen,ampak majo pa ene ponavljajoče se vzorce oz. skupne točke...tko k ženske npr. šopingiranje,pomebnost kako zgledajo,klepetanje,itd. So kšne, k niso tok nagnjene k temu,ampak večinsko pa so take.
Tko kot so moški nagnjeni k drugim stvarem,ki nam ponavad uničujejo življenja :roll:

Izjeme so in bodo vedno.
Ampak varanje,popivanje,brzbrižnost,lažje odločanje,manj kompliciranje,skrivanje...to jim gre pomoje kr par procentou bolje od rok kot dekletom. Že zato ker majo tolk manj razvito vse to čustveno doživljanje kot ženske.
:eek: Ne strinjam se s tabo.. :D

Jaz ne maram šopinga neki preveč, me noge bolijo od tega.. Ne maram klepetat, nisem toliko "socialen" človek.. Če že.. furam pijanske debate in še to večinoma z moškimi.. :) Poznam ogromno žensk ki popivajo, varajo.. Jaz sem brezbrižna..

Vsak človek je drugačen, zaradi miljon dejavnikov.. Vzgoje, genov, okolja, izkušenj... Tako da se lahko najdejo "ženski" tipi in obratno, če že uporabljam te stereotipe.

Ne vem če kdo ki zna zdravo presojat lahko odpre tako debato.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 14. Apr. 2009 18:48

Cherry24 napisal/-a:ok mogoče sm se narobe izrazla....vem sam d je dokazan d ženske stvari ful bolj osebno,čustveno dojemajo. si bl jemlejo k srcu.

ne nabijej :D

kje je blo pa dokazan? :wink: :wink:
Cherry24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Cherry24 » 14. Apr. 2009 18:49

Sj sm poudarla,večina! kar pomen d je vrjetn tud precej izjem:)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]