Smrt Eluane Englario/Kdo sprejema odločitev o življenju?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja nune in menihi se res sami določijo za tako žiulenje, ampak ne mi pa rečt, da noben od teh nebi imel potomceu, nebi imel zraven sebe svoje ljubezni in z njo delil intimnih trenutkou....Oni pač to res izberejo in sprejemejo, sam dvomim, da bi se usi odločili prostovoljno za strogi celibat, če bi bila možnost biti v ne celibatu.
se pa strinjam , punca ni bla sposobna rodit ne nč...
se pa strinjam , punca ni bla sposobna rodit ne nč...
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Da razjasnimo nekaj stvari.
1. Eluana ni bila priključena na noben aparat. Dihala je sama. Nikjer ni ničersar za izklopit ali ven potegnit. Njena edina cevka je bila sonda za hranjenje, čeprav bi jo baje lahko hranili tudi s tekočo hrano, ampak po sondi je valjda manj dela.
2. Umrla je tako žalostno, da srce boli. Odstranili so ji sondo. Ženska je umrla od lakote in dehidracije. Na najbolj primitiven, boleč, ponižajoč način so jo spravili iz tega sveta. Odtegnili so ji hrano. V današnjem svetu, tako modernem in naprednem, vidi zdravstvena stroka najnežnejšo smrt v tem, da pusti človeka shirat?
3. Človeško življenje je nedotakljivo. Basta. Sploh nimamo kaj za debatirat.
4. Kako lahko rečete, da je drago jo vzdrževat? In da se ne splača? A tam eno omo pri 84 letih, ko so ji nogo amputirali in ima še 5 rakavih zasevkov, se pa splača ji novo protezo naredit pa jo učit hodit? Ne mi rečt, da ni isto.
Vedno se splača. Ob tako hitrem napredku medicine se lahko kadarkoli pojavijo nove možnosti. In ne moreš človeškega življenja ovrednotit v denarju, češ da bi pa njeno posteljo lahko kdo drug zasedel! To je podlo!
5. Svojci so tako tako...če se mate vi s svojimi radi, jih je na drugi strani ravno toliko, ki se ne marajo, samo poglejte, koliko je družinskih tragedij okoli nas. Ne morejo met svojci besede pri odločanju o življenju in smrti. Mama mi je dala življenje in zato ima zdaj pravico mi ga tudi vzet, čeprav se jaz nikoli nisem izjasnila o svojih pogledih? Zato, ker bo njej hudo, naj jaz umrem? No go...
Pa potrjujem vse Juliine besede v tej temi.
1. Eluana ni bila priključena na noben aparat. Dihala je sama. Nikjer ni ničersar za izklopit ali ven potegnit. Njena edina cevka je bila sonda za hranjenje, čeprav bi jo baje lahko hranili tudi s tekočo hrano, ampak po sondi je valjda manj dela.
2. Umrla je tako žalostno, da srce boli. Odstranili so ji sondo. Ženska je umrla od lakote in dehidracije. Na najbolj primitiven, boleč, ponižajoč način so jo spravili iz tega sveta. Odtegnili so ji hrano. V današnjem svetu, tako modernem in naprednem, vidi zdravstvena stroka najnežnejšo smrt v tem, da pusti človeka shirat?
4. Kako lahko rečete, da je drago jo vzdrževat? In da se ne splača? A tam eno omo pri 84 letih, ko so ji nogo amputirali in ima še 5 rakavih zasevkov, se pa splača ji novo protezo naredit pa jo učit hodit? Ne mi rečt, da ni isto.
Vedno se splača. Ob tako hitrem napredku medicine se lahko kadarkoli pojavijo nove možnosti. In ne moreš človeškega življenja ovrednotit v denarju, češ da bi pa njeno posteljo lahko kdo drug zasedel! To je podlo!
5. Svojci so tako tako...če se mate vi s svojimi radi, jih je na drugi strani ravno toliko, ki se ne marajo, samo poglejte, koliko je družinskih tragedij okoli nas. Ne morejo met svojci besede pri odločanju o življenju in smrti. Mama mi je dala življenje in zato ima zdaj pravico mi ga tudi vzet, čeprav se jaz nikoli nisem izjasnila o svojih pogledih? Zato, ker bo njej hudo, naj jaz umrem? No go...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
To pravis ti.positive vibration napisal/-a:3. Človeško življenje je nedotakljivo. Basta. Sploh nimamo kaj za debatirat.
Ta svetost cloveskega zivljenja je navadna izmisljotina zivih, ker nam je pac v interesu tako prepričanje širit. Uporablja se ga tudi zelo selektivno.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
če se men kej takega zgodi, bogndej!!!
bi rada da me odklopjo po 10 letih..use kar je več, se mi zdi kot 'mučenje človeka'..če se v enm desetletju nism zbudila, se pa tut naslednih ne bom..če pa že, bom pa čist nefunkcionalna, takega življenja pa raj ne živim.
bi rada da me odklopjo po 10 letih..use kar je več, se mi zdi kot 'mučenje človeka'..če se v enm desetletju nism zbudila, se pa tut naslednih ne bom..če pa že, bom pa čist nefunkcionalna, takega življenja pa raj ne živim.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
positive vibration napisal/-a:2. Umrla je tako žalostno, da srce boli. Odstranili so ji sondo. Ženska je umrla od lakote in dehidracije. Na najbolj primitiven, boleč, ponižajoč način so jo spravili iz tega sveta. Odtegnili so ji hrano. V današnjem svetu, tako modernem in naprednem, vidi zdravstvena stroka najnežnejšo smrt v tem, da pusti človeka shirat?
s tem se tud jest strinjam.lahko bi ji dali kakšno injekcijo ali kaj podobnega,ampak to je že evtanazja,tukej bi se šele RKC vmešavala.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
softTouch napisal/-a:positive vibration napisal/-a:2. Umrla je tako žalostno, da srce boli. Odstranili so ji sondo. Ženska je umrla od lakote in dehidracije. Na najbolj primitiven, boleč, ponižajoč način so jo spravili iz tega sveta. Odtegnili so ji hrano. V današnjem svetu, tako modernem in naprednem, vidi zdravstvena stroka najnežnejšo smrt v tem, da pusti človeka shirat?
s tem se tud jest strinjam.lahko bi ji dali kakšno injekcijo ali kaj podobnega,ampak to je že evtanazja,tukej bi se šele RKC vmešavala.
to je res, nevem zakaj so jo postopoma stradal, tega jz ne odobravam in to ubistvu je umor..če te pa odklopjo iz naprav, je pa to nekaj pač k morš narest, to pa ni umor...to da so jo stradal postopoma pa je čist nehumano.
Ryu napisal/-a:če bi bla jest v takem stanju, kot je bla ona, bi hotla, da me po enmu določenmu času odklopjo, basta!!... to zame ni žiulene: je morš jest, pit, dihat, sedet, govort, gledat, ma ništa ne gre tko neb hotla ''živet''...
jp, jz mam 10let dost 'mučenja', če pa slučajno čudežno 'oživim' potem pa itk vem da ne bi normalno mogla funkcjonirat in bolš da me ni, ker tak življenje mi je pa tut bz!
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Mahagonij napisal/-a:To pravis ti.positive vibration napisal/-a:3. Človeško življenje je nedotakljivo. Basta. Sploh nimamo kaj za debatirat.
Ta svetost cloveskega zivljenja je navadna izmisljotina zivih, ker nam je pac v interesu tako prepričanje širit. Uporablja se ga tudi zelo selektivno.
A je že kaj bila izmišljotina neživih?
Vse, kar ni dar narave, smo si izmislili ljudje.
Itak, da nam je v interesu širit zavest o dragocenosti življenja, kako bi pa sicer bilo? Kot pri Hitlerju, ko so bli vsi, ki niso arijske rase, za poklat? Tudi prav je, da se tega zavedamo.
Da se ga uporablja selektivno, pa zgolj spodbudi negativno reakcijo pri ljudeh, kar potrjuje danost te vrednote.
Ne vem, no, sam možnosti za izkoriščanje so prevelike. Vsaj tako veliko tveganje je, kot pri darovanju organov.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
"naravna selekcija"
(ne me linčat )
Mah, nedotakljivo..potemtakem se tudi medicina ne bi smela vmešavat, al kako, v naraven življenjski ciklus? Bi jo mogl pustit umret tistih 17 let nazaj?
Že tako je svet prenaseljen..
(ne me linčat )
Mah, nedotakljivo..potemtakem se tudi medicina ne bi smela vmešavat, al kako, v naraven življenjski ciklus? Bi jo mogl pustit umret tistih 17 let nazaj?
Že tako je svet prenaseljen..
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Očitno sm nekej zamutila pr anketi, ker sm hotla, da bi ble dve... Zdej pa ne znam popravit. Se opravičujem.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Jaz bi podprla še evtanazijo. Ne samo skrajnosti, ko so ljudje v komi in niso psodobni bodisi spontanega dihanja, spontanega srčnega delovanja ali hranjenja, ampak tudi počasno umiranje, ko na primer veš, da boš živel kvečjemu nekaj mesecov, tednov ali dni, ni nobena čast. Kaj imaš do tega, da si cele dneve priklenjen na posteljo in vse kar je v tvojem življenju je tista doza morfija, ki ti ublažuje bolečine? To ni življenje, nihče si tega ne zasluži. Taki ljudje so zami živi mrliči in to, da se jih ohranja na tem svetu, je samo sebičnost svojcev, ki čakajo na čudež.
- modrisafir
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 2. 2009
positive vibration napisal/-a:Da razjasnimo nekaj stvari.
Se popolnoma strinjam. Vsaj nekdo, ki ve kaj so vrednote.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov