smrt...?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

samomor? da ali ne?

da
12
10%
ne
109
90%
Skupaj glasov : 121

marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 22. Maj. 2008 11:39

ko sm bla mlajša razmišljala o samomoru, pa nevem.
Js vem, da ne bi hotla, da drugi vejo, da sem npr. naredila samomor. Če bi to storila, bi šla nekam, vsem rekla, da sem šla živet v drugo državo, izginila v bistvu in noben ne bi vedel, kaj se je zgodilo z mano.

Ker bi to bila samo moja stvar in ne bi hotela, da po moji smrti analizirajo moj lajf in iščejo zakaje. Ah še ena, ki se je ubila. pa zato mogoče pa to.. boli jih k. zakaj sem se, kam grem in kaj hočem.
Predvsem me moti dandanes, da se ljudje radi vtikajo v tvoje življenje. Prosim :) live your life in pust druge pri miru, če hočejo umret, če hočejo karkoli počet je to samo njihova stvar.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 22. Maj. 2008 13:57

za samomor. gre za osebno odločitev in bi morali ostali pokazati razumevanje. kdor nima pojma o težki depresiji, lahko komot pametuje o samomoru kot sebičnem dejanju. sicer se morajo bližnji potruditi, da mu pomagajo pri postavitvi na noge, vendar se vsak ne more izvleči iz tega. za nekatere je sonce po dežju šele smrt. me zanima, kaj tisti, ki ste proti samomoru, menite o evtanaziji.
je bilo pa že nekaj tem o tej tematiki.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Maj. 2008 14:16

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 8:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Lady_T
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_T » 22. Maj. 2008 14:46

~NIA~ napisal/-a:raj se ubijem kot da nardim samomor

še enkrat preber kaj si napisala :stupid:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Maj. 2008 14:53

..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 8:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 22. Maj. 2008 15:09

v sš 2. letnika smo izgubili sošolko Tino, ki je umrla v prometni nesreči.
Nekaj let nazaj se je od sestrične mož obesil,
in tip, s katerim smo bli 2 leti dost skupi, naredu samomor (zastrupitev s plinom v avtu).
tud sama sem bla večkrat precej u podnu oz. mam obdobja k me čist zabedira in sm že večkrat pomislla na samomor... :cry:
vsakič sem se nekak sestavla skupi, se pobrala, ampak je vsakič težje... :cry:
na samomor gledam podobno kot nassst.93
torej, če ne gre, če ne moreš, če ne "vidiš"...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 22. Maj. 2008 15:10

Lady_T napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:raj se ubijem kot da nardim samomor

še enkrat preber kaj si napisala :stupid:

:lol:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Maj. 2008 15:17

Uporabniški avatar
nassst.93
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2008
Kraj: MP

Neprebrana objavaNapisal/-a nassst.93 » 22. Maj. 2008 16:03

vi ste mene čist narobe zastopil. js ne razmišlam o samomoru sam... dons sm spoznala da to res ni rešitev
dons sm zjutri vstala in vidla pri moji bf rešilca in policaje. mimo se peljem z avtobusom. misla sm da je že z njo kej narobe. pridm v šolo in mi soseda pove da se je njen brt obesu na podstrešju :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nemorm vrjet.
Uporabniški avatar
tinca987
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 11. 2007
Kraj: celje-šentjur

Neprebrana objavaNapisal/-a tinca987 » 22. Maj. 2008 16:43

tud moja kolegica se je obesla 4 leta nazai,še zdaj noben ne ve zakaj..bla je super punca,polna energije,v šoli odličnjakinja... :cry: kdo bi vedu...
pa tud sorodnikov mi je že neki umrlo, teto je ubil njen mož...tak da o smrti sploh rajši ne razmišlam... :cry:
zvezdica81
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 2. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica81 » 22. Maj. 2008 19:00

Sicer nisem prebrala vseh postov, ampak bom vseeno podala svoje mnenje glede samomora.
Sama nisem nikoli razmišljala v tej smeri, da bi naredila samomor. Menim pa, da je opravičilo edino huda, neozdravljiva bolezen-da se človek odreši muk.
Pred kratkim mi je umrl ati, za rakom. Zadnje dni je bilo hudo, res hudo. Bolečine neznosne, že samo nežen dotik je bil neznansko boleč, sploh zadnji dan. Če bi storil samomor, bi ga razumela. Če bi ga lahko storil.
V medicini bi morali dovoliti evtanazijo, še psa uspavajo, da se reši muk. Človek pa mora hudo trpeti... do zadnjega diha.
Vessy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Vessy » 22. Maj. 2008 19:16

^ Se strinjam, ni mi logično, da lahko usmrtijo živali, a ljudje pa morjo trpet do zadnje sekunde.
Mnenje o samomoru: mislim, da vsak nosi odgovornost za svoje življenje, po tem takem ima tudi vsak pravico do tega, da si ga vzame. Dosti je primerov, ko se nam zdi: "halo, tudi to bi se dalo rešit" in je tudi res, sam ljudje niso dovolj močni, nimajo podpore, nimajo prave pomoči in potem pride do tega.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 22. Maj. 2008 22:19

no pa dajmo še to temo...
sm mela brata...samomor je delav ene 4x...
najprej se spomnim v oš,bla sm 8.r, sedim za rač in igram igrco..ata pa mama cev dan v službi,js sama doma,ki sm se spomnla da še on obstaja...pa ura okrog 4večer,ko mi vleti ata v sobo in reče da bo brat umr..pa ga js gledam wtf, in lavfam za njim v njegovo sobo in ga vidim ležat sred sobe,povno tablet okol,pa pir napov odprt itd..tega prizora nebom pozabla..in pride rešilc,ga peljejo v bolnico in na srečo rešijo(une tablete ki so ležale okrog mu na srečo ni ratalo pojest,čene bi blo preveč...)..
in pol par let po tistem še parkrat da je blo podobno...večkrat je tud groziv s tem,sam ni nikol uresničo...
no in letos poleti..spim zjutraj,slišim rešilca...in se mi je zdelo da je čiz blizu nas parkirav..pa čujem folk govorit...in grem poglet-valda,bratova soba,dohtar,mama,sosedi...in spet so ga komaj rešli..predoziranje heroina in kokaina..če ga bi pov ure poznej našli...ja ne...ampak takrat je zatrjevav da ni delav samomora..ok pač ni vedo kolk lah vzame..vredu...
in pol pride september...js lepo v mb, fravno se pogovarjam s kolegico,in razlagam kake pizd..je delo moj brat SPET..čez vikend, pa me kliče sestra...da se je brat obeso...in ka sm najprej vprašala? če je vse v redu..pa reče: ne, umr je!! pa men nč jasn..še zaj mi ni..sam vem da ga ni več, da ga nikol več nebo,in da ga neki cajta nism pogrešala in da ga zdaj ful... :(
ampak mu je ratalo...končno...in tokrat nam je pustiv sporočilo..da nas ma rad,sam da nemor več...
in sm ga razumela...mev je probelme..take, da so res vredni tega...čeprav si jih je sam naredo...ampak me razjezi ko se folk ubije zarad babe oz tipa itd..al pa najstniki zato kr majo popravnega...
moj brat je res trpev,doma sicer ne,smo mu kljub njegovim problemom in napakam in vsemu vedno stali ob strani...mogoče še preveč...bil pa je psihično bolan..in kaj vse je on razlagav kaj se mu dogaja..js nebi zdržala tak dovgo...po eni strani ga spoštujem...pa ne sam njega...vse ki to naredijo..
sm razmišlala kak pogum morjo met..da so tistih par minut zmožni zbrat pogum...se podat v nekaj kar vejo da po tem ni rešitve..da nebo nikol več isto...da nas nebojo več vidli in mi njih..da nevejo kam grejo in kk bo..
pa vam povem,da jim je zaj lažje..to je njihova odločitev!in zaka si lah npr.dajo joške povečat ljudje,in s tem posežejo v svoje telo, ubit se pa nebi smeli?? sej je njihova želja...zato tud evtanazijo podpiram..bolš končat ko pa tolk trpet...zaka pa ne, saj je to njihova pravica..njihovo telo,njihovo življenje..duša itak živi naprej..vsaj v to vrjamem..če pa ne pač šit...
sam js vam povem,nikol nebi pomislila več na to,pa ne zarad mene..ampak mojih bližnjih...men ni blo tolk hudo kr sm razumela..sam ena mama se nikol ne bo sprijaznila...
aja ka pa je blo? je našla brata obešenega-mrtvega v kleti..nikol nebo pozabla prizora..mela ga je rada in vse...še zaj ji je hudo in jemle tablete za živce..itak..in tud nikol nebo tolk razumela ko js...kr je bla njegova mama!in dobena nebi...

sam..pravijo da je živlenje eno..torej ga bom živela kakor mi je usojeno..pa če me pol več nebo me nebo,če pa bo nasledinč bolš pa tk sam bog ve..nikol pa nem obsojala samomorilce...živlenje je teško,bse se zgodi...ampak gre dalje...kakorkoli...tak pač je...
no in to je moja zgodba...sicr dovga....pa vseen....
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 23. Maj. 2008 7:10

:/
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 8:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 24. Maj. 2008 18:30

kravzlbavc sožalje!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov