Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^valda je barbie mal karikirala vse skupaj (sam se pa ful zabavno bere ); ampak moraš upoštevat, da so otroci večinoma nerodni/štorasti, pa jih kam odnese; radovedni, pa kej preveč skušajo narest/"preverit" ; polni energije, in se morajo zlaufat ...in v tem mimogrede odnesejo kakšen prt, se zapletejo komu med noge, itd. ...
Aja, no, naša lih ni lulala po tujih brisačah (verjetno fantke to bolj zanima kako zgleda), je pa doma kdaj "sfalila" kahlo
Rečt, da nekomu kot otroku pa "ni bilo v interesu določeno obnašanje" je pa..milo rečeno, pretenciozno.
Ahh, pajacki mali
Aja, no, naša lih ni lulala po tujih brisačah (verjetno fantke to bolj zanima kako zgleda), je pa doma kdaj "sfalila" kahlo
Rečt, da nekomu kot otroku pa "ni bilo v interesu določeno obnašanje" je pa..milo rečeno, pretenciozno.
Ahh, pajacki mali
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Eh, tamali...na njih se ne pusti nekih težkih psiholoških posledic, če se jih pusti čez vikend pri babici. Čeprav to opažam bolj pri dvoletnikih in več. In ja, dvoletniki znajo teči brezglavo okrog
dot, ti kot novorojenček nisi imela pojma, ali imaš ali nimaš rada ljudi. To si mogoče zdaj misliš
Jaz vem, da bom otroke kdaj dala babici in si vmes brez slabe vesti privoščila nekaj časa samo zase
dot, ti kot novorojenček nisi imela pojma, ali imaš ali nimaš rada ljudi. To si mogoče zdaj misliš
Jaz vem, da bom otroke kdaj dala babici in si vmes brez slabe vesti privoščila nekaj časa samo zase
The world is as you are.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Seveda ne, ampak če je nekaj prirojeno človeku, je to od rojstva (zato tudi tak izraz )... pa ne ravno, da jih ne maram, samo ne maram jih preveč na kupu / množic, jaz sem bolj individualen tip človeka
Ja, meni ni bilo v interesu, menda bom vedela zase, ane Kaj pa si razumela pod tem? Saj ne govorimo o interesu pogodbenih strank ipd., to pomeni pač, da si tega nisem želela in mi ni zbujalo veselja. Najhujše trpljenje je bilo zame druženje z vrstniki v mali šoli, razne otroške igrice z njimi, tega nisem marala in mi je šlo na živce. In niti najmanj mi ni bilo v interesu, ja, zakaj bi mi bilo nekaj, kar me ni razveseljevalo, ampak povzročalo slabe filinge?? Čisto logično. Tako kot kakemu drugemu otroku ni v interesu poslušanje klasične glasbe, ker ga dolgočasi al karkoli... (saj tudi meni ni bilo, btw). Najraje sem bila sama in v miru uživala v svojih stvareh / kaj ustvarjala oz. s sestrično sem se še zelo rada družila . Pa pri babici sem se tudi rada pazila. Sem imela super otroštvo in sem bila vesel otrok drugače, meni je bilo blazno fino. V bistvu sem že vse življenje približno enaka glede okusa, kaj me veseli, kot otrok sem bila pač bolj resna od drugih. In ne, niso starši 'krivi', taka pač sem, mati bi bila najbolj srečna na svetu, če bi bila povprečno razigran človeček. Pa itak ni tema o meni, sam wtf, kaj me hoče zdej en folk prepričevat, kakšna sem bila
Btw, zanimivo, da je tale družinska tema postala najbolj hot na forumu, skoraj kot Mama forum smo že, hehe
purple_rain napisal/-a:Rečt, da nekomu kot otroku pa "ni bilo v interesu določeno obnašanje" je pa..milo rečeno, pretenciozno.
Ja, meni ni bilo v interesu, menda bom vedela zase, ane Kaj pa si razumela pod tem? Saj ne govorimo o interesu pogodbenih strank ipd., to pomeni pač, da si tega nisem želela in mi ni zbujalo veselja. Najhujše trpljenje je bilo zame druženje z vrstniki v mali šoli, razne otroške igrice z njimi, tega nisem marala in mi je šlo na živce. In niti najmanj mi ni bilo v interesu, ja, zakaj bi mi bilo nekaj, kar me ni razveseljevalo, ampak povzročalo slabe filinge?? Čisto logično. Tako kot kakemu drugemu otroku ni v interesu poslušanje klasične glasbe, ker ga dolgočasi al karkoli... (saj tudi meni ni bilo, btw). Najraje sem bila sama in v miru uživala v svojih stvareh / kaj ustvarjala oz. s sestrično sem se še zelo rada družila . Pa pri babici sem se tudi rada pazila. Sem imela super otroštvo in sem bila vesel otrok drugače, meni je bilo blazno fino. V bistvu sem že vse življenje približno enaka glede okusa, kaj me veseli, kot otrok sem bila pač bolj resna od drugih. In ne, niso starši 'krivi', taka pač sem, mati bi bila najbolj srečna na svetu, če bi bila povprečno razigran človeček. Pa itak ni tema o meni, sam wtf, kaj me hoče zdej en folk prepričevat, kakšna sem bila
Btw, zanimivo, da je tale družinska tema postala najbolj hot na forumu, skoraj kot Mama forum smo že, hehe
-
dot napisal/-a:^^ Seveda ne, ampak če je nekaj prirojeno človeku, je to od rojstva (zato tudi tak izraz )...
Malo si zamešala...prirojene lastnosti so odvisne od maminega načina življenja v nosečnosti, ostalo je podedovano, v trenutku spočetja. Aja, pa temperament je deden, značaj pa privzgojen, da ne bo pomote.
The world is as you are.
- dot
- Cosmofrik
^^ Hm, ok, nisem strokovnjakinja za to področje, uporabljam splošne poljudne izraze Verjamem, če tako praviš, samo kakšen je pa potem pravi izraz za npr. 'prirojen čut za...', 'prirojena sposobnost ptičev za letanje', 'prirojen strah novorojenčkov pred padanjem' ipd. Potem v vsakdanjem življenju narobe uporabljamo ta izraz?
Za prirojene napake glede zdravja bi bolj razumela, ampak tudi tukaj verjetno ni samo materin način življenja kriv, lahko gre za nesrečen splet okoliščin, ali pač? Zanimivo, vidiš, o tem vedno govorim, da se je na forumu fino česa novega naučit No, lahko me raje na zs poučiš, da ne bom OT
Za prirojene napake glede zdravja bi bolj razumela, ampak tudi tukaj verjetno ni samo materin način življenja kriv, lahko gre za nesrečen splet okoliščin, ali pač? Zanimivo, vidiš, o tem vedno govorim, da se je na forumu fino česa novega naučit No, lahko me raje na zs poučiš, da ne bom OT
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
Zanimivo mi je to, da ene niti še nimate otrok in si že delate načrte kako ga boste puščale čez vikende pri babici. A ste se sploh vprašale kako bo to njim? Naše mame so že opravile svoje delo s tem ko so nas gor vzgojile, zdaj pa si verjetno one tudi zaslužijo malo uživancije. Če imaš otroka ga imej zase in tudi poskrbi za njega. Ne rečem nič za kakšno popoldne na teden ampak puščat otroke, ker greš na morje ali pa ker hočeš vikend zase.. kr nekaj.
Breakfast is my religion! (The Mask)
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
barbie_girl_85 napisal/-a:ko bo znal pokazati, koliko je star, pozabi na mir. takrat šele ne bo niti m od miru (lulanje na brisače ničhudega slutečih turistov, probavanje, do kam seže moč joka, brezglav tek in zaletavanje v ljudi...). Dojenčki so dost bolj nemoteči
Kakor ga vzgojis. Ce mu tako vedenje dopuscas, potem se bo seveda tako obnasal. Pa ne samo na dopustu, ampak vsak dan. In takih (ne)vzgojenih otrok je cedalje vec, ker jih moderni starsi vzgajajo kot princeske in prince, katerim je treba vse dopustit in ustreci vsaki njihovi muhi in taki otroci so zelo moteci za okolico. V tujini je ze kar nekaj restavracij in podobnih javnih krajev, kamor je majhnim otrokom vstop prepovedan in meni se to zdi zelo dobrodoslo. Ni bolj motcega kot razvajeni otroci, ki se derejo in tecejo po celi restavraciji, ko si zazelis ene mirne vecerje. In ja, otroka se da vzgojit tako, da se v javnosti ne bo drl in delal hrupa, samo na primeren nacin se je treba tega lotit.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
she-devil napisal/-a: Ne rečem nič za kakšno popoldne na teden ampak puščat otroke, ker greš na morje ali pa ker hočeš vikend zase.. kr nekaj.
In kaj porečeš na egoističnost, da starši delajo in so tamali v vrtcu tudi po osem ur in več?Nedopustno! Pa ne, da bom upala, da bo moj otrok kak vikend pri babici, še mačka in psa ji bom natrpala. Moja mami obožuje otroke in jih ima rada in vem, da ne bo imela nič proti temu kak vikend-seveda ne vsak. Ne vem, zakaj je tako zelo narobe, da je starš kak dan kje brez otroka, saj ne govorim o nekih groznih potovanjih za mesec dni.
The world is as you are.
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
^^ napisala sem, da mi je kr nekaj puščat otroka pri babici če želiš vikend zase (torej ne zaradi nekih obveznosti, ki bi ti dejansko preprečevale, da bi v tem času za otroka skrbel). če delaš je druga zgodba.
Jaz tudi obožujem otroke. Jih pocartam za pol ure in dam nazaj njihovim staršem. Je pa res da je to tudi stvar dogovora. Na žalost poznam same take primere kjer se stare starše presneto izkorišča..
Jaz tudi obožujem otroke. Jih pocartam za pol ure in dam nazaj njihovim staršem. Je pa res da je to tudi stvar dogovora. Na žalost poznam same take primere kjer se stare starše presneto izkorišča..
Breakfast is my religion! (The Mask)
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Ne potiskajte otroka na njegovi poti do samostojnosti. Dveletnik ne more sedeti pri miru v restavraciji, petletnik ne more mirno prenesti poraza pri človek ne jezi se.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Ma ja, men je tut kul una ideja k morjo črnci zadej sedet - wtf veš kašn kontrast čudn dajejo če so po celmu busu nametani..
BOLANE IZJAVE berem!!!
iskreno upam, da nekatere ne boste mele otrok - pa naj se še tako grdo sliši; oz, da jih ne boste imele dokler ne popucate malo podstrešij!
@dot - smešiš se
ti si kot 3 letnica vedela, da si bolj samosvoja, samotarka in da lulanje okol ni zate - pač eni mate "prirojen", da ste nad vsemi...
TOLK sranja kukr sem ga pa dans prebral v tej temi... Pa ne vem, če sem v celem življenju slišal na to temo!
BOLANE IZJAVE berem!!!
iskreno upam, da nekatere ne boste mele otrok - pa naj se še tako grdo sliši; oz, da jih ne boste imele dokler ne popucate malo podstrešij!
@dot - smešiš se
ti si kot 3 letnica vedela, da si bolj samosvoja, samotarka in da lulanje okol ni zate - pač eni mate "prirojen", da ste nad vsemi...
TOLK sranja kukr sem ga pa dans prebral v tej temi... Pa ne vem, če sem v celem življenju slišal na to temo!
- dot
- Cosmofrik
brandibelle napisal/-a:@dot - smešiš se
A si ti sploh prebral, kar sem napisala, al že spet samo ku*caš neki? Vidiš, ti se obnašaš, kot da si nad vsemi, že ves dan pišeš samo eno in isto, vsi ostali so bedaki, razen tebe, in da noben ne bo smel imet otrok, lol
In ja, taka sem bila in sem, kot sem napisala, pa če ti je všeč ali ne, nisem si sama izbrala (pa mi je čisto všeč, btw). In če to, da si malo drugačen od večine, pomeni, da si nad vsemi , ok, pol pa sem In ne, da sem vedela, da sem samotarka / samosvoja, to sem bila. Ne moreš dojet, da je nekdo drugačen od tebe? Kot da bi tebi rekla, da si 'nad vsemi', ker imaš rdeče lase, kar ni preveč pogosta (naravna) barva? Če si tak, si tak, ni kakšne višje matematike tukaj.
EDIT: @emanuela: my point exactly
Zadnjič spremenil dot, dne 15. Dec. 2011 1:09, skupaj popravljeno 1 krat.
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Ok zakaj se nekatere ne zdijo primerne za mamice...
1. nekatere otrok ne bi vozile v restavracije, ker se tam derejo in vreščijo ipd in s tem motijo vse ostale, ki s(m)o zgleda totalno netolerantni do dojenčkov/otrok;
(nekaterim se zdi celo prav, da se "prepoveduje" vstop osebam, ki se še vedno poslužujejo domačih mlekarn);
2. nekatere bodo prve 2-X let samo doma oz ob optimalnih vremenskih razmerah še malo okoli hiše; pač dojenček uniči dopustovanje in je škoda zapravljat denar za počitnice, dokler ni tolk star, da se zaveda, da je mami dala 300e za njegov oddih na morju;
3. nekatere svojih otrok ne bodo dale iz rok niti za minuto - saj so vendar njihovi in spet ...
4. druge bodo pamža uturile k babici in šle na dopust za teden, dva...
5. nekatere bodo v šoku, ko bo njihov otrok prvič polulal sosedovo ograjo ali babičine rože - tko like "wtf je s tabo - tega ti pa nismo prirodili! še manj pa smo te vzgojili tako!!!"
6. nekaterim je otrok nekaj kar "vlačijo s sabo" spet ...
7. drugim je pač ovira pri opravljanju nekaterih opravil ampak nikoli ne bi rekle, da ga pač vlačijo s sabo, ker ima to negativen prizvok... Pač miljardo stvari ne počneš ker imaš otroka...
...
Ene 3 uporabnice pa kle postajo kot, da so dejansko že mele stik z otroci in bi si v kolikor še nimajo svojih pamžkov zaslužile paketek ali dva v bližnji prihodnosti
Velik <3, enaka doza ukvarjanja z njimi, ščepec pravil in strogosti in sprejemanje posameznika z vsemi + in - bodo vaše otroke nabildali v normalne Slovence, ki bojo mel nekoč svoje potomce.
1. nekatere otrok ne bi vozile v restavracije, ker se tam derejo in vreščijo ipd in s tem motijo vse ostale, ki s(m)o zgleda totalno netolerantni do dojenčkov/otrok;
(nekaterim se zdi celo prav, da se "prepoveduje" vstop osebam, ki se še vedno poslužujejo domačih mlekarn);
2. nekatere bodo prve 2-X let samo doma oz ob optimalnih vremenskih razmerah še malo okoli hiše; pač dojenček uniči dopustovanje in je škoda zapravljat denar za počitnice, dokler ni tolk star, da se zaveda, da je mami dala 300e za njegov oddih na morju;
3. nekatere svojih otrok ne bodo dale iz rok niti za minuto - saj so vendar njihovi in spet ...
4. druge bodo pamža uturile k babici in šle na dopust za teden, dva...
5. nekatere bodo v šoku, ko bo njihov otrok prvič polulal sosedovo ograjo ali babičine rože - tko like "wtf je s tabo - tega ti pa nismo prirodili! še manj pa smo te vzgojili tako!!!"
6. nekaterim je otrok nekaj kar "vlačijo s sabo" spet ...
7. drugim je pač ovira pri opravljanju nekaterih opravil ampak nikoli ne bi rekle, da ga pač vlačijo s sabo, ker ima to negativen prizvok... Pač miljardo stvari ne počneš ker imaš otroka...
...
Ene 3 uporabnice pa kle postajo kot, da so dejansko že mele stik z otroci in bi si v kolikor še nimajo svojih pamžkov zaslužile paketek ali dva v bližnji prihodnosti
Velik <3, enaka doza ukvarjanja z njimi, ščepec pravil in strogosti in sprejemanje posameznika z vsemi + in - bodo vaše otroke nabildali v normalne Slovence, ki bojo mel nekoč svoje potomce.
- dot
- Cosmofrik
A je tebe punca pustila al zakaj si tko sovražno nastrojen v vseh temah
In ne, jaz nikjer nisem rekla, da moj potencialni otrok ne bi scal naokoli (tega nihče ne more vedeti), temveč sem rekla samo, da vse tiste naštete stvari niso neizpodbitna resnica za popolnoma vse otroke, ker smo si ljudje različni, kot ponazoritev pa podala sebe, ker pri MENI tisto ni veljalo. Svojih otrok pa najverjetneje sploh ne bom imela (yaay, pa imaš polepšan dan ).
Pa a veš kakšni ljudje vse imajo otroke, z norimi idejami / prijemi (sem jih nekaj opisala že včeraj), pa se bodo otroci (upajmo) vseeno razvili v normalne osebe. Mogoče bi pa zate kdo drug rekel, da ne smeš imeti otrok, ker si tako živčen, žleht in nestrpen do drugih, pa kaj češ
In ne, jaz nikjer nisem rekla, da moj potencialni otrok ne bi scal naokoli (tega nihče ne more vedeti), temveč sem rekla samo, da vse tiste naštete stvari niso neizpodbitna resnica za popolnoma vse otroke, ker smo si ljudje različni, kot ponazoritev pa podala sebe, ker pri MENI tisto ni veljalo. Svojih otrok pa najverjetneje sploh ne bom imela (yaay, pa imaš polepšan dan ).
Pa a veš kakšni ljudje vse imajo otroke, z norimi idejami / prijemi (sem jih nekaj opisala že včeraj), pa se bodo otroci (upajmo) vseeno razvili v normalne osebe. Mogoče bi pa zate kdo drug rekel, da ne smeš imeti otrok, ker si tako živčen, žleht in nestrpen do drugih, pa kaj češ
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov