Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
aha, spet mal posplošujemo, a ne?
mene bi znala tipova 'neresnost' zmotit v primeru, da se že dela na razmerju, on bi pa še mal luftal pa teren sprobaval in podobno. če sva pa oba za 'neresnost' pa pač naj traja, dokler traja.
mene bi znala tipova 'neresnost' zmotit v primeru, da se že dela na razmerju, on bi pa še mal luftal pa teren sprobaval in podobno. če sva pa oba za 'neresnost' pa pač naj traja, dokler traja.
As your lover describes you, so you are.
-
kofetarica - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 1. 2012
Se strinjam z Veerle. Zakaj je treba vedno delat neke primerjave "če moški naredi/reče nekaj, je tako, če ženska, pa drugače".
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
kofetarica napisal/-a:Še bolj bedne so mi raznorazne znanke, tetke in druge, ki me vsakič pogledajo češ "ubožica, še vedno nimaš fanta?", kakšna me pa včasih kar naravnost zbode "zdaj se mi pa že res smiliš, saj bo". Excuse me, ker - thank god, nisem kot 80% žensk (tako od oka), ki se obesi na prvega solidnega, nato pa se sprijazni s tem, da se prazni okoli, ko je ona doma, po možnosti z otroci. Ne hvala, nisem izbrala takšnega življenja. In potem mi take izjave spuščajo ravno ženske, ki brez tipa ne znajo živet, v samskem stanu pa so bile kot depresija na dveh nogah, da se je obup vohal metre daleč.
Nekatere pač znamo tudi same s sabo živet in delat na sebi, karieri, ohranjat družbo, širit poznanstva ipd., česar take, ki sem jih omenila zgoraj, najbrž ne bodo nikoli sposobne.
Glej, nikoli mi niso bile bedne znanke, tetke, ki so me vprasali ce imam fanta, hvala bogu to je eno izmed najpogostejsih vprasanj in hvala bogu da obstajajo ljudi, ki te brcajo, ker drugac ratas prevec pasiven. Nobeden te ne more uzaliti, uzalis se lahko sama.
Nikoli mi niso bile bedne zenske, ki niso mogle zivet v samskem stanu, ker hvala bogu, da so zbrale dovolj moci in poguma za novo zvezo v primerjavi z nekom, ki ne more prebolet eno ljubezen 15 let in ne da vec nobenemu novo priloznost in glumi razocaran patetik celo zivljenje.
Skratka pateticni ste vsi po vrsti tlele, ki filozofirate o smislenosti imeti resno zvezo, samo zaradi tega ker ste dali cez neko neuspelo propadlo zvezo ali ste samski.
Zveza pomeni, da delis z nekom ljubezen in prijateljstvo. Potreba po ljubezni je clovekova primarna custvena potreba.
Tako da, ceprav zgleda navzven drugac, clovek brez ljubezni ni srecen.
-
katy. - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2010
Vse kar sem hotla jaz povedat je, da je včasih boljše bit samski kot pa it v zvezo samo zato, da si v njej in pol s tem lahko nastopaš. Itak pa se bojo vedno našle tudi take, ki so v zvezi pa jih tip vara, celo tepe pa bo za njih še vedno dovolj dober, da bojo vztrajala z njim, ker pač same pa že ne bojo. Kaj bodo pa drugi rekli?
In potem punce, ki gremo čez vikend ven pa si najdemo nekega tipa in se z njim dobivamo dokler nam paše, ker pač to obema paše, brez kakšne zveze, samo zabava pač izpademo kurbe.
Najbrž smo res same krive, da še nismo našle nekoga, ki bi se nam zdel dovolj dober oz. bi ga imele dovolj rade, da bi se spustile v resno zvezo.
Če ne čutim ljubezni do nikogar se moram pač vsilit v nekaj zlaganega, da bom vsaj nazven srečna, ane?
In potem punce, ki gremo čez vikend ven pa si najdemo nekega tipa in se z njim dobivamo dokler nam paše, ker pač to obema paše, brez kakšne zveze, samo zabava pač izpademo kurbe.
Najbrž smo res same krive, da še nismo našle nekoga, ki bi se nam zdel dovolj dober oz. bi ga imele dovolj rade, da bi se spustile v resno zvezo.
Če ne čutim ljubezni do nikogar se moram pač vsilit v nekaj zlaganega, da bom vsaj nazven srečna, ane?
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
Džeki napisal/-a:Zakaj te torej moti, da jaz "hojenja" ne razumem kot resne zveze, če pa sama hkrati priznavaš, da tvoje zveze niso preveč resne?
ti mal pavšalne zaključke delaš. pa se mi niti ne ljubi zdaj rinit v to.
yes, sir, I get it: različni pogledi.
Akvamarin: če same niso, da bi se 'brcnile' in dojele, da niso srečne - da se za to rabi neke tetkice, bog pomagaj, res. in pa, kot je omenila katy., razmerje samo po sebi še ne pomeni ljubezni. folk je skupaj iz nešteto razlogov, ne moreš rečt, da so vsi pari skupaj zaradi/iz ljubezni. pika. in obratno: ljubezen ni pogojena samo z razmerjem. in niso vsi samski produkt 'nezmožnosti za novo zvezo', ker, ne vem, 10 let prebolevajo ali karkoli pač že.
As your lover describes you, so you are.
-
Akvamarin napisal/-a:Glej, nikoli mi niso bile bedne znanke, tetke, ki so me vprasali ce imam fanta, hvala bogu to je eno izmed najpogostejsih vprasanj in hvala bogu da obstajajo ljudi, ki te brcajo, ker drugac ratas prevec pasiven. Nobeden te ne more uzaliti, uzalis se lahko sama.
O kakšnem "brcanju" ti govoriš? A misliš, da mi bo s tem verbalnim brcanjem ena tetka pomagala najti primernega partnerja? Ne. A misliš, da sem sredi zimskega dremeža in bom še naslednjih 5 let, da si ne znam najti tipa? Najdem lahko v roku ene ure nekoga, ki pa mi bo po vsej verjetnosti odgovarjal prav tako za kakšno uro, ne pa za celo življenje. Seveda si želim nekoga ob sebi, ki bo gojil idejo o resnem skupnem življenju, kot jo jaz, pa vendar ne mislim siliti z glavo skozi zid, samo zato, ker me (če bi me, ne gledam na "uro") preganja neka ura, ki so si jo izmislili ljudje brez izpopolnjenega življenja.
Nikoli mi niso bile bedne zenske, ki niso mogle zivet v samskem stanu, ker hvala bogu, da so zbrale dovolj moci in poguma za novo zvezo v primerjavi z nekom, ki ne more prebolet eno ljubezen 15 let in ne da vec nobenemu novo priloznost in glumi razocaran patetik celo zivljenje.
Skratka pateticni ste vsi po vrsti tlele, ki filozofirate o smislenosti imeti resno zvezo, samo zaradi tega ker ste dali cez neko neuspelo propadlo zvezo ali ste samski.
Ti si čisto zgrešila moj point in si naredila celi golaž iz mojega povsem preprostega posta. Jaz sem samska, a me to niti malo ne moti. Praviš, da ti niso bedne ženske, ki niso mogle živeti v samskem stanu. Kakšen pogum je morala zbrati ženska, ki je šla po sili razmer v zvezo z nekom, samo da ne bi bila samska, in ji je nek fant pač tisti čas odgovarjal, pa je mislila, da je to dovolj za srečno in trajajočo zvezo, da zdaj lahko mene in druge samske ženske s "sočutnim" tonom treplja po ramenu? O tem govorim. Ti si pa vletela s svojo polomljeno slovenščino kot iz druge dimenzije, da mešaš vse skupaj in smo zdaj vsi bedniki. Očitno si se sama našla v tem kontekstu.
Zveza pomeni, da delis z nekom ljubezen in prijateljstvo. Potreba po ljubezni je clovekova primarna custvena potreba.
Tako da, ceprav zgleda navzven drugac, clovek brez ljubezni ni srecen.
Resno ti to? Dodala si širino moji razgledanosti.
-
Akvamarin - Kofetarica
^^kar se tice moje slovenscine, redni uporabniki foruma, vejo da sploh nisem Slovenka...
Kar se tice pa ostalo:
1.Bioloska ura ni nekaj, kar so izmislili brezposleni, ampak deljansko obstaja!
2.Ti ne ves in ne bi mogla vedeti, s kaksnim razlogom je vstopila nekatera zenska v razmerje. Kaj pa ce ji je bil tisti moski deljansko vsec? Kako pa ti sploh ves, zakaj je nekatera sla v razmerje? Vsi imamo razlicne kriterije in zahteve glede partnerja. Ne mores verjeti ampak eni ne rabijo velik, da so zadovoljni. Enimi po koncani zvezi hitro rata, da vzljubijo novo osebo, kar ne pomeni, da ne znajo zivet tut kot samske. Tako da zbij si iz glave tovrstne primerjave.
3. Znanke, tetke, starsi, te vprasajo preprostega vprasanja, pac vprasanje je ljubezen, kar je podobno ce te vprasajo kaksno sluzbo imas. Kaj pocnejo tolk narobe? A ni tlele bolj problem tvoj odziv na tisto vprasanje?
4. Sem se odzvala na tvoj komentar, preprosto iz razloga, ker se mi je zdel prevec v stilu, druge zenske so onaksne in imajo fanta, jaz pa taksna in nimam fanta.
S taksnim pristopom bos imela tezave tut dalje. Skratka, resnost nastane postopoma in spontano, skozi procesom spoznavanja in druzenja. Najtezja naloga je iskati resnega moskega za celo zivljenje, ki ima idejo o resnem skupnem zivljenju, preprosto iz razloga, ker vecina moskih na zacetku spoznavanja sploh nima izoblikovane taksne ideje.
Kar se tice pa ostalo:
1.Bioloska ura ni nekaj, kar so izmislili brezposleni, ampak deljansko obstaja!
2.Ti ne ves in ne bi mogla vedeti, s kaksnim razlogom je vstopila nekatera zenska v razmerje. Kaj pa ce ji je bil tisti moski deljansko vsec? Kako pa ti sploh ves, zakaj je nekatera sla v razmerje? Vsi imamo razlicne kriterije in zahteve glede partnerja. Ne mores verjeti ampak eni ne rabijo velik, da so zadovoljni. Enimi po koncani zvezi hitro rata, da vzljubijo novo osebo, kar ne pomeni, da ne znajo zivet tut kot samske. Tako da zbij si iz glave tovrstne primerjave.
3. Znanke, tetke, starsi, te vprasajo preprostega vprasanja, pac vprasanje je ljubezen, kar je podobno ce te vprasajo kaksno sluzbo imas. Kaj pocnejo tolk narobe? A ni tlele bolj problem tvoj odziv na tisto vprasanje?
4. Sem se odzvala na tvoj komentar, preprosto iz razloga, ker se mi je zdel prevec v stilu, druge zenske so onaksne in imajo fanta, jaz pa taksna in nimam fanta.
kofetarica napisal/-a:Najdem lahko v roku ene ure nekoga, ki pa mi bo po vsej verjetnosti odgovarjal prav tako za kakšno uro, ne pa za celo življenje. Seveda si želim nekoga ob sebi, ki bo gojil idejo o resnem skupnem življenju
S taksnim pristopom bos imela tezave tut dalje. Skratka, resnost nastane postopoma in spontano, skozi procesom spoznavanja in druzenja. Najtezja naloga je iskati resnega moskega za celo zivljenje, ki ima idejo o resnem skupnem zivljenju, preprosto iz razloga, ker vecina moskih na zacetku spoznavanja sploh nima izoblikovane taksne ideje.
-
In kako ti veš, kakšna sem jaz in kje piše, da imam težave pri spoznavanju? Vsak dan spoznam kar nekaj novih ljudi, a zaradi biološke ure (ki mi itak še ne trka na vrata) ne mislim hitet v razmerje s prvim, ki bo za silo dober in za resno zvezo.
Kako pa ti veš, kakšne primere jaz osebno poznam, da tukaj govoriš, kot da veš vse o vsem in vsakem? Izbij si to iz glave, ker ne veš vsega, pa če si zaradi mene desetletje starejša od mene.
In mimogrede, tudi jaz ne zahtevam veliko v razmerju, ker to, da sem trenutno samska, ne pomeni, da sem izbirčna, pomeni pa, da se dobro počutim tudi sama brez partnerja, ker očitno pravega še nisem spoznala.
Ojej, kako zelo moraš biti ti obremenjena s temi zvezami.
Če si Slovenka ali ne, pa ne morem vedeti, ker sem nova na forumu in tudi sicer ne prebijem cele dneve na nekem forumu, da bom ugotovila kdo je iz kje.
Kako pa ti sploh ves, zakaj je nekatera sla v razmerje? Vsi imamo razlicne kriterije in zahteve glede partnerja. Ne mores verjeti ampak eni ne rabijo velik, da so zadovoljni. Enimi po koncani zvezi hitro rata, da vzljubijo novo osebo, kar ne pomeni, da ne znajo zivet tut kot samske. Tako da zbij si iz glave tovrstne primerjave.
Kako pa ti veš, kakšne primere jaz osebno poznam, da tukaj govoriš, kot da veš vse o vsem in vsakem? Izbij si to iz glave, ker ne veš vsega, pa če si zaradi mene desetletje starejša od mene.
In mimogrede, tudi jaz ne zahtevam veliko v razmerju, ker to, da sem trenutno samska, ne pomeni, da sem izbirčna, pomeni pa, da se dobro počutim tudi sama brez partnerja, ker očitno pravega še nisem spoznala.
Ojej, kako zelo moraš biti ti obremenjena s temi zvezami.
Če si Slovenka ali ne, pa ne morem vedeti, ker sem nova na forumu in tudi sicer ne prebijem cele dneve na nekem forumu, da bom ugotovila kdo je iz kje.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Akva, nice. Dobro povedano.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Prvo kot prvo, je akva čist zgrešila bistvo zbodbe, seveda iz moje perspektive. Tut jz dam prav kofetarici. Kdo pa pravi da vse ženske, ki niso v zvezi prebolevajo po 5/10 let (kar je absurdno veliko) svoje bivše partnerje? Mogoče pa uživajo samski stan? A je to tak težko razumeti, da ene znamo biti samske in da zmorejo razmišljati in govoriti v ednini.
Z mnenji ljudi okoli sebe sem se pa že zdavnaj nehala obremenjevati. Tetice zmeraj imajo kaj za povedati in vprašati, če si samski te vprašajo ali je kaj pametnega na obzorju, če si v zvezi te pa firbci sprašujejo po poroki in otrocih, tisti ta bolj "nesramni" oz. direktni pa po nosečnosti. Tetice bodo zmeraj neki "kvakale" , ene dobronamerno, druge ne, kako bomo odreagirale na to pa je že zadeva nas samih.
To da je za Džekija resna zveza šele ko živiš s kom, pa že vrabčki na veji čivkajo... Nikol nisem mogla tega sprejeti, saj se s tem ne strinjam. Skupno življenje je res preizkus za zvezo, ni pa to začetek zveze. Glede pa mešanja ženskega in moškega pogleda na samskost in resnost v zvezi s tem, je pa škoda zgubljati besed. Nisem vedela da je moški, nepripravljen na zvezo kao "neresen", zame je neresnost da moški sili v razmerje zarad želje da se bo zazihral in nardil otroka ženski, ob njej mel še več drugih žensk, mislim da razumete bistvo...
Z mnenji ljudi okoli sebe sem se pa že zdavnaj nehala obremenjevati. Tetice zmeraj imajo kaj za povedati in vprašati, če si samski te vprašajo ali je kaj pametnega na obzorju, če si v zvezi te pa firbci sprašujejo po poroki in otrocih, tisti ta bolj "nesramni" oz. direktni pa po nosečnosti. Tetice bodo zmeraj neki "kvakale" , ene dobronamerno, druge ne, kako bomo odreagirale na to pa je že zadeva nas samih.
To da je za Džekija resna zveza šele ko živiš s kom, pa že vrabčki na veji čivkajo... Nikol nisem mogla tega sprejeti, saj se s tem ne strinjam. Skupno življenje je res preizkus za zvezo, ni pa to začetek zveze. Glede pa mešanja ženskega in moškega pogleda na samskost in resnost v zvezi s tem, je pa škoda zgubljati besed. Nisem vedela da je moški, nepripravljen na zvezo kao "neresen", zame je neresnost da moški sili v razmerje zarad želje da se bo zazihral in nardil otroka ženski, ob njej mel še več drugih žensk, mislim da razumete bistvo...
-
Akvamarin - Kofetarica
In kako ti veš, kakšna sem jaz in kje piše, da imam težave pri spoznavanju?
Te vidim preko racunalnika pa ti se berem misli preko racunalnika!
Vidim neke tetke in znanke, ti tezijo, ker nimas resnega fanta, vidim same neke cudne tipe in geje okrog tebe, resnega fanta pa nikjer ga ni, sel je ziher nekam po gobe, kdaj se vrne se ne ve, upajmo da se ne zgubi po poti
Jaz vem vse o vsem, ker sem jasnovidna pa se na karte in kavo znam slogat. Karte recejo, da ne poznas dovolj primere, da lahko podajas mnenje o drugih vezanih zenskah
Kofetarica relax!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov