smrt...?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

samomor? da ali ne?

da
12
10%
ne
109
90%
Skupaj glasov : 121

Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 28. Maj. 2008 21:01

Najbolj me prizadane smrt.

Hm...mene nobena smrt do sedaj še ni prizadela. Tudi sam vem, da bom slej ko prej umrl. Ampak tako je. Tega žal ne bo nihče nikoli spremenil. Smrt je, kakor rojstvo, nekaj najbolj življenjskega. Ali kakor pravi Pridigar v Svetem Pismu:

1 Vse ima svojo uro, vsako veselje ima svoj čas pod nebom:
2 Je čas rojevanja in čas umiranja,
čas sajenja in čas ruvanja nasada.
3 Je čas pobijanja in čas zdravljenja,
čas podiranja in čas zidanja.
4 Je čas jokanja in čas smejanja,
čas žalovanja in čas plesanja.
5 Je čas zametavanja biserov in čas zbiranja biserov,
čas objemanja in čas odtegovanja objemanju.
6 Je čas pridobivanja in čas zapravljanja,
čas hranjenja in čas zametavanja.
7 Je čas paranja in čas šivanja,
čas molčanja in čas govorjenja.
8 Je čas ljubezni in čas sovraštva,
čas vojne in čas miru.

in dalje:

Kajti usoda ljudi je usoda živali, isto usodo imajo: kakor te umrejo, tako umrejo oni, vsi imajo isti dih življenja, človek nima prednosti pred živino, kajti vse je nečimrnost. 20 Vse gre v isti kraj: vse je nastalo iz prahu in vse se vrača v prah.

Apostol Pavel pa pravi Korinčanom:

Smrt, kje je tvoja zmaga? Smrt, kje je tvoje želo?

Smrt zame ne more biti nekaj žalostnega. Enostavno ne!
Uporabniški avatar
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bumerang » 28. Maj. 2008 21:09

@Pontifex Maximus: glede na to, kako zabavni se ti zdijo pogrebi tvojih znancev in sorodnikov, potem me res ne presenečajo posti, ki si jih pisal v temi o Tošetu Proeskem :?

To, da se pogrebov na nek način "navadiš" lahko nekako še sprejmem oz. razumem. Pač, nekatere osebe postanejo "imune" glede tega, ampak spoštovanje lahko vseeno obdržiš. Verjamem, da človek po 20 pogrebih drugače gleda na celotno zadevo, kot takrat, ko si bil prvič, ampak spoštovanje naj bi človek ohranil za vedno. Ne vem kako lahko nekomu postane smešno ob takih dogodkih??? Mene bi blo sram... še bolj pa bi me bilo sram o tem javno govorit in mislit kako oh in sploh cool sem s tem.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 28. Maj. 2008 21:11

Bumerang napisal/-a:@Pontifex Maximus: glede na to, kako zabavni se ti zdijo pogrebi tvojih znancev in sorodnikov, potem me res ne presenečajo posti, ki si jih pisal v temi o Tošetu Proeskem :?

To, da se pogrebov na nek način "navadiš" lahko nekako še sprejmem oz. razumem. Pač, nekatere osebe postanejo "imune" glede tega, ampak spoštovanje lahko vseeno obdržiš. Verjamem, da človek po 20 pogrebih drugače gleda na celotno zadevo, kot takrat, ko si bil prvič, ampak spoštovanje naj bi človek ohranil za vedno. Ne vem kako lahko nekomu postane smešno ob takih dogodkih??? Mene bi blo sram... še bolj pa bi me bilo sram o tem javno govorit in mislit kako oh in sploh cool sem s tem.

20 je sorazmerno majhna številka...ka pa če rečem, da sem pri 500 nehal štet?
Uporabniški avatar
Bumerang
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Bumerang » 28. Maj. 2008 21:19

Pa kakšne veze ima to na kolikih pogrebih si bil??? Jaz tudi če bi bila na 500-tih pogrebih mi take stvari ne bi mogle bit smešne. Mogoče bi se zgodilo, da me celotna zadeva ne bi več ganila, ampak smešno in zabavno mi definitivno ne bi moglo biti.

Pri tebi je najbolj žalostno to, da se niti ne zavedaš svoje omejenosti, ampak misliš, da si neizmerno zabaven in duhovit.

Ne morem verjet s kakšnimi kreteni si delim ta svet :?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 28. Maj. 2008 21:27

^cherry^ napisal/-a:No to je pa že prav grdo. :roll:

Se strinjam. Men se to zdi ZELO grdo.
Tudi, če te pogrebi ne ganejo več, ker si že na tolkih bil, bi lahko vsaj iz solidarnosti se ne smejal, ko nekateri jokajo ob izgubi bližnjega.
Saj ti en privoščim, ampak takim se ponavadi hitro zgodi kaj takega, da samo doživijo nekaj, čemur se prej smejijo :(
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 28. Maj. 2008 21:31

Bumerang napisal/-a:
Pri tebi je najbolj žalostno to, da se niti ne zavedaš svoje omejenosti, ampak misliš, da si neizmerno zabaven in duhovit.

Meni se nič od tega kar sem prebrala, ni zdelo smešno, ampak prej zelo žalostno :(
Kaj pa si tvoja punca misli o tem, ko take stvari pišeš na forum?
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 28. Maj. 2008 21:48

*lilica* napisal/-a:
Bumerang napisal/-a:

Meni se nič od tega kar sem prebrala, ni zdelo smešno, ampak prej zelo žalostno :(
Kaj pa si tvoja punca misli o tem, ko take stvari pišeš na forum?

Ja...ja...ne vem... Meni se to ne zdi nič takega...Jooooj, dejte mi mir...če pač tko čutm pač tko čutm... :roll:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Maj. 2008 21:50

Bumerang napisal/-a:To, da se pogrebov na nek način "navadiš" lahko nekako še sprejmem oz. razumem. Pač, nekatere osebe postanejo "imune" glede tega, ampak spoštovanje lahko vseeno obdržiš.

Se strinjam. Mene recimo nič osebno ne prizadane, ko tu na forumu berem, da je kakšni kozmobejbi kdo umrl, itak vas ne poznam in nimam razloga, da bi me. Ampak za nič na svetu se pa ne bi norčevala iz žalujočega človeka, pa magari za njegovim hrbtom, kaj šele, da bi se na pogrebu smejala.
To sploh ni stvar tvojih osebnih čustev v tistem momentu, ampak gre za osnove bontona.
Ferdox
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ferdox » 28. Maj. 2008 21:53

Pontifex Maximus napisal/-a:Ja...ja...ne vem... Meni se to ne zdi nič takega...Jooooj, dejte mi mir...če pač tko čutm pač tko čutm...

Sploh ne dojameš kako neumen si! Ni problem, če te pogrebi ne ganejo, problem je v tem, ko rečeš, da so ti take stvari zabavne in celo smešne.

Zamisli se nad tole tvojo izjavo:

Pontifex Maximus napisal/-a:nato pa je bilo smešno, ko smo gledali tam, ko so dekle polagali v grob, kako so njeni domači jokali in bili tako "mimo", da so morali klicati rešilca. Smo mislili, da bo še kakšen "ekspress" pogreb zraven.

Budala ena neotesana!!! Naslednjič se 3x zaleti z bučo v zid preden si greš tako sramoto delat na forumu.

Imaš to srečo, da so te sorodniki in znanci preminule osebe ignorirali, toda, če bi jaz kaj takega opazil, bi šel enostavno do tebe in ti par krepkih na gobec prismolil, da bi ležal tam, vse dokler se ceremonija ne bi končala.

Drugače pa... Jaz osebno sem bil do sedaj na dveh pogrebih. Prvič pred 6 leti, ko mi je oče umrl v prometni nesreči. In drugič, ko je od sestre tip umrl (tip je bil golman in mu je na tekmi kar odpovedalo srce :?)
Zadnjič spremenil Ferdox, dne 28. Maj. 2008 21:55, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 28. Maj. 2008 21:53

jullia_ napisal/-a:
Bumerang napisal/-a:To, da se pogrebov na nek način "navadiš" lahko nekako še sprejmem oz. razumem. Pač, nekatere osebe postanejo "imune" glede tega, ampak spoštovanje lahko vseeno obdržiš.

Se strinjam. Mene recimo nič osebno ne prizadane, ko tu na forumu berem, da je kakšni kozmobejbi kdo umrl, itak vas ne poznam in nimam razloga, da bi me. Ampak za nič na svetu se pa ne bi norčevala iz žalujočega človeka, pa magari za njegovim hrbtom, kaj šele, da bi se na pogrebu smejala.
To sploh ni stvar tvojih osebnih čustev v tistem momentu, ampak gre za osnove bontona.

Bonton človeka utesnjuje...ga dela za nekaj, kar ni...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Maj. 2008 21:57

Pontifex Maximus napisal/-a:
Bonton človeka utesnjuje...ga dela za nekaj, kar ni...

Res je, ampak če hočeš normalno funkcionirati v družbi, se moraš do neke mere prilagoditi. V nasprotnem primeru greš pa lahko živet med orangutane, ki se praskajo po jajcih, ko jim to paše, ne glede na okoliščine, ker pač sledijo svojim nagonom in se ne ozirajo na nič in na nikogar.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 29. Maj. 2008 8:19

Ce bi jaz videla, da se kdo na pogrebu kakega mojega bliznjega smeji in se zabava... Se posebej, ko je najbolj zalostno... Ne vem, tega ne bi kar tako pozabila. Verjetno bi stopila do tistega in ga prebutala tak da ne bi vedel kak mu je ime.

Pa daj, saj sem po tvojih postih sodec vidla, da nisi normalen, ampak to pa je ze prevec. Bog ne daj, da bi se tebi kaj podobnega zgodilo. Saj ne da ti privoscim, ampak bi rada jaz tebe videla da bi se tebi kdo v faco smejal ko bi ti dozivjal najhujse trenutke v svojem zivljenju.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 29. Maj. 2008 9:21

Pontifex Maximus napisal/-a:Ja...ja...ne vem... Meni se to ne zdi nič takega...Jooooj, dejte mi mir...če pač tko čutm pač tko čutm... :roll:

Si me razočaral s svojim skrajno nečloveškim pogledom na smrt, dejansko sem mislila, da si bolj inteligenten človek; ampak to je samo moje mnenje.
Morda nasvet: če tebe ne ganejo čustva drugih trpečih, ki so pravkar izgubili osebo, ki jim je pomenila cel svet, potem tudi ne vem zakaj misliš, da je 'to kar ti čutiš' tako pomembno komu drugemu. Morda bi si še enkrat moral prebrati krščanske nauke, ker smeh na pogrebih definitivno ni dejanje moralnega človeka, kaj šele vernega kristjana.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 29. Maj. 2008 11:30

Ja, a se je treba vtikat vame? Jaz sem lepo napisal kako je s smrtjo pri meni in to je to...Natančno to sem napisal, kar je tema. A vi začnete vreščat nekaj v tri krasne!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 29. Maj. 2008 11:58

:roll:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 8:34, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov