Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 03. Jan. 2012 22:00

Džeki napisal/-a:Največ šans za dolgo zvezo imajo ljudje, ki so v vsem povprečni, celo podpovprečni in ziheraši. Tu imam v mislih zveze, ki trajajo 15 let ali več.

Najbolj ziher varianta za dolgoročno zvestega partnerja je srednje dolgočasen tip, ki težko dobi žensko. Tak bo žensko, ko jo dobi, toliko bolj cenil in ogromno vložil v razmerje.

Pri zahtevnih/nadpovprečnih/atraktivnih ljudeh, ki celo življenje delajo na sebi, je težje. Predvsem ker ženski privlačnost relativno hitro pade in moški začne za mlajšimi gledat.

45-50 letniki, ki jih poznam in zgledajo za svoja leta dobro, so imeli vsi že kakšno vsem znano afero, ali pa so že zdavnaj ločeni.

Debelušasti 50-letniki pa igrajo doma pridne može.
:respekt:
Vsak raj ima svojo kačo.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 03. Jan. 2012 22:32

Kaj sončkica, strinjaš se?

No, sej tudi za ženske je verjetno res, da je najbolj ziher varianta kakšna pridna siva miška, ki ne izstopa in ne ugovarja. Samo za mene to ni. Mene privlačijo ženske, ki mi znajo kontrirat, me malo izzivat, malo vlečejo na svojo stran, pokažejo svoj karakter, da moram nato jaz nekako "kontrolirat" razmerje. Ja, rad imam, da je razmerje občasno malo divje in nepredvidljivo. Moj tip ženske ni pridna hišna muca, moj tip ženske je na pol divja risa, ki me privlači, a hkrati obstaja možnost, da razmerje na koncu izbruhne do te mere, da ni več možno nadaljevanje..

Ja, privlači me igra z ognjem, kaosom, privlači me ženski karakter v kombinaciji s pametjo in spolno privlačnostjo...Če bi naredil drugače in iskal ziher varianto in totalno predvidljivo punco, bi se izneveril samemu sebi...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 03. Jan. 2012 22:48

^^ fakin šit, Džeki....tole je tudi meni všeč.

Jap če imaš nekaj za izgubiti in da je vznemerljivo, potem je vredno poskusa.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 04. Jan. 2012 0:16

_patchouli_ napisal/-a:
velik folka pravi da je na ljudeh zaželjeno, da se cenijo, želijo samo najboljše zase, jaz pa tega ne razumem..

A ti nočeš najboljšega zase? Zakaj pa ne?

Se zavedam da najbrž nisem najboljši :) Sem zadovoljen tudi če nimam najboljšega :D važno je da imam kar rabim.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Jan. 2012 7:42

Džeki napisal/-a:45-50 letniki, ki jih poznam in zgledajo za svoja leta dobro, so imeli vsi že kakšno vsem znano afero, ali pa so že zdavnaj ločeni.

Debelušasti 50-letniki pa igrajo doma pridne može.

Eh kero pametovanje, samo zato, ker je to tvoja osebna izkušnja, še ne pomeni, da je kanon. V mojem primeru pa je večina debelušastih 50-letnikov, ki jih poznam, že varala. Talepi, ambiciozni ljudje pa imajo super zveze. Ha, kaj pa zdaj?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 04. Jan. 2012 10:45

Mene pa zanima, ali ima moški, ki išče "divjo" žensko, podobno osebnostno strukturo kot ženska, ki išče "divjega" moškega.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 04. Jan. 2012 10:48

^^ a misliš tko, mislim da je ženska verzija bolj avanturistična, medtem ko smo mi bolj hladni
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 04. Jan. 2012 10:59

morda. V bistvu res. Večina jih je res "bolj hladnih", čeprav......pol jih razmerje ubije. Se mi zdi, da ko padejo v tako razmerje, izpuhti vsa hladnost. So še preveč eksplozivna čustva, čeprav navznoter.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 04. Jan. 2012 11:05

Res je. Ne vem, recimo če jaz pogledam zakaj so mi všeč popolnoma impulzivne, strastne in pogosto zmešane, pravzaprav tudi jaz tak, skozi čas sem pač ta del osebnosti zakopal nekam.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 04. Jan. 2012 11:46

barbie_girl_85 napisal/-a:Mene pa zanima, ali ima moški, ki išče "divjo" žensko, podobno osebnostno strukturo kot ženska, ki išče "divjega" moškega.

Da se razumemo, ne divja v smislu, da bi skoz norela po žurih, ali bila ljubiteljica kakšnih ekstremnih športov. Takšne vrste divje ženske me že vnaprej odbijajo. Tudi ne divja v smislu totalno razštelanega karakterja, ob katerem ti je vnaprej jasno, da razmerje najbrž sploh ni možno.

Zato sem napisal "na pol divja". Kar zame pomeni, da ni ravno pridna miška, ki naredi v trenutku vse tako, kot ji mož reče. Mora kdaj nardit tud kaj takega, da mi malo živce spije. "Divja" v smislu, da njenih ravnanj ne morem vedno vnaprej natančno predvideti.

Rad imam, da je ženska ženstvena, vendar da ima ob tem tudi močan karakter. "Ženska z jajci".
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 04. Jan. 2012 12:06

To se men bere kot vsaka ženska, ki se po defaultu ne podreja ampak razmišlja s svojo glavo. ne bi je definirala kot "divjo" al pa "na pol divjo". To je normalno.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 04. Jan. 2012 12:16

Super. Torej imam dokaj normalne kriterije. :D
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 05. Jan. 2012 8:24

barbie_girl_85 napisal/-a:To se men bere kot vsaka ženska, ki se po defaultu ne podreja ampak razmišlja s svojo glavo. ne bi je definirala kot "divjo" al pa "na pol divjo". To je normalno.

Jap, se strinjam.

Čeprav kljub vsemu obstaja še veliko moških, ki bi radi pridno miško, ki sedi doma in kuha in ko mož pride domov mu prinesejo copate pa bohnedej da kdaj izrazijo svoje mnenje.
No in kr se mene tiče imam rada moške s svojim mnenjem, s hrbtenico, načeli itd. in res ne rabim enega, ki mi bo v vsem prikimaval. A se ni super zvečer usest ob čaju al pa kozarcu vina in začet eno ornk debato...kar je praktično nemogoče, če en ali drugi samo govori ja, se strinjam.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 05. Jan. 2012 10:32

No, me bo začelo s stola metat, ker se zadnje čase strinjam s Džekijem. Res je glede povprečnih in podpovrečnih tipov in žensk in se zavedam, da če bi bila povprečna bi še zmeraj bila s svojim bivšim. Nisem samovšečna, daleč od tega in se v svoji glavi imam za dokaj povprečno vizuelno, čeprav mi vsi govorijo da nisem. Po svojem razmišljanju se nimam za povprečno karakterno, saj je povprečna ženska tiho, jz pa to nikoli nisem. Povprečna ženska marsikaj požira v razmerju, ker se boji da ne bo najdla tipa in da bo "za zmeraj" ostala sama, tega si pa nobena povprečna ženska ne želi, ker potem je za njo dobesedno "konec sveta", ker kaj si bodo drugi mislili potem, najbrž, da jo noben noče ker je tak "zanič".
Vbistvu imam nadpovrečne kriterije, ogromno pričakujem o drugih, še več od sebe, dosti dam in dosti pričakujem nazaj. To se mi zdi fer, normalno. No, da ne bom zašla s teme, ko pogledam okoli sebe, vidim da so zveze, ki funkciniorajo samo na podlafgi dobrega sexa, pa niso FF. In to mi je malo mimo. Kar se tiče samskih tipov in trga samskih pa se pomoje najde še veliko pametnega, samo moreš znat iskat in imet interes za to.
Tudi meni se zdi nujen moški z hrbtenico, moški, ki mi bo lahko pariral, se mi znal postaviti ob rob, povedal svoje mnenje. Zavedam se pa, da me je žal težko spremljati, ker sm katakterno takšna kot sem in tukaj ga je bivši totalno polomil. Jz moram imeti tipa, ki je na istem nivoju kot jz, da se lahko kosa z mano, ali tipa, ki je eno stopničko nad mano, tipa, ki točno ve kaj si želi...
O družini pa družinskem življenju zaenkrat ne razmišljam. Iz primerov starejših prijateljev in prijateljic, ki so tam okoli 30 in majo otroke pa sklepam da nič ne zamujam, saj mi zavidajo 100 na uro, da lahko grem kam mi paše, ko mi paše, da lahko spim in da ne rabim varstva za otroke, ker jih nimam. Kako njihov otrok nardi rokice ali kako se poskuša dvignit pa itak zanima samo njih, mene žal ne. Mah, nisem materinski tip ženske, se mi zdi. Je pa fajn srečat kakšno mamico, ki je res, ampak res predana svojemu otroku, da ni narejeno in da ne čaka komu bo podturila otroke, da bo ona lahkošla uživat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 05. Jan. 2012 11:23

S svojim nisi prekinla zato, ker si nadpovprečna, ampak zato, ker si slabo izbrala (izbirala mlada). Če bi imela tipa boljše kvalitete, bolj tebi pisanega na kožo, ne bi končala veze navkljub svoji nadpovprečnosti :wink:

Kar se pa uživanja tiče, uživat moraš tko z otrokom, kot s partnerjem, kot sam. Tista, ki je zanemarila sebe (kao v korist otroka, živi za otroka, dela za otroka), bo slabo končala. Tista, ki najde ravnovesje med biti dobra mama otroku, dobra žena možu in dobra prijateljica sama sebi, tista zmaga. In za to je treba občasno tud "podturit otroke", ne zanemarit vse sfere, da si 24/7 z otrokom.

Je pa res, da nas mamice vsi gledajo z izbuljenimi očmi, sam da pridemo v kak nočni klub. Like kva pa ti tle? A nimaš otroka? Jap, mam, bi prišel ob devetih zjutraj v Mostec, bi naju videl na igrišču. Zdej je pa dve zjutri, moj otrok spi na vikendu pri babici, jst pa žuram s kolegico. Eat yourself. Zdej mi pa še nepredanost pripiš, da ti bo lažje. Ker Bog ne daj, da nekomu uspe bit kej več kot ti.

Ponavadi te postrani gledajo take, ki za vikend ne grejo žurat (ker jim dragi ne pusti), pogledajo pa vse limonade in serije na netu/trikrat prebrišejo prah in drgnejo kuhinjo s kisom, medtem ko otrok bulji v telebajske. Bolje malo kvalitetneta časa z otrokom kot ogromno nekvalitetnega. Kvaliteten čas z otrokom pa lahko preživljam samo, ko sem srečna in zadovoljna. Depresivni, razdraženi in nesrečni mi to ne more ratat. Torej je "imeti se lepo" investicija v otroka.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov