Smrt Eluane Englario/Kdo sprejema odločitev o življenju?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali je vegeiranje oblika življenja/Ali svojci s pravico posežejo v življenje in se le tega odločijo zaključiti oz. prekiniti?

Da
19
68%
Ne
7
25%
Sem neopredeljen/a
2
7%
Skupaj glasov : 28

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Feb. 2009 11:27

ja nune in menihi se res sami določijo za tako žiulenje, ampak ne mi pa rečt, da noben od teh nebi imel potomceu, nebi imel zraven sebe svoje ljubezni in z njo delil intimnih trenutkou....Oni pač to res izberejo in sprejemejo, sam dvomim, da bi se usi odločili prostovoljno za strogi celibat, če bi bila možnost biti v ne celibatu.

se pa strinjam , punca ni bla sposobna rodit ne nč...
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 18. Feb. 2009 11:36

ok zdjle sem šele čist ornk prebrala prvi post in kao je un palček izjavu da je ženska sposobna rodit otroka???Ja kako že?Sej ga še naravno ni sposobna spočet!!!Mislm kakšne bedarije ta spušča.
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 18. Feb. 2009 11:43

majo kr bolane fore ja.
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 18. Feb. 2009 11:46

Mislm ne vem no,Italija,Vatikan,Rim... Se pr takih primerih vid kako močno pri njih cerkev vpliva na življenje.Pri nas mislim da niti približno nebi bilo tko.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 18. Feb. 2009 12:00

Da razjasnimo nekaj stvari.

1. Eluana ni bila priključena na noben aparat. Dihala je sama. Nikjer ni ničersar za izklopit ali ven potegnit. Njena edina cevka je bila sonda za hranjenje, čeprav bi jo baje lahko hranili tudi s tekočo hrano, ampak po sondi je valjda manj dela.

2. Umrla je tako žalostno, da srce boli. Odstranili so ji sondo. Ženska je umrla od lakote in dehidracije. Na najbolj primitiven, boleč, ponižajoč način so jo spravili iz tega sveta. Odtegnili so ji hrano. V današnjem svetu, tako modernem in naprednem, vidi zdravstvena stroka najnežnejšo smrt v tem, da pusti človeka shirat?

3. Človeško življenje je nedotakljivo. Basta. Sploh nimamo kaj za debatirat.

4. Kako lahko rečete, da je drago jo vzdrževat? In da se ne splača? A tam eno omo pri 84 letih, ko so ji nogo amputirali in ima še 5 rakavih zasevkov, se pa splača ji novo protezo naredit pa jo učit hodit? Ne mi rečt, da ni isto.
Vedno se splača. Ob tako hitrem napredku medicine se lahko kadarkoli pojavijo nove možnosti. In ne moreš človeškega življenja ovrednotit v denarju, češ da bi pa njeno posteljo lahko kdo drug zasedel! To je podlo!

5. Svojci so tako tako...če se mate vi s svojimi radi, jih je na drugi strani ravno toliko, ki se ne marajo, samo poglejte, koliko je družinskih tragedij okoli nas. Ne morejo met svojci besede pri odločanju o življenju in smrti. Mama mi je dala življenje in zato ima zdaj pravico mi ga tudi vzet, čeprav se jaz nikoli nisem izjasnila o svojih pogledih? Zato, ker bo njej hudo, naj jaz umrem? No go...

Pa potrjujem vse Juliine besede v tej temi.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 18. Feb. 2009 12:06

positive vibration napisal/-a:3. Človeško življenje je nedotakljivo. Basta. Sploh nimamo kaj za debatirat.
To pravis ti.

Ta svetost cloveskega zivljenja je navadna izmisljotina zivih, ker nam je pac v interesu tako prepričanje širit. Uporablja se ga tudi zelo selektivno.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 18. Feb. 2009 12:08

če se men kej takega zgodi, bogndej!!!

bi rada da me odklopjo po 10 letih..use kar je več, se mi zdi kot 'mučenje človeka'..če se v enm desetletju nism zbudila, se pa tut naslednih ne bom..če pa že, bom pa čist nefunkcionalna, takega življenja pa raj ne živim.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 18. Feb. 2009 12:10

če bi bla jest v takem stanju, kot je bla ona, bi hotla, da me po enmu določenmu času odklopjo, basta!!... to zame ni žiulene: je morš jest, pit, dihat, sedet, govort, gledat, ma ništa ne gre :eek: tko neb hotla ''živet''...
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 18. Feb. 2009 12:21

positive vibration napisal/-a:2. Umrla je tako žalostno, da srce boli. Odstranili so ji sondo. Ženska je umrla od lakote in dehidracije. Na najbolj primitiven, boleč, ponižajoč način so jo spravili iz tega sveta. Odtegnili so ji hrano. V današnjem svetu, tako modernem in naprednem, vidi zdravstvena stroka najnežnejšo smrt v tem, da pusti človeka shirat?

s tem se tud jest strinjam.lahko bi ji dali kakšno injekcijo ali kaj podobnega,ampak to je že evtanazja,tukej bi se šele RKC vmešavala.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 18. Feb. 2009 12:28

softTouch napisal/-a:
positive vibration napisal/-a:2. Umrla je tako žalostno, da srce boli. Odstranili so ji sondo. Ženska je umrla od lakote in dehidracije. Na najbolj primitiven, boleč, ponižajoč način so jo spravili iz tega sveta. Odtegnili so ji hrano. V današnjem svetu, tako modernem in naprednem, vidi zdravstvena stroka najnežnejšo smrt v tem, da pusti človeka shirat?

s tem se tud jest strinjam.lahko bi ji dali kakšno injekcijo ali kaj podobnega,ampak to je že evtanazja,tukej bi se šele RKC vmešavala.

to je res, nevem zakaj so jo postopoma stradal, tega jz ne odobravam in to ubistvu je umor..če te pa odklopjo iz naprav, je pa to nekaj pač k morš narest, to pa ni umor...to da so jo stradal postopoma pa je čist nehumano.

Ryu napisal/-a:če bi bla jest v takem stanju, kot je bla ona, bi hotla, da me po enmu določenmu času odklopjo, basta!!... to zame ni žiulene: je morš jest, pit, dihat, sedet, govort, gledat, ma ništa ne gre :eek: tko neb hotla ''živet''...

jp, jz mam 10let dost 'mučenja', če pa slučajno čudežno 'oživim' potem pa itk vem da ne bi normalno mogla funkcjonirat in bolš da me ni, ker tak življenje mi je pa tut bz!
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 18. Feb. 2009 12:41

Mahagonij napisal/-a:
positive vibration napisal/-a:3. Človeško življenje je nedotakljivo. Basta. Sploh nimamo kaj za debatirat.
To pravis ti.

Ta svetost cloveskega zivljenja je navadna izmisljotina zivih, ker nam je pac v interesu tako prepričanje širit. Uporablja se ga tudi zelo selektivno.

A je že kaj bila izmišljotina neživih?
Vse, kar ni dar narave, smo si izmislili ljudje.
Itak, da nam je v interesu širit zavest o dragocenosti življenja, kako bi pa sicer bilo? Kot pri Hitlerju, ko so bli vsi, ki niso arijske rase, za poklat? Tudi prav je, da se tega zavedamo.
Da se ga uporablja selektivno, pa zgolj spodbudi negativno reakcijo pri ljudeh, kar potrjuje danost te vrednote.

Ne vem, no, sam možnosti za izkoriščanje so prevelike. Vsaj tako veliko tveganje je, kot pri darovanju organov.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Feb. 2009 15:33

"naravna selekcija"
(ne me linčat :P)

Mah, nedotakljivo..potemtakem se tudi medicina ne bi smela vmešavat, al kako, v naraven življenjski ciklus? Bi jo mogl pustit umret tistih 17 let nazaj?

Že tako je svet prenaseljen..
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 18. Feb. 2009 18:57

Očitno sm nekej zamutila pr anketi, ker sm hotla, da bi ble dve... :gruebel: Zdej pa ne znam popravit. Se opravičujem. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 18. Feb. 2009 19:59

Jaz bi podprla še evtanazijo. Ne samo skrajnosti, ko so ljudje v komi in niso psodobni bodisi spontanega dihanja, spontanega srčnega delovanja ali hranjenja, ampak tudi počasno umiranje, ko na primer veš, da boš živel kvečjemu nekaj mesecov, tednov ali dni, ni nobena čast. Kaj imaš do tega, da si cele dneve priklenjen na posteljo in vse kar je v tvojem življenju je tista doza morfija, ki ti ublažuje bolečine? To ni življenje, nihče si tega ne zasluži. Taki ljudje so zami živi mrliči in to, da se jih ohranja na tem svetu, je samo sebičnost svojcev, ki čakajo na čudež.
modrisafir
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a modrisafir » 18. Feb. 2009 21:40

positive vibration napisal/-a:Da razjasnimo nekaj stvari.

1. Eluana ni bila priključena na noben aparat. Dihala je sama. Nikjer ni ničersar za izklopit ali ven potegnit. Njena edina cevka je bila sonda za hranjenje, čeprav bi jo baje lahko hranili tudi s tekočo hrano, ampak po sondi je valjda manj dela.

2. Umrla je tako žalostno, da srce boli. Odstranili so ji sondo. Ženska je umrla od lakote in dehidracije. Na najbolj primitiven, boleč, ponižajoč način so jo spravili iz tega sveta. Odtegnili so ji hrano. V današnjem svetu, tako modernem in naprednem, vidi zdravstvena stroka najnežnejšo smrt v tem, da pusti človeka shirat?

3. Človeško življenje je nedotakljivo. Basta. Sploh nimamo kaj za debatirat.

4. Kako lahko rečete, da je drago jo vzdrževat? In da se ne splača? A tam eno omo pri 84 letih, ko so ji nogo amputirali in ima še 5 rakavih zasevkov, se pa splača ji novo protezo naredit pa jo učit hodit? Ne mi rečt, da ni isto.
Vedno se splača. Ob tako hitrem napredku medicine se lahko kadarkoli pojavijo nove možnosti. In ne moreš človeškega življenja ovrednotit v denarju, češ da bi pa njeno posteljo lahko kdo drug zasedel! To je podlo!

5. Svojci so tako tako...če se mate vi s svojimi radi, jih je na drugi strani ravno toliko, ki se ne marajo, samo poglejte, koliko je družinskih tragedij okoli nas. Ne morejo met svojci besede pri odločanju o življenju in smrti. Mama mi je dala življenje in zato ima zdaj pravico mi ga tudi vzet, čeprav se jaz nikoli nisem izjasnila o svojih pogledih? Zato, ker bo njej hudo, naj jaz umrem? No go...

Pa potrjujem vse Juliine besede v tej temi.

Se popolnoma strinjam. Vsaj nekdo, ki ve kaj so vrednote.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov