smrt...?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
jullia_ napisal/-a:Se strinjam. Mene recimo nič osebno ne prizadane, ko tu na forumu berem, da je kakšni kozmobejbi kdo umrl, itak vas ne poznam in nimam razloga, da bi me. Ampak za nič na svetu se pa ne bi norčevala iz žalujočega človeka, pa magari za njegovim hrbtom, kaj šele, da bi se na pogrebu smejala.
To sploh ni stvar tvojih osebnih čustev v tistem momentu, ampak gre za osnove bontona.
Mogoče se ti ni še nikoli nič kaj tako hudega zgodilo, pa te ne prizadane. Mene zelo prizadanejo kšni pogrebi, jokajoči svojci - pa čeprav se ne jokam, mi je ful težko. To pa zato, ker se moji slabi spomini na očetovo smrt vedno znova vračajo v takem trenutku. Če ti pa ni nihče umrl oz. samo kšna babica, dedek, pa si v bistvu niti ne morš predstavljat in valda si čustveno distanciran.
Prejšnji mesec je umrla tut ena punca iz moje bivše šole, 21 stara. Mi je blo prov težko, ko sm vidla neko njeno skupino, ki jo je odprla na facebooku in njena sporočila, ki jih je pisala samo par dni pred smrtjo.
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Kako je, če nekoga izgubiš si res lahko predstavljaš šele takrat, ko se to zgodi.
Koga pa bolj pogrešaš (babico, očeta, prijatelja), je pa čisto odvisno koliko si bil na njega navezan, kaj ti je pomenil in kaj ti njemu.
Ni lahko sprejeti dejstvo, da si izgubil nekoga, ki si ga imel rad in on tebe.
Koga pa bolj pogrešaš (babico, očeta, prijatelja), je pa čisto odvisno koliko si bil na njega navezan, kaj ti je pomenil in kaj ti njemu.
- *roxy*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 3. 2007
Zgubila sem dedka in babico, ki sta mi veliko pomenila. Bila sem mlajša in nekak nisem razumela,čeprav ju zelo pogrešam in mislim nanju.
Vem, kaj bi si želela od mene, če bi bla še živa...in to počnem.
Samomor nikakor ne podpiram in vem da je milijon drugih izhodov iz težav. Ne poznam nikogar,ki bi narediu samomor.
Vem, kaj bi si želela od mene, če bi bla še živa...in to počnem.
Samomor nikakor ne podpiram in vem da je milijon drugih izhodov iz težav. Ne poznam nikogar,ki bi narediu samomor.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
ana27 napisal/-a:Kako je, če nekoga izgubiš si res lahko predstavljaš šele takrat, ko se to zgodi.
No ja, to je res, ampak če te stari starši glih niso vzgojili, potem ni primerljivo. Jaz se ful bojim dneva, ko bosta umrla babica in dedek, ker sem ful navezana nanju, sta me skoz čuvala, ko sem bila majhna. Tudi izgubiti prijatelja je verjetno hudo.
Ampak izgubiti očeta ali mamo.... Je pa drugače. Še posebej, ko si le otrok. Svet se ti praktično obrne na glavo, kar se ti pri izgubi starih staršev ali prijatelja ponavadi ne. Poleg bolečih čustev se moraš soočati še z drugačnim svetom.
-
Jagoda_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2005
- Kraj: Maribor
Jaz sem 2 leti nazaj zgubila očeta zaradi raka, in smo jaz moja mama in sestra dale pravi pekel skozi in še zmeraj ni ok zato tisti, ki se razmišljate o samomoru ne bodite tak sebični pa malo poskrbite za svoje bližnje, kr zgubit bližjega družinskega člana je grozno ne da boli, totaln čustven pacient si vsaj jaz nisem bla zmožna met rada prav nobenega po očijevi smrti sploh kakršen koli stik z fanti mi je predstavljal problem kr sem se ( se verjetno še malo ) bala ponovno zgubit osebo, ki jo mam rada.
- tamala123xy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 3. 2009
- Kraj: celje
tak človek ko je nagjen k samomoru je absolutno potreben pomoči psihiatra. Ker najbrž je razlog da človek pomisl na kej tazga full globji-pač prihaja od nekje uzadi kar se ne vidi. Sej psihiater ni nč sramotnega tako kiot so recimo srčni kirurgi za srce tako je psihiater za dušo
and baby when it's love it is not rough it isn't fun...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov