Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 12. Dec. 2011 11:51

v-e-s-n-a napisal/-a:^^ mislim, da si nihče ne bi smel privoščiti (al sej ne vem kako naj se izrazim, da ne požanjem spet prevelikih kritik), da se z otrokom konča partnerstvo. Ker bi to pomenilo, da se trudiš samo za otroka, partner ti je v drugem planu.
....in če ljudje tako funkcionirajo, ni čudno, da je toliko ločitev, nezadovoljstva, varanja...

Ja saj to je problem, ker večina to naredi. Ne da jim otrok postane tako velika okupacija, da zanemarijo partnerja, ampak enostavno niso sposobni to dvoje več kombinirat, da bi zadovoljili obe strani, torej verjetno niso bli najbol pripravljeni imet otroka. Ker met otroka ne pomeni odvreči in zanemariti vse ostalo ampak jih večian to nardi. Poznam veliko takih primerov. Pa jim ne moreš niti zamerit. Otrok je big deal in ga zato imej, ko si resnično pripravljen.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 12. Dec. 2011 11:52

Ja če je nekdo v taki zvezi, kot ti Dioniz opisuješ, manipulativni in lastniški, potem se verjetno res ne bi obnesla. Oz. bi se, če bi eden od partnerjev hlapčeval zraven.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 12. Dec. 2011 11:55

Z otrokom se zaključi tvoja mladost in postaneš starš in potem celo energijo vlagaš v starševstvo. V bistvu se z otrokom tud zaključi partnerstvo, ker v prvi vrsti postaneta starša in je otrok številka ena prioriteta, potem pa dooooolgo nič.

Jea, blame it on the kid. Za odtujitev s partnerjem, za začetek odgovornosti, za konec mladosti...

Celo energijo vlagaš v starševstvo. Odvisno, kakšen tip človeka si. Kok energije maš in v kaj si jo pred tem vlagal (npr gledanje serij, gnjavažo tipa z sms-i, šopingiranje miljontih cunj, ki jih ne rabi, pisanje nikakvih blogov, ganjanje poročenih moških, visenje v Topu in čakanje, da pristopi princ...).

Če znaš živet, znaš tko z otrokom, kot brez njega. Če pa ne, ti pa ni pomoči.

dioniz -veza, kot jo opisuješ, se ne bi obnesla, tuid če bi par samo mačko mel. Otrok gor al dol.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 12. Dec. 2011 12:08

barbie_girl_85 napisal/-a:Celo energijo vlagaš v starševstvo. Odvisno, kakšen tip človeka si. Kok energije maš in v kaj si jo pred tem vlagal (npr gledanje serij, gnjavažo tipa z sms-i, šopingiranje miljontih cunj, ki jih ne rabi, pisanje nikakvih blogov, ganjanje poročenih moških, visenje v Topu in čakanje, da pristopi princ...).

Če znaš živet, znaš tko z otrokom, kot brez njega. Če pa ne, ti pa ni pomoči.

dioniz -veza, kot jo opisuješ, se ne bi obnesla, tuid če bi par samo mačko mel. Otrok gor al dol.

jap. maš prav.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 12. Dec. 2011 16:59

Moja punčka ima skoraj 7 mesecev. V bistvu sem šla z njo že, ko je bila stara 14dni v Ljubljano na faks- govorilne ure. Sej pravim, jaz nimam problemov s tem, da sem omejena, v smislu, da kam grem... že od vsega začetka hodimo pohajat...ko je bila stara 1mesec, smo šli na morje...pa v Italijo pohajat itd.... V Ikei je bila že večkrat kot marsikateri odrasel :D

Tudi, če rabim varstvo ni problem, mama, oče, prababica... komot vskočijo. Tako, da se imamo fajn :)

Barbi, strinjam se s tabo... energijo definitivno vlagaš in meni jo hvalabogu veliko ostane tudi še za učenje (ko je bila mala stara 1mesec sem že šla na izpit)...
Saj pravim, nam je lepo in mislim, da se z mojim tdaj celo bolje razumeva kot prej... :)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 12. Dec. 2011 22:28

inaa- jz tut mislim, da če bi bila en za drugega in če bi on tebi bil zakon ter seveda ti njemu tudi, bi počakal kako leto in potem imel otroka, tako pa je otrok fajn izgovor za it. Moje mnenje pač. Ker če realno premislimo, bo sedaj tip štartal z ničle in v najboljšem bo takoj najdel primerno partnerko, bo potreboval vsaj eno leto, da jo spozna in preceni ali je to ženska s katero bo imel otroka in ga bo nato tudi imel, v primeru da si bo ženska to želela. V najboljšem primeru ima otroka lahko čez 2 leti, če je malo pameten. Če pa želi samo otroka in mu ni pomembno s katero ga bo imel, potem ga lahko ima že čez 9 mesecev :)
Drugače si pa tut jz ne želim še otrok in razmišljam podobno kot inaa, pred tem bi rada še veliko tega doživela, potovala, se zabavala in se ne prilagajala nobenemu. To z otrokom ni možno. Sicer je starost 26 še kar OK, bolj kritični so tipi pri 30-ih, ko jih res začne matrat in ko jih večina misli da je otrok le modni dodatek, da ga bodo imeli ker vsi njegovi kolegi imajo otroka. Večina se jih ne zaveda, da je otrok odgovornost in ne le dišeč angelček, ki se ti nasmeji. Pri misli na otroka jim gredo po glavi sprehodi v nobl vozičku i fovšarija drugih, pozabljajo pa na neprespane noči, utrujenost, odpovedovanje, pomanjkanje časa zase in za partnerja (vsaj na začetku).
Na primeru lahko povem, da poznam par, ki je pred kratkim dobil otroka. Pred tem smo se veliko družili, imeli skupne teme, ma super nam je bilo skupaj. Sedaj se ne znata o splošnih zadevah pogovarjat, samo gledata v otroka, izgledata pa tako utrujeno, kot če bi ju hiter vlak 3X pofural. In poslušam ju, gledam in se sprašujem, a to je "to"? A tak to zgleda? Razmišljala sem kaj bi se menila, o plenicah nisem poučena, rodila nisem, dojila prav tako ne in hudiča nisem vedela kaj naj se menim z njima. Da ne grem v ostale podrobnosti, njej ostalo ogromno kg po porodu. Ampak, ona dva že načrtujeta naslednjega otroka. Pomoje gresta sexat sam zato, da nardita še kakega otroka. Ne me narobe razumet, ampak če bi jz bila moški, me takšna ženska ne bi niti malo privlačila in vsaka čas njenemu možu, da se mu ob pogledu nanjo sploh še dvigne :oops:
Drugače je otroka definitivno fajn imeti, ampak šele takrat ko si nato pripravljen in ko si tega zelo želiš.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 13. Dec. 2011 9:00

čuftika napisal/-a:Ne me narobe razumet, ampak če bi jz bila moški, me takšna ženska ne bi niti malo privlačila in vsaka čas njenemu možu, da se mu ob pogledu nanjo sploh še dvigne :oops:

kako sranje je pa to?

in še- VSAK lahko VSAKEGA pusti iz kakršnegakoli razloga. nekomu so prioriteta otroci, drugemu potovanja, tretjemu pa novi deli nanizank. če bi ti ful hotla potovat, tvoj pa nikamor it, bi ali hodila sama ali si poiskala nekoga, ki rad potuje ane, če bi imela smrtno željo potovati s svojim fantom. kaj ste ene smešne no.
samo še to bom pripomnila, glede tega, kako zveze razpadajo zaradi otroka. to ni res. nobenega para ne poznam, ki bi se prej ful štekala, pol bi pa otrok porušil harmonijo v partnerskem razmerju. v takih zvezah že prej stvari ne štimajo, starost jih priganja, otroka majo že vsi, mislijo da bodo z otrokom rešili veze, da bodo partnerja tako priklenili nase (predvsem ženske), da bodo fantje ratali bolj ljubeči, potrpežljivi in bodo več doma, da ne bodo več pohajkovali s kolegi, da jima je dolgcajt ker nimata nobenih konjičkov, nobenih obslužbenih dejavnosti, frendi so že oženjeni in če maš froca si spet "in", ker prej te niso več sploh vabili,... pa še in še primitivnih, bedastih in totalno neodraslih razlogov za met otroka. zato se po rojstvu ločujejo, ne zaradi otroka. ker skužijo, da otrok nič ne porpavi, samo poslabša, kar že itak je slabo.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 13. Dec. 2011 16:42

Čuftika, to glede kilaže je velika neumnost. Lahko ti povem, kaki je bilo pri meni. Pre den sem zanosila, sem imela premajhno težo glede na svojo višino. Ginekologinja me je celo opozarjala, da to ne bo v redu, da bom imela dodatne preglede itd. No, potem sem se pa začela redit in sem se zredila za 25kg, vendar sem po 2mesecih spet prišla na svojo predporodno težo. Tako, da to mi je res glup razlog, da ne bi imel otroka. Sam point partnerstva je v tem, da te ima partner rad, ne glede na to kakšen si...sploh pa je tiste kile dobila zato, ker je nosila in rodila njegovega otroka. Že po tem se vidi Ali si pripravljen imeti otroka ali ne.

Claire se strinjam s tabo
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a black_ariella » 13. Dec. 2011 17:05

Vsi, ki tak razmišljate, da ženska med nosečnostjo pridobi nekaj kilogramov, ki ji po porodu ostanejo, in zarad tega sploh ni več lepa (in kako lahko sploh še privlači svojega partnerja), zagotovo še niste pripravljeni met otroka in še nekaj časa ne boste.
Ne razumem in nikoli ne bom, kak lahko sploh nekdo (zrel in odrasel) tak primitivno (vsaj za mene) razmišlja. Ni treba, da ženska med nosečnostjo pridobi 50 kg. Če pa jih nekaj pridobi, pa je to čist normalno. Takrat je otrok na prvem mestu (in tak tudi more bit), in ni važno, če se malo zredi, ker ve, da je najbolj pomembno, da je otroku v njej dobro, da je zdrav in da se normalno razvija. Verjetno bo tudi vsak partner (oče otroka) kot nekaj normalnega sprejel tistih par partneričinih kilogramov več, če se bo (in bi se moral) zavedal, da se vse to dogaja, ker nosi njegovega otroka. Meni osebno je noseča ženska, lepa ženska.

Drugače pa imam občutek, da so danes vrednote kot so zvestoba med partnerjema, zaupanje, vizija o skupni prihodnosti, ustvarjanje družine..., bolj redkost med mladimi. Dosti jih je navajenih lagodnega življenja in enostavno jim ni sprejemljivo prevzet take odgovornosti, kot jo nosi otrok.

Pišete, da otrok predstavlja neko oviro, da z otrokom ne bi mogli več živeti kot ste prej. Saj je res - otrok prinese velike spremembe. Toda otrok ni samo ovira, ne vem zakaj tako negativno razmišljanje. Kaj pa tista sreča, ko imaš malo štručko v rokah, pa se ti nasmehne, pa te pogleda, pa veš, da si nekomu ves svet? Kaj pa tisti fajn občutek, ko veš, da imaš svojo družino, da imaš nekoga, ki te čaka, h kateremu se lahko vedno vrneš in da je tam še otrok - del vaju oba?

Za mene otrok pomeni poglobitev zveze, nastanek moje lastne družine...v glavnem: nekaj lepega.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 13. Dec. 2011 17:22

Nekateri tukajle take pišete, da upam, da NIKOL ne boste mel otrok :roll:
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 13. Dec. 2011 17:53

Kakšni so šele eni, ki jih že imajo, folku se je čist sfuzlal :)

Poznam eno mamo, ki se je samoiniciativno odločila, da svojima triletnima hčerkama zdaj 1 leto ne bo pustila jesti nobenih živil z glutenom, ker se boji, da bi mogoče dobili celiakijo (kr tko z lufta se je to spomnila, čisto zdravi sta) - in bosta na strogi dieti, vse živo izključeno, pol hrane ne smeta jesti (nobenih testenin, kruha, kosmičev, piškotkov, česarkoli s pšenico in podobnimi žiti), kupuje prilagojene brezglutenske izdelke za alergike o.O... Wtf, kvečjemu s temi radikalnimi posegi v uravnoteženo prehrano (sploh pri tako majhnih otrocih) bo na koncu kaj narobe ratalo... Ena druga je predlani, ko je bila tista epidemija nove gripe in smo povsod na javnih mesth imeli razkužila za roke, v vrtcu zabičala, da morajo vzgojiteljice 3x dnevno hčerkino ceeeloo telo okopati v tem razkužilu, in čeprav so ji skušali dopovedat, da je to prepogosto & preveč, da s tem zelo škoduje otroku in da je to nevarno za njeno kožo in zdravje (s tem kvečjemu postane še bolj občutljiva in dovzetna za okužbe), ni popustila :eek: Na koncu so morale vzgojiteljice ubrati svojo pot in punčko 1x dnevno umivati z razkužilom, preostalih 2x pa na skrivaj samo z vodo, tako da otrok ni videl razlike, če bi jo nora mati doma spraševala, če jo umivajo 3x dnevno :roll: :roll:

Tretja cvetka je bil pa en fotr zadnjič na nedeljskem sončnem sprehodu s tremi majhnimi hčerkami, pri čemer je bila ena še zahomotana v deko v vozičku, drugi dve (kakih 4 in 5 let) pa sta kot dva gradbinca nosili kolesarski čeladi na glavah. In ne, nobenih koles niso imeli s sabo, šli so se sprehajat in malo igrat na ravno površino :eek:. Wtf, kam smo prišli, včasih so se otroci lepo sproščeno igrali zunaj in skakali, tedve morata imeti pa zaščitne čelade za igranje, kot da bi šli na gradbišče / dva astronavta?? A ko bosta najstnici, bosta imeli pa motoristične čelade za v šolo :D Ok, razen če imata obe kako posebno medicinsko stanje, kjer jima lobanja ni povsem pokostenela, sam v tem primeru bi bilo pa neodgovorno na svet spravit še tretjo žensko, če imata starša tako gensko zasnovo :D Dodatna stvar je pa še, da se je fotr lotil te pretirane skrbi za otroke na napačen način - za več kot 15min je namreč tretjo hčerko v vozičku pustil čisto samo parkirano sredi parkirišča, medtem ko se je šel sam za vogal igrat in raziskovat okolico s čeladarkama :eek:

Eni res še zlate ribice ne bi smeli imet, kaj šele ljudi :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Dec. 2011 21:32

^^kaj pa če sta punčki pač ravno novi čeladi dobili in sta ju hoteli mal na sprehod peljat/pokazat svetu? :D Yep, kids are quirky like that.
(sam čudilo me pa ne bi, če bi res bil to "varnostni ukrep")
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 13. Dec. 2011 21:59

Hah, no, na to pa nisem pomislila :D Čeprav tistega s puščanjem tretjega otroka kar nekaj metrov stran čisto samega v vozičku pa fotru ni mogoče odpustit :?
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 14. Dec. 2011 6:54

Ok, v take skrajnosti jaz ne bi šla nikoli. Moja soseda, ki je po poklicu zdravnica, je rodila en Dan pred mano in se čudi, kako jaz tamalo vozim po trgovskih središčih, pa na morje, pa ko piha burja z vozičkom vn... On a ta male še ni peljala v trgovino, pa ima skoraj 7mesecev! Brezveze, ampak vsaki starši se odločijo zase.

Ariella, dobro razmišljaš. Pod is pod tvoj post. Res ni lepšega, ko se ti bejbika stisne k tebi. To Pete ta vsaki neprespano noč.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 14. Dec. 2011 7:52

spice girl napisal/-a:Pod is pod tvoj post. To Pete ta vsaki neprespano noč.

w00t :?

____

NE, dejansko vsak NE bi smel met otroka in/ali živali.
Na žalost se pa ne da narest neke selekcije - če bi jo - ne bi bilo tolk "revežev" po svetu.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov